Kako porodici ukazati na pravi put?

Zanimljivi sadržaji (tekst, audio, video)

Kako porodici ukazati na pravi put?

PostPostao/la javor » pon sep 26, 2011 10:01 pm

Selam alejkum.
Ne znam kako je vase stanje ali ja sam proveo svoj cijeli zivot sa gresnicima, dakle ja sam jedini u porodici koji se drzi vjere od kad znam za sebe, onoliko koliko sam znao i mogao. Nikada mi nije falilo nesto osim ljudskosti i vjere u ljudima oko mene, i uvjek sam mijenjao svoje drustvo tako da sam ih poznavao, vecina njih, 99%, samo po izgledu, licu, ali ne po imenu. Bas prekjuce mi je pretio brat da ce otici kod policije "jer sam ekstremista", a on je "svakako za demokratiju" i po imenu musliman a po djelima nesto drugo, na pitanju sta je demokratija, usutio je, pa sam mu preporucio da ne ide samo kod policije vec i u parlament i savezno vijece. A kasnije mi se izvinjavao i priznavao kako se ophodio grubo prema meni i tako ide uvjek to kod mene.
Kad ih zadesi neka nevolja oni traze pomoc od mene, a ja trazim pomoc od Allaha i tako uvjek.
Prvi brat vjeruje u evoluciju, i da je Bog neka "visa sila", kuran je izmisljen primitivnog sadrzaja...
Drugi brat vjeruje u Boga kojeg ima on "u srcu" a sumnja u Njegovo postojanje "jer to jos nije dokazano", tako on.
U zadnje vreme oni sve vise dolaze sa mnjom u dodir oko vjere, kako da postupim sa njima?
javor

Re: Kako ispraviti porodicu na pravom putu?

PostPostao/la samurai-ronin » pon sep 26, 2011 10:25 pm

Tvoja braća očigledno nevole slobodu koju im nudi Islam, već ovako vole biti robovi sistema i države, ako si odvojen od njih fizički ono u drugom si stanu, to je još bolje, samo polahko i lagano sa njima, daji im pomalo Islama, ali ne ulazi sa njima u neke rasprave
samurai-ronin

PostPostao/la Yemama » uto sep 27, 2011 9:57 am

Halali ali, naslov ti je malo shashav. Da nisi mislio 'Kako porodici ukazati na pravi put'? Jer nemas sta ispravljati porodicu koja je na pravom putu.

Sabur na prvom mjestu. Ne vrijedi nam nista znanje koje posjedujemo ako nemamo sabura. Zato dovi mnogo Allahu da te obskrbi saburom i korisnim znanjem.

Posto su tvoja braca nevjernici koji ne vjerujuju u postojanost Allaha, subhanAllahi molim Allaha da ih uputi, njima dakle moras prvo dokazati postojanost Allaha subhanahu we te'ala. SubhanAllahi ni mic dalje od te tacke. Kada primjetis pozitivne promjene u tom smjeru, onda se fokusiraj na tewhid ar-Rububijje.

Licno ti za to najtoplije preporucujem radove Zakira Naika, tj njegove metode dokazivanja. Najpogodniji su za oba tvoja brata koliko vidim.

I opet kazem sabur. Smatram dobrim znakom to sto sa tobom malo pa malo dolaze u dodir oko vjere. Vjerujem da zvuce provokativno, ali da nisu zainteresirani za nesto u tvojoj vjeri, ignorisali bi te, i iza ledja samo dodali koju. A Allah najbolje zna.
Yemama

PostPostao/la hajro » uto sep 27, 2011 11:14 am

Ja imam brata po krvi koji je tagutov vojnik(dzandar)
Nije to bio prije nego shtoje poceo raditi taj posao.
Klanjao je,ishao u mesdzid ali sada cak i neprica samnom,nedolazimi niti me zove sebi.
Sve sam pokushao ali istina je da koga Allah s.w.t. uputi taj je i upucen a koga ostavi na zabludi toga niko nemoze dozvati ma koliko ga zvao.
Jedino imati stalno na pameti da #dova je srz ibadeta# i da stalno treba doviti za takve.
Molim Allaha s.w.t. da svacijega brata po krvi pa i moga uputi na pravi put i uciniim put istine jasnim a sve zablude ocitim-amin!
hajro

PostPostao/la javor » ned nov 06, 2011 9:58 pm

Jer nemas sta ispravljati porodicu koja je na pravom putu.

moja porodica nije na pravom putu, samo moja stara majka je na dinu i moja mala cerka vec pada na koljena i sedzdu, dize ruke, dovi iako ne zna da prica jos, dize prst... Allah me pomaze kroz keramete. volio bih da budem u drustvu meleka i na krilatim konjima!
usput cestit bajram svima!
javor

PostPostao/la hajro » pon nov 07, 2011 6:42 pm

javor je napisao/la:
Jer nemas sta ispravljati porodicu koja je na pravom putu.

moja porodica nije na pravom putu, samo moja stara majka je na dinu i moja mala cerka vec pada na koljena i sedzdu, dize ruke, dovi iako ne zna da prica jos, dize prst... Allah me pomaze kroz keramete. volio bih da budem u drustvu meleka i na krilatim konjima!
usput cestit bajram svima!

MashAllaha za shcerkicu i molim Allaha s.w.t. daje ucini m*uminkom,cestitom,pokornom,zahvalnom i poslushnom svome babi a imam ija najmladzeg sina koji isto tako padne na sedzdu,dize prst,na pitanje koje babin mudzahid kaze JAAAAA....ali majka mu ima problema kad klanja jel joj sjeda naglavu i u krilo.
hajro

Re: Kako porodici ukazati na pravi put?

PostPostao/la pticica_25 » uto nov 08, 2011 11:33 am

da te Allah swt pomogne,covjeku bude nekako lakse kad zna da nije sam u teskoj situaciji,i uvijek ima teze,.I ja sam oko pola godine ,sad ce, krenula ovim putem.i za to vrijeme sam samo u kuci,nemam ni prijatelja,sviju sam se odrekla,dzahila,a porodica poput tvoje,.samo sto mene moji zestoko uvrijede,govore da sam poludila,skrenula,i stalno u laz utjeruju.pregovaraju mi sto se nisam zaposlia,a odmah nakon toga mi pregovaraju sto sam se pokrila jer,kazu:ko ce te s tim na glavi'',sto ne izlazim,i porede me s ludjacima iz mjesta. pored toga svega nisu me nikad sjeli da porazgovaraju samnom normalno.ja sam im u pocetku malo govorila,ali odavno nemam snage jer sam i sama morala nekih razocarenja progutati,tako da se vise borim sa sobom da sebe izgradim.i da ne popustim jer sam,eto,s njima oko pola god. zato brate nemoj da te zalosti ta situacija,ni oni,umjesto njih imas utjehu u kcerkici i insAllah pruzi njoj ono sto njima ne mozes.a svakako evo ti dobar video za buduce rasprave s njima:
http://www.youtube.com/watch?v=PimokmcrEPQ
pticica_25

PostPostao/la javor » pon nov 14, 2011 11:10 am

idi kod majke ona ce te saslusati.
euzubilahi mine sejtani radjim.
o ljudi, danas sam bolestan i zato slobodan, video sam ga opet u 9 i 54 obucen u crno sa krstom crvene boje okrenut prema zemlji. prije nego li se pojavio pocelo je da smrdi jako u mom autu kao da nesto gori. i to nije prvi put, ranije mi se vise puta zena zalila da nesto gori... ali ovaj put je smrdilo pravo.
o ljudi meni treba zastita, meni ne treba oruzje, ne treba atomska bomba, kakva amerika, kakva sila, ovaj je proklet do kraja, i svi ljudi za njega sa svim resursama nisu nista ako ne zatraze zastitu kod Allaha, meni treba kuran kao zastita protiv sejtana.
cuvajte se onih koji grade bogomolje na groblje.
oni su bogati i imucni ali se bogatstvo njihovo i imovina ne prima niti je od bilo kakve koristi.
pozovite ih u islam, pozovite ih u vasu dzamiju i vas dzemat.

At-Tawba - Pokajanje
9:54. Reci: "Trošili milom ili silom, od vas se neće primiti, jer vi ste opak narod."

9:55. A prilozi njihovi neće biti primljeni zato što u Allaha i u Njegova Poslanika ne vjeruju, što s predanošću molitve ne obavljaju i što samo preko volje udjeljuju.

9:56. Neka te ne oduševljavaju bogatstva njihova, a ni djeca njihova! Allah hoće da ih njima kazni na ovome svijetu i da skončaju kao nevjernici.

9:57. Oni se zaklinju Allahom da su doista vaši, a oni nisu vaši, nego su narod kukavički.

9:58. Kada bi našli kakvo skrovište ili kakve pećine ili kakvu jamu, oni bi tamo trkom pohrlili.
javor

PostPostao/la zupcanik » pon nov 14, 2011 1:19 pm

Selam alejk Javore
U kojoj drzavi zivis?
Javore ja mislim da si ti opsihiren.U smislu da ti se dzinn pojavljuje u nekom liku,u kojem tebi izgleda kao Dedzal.
Dedzal je ukatancen na nekom ostrvu.A i sve da je pusten,prikazao bi se cijelom svijetu,a ne samo nekim pojedincima,posebno ne obicnim vjernicima kao sto smo ja i ti.
Reci mi jos jednu stvar odkad ti se to desava,daj nam jos koji detalj.
Molim Allaha da te sacuva svakog zla i svake zablude.
zupcanik

PostPostao/la Argandab » pon nov 14, 2011 8:38 pm

javor je napisao/la:idi kod majke ona ce te saslusati.
euzubilahi mine sejtani radjim.
o ljudi, danas sam bolestan i zato slobodan, video sam ga opet u 9 i 54 obucen u crno sa krstom crvene boje okrenut prema zemlji. prije nego li se pojavio pocelo je da smrdi jako u mom autu kao da nesto gori. i to nije prvi put, ranije mi se vise puta zena zalila da nesto gori... ali ovaj put je smrdilo pravo.
o ljudi meni treba zastita, meni ne treba oruzje, ne treba atomska bomba, kakva amerika, kakva sila, ovaj je proklet do kraja, i svi ljudi za njega sa svim resursama nisu nista ako ne zatraze zastitu kod Allaha, meni treba kuran kao zastita protiv sejtana.
cuvajte se onih koji grade bogomolje na groblje.
oni su bogati i imucni ali se bogatstvo njihovo i imovina ne prima niti je od bilo kakve koristi.
pozovite ih u islam, pozovite ih u vasu dzamiju i vas dzemat.

Brate Javore, ako u tvojoj blizini ima brace, idi pod hitno kod njih i zatrazi pomoc od njih. Ako nema brace u tvojoj blizini, onda idi tamo gdje znas da ima. Ali nemoj odugovlaciti, jer ti se stanje moze pogorsati, ne dao Allah.

To sto se tebi desava jesu dzinski napadi i zastrasivanja, a nikakav Dedzdzal. Nemoj se previse opterecivati Dedzdzalom, uci Kur'an i budi iskreni vjernik, a Allah ce pomoci vjernike protiv Dedzdzala.
Molim Allaha da te pomogne i otkloni od tebe ono sto te uznemirava.
Argandab

Sljedeća

Natrag na Zanimljivosti

Trenutno korisnika/ca: TurnitinBot [Bot] i 1 gost.