Stranka An Nour ne zeli vjersku vladu!

Vijesti i aktuelni događaji iz svijeta i iz Bosne

Re: Stranka An Nour ne zeli vjersku vladu!

UNREAD_POSTPostao/la Yaseer1981 » uto dec 27, 2011 6:55 pm

O vjernici, ako vam nekakav nepošten čovjek donese kakvu vijest, dobro je provjerite, da u neznanju nekome zlo ne učinite, pa da se zbog onoga što ste učinili pokajete.(sura Hudzurat 6.ajet)
Yaseer1981

Re: Stranka An Nour ne zeli vjersku vladu!

UNREAD_POSTPostao/la Argandab » uto dec 27, 2011 9:16 pm

ikre1 je napisao/la:Sultan nemam ja sta tebi dokazivati,dokaz donosi onaj ko nesto tvrdi. A ti tvrdis da su ashabi tekfirili one ljude u vrijeme vladavine Ebu Bekra koji nisu htjeli placati zekjat.

Ja sam rekao da je to jedna velika Laz,i sigurno znam da nepostoji niti jedan tekst koji podvrdjuje da su ashabi tekfirali njih.Alija r.a je kako svi znamo Haridzije kaznjavao vatrom,a cak i njih nije tekfirao.Ashabi si sprovodili serijatske kazne na njih ali nisu ih tekfirali.

Ti si bolestan čovječe. Šta je ovo, svi neki bolesnici napadaju na nas. Al nema veze, ovdje je lijek za tvoju bolest, konkretno za onaj segment kojeg si ispoljio u citiranom postu. Obrati pažnju na Ebu Bekrova pisma upućena pobunjenim plemenima. Vidjećeš da ih on tekfiri.

http://www.putvjernika.com/Islam-i-dawa/ebu-bekr-es-siddik-pozrtvovani-pomagac-islama-poslanikov-drug-i-prvi-halifa-2.html
Argandab

Prethodna

Natrag na Vijesti i aktuelni događaji

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.