Djeljenje letaka -- Brane nam i to???

Vijesti i aktuelni događaji iz svijeta i iz Bosne

Djeljenje letaka -- Brane nam i to???

PostPostao/la Mus'ab » pon jan 09, 2012 1:58 pm

(24SI) - Neka je hvala Alahu. Čestitanje Božića je haram, zabranjeno. Letak sa ovakvim sadržajem grupa nepoznatih osoba, pripadnika vehabijskog pokreta, proteklih dana dijelila je u Cazinu i Stijeni.

-Policija pomno analizira ovo stanje i pravovremeno ćemo reagirati u svakom slučaju ekstremnog ponašanja bilo kakvih skupina na području USK-a, pa i, u ovom slučaju, ako se radi o pripadnicima vehabijskog pokreta, kazao je Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK-a.

Kako prenosi FTV, da ovo nije izoliran slučaj, govori u prilog činjenica da su u Stijeni, gdje se i nalazi sjedište, odnosno mesdžid pripadnika selefijske zajednice, osvanuli rukom pisani leci s podrškom Maoči, o čemu je FTV izvještavala prije nepunih mjesec dana.

U ovom slučaju je riječ o pripadnicima vehabijskog pokreta, građanima iz raznih dijelova BiH, na privremenom radu u zemljama Zapadne Evrope, koji iste ove praznike koriste za uzimanje slobodnih dana, kako bi dolazili u BiH širiti strah i dogme.

Izvor vijesti: 24satainfo
---------------------------------------------------

sad ni letke ne smijemo dijelit? onda treba zabranit i jehovinim svjedocima, i onima sto reklamiraju filmove za kina i eronetu i raznoraznim nevladinim organizacijama, i mtelu tj svim mobilnim operaterima, svim internet kompanijama, svim supermarketima i trgovačkim centrima, i bankama što uz izvještaje šalju raznorazne letke o bankama i čestitke... onda neka zabrane i škole, jer se i tu dijeli znanje besplatno, nek zabrane i mektebe jer se i tu besplatno stiče znanje, neka zatvore i ulice jer se i tu slobodno hoda, nek zatvore i sve one koji propagiraju slobodu mišljenja i govora u demokratiji, jer nemožeš ti šta hoćeš mislit i govorit. Nek ukinu onda cjeli državni sistem i uvedu tiraniju (komunizam) pa da vlada jedno mišljenje tuđe, kao što izgleda nastoje da urade!
"Allah je, uistinu, i moj i vaš Gospodar, zato se klanjajte samo Njemu! To je pravi put. (sura Merjem 36. ajet)
Mus'ab

Re: Djeljenje letaka -- Brane nam i to???

PostPostao/la Yaseer1981 » pon jan 09, 2012 5:13 pm

slika

E moj akhi ne smetaju njima razni sektaši i zabludjela učenja i ideje koje te skupine i pojedinci propagiraju....rafidije, ekstremne sufije, raznorazni new-age propagatori, ahmedije, neokomunisti, sljedbenici zapadnjačkih nastranosti, pseudobudistički i pseudohinduistički emisari sve to može da se manje-više slobodno propagira čak se nekima od njih daje i prostora u medijima ali kada je riječ o islamu i muslimanima koji žive islam u svojim kućama, na ulici, na radnom mjestu te se još drznu da to i svojom vanjštinom potvrde eh onda je druga priča!!!
Moje mišljenje je da ovdje riječ o jednom vješto maskiranom tipu ateizma, umotanom u ruho demon-kratije, multikulturalizma, građanstva i "ljudskih prava".

Znači ova država, njen sistem vrijednosti i medijski teletabisi dopuštaju i propagiraju svaku vrstu kufra i širka, možeš biti kafir bilo koje vrste to je po taman...ali musliman, sljedbenik Tewhida e to ne može....osim po mjeri demon-kratskih demagoga ali tad to više nije dini-islam!!!

Odgovor se nalazi u Časnom Kur'anu a glasi:Ni jevreji, ni kršćani neće biti tobom zadovoljni sve dok ne prihvatiš vjeru njihovu.
Oni žele utrnuti Allahovo svjetlo ustima svojim, a Allah upotpunjuje svjetlo Svoje, makar (to) mrzili nevjernici."
"O vjernici,za prisne prijatelje uzimajte samo svoje,ostali vam samo propast zele:jedva čekaju da muka dopadnete,mržnja izbija iz njihovih usta,a još je gore ono sto kriju njihova prsa".(Ali-Imran.)
Yaseer1981

PostPostao/la Allahov_rob » pon jan 09, 2012 6:06 pm

Yaseer1981 je napisao/la:Moje mišljenje je da ovdje riječ o jednom vješto maskiranom tipu ateizma, umotanom u ruho demon-kratije, multikulturalizma, građanstva i "ljudskih prava".

Znači ova država, njen sistem vrijednosti i medijski teletabisi dopuštaju i propagiraju svaku vrstu kufra i širka, možeš biti kafir bilo koje vrste to je po taman...ali musliman, sljedbenik Tewhida e to ne može....osim po mjeri demon-kratskih demagoga ali tad to više nije dini-islam!!!

Pogodio si u sami centar Yaseer1981! Allah te nagradio.

Mus'ab, ne sekiraj se! Ovo su samo pokusaji nevjernika da sprijece dostavljanje istine Bosnjacima a i ostalim narodima u BiH. A Allah pomaze vjernike. :)
فَمَنْ يَكْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَيُؤْمِنْ بِاللَّهِ فَقَدِ اسْتَمْسَكَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقَى لا انْفِصَامَ لَهَا وَاللَّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ
Allahov_rob

PostPostao/la Halid Ibn Velid » pon jan 09, 2012 9:59 pm

Upravo tako, oni imaju viziju i bolest zvanu sekularizam i demokratija ta bolest ih cesto dovodi paranoje i ludila, onda pocnu da izmisljaju lazi i klevete na sve koji se ne slazu sa njima. Ftv je samo jedna u nizu, postoje gomila ateistickih sajtova, organizacija, sekti, novinskih agencija, dnevnih listova koji su isto toliko opasni u BiH, najopasnije su bivse komunjare koje su pronasle neku zastitu u IZ i odatle potajno napadaju na Izvorni Islam a svima njima najjace oruzje su lazi i propagande.
Halid Ibn Velid

PostPostao/la Yaseer1981 » uto jan 10, 2012 12:43 am

Da li ti ljudi "okuse" ljepotu života u islamu. rahatluk i smirenost koji čovjek nosi u svojim prsima, osjećaj slobode od potčinjenosti bilo kome ili bilo čemu osim Stvoritelju svih svjetova, blagodat života u dini-islamu za razliku od močvare grijeha u kojoj sam lično živio godinama, gdje čovjeka konstantno razdire nekakav osjećaj nezadovoljstva,muke i tegobe uprkos posjedovanju novca i mnogih "stvari" za kojima veliki broj ljudi žudi..

Subhanallah kada čovjeka spopadnu nevolje ti kao musliman znaš da je to dio plana Uzvišenog Allaha koji te stavlja na kušnju pa se saburom sačuvaš očaja zbog musibeta u kojem si se našao a kada doživiš uspjeh opet znaš da te Milostivi iskušava da li ćeš biti zahvalan i hoćeš li se uzoholiti zbog dobra koje te je snašlo...a u životu daleko od Allaha čovjek luta, tumarajući za svojim pohotama udovoljavajući im na haram način...i opet nesretan!!!!!

Da samo znaju miskini da svi ti putevi kojima oni hode mimo puta Poslanika a.s.w.s. vode ka jadu i bijedi na ovom svijetu te srdžbi Silnoga i Mudroga Allaha azze ve dželle i vječnom prokletstvu i nezamislivoj patnji na Akhiretu kako kaže Uzvišeni:

Reci: "Hoćete li da vam kažem čija djela neće nikako priznata biti, čiji će trud u životu na ovome svijetu uzaludan biti, a koji će misliti da je dobro ono što rade?
To su oni koji u dokaze Gospodara svoga ne budu vjerovali i koji budu poricali da će pred Njega izići; zbog toga će trud njihov uzaludan biti i na Sudnjem danu im nikakva značaja nećemo dati.
Njima će kazna Džehennem biti, zato što su nevjernici bili i što su se dokazima Mojim i poslanicima Mojim rugali
i.(Al - Kahf 103-106)

A onoga ko se okrene o spominjanja Gospodara svoga, On će u bolnu patnju uvesti.” (El-Džinn 17)

A onaj ko okrene glavu od Opomene Moje, taj će teškim životom živjeti i na Sudnjem danu ćemo ga slijepim oživiti"
Gospodaru moj," - reći će - "zašto si me slijepa oživio kada sam vid imao?"
"Evo zašto" - reći će On: "Dokazi Naši su ti dolazili, ali si ih zaboravljao, pa ćeš danas ti isto tako biti zaboravljen
." (Kuran: Ta-Ha; Taha,124-126)

Ako ne vjeruju mi vjerujemo neka čekuju smrt koja će doći i vjernicima i nevjernicima pa će se onda uvjeriti kakvu su pogrešku napravili i kajati će se gorkim kajanjem...gorkim kajanjem

Gospodaru naš daj nam da živimo na ovom dunjaluku kao pravi muslimani, da umremo sa šehadetom na svojim usnama i da na Sudnjem danu budemo u skupini Tvoga Miljenika i njegovih ashaba, časne uleme ovoga Ummeta, mudžahida koji su poginuli na Tvom putu i naših časnih predaka koji su živjeli za islam i umrli u islamu a Ti bio zadovoljan njima i njihovim djelima

Slika izbrisana. Kada koristis boje, koristi sve osim crvene Yaseer1981, jer crvena je za obavjestenja i upozorenja od strane administratora i moderatora. - Allahov_rob
"O vjernici,za prisne prijatelje uzimajte samo svoje,ostali vam samo propast zele:jedva čekaju da muka dopadnete,mržnja izbija iz njihovih usta,a još je gore ono sto kriju njihova prsa".(Ali-Imran.)
Yaseer1981

PostPostao/la Koma » uto jan 10, 2012 9:25 am

Amin na dovu Yaseer i sve si odlično ovdje napisao, da te Allah SWT nagradi.

Još ti je i ta nova slika puno ljepša brate.
Koma

PostPostao/la Salahudin » uto jan 10, 2012 11:53 am

@Yaseer. Selam alejkum dragi brate. Da li znas da je slika koju si postavio sa dvije ruke da simbolizira Imama Ali-a.ra kao onoga koji rastavlja dzennet od dzehenema. Slika kruzi po rafidijskim forumima a autor (takodjer rafidija) ju je napravio u cast rodjendana Ali-a. ra.
Eselamu alajkum.

Ps. ovo sto pise ispod na arapskom i na engleskom jeziku, kazu da je hadis. Treba provijeriti inshallah.
وَلَا تَقُولُوا لِمَنْ يُقْتَلُ فِي سَبِيلِ اللَّهِ أَمْوَاتٌ ۚ بَلْ أَحْيَاءٌ وَلَٰكِنْ لَا تَشْعُرُونَ

I ne recite za one koji su na Allahovu putu poginuli: "Mrtvi su!" Ne, oni su živi, ali vi to ne znate! 2:154
Salahudin

PostPostao/la Koma » uto jan 10, 2012 5:42 pm

U pravu si Salahudin, onaj dio na engleskom kaže tačno to "onaj koji rastavlja dzennet od dzehenema".
Koma

PostPostao/la Yaseer1981 » sri jan 11, 2012 1:08 am

ve alejkumu selam ve rahmetullahi ve berekatuhu

Da mene i sve vas Uzviseni Allah sacuva svake vrste zablude pa tako i ove rafidijske....cuj vjerovanje da je plemeniti ashab, clan porodice Poslanika a.s.w.s., hrabri mudzahid i upuceni halifa Ali r.a. taj koji rastavlja Dzennet od Dzehennema!!!!Eto jos jedan od dokaza nistavnosti shiitske akide.... Da Allah sacuva...sta ce odgovoriti dvojici meleka kada budu upitani:KO JE TVOJ GOSPODAR? Hoce li moci odgovoriti:ALLAH ili ce reci Ali, Hasan i Husejn.. Da Allah sacuva...

Da Allah nagradi brata "Salahudina" i brata "Koma" koji su ukazali na moju gresku svakim dobrom. Slucajno sam na Googlu naletio na tu sliku i ucinila mi se onako interesantna ali da sam znao o cemu je rijec sigurno je ne bi postavio...

Prenosi Ebu Rukajja Temim Ed-Dari, radijallahu 'anhu, da je Allahov poslanik, sallallahu 'alejhi ve sellem, rekao: „Vjera je savjet.“ Upitali smo: Prema kome, Allahov Poslaniče? „Prema Allahu, Njegovoj knjizi, Njegovom poslaniku, vođama muslimana i običim muslimanima.
Yaseer1981

PostPostao/la Salahudin » sri jan 11, 2012 9:19 am

@Yaseer1981 Amin. Allah ti podario svako dobro.
وَلَا تَقُولُوا لِمَنْ يُقْتَلُ فِي سَبِيلِ اللَّهِ أَمْوَاتٌ ۚ بَلْ أَحْيَاءٌ وَلَٰكِنْ لَا تَشْعُرُونَ

I ne recite za one koji su na Allahovu putu poginuli: "Mrtvi su!" Ne, oni su živi, ali vi to ne znate! 2:154
Salahudin

Sljedeća

Natrag na Vijesti i aktuelni događaji

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.