Muhidin Halilovic o fetwi Sheyha Usejmina o parlamentu

Zanimljivi sadržaji (tekst, audio, video)

Muhidin Halilovic o fetwi Sheyha Usejmina o parlamentu

UNREAD_POSTPostao/la Salahudin » pet dec 02, 2011 7:37 pm

Za ibreta.
Ps.
Moze li komentar ovoga.

Salahudin

Re: Muhidin Halilovic o fetwi Sheyha Usejmina o parlamentu

UNREAD_POSTPostao/la Salahudin » pet dec 02, 2011 8:00 pm

U redu je. Naao sam dosta komentara u pod temom u odgovoru shejha bilbanija.
Ali eto neka ostane video i misljenje ovog miskina.
Salahudin

UNREAD_POSTPostao/la Yemama » pet dec 02, 2011 8:32 pm

Preslusah prije 1-2 sedmice. Illah, i hoce da protekfirimo ulemu zbog pravila da ko ohalali sto je Allah zabranio najpreci je da bude protekfiren. To pravilo trlja nama od nos primjenjujuci ga na novonastalu meselu, meselu demokratskih izbora, glasanja itd. Meselu oko koje se ulema podijelila, a od koje (uleme) niko nije primjenio pravilo na alime neistomisljenike u njoj.

Po njegovoj "logici" ulema se trebala medjusobno istekfirati, tako on predstavlja u ovom videu pravilo 1+1=2 kako on kaze, u ocajnom pokusaju da ovu dawu predstavi kao kontradiktornu. Ne uzima nikakve prepreke u obzir, tj namjerno ih ne spominje, vec samo rafal "ili ste sa nama ili ste sa njima"

Ne znam stvarno sta mu je bio nijjet sa ovim predavanjem, ali eto fino je vidjet kako je okruzen mnostvom shirom otvorenih knjiga oko sebe. Vjerujem da je imalo mnogo vise efekta na psihu prisutnih nego li svo predavanje.
Yemama

UNREAD_POSTPostao/la musliman33 » sub dec 03, 2011 8:09 am

Muhidin u 19min 44sec je spomenuo kako je Albani pozivao na glasanje i da da se pozivao na princip "uzeti manje od dva zla" , pa da vidimo šta Albani kaže u vezi postavljanja običnog insana na mjesto lažnog zakonodavca i uzimanje ovog principa kao dokaz kad je u pitanju širk ili kufr, da nas Allah sačuva.

Osoba koja pita:Šta je sud sa pojedinim američkim muslimanima koji imaju udjela na izborima koji se održavaju u Americi?
a kao dokaz se pozivaju na princip "uzeti manje od dva zla"
oni su mišljenja da jedan od kandidata manje lož i manje štetan za islam i muslimane.

Albani:El Kufr je jedna religija(milet), i naš Gospodar upozorava one muslimane, koji misle da rade po principu uzimanja manjeg od dva zla .Ni jevreji, ni nasranijun(obožavaoci krsta)neće biti tobom zadovoljni sve dok ne prihvatiš vjeru njihovu." (prevod značenja Kur'an, 2:120) Ja sam jako začuđen ovim mladim ljudima koji se na ovakve iluzije oslanjaju, kao što se(iluzija) u tvom pitanju
nalazi, I ne oslanjajte se na one koji čine zulm, pada vas dotakne vatra; a nemate vi mimo Allaha nikakvih zaštitnika, zatim nećete biti pomognuti.(M.Mlivo prevod značenja Kurana 11:113) i vatra ovog svjeta dolazi prije vatre na ahiretu

I zato mi(Albani) kažemo da nije dozvoljeno ovakvo nešto kao što su izbori da se sudjeluje, zato što sudjelovanje u ovome(glasanju), znači uzimanje nevjernika za zaštitnika, kroz djelo koje se radi i to je zabranjeno Kuranom u kojem Allah kaže pa je proučio suru Maide 51 ajet "A njihov je onaj među vama koji ih za zaštitnike prihvati"(Korkut prevod značenja Kurana 11:113)

Najmanje što Muhidin Allah mu dao ono što zaslužuje mora da kaže za Albanija je da je od gulatul tekfir a da negovorimo šta bi on trebao da misli o Gunejmanu.
musliman33

UNREAD_POSTPostao/la putnik » sub dec 03, 2011 10:10 am

Uj, Allaha mi ja bio na stavu "tamo nekih dalekih sejhova" koji rekose da je glasanje sirk, a ono nije ni haram, nego vadzib. Eno selefije u Egiptu osvojili 20% glasova, a Muslimanska braca 40%.
putnik

UNREAD_POSTPostao/la Musa Kala » sub dec 03, 2011 11:36 am

Salahudin je napisao/la:Za ibreta.
Ps.
Moze li komentar ovoga.

Moze li komentar ovoga.

Može, ovdje je Muhidin protekfirio skoro sve muslimane na svijetu, jer je rekao da svako onaj ko ohalali haram kafir i da je to prosto kao 1+1.
S obzirom da većina muslimana dozvoljava mevlud i organizuje ga, a mevlud haram, onda su po Muhidinu svi oni kafiri.
S obzirom da većina muslimana svijeta vjeruje da se Allah nije uzdigao iznad Arša (ešarije i maturidije) i dozvoljavaju da se ovo kaže, uprkos tome što je to haram, onda su većina muslimana kafiri, uključujući i njihove učenjake.

Allahova je praksa na zemlji da ko god pokuša osramotiti Allahove iskrene robove, Allah osramoti njega!

Ni sve knjige koje je razastro po podu (o kako je to nisko onima koji vide) nisu mu pomogle od divljačkog tekfira kojeg je spustio na muslimane svijeta.
A htio je obrukati tekfirovce!
La havle we la quwwete illa billah!

Koga Allah ponizi, nema onoga ko će ga uzvisiti!
Musa Kala

UNREAD_POSTPostao/la Salahudin » sub dec 03, 2011 2:20 pm

Hvala Allahu na ucenim ljudima. Zaista su oni (ucenjaci od ehlu sunneta wel dzemata) nasljednici Allahovih poslanika.
Salahudin

Natrag na Zanimljivosti

Trenutno korisnika/ca: TurnitinBot [Bot] i 1 gost.