Cenzurisan odgovor Zijada Ljakica

Zanimljivi sadržaji (tekst, audio, video)

Re: Cenzurisan odgovor Zijada Ljakica

UNREAD_POSTPostao/la Argandab » čet jan 26, 2012 8:12 am

Mubarek je napisao/la:OPROSTAJNI POST

TOLIKO OD MENE, VISE SE NECU JAVLJATI VAMA. MOZDA CETE SE OKORISTITI NEKIM MOJIM RIJECIMA A NADAM SE DA HOCETE. TRAZIM JOS JEDNOM HALALA (posebno od Ebu Ahmeda za rijec "bolesnik", to nije od mog ahlaka, nego mi je izletilo... otom potom...) OD BILO KOGA OD VAS KOGA SAM DIREKTNO ILI INDIREKTNO UVRIJEDIO SVOJIM RIJECIMA, A JA VAMA HALALIM, ZELIM CISTOG SRCA S TE STRANE DA VAS NAPUSTIM, A STO SSE TICE STAVOVA.. PA NJIH SAM IZNIO I STOJIM IZA NJIH I DALJE.

MOLIM ALLAHA DA NAM SE SMILUJE, AMIIIIN!

ESSELAMU ALEJKUM WE RAHMETULLAHI WE BEREKATUHU SVIMA!

Eh, subhanAllah!! Ovo postaje fenomen! Dođe čovjek pun ljutnje, mržnje, potvora i netrpeljivosti prema nama, potom nas optuži za nešto što nije pri nama (a nije kriv jer su ga magistri islamskih nauka lagali), potom, kada se istom iznesu dokazi da je laž ono što nam pripisuje, i kada se od istog zatraži dokaz kojim bi opravdao svoje optužbe, onda isti pobjegne sa foruma. Neću reći "ode sa foruma" već bukvalno "POBJEGNE". A šta bi mu drugo preostalo, kad već ne želi da prihvati istinu!!!
O Allahu, hvala ti na blagodati upute koju si nam dao! Amin!
Argandab

UNREAD_POSTPostao/la Midhat » čet jan 26, 2012 8:49 am

TOLIKO OD MENE, VISE SE NECU JAVLJATI VAMA. MOZDA CETE SE OKORISTITI NEKIM MOJIM RIJECIMA A NADAM SE DA HOCETE....

Lijepo si se izgovorio i kao sto vidis niko ti nije osporavao da kazes sve sto mislis a sad bi bilo dobro da odes malo do IB foruma i tamo recimo da probas nesto tipa ovoga pa da vidis kako ces proci(pogresan tarikat).
Ja tebi Mubarek licno i ne zamjeram plaho jer obicno vas vecina 'izrevoltirani' imate isti nastup.Razumijem vas u potpunosti ali vas ne opravdavam niti podrzavam.Kao prvo nemas ti pojma o serijatskim naukama isto kao i ja. Samo mogu reci da mozda imas manje stida ili vise slobode od mene pa se ne ustrucavas da nesto kao pokusavs diskutovati ,a u osnovi si isuvise gluh tako da ni samog sebe ne cujes sta pricas a kamoli da cujes bracu koja se trude da ti stvari pojasne.To je bilo tako ocigledno da si se kroz sve svoje postove samo saplitao.
Druga stvar ahi, politicko ekonomska i drustvena situacija dovela je mnogu bracu da zapadaju u razne mozemo reci ljudske krize , sad ako se takav insan kojim slucajem nalazi u drustvu ili blizini onih koji na sva usta i poskakujuci u stolici u stilu udbaskih agenata mlateci i upiruci prstom galame "ko su oni,dajte mi imena,oni su ti ...putvjernika ..." zeleci tim usmjeriti sav drustveni i licni problem na izolovanu i brojem neznacajnu grupu ljudi, dok glavni i stvarni njihov i nas problem upravo lezi u tim istim institucijama u koje nas oni pozivaju.
Razmisli ahi sto je kriv putvjernika sto je bosna porobljena kamatom,ljudi nemaju posla, borci se spaljuju na ulicama i sto semir i abdusamed jos ne sjede u skupstini , ovo zadnje hajd i nekako ali sta to ima veze sa tobom ?
Ne recimi samo da si toliko naivan da mislis da bi ti oni bolje donjeli, a kao poslanik s.a.v.s. to nije znao i odbijo je i vise od toga kad mu je nudjeno.
Zbilja nemam namjeru duljiti jer kad bi svi mi izpricali sta mislimo svaki topic bi bio dovoljan za neke malo deblje knjige.Nego samo bih se nadovezao da licno ni sam ne ocekujem neki bitni napredak sve dok pojedine daije licno ne osjete strah i javno ne zatraze halala od brace u stilu: tog i tog vremena stvari su izgledale tako da sam ja pogresno iskoracio sto je kao sto vidimo rezultiralo visegodisnjim trvljenjima,moleci bracu i daije da trenutno porade na sto brzem zblizavanju ....je vjerovatno vrijeme kada ce Allah s.v. ponovo uliti ljubav u nasa srca.
Ja iskreno molim Allaha s.v da nam omoguci da do toga dodje sto je moguce prije.Amin!
Eselamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuhu.
Midhat

UNREAD_POSTPostao/la Abu-Senad » čet jan 26, 2012 11:04 am

Mubarek je napisao/la:
Abu-Senad je napisao/la:Esselamu Alejkum, svako skrivanje istine se covjeku obije o glavu kad tad. Sto se tice opravdanja da na stranicu dolaze ljudi koji nisu toliko uceni u vijeri, cak srbi i hrvati, pa bas zbog toga moras govoriti istinu. Neces ljudima precutkivati sirk i sirkijate i sve ove stvari koje su pobrojane, Pa kasnije ispravljati ono sto su shvatili pogresno.To je samo dodatni motiv da se istina govori i da svaki posijetilac odma uci vjeru onakvu kakva ona i jeste. U nasoj proslosti su ljudi precutkivali i prikrivali istinu, uz to ohalaljivali mnoge stvari itd.. Zato smo i dogurali do ovog stanja. Ljudi ne posijecuju islamske sajtove iz straha vec traze znanje, zato se mora govoriti istina i samo istina. Zar nije naj veci dzihad reci vladaru zulumcaru rijec istine? Pa kad trebas reci istinu tad gdje postoji velka mogucnost da glavu izgubis zbog toga, sta je onda ovo u poredjenju s tim. Molim Allaha twt da nas ujedini na istini, da se po pitanju svoje vjere ne stidimo i ne bojimo nicijega prijekora Amin. Esselamu Alejkum

Srbima i Hrvatima se treba prezentovati islam na najljepsi nacin i pozvati ih u islam, a ne treba im govoriti o nekim teskim i zamrenim meselama kada ih pozivas u islam. Kako je poslanik, sallallahu alejh ie sellem, naredio ashabima da postupe kada pozivaju u islam. E procitaj i ajet: Nahl, 125.

Ono sto je pogresno, svakako da se treba reci i reci ce se! Ali mudro i odgovorno, a ne praviti vecu stetu za islam i muslimane nego korist.

Esselamu alejkum i hvala na savjetu :). A dozvoli mi da i ja tebe nasihatim. Prvo si trebao odgovoriti na sellam jer Allah swt kaze "Kada pozdravom pozdravljeni budete, ljepšim od njega otpozdravite ili ga uzvratite, jer će Allah za sve obračun tražiti." (el-Nisa', 86). E tek poslije toga lijepo razgovarati, jer ja nisam ostavio svoj komentar da bih tebe ili nekog drugog provocirao. A sto se tice ajeta Nahl, 125-og nigdje ne pise da je mudrost i blagost kriti istinu. To mi vise lici na grubost jer u Islam se ne poziva prevarom vec istinom Itd Itd ... Moj ti je savjet da kad ti neko odgovori na komentar, isti procitaj pazljivo i polahko a ne agresivno i u srdzbi. Nemoj da ti je cilj da izlazis iz rasprave kao pobjednik jer ces se pocet sluziti svim i svacim da postignes taj cilj. Esselamu Alejkum
Abu-Senad

UNREAD_POSTPostao/la Halid Ibn Velid » čet jan 26, 2012 12:46 pm

Midhat je napisao/la:

TOLIKO OD MENE, VISE SE NECU JAVLJATI VAMA. MOZDA CETE SE OKORISTITI NEKIM MOJIM RIJECIMA A NADAM SE DA HOCETE....

Zbilja nemam namjeru duljiti jer kad bi svi mi izpricali sta mislimo svaki topic bi bio dovoljan za neke malo deblje knjige.Nego samo bih se nadovezao da licno ni sam ne ocekujem neki bitni napredak sve dok pojedine daije licno ne osjete strah i javno ne zatraze halala od brace u stilu: tog i tog vremena stvari su izgledale tako da sam ja pogresno iskoracio sto je kao sto vidimo rezultiralo visegodisnjim trvljenjima,moleci bracu i daije da trenutno porade na sto brzem zblizavanju ....je vjerovatno vrijeme kada ce Allah s.v. ponovo uliti ljubav u nasa srca.

Ja iskreno molim Allaha s.v da nam omoguci da do toga dodje sto je moguce prije.Amin!

Brate zasto bi se neko izvinjavao, time ovog drugog postavlja u poziciji da je uvijek u pravu a svi znamo ko je uvijek samo u pravu. Tako da brate treba se Hallala traziti i jedan i drugi i treci sve daije i da se ponovo ujedine u svim pitanjima u kojima se slazu a takva pitanja su mnogo. A pitanje tekfira, dzihada, ulaska u parlament za ta pitanja mogu biti zaduzeni daije koje imaju dokaza za to poput shejha Bilibanija, shejha Nusreta. Ali to neznaci da su oni bezgrijesni cak su mnogo puta upozoravali da je zabranjeno slijepo slijedzenje jednog ucenjaka ili daije i smatranje da je samo on u pravu.
Zato brate pogresno je da neko trazi izvinjenja, ti i ja i ostala braca kazemo da su shejh Nusret, Bilibani, Bosnic, Porca uvijek u pravu oni kazu da je Zijad uvijek u pravu i za to imaju neke svoje dokaze kao sto mi imamo nase a i oni i mi smo u odnosu na islamofobicne bosnje, bosnje nacionaliste i ateiste jako malo te bosnje jedva cekaju da nas vide duboko podijeljene pa da pocnu da nas potvaraju, klevetaju, izdaju kao sto rade ovih dana sa bracom u Maoci.

Svi osudzuju ovaj cin brate, sve daije osudzuju ovo maltretiranje brace u Maoci ali to nije dovoljno treba nam ujedinjenje i cvrsta odbrana od ovakvih bosnji (marioneta, nacionalista, ateista, tradicionalista, komunjara, islamofobicnih medija...) oni su trenutno najveci neprijatelji cistog Islama u BiH.
Halid Ibn Velid

UNREAD_POSTPostao/la Mus'ab » čet jan 26, 2012 2:44 pm

Kao i obićno, dođu sa lošim saznanjem o nama, zatim nas utjeruju u laž bez dokaza, i zatim odlaze jer se sa nama nemože pričat! odlaze ubjeđeni isto onako kako su i došli, samo sad su kao sebi dokazali ono što su čuli! i onda odlaze u miru i svima halale...

nisu slijepe oči nego srca u grudima! :zastava1:
"Allah je, uistinu, i moj i vaš Gospodar, zato se klanjajte samo Njemu! To je pravi put. (sura Merjem 36. ajet)
Mus'ab

UNREAD_POSTPostao/la Allahov_rob » čet jan 26, 2012 6:01 pm

Hajdar je napisao/la:Sto se tice nas muslimana u bosni , vecina ljudi ne podnosi kritike pogotovo ako su visokog tona.

Zar si ti u Bosni ? Tvoja adresa odakle nam pises ne govori tako. :!:
فَمَنْ يَكْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَيُؤْمِنْ بِاللَّهِ فَقَدِ اسْتَمْسَكَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقَى لا انْفِصَامَ لَهَا وَاللَّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ
Allahov_rob

UNREAD_POSTPostao/la pupavac » čet jan 26, 2012 7:45 pm

Es selamu alejkum.
Brate Midhate zlato ti tece iz tastature. Allah te nagradio svakim hajrom. Lijepo, pametno, smireno (a ne k'o ja). Svaka ti je na mjestu.

A brate Halid ibn Velide. Koliko se sjecam iz onoga sto sam eventualno naucio, ako neko javno poziva u novotarije ili sirk ili sta drugo od dalaleta, pa se pokaje od toga - duzan je to javno uciniti isto kao i prije toga. U svom pokusaju da svi budemo braca u pravom smislu rijeci, i forsirajuci blagost i kad treba i kad ne bojim se da te to ne ponese...

Allah nam se smilovao i sacuvao nas od dalaleta.

Es selamu alejkum.
pupavac

UNREAD_POSTPostao/la Halid Ibn Velid » čet jan 26, 2012 8:37 pm

Brate pupavac upravo tako, inshallah ce i neke daije javno obznaniti da su protiv novotarija i uvodzenja novotarija od IZ i da se svi zajedno sloze i zajedno svom snagom da dokazu novotarima da su u zabludi. Moramo biti blagi jedni prema drugima pupavac pogotovu prema braci koja su na sunnetu.
A prema bosnjama nacionalistima, islamofobima, ateistima, bosnjama komunjarama itd moramo biti ostri sa dokazima jer drugacije sa njima nemoze.
Halid Ibn Velid

UNREAD_POSTPostao/la el ukab » čet jan 26, 2012 9:31 pm

selamun alejkum ve rahmetullahi ve berikatuhu, hvala allahu gospodaru sjetova koi nam je dao ovu savrsenu vjeru islam. i koi jenapravio sve muslimanebraca po vjeri, braco mojadraga stavise vas napadaju licemeri i njihovakompanija, svevise vas volim. imolim allaha davas zavoli izastiti od svakog zlonamjernika i ucvrstinam korake amin
el ukab

UNREAD_POSTPostao/la Midhat » čet jan 26, 2012 9:45 pm

pupavac je napisao/la:Es selamu alejkum.
Brate Midhate zlato ti tece iz tastature. Allah te nagradio svakim hajrom. Lijepo, pametno, smireno (a ne k'o ja). Svaka ti je na mjestu.

Vallahi si me postidio brate, jer nisam ja ni priblizno tome o cemu ti pricas.
Imao sam nijet posto sam bio nedovoljno jasan bratu halidu reci sta sam podrazumjevao pod izvinjenjem a posto si me ti sad ono pravo postidio, ostavicu to za neki drugi put. Inshaallah :)

Dzezakum Allahu hajren ahi.
Eselamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuhu.
Midhat

Prethodna

Natrag na Zanimljivosti

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.