Mubarek je napisao/la:OPROSTAJNI POST
TOLIKO OD MENE, VISE SE NECU JAVLJATI VAMA. MOZDA CETE SE OKORISTITI NEKIM MOJIM RIJECIMA A NADAM SE DA HOCETE....
Lijepo si se izgovorio i kao sto vidis niko ti nije osporavao da kazes sve sto mislis a sad bi bilo dobro da odes malo do IB foruma i tamo recimo da probas nesto tipa ovoga pa da vidis kako ces proci(pogresan tarikat).
Ja tebi Mubarek licno i ne zamjeram plaho jer obicno vas vecina 'izrevoltirani' imate isti nastup.Razumijem vas u potpunosti ali vas ne opravdavam niti podrzavam.Kao prvo nemas ti pojma o serijatskim naukama isto kao i ja. Samo mogu reci da mozda imas manje stida ili vise slobode od mene pa se ne ustrucavas da nesto kao pokusavs diskutovati ,a u osnovi si isuvise gluh tako da ni samog sebe ne cujes sta pricas a kamoli da cujes bracu koja se trude da ti stvari pojasne.To je bilo tako ocigledno da si se kroz sve svoje postove samo saplitao.
Druga stvar ahi, politicko ekonomska i drustvena situacija dovela je mnogu bracu da zapadaju u razne mozemo reci ljudske krize , sad ako se takav insan kojim slucajem nalazi u drustvu ili blizini onih koji na sva usta i poskakujuci u stolici u stilu udbaskih agenata mlateci i upiruci prstom galame "ko su oni,dajte mi imena,oni su ti ...putvjernika ..." zeleci tim usmjeriti sav drustveni i licni problem na izolovanu i brojem neznacajnu grupu ljudi, dok glavni i stvarni njihov i nas problem upravo lezi u tim istim institucijama u koje nas oni pozivaju.
Razmisli ahi sto je kriv putvjernika sto je bosna porobljena kamatom,ljudi nemaju posla, borci se spaljuju na ulicama i sto semir i abdusamed jos ne sjede u skupstini , ovo zadnje hajd i nekako ali sta to ima veze sa tobom ?
Ne recimi samo da si toliko naivan da mislis da bi ti oni bolje donjeli, a kao poslanik s.a.v.s. to nije znao i odbijo je i vise od toga kad mu je nudjeno.
Zbilja nemam namjeru duljiti jer kad bi svi mi izpricali sta mislimo svaki topic bi bio dovoljan za neke malo deblje knjige.Nego samo bih se nadovezao da licno ni sam ne ocekujem neki bitni napredak sve dok pojedine daije licno ne osjete strah i javno ne zatraze halala od brace u stilu: tog i tog vremena stvari su izgledale tako da sam ja pogresno iskoracio sto je kao sto vidimo rezultiralo visegodisnjim trvljenjima,moleci bracu i daije da trenutno porade na sto brzem zblizavanju ....je vjerovatno vrijeme kada ce Allah s.v. ponovo uliti ljubav u nasa srca.
Ja iskreno molim Allaha s.v da nam omoguci da do toga dodje sto je moguce prije.Amin!
Eselamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuhu.