Selam alejkum.
Ne znam kako je vase stanje ali ja sam proveo svoj cijeli zivot sa gresnicima, dakle ja sam jedini u porodici koji se drzi vjere od kad znam za sebe, onoliko koliko sam znao i mogao. Nikada mi nije falilo nesto osim ljudskosti i vjere u ljudima oko mene, i uvjek sam mijenjao svoje drustvo tako da sam ih poznavao, vecina njih, 99%, samo po izgledu, licu, ali ne po imenu. Bas prekjuce mi je pretio brat da ce otici kod policije "jer sam ekstremista", a on je "svakako za demokratiju" i po imenu musliman a po djelima nesto drugo, na pitanju sta je demokratija, usutio je, pa sam mu preporucio da ne ide samo kod policije vec i u parlament i savezno vijece. A kasnije mi se izvinjavao i priznavao kako se ophodio grubo prema meni i tako ide uvjek to kod mene.
Kad ih zadesi neka nevolja oni traze pomoc od mene, a ja trazim pomoc od Allaha i tako uvjek.
Prvi brat vjeruje u evoluciju, i da je Bog neka "visa sila", kuran je izmisljen primitivnog sadrzaja...
Drugi brat vjeruje u Boga kojeg ima on "u srcu" a sumnja u Njegovo postojanje "jer to jos nije dokazano", tako on.
U zadnje vreme oni sve vise dolaze sa mnjom u dodir oko vjere, kako da postupim sa njima?