Borci Al-Qaide bez problema zauzeli dio Jemena

Vijesti i aktuelni događaji iz svijeta i iz Bosne

Re: Borci Al-Qaide bez problema zauzeli dio Jemena

UNREAD_POSTPostao/la Yemama » sri feb 01, 2012 1:43 pm

Ebu Ismet,

Oduzimas dragocijeno vrijeme braci. Vrijeme koje umjesto sto se stobom i tebi slicnima preklapaju, mogu iskoristiti u ibadetu. Ako shitsko vjerovanje smatras Islamom (pored brda navedenih dokaza o njihovom kufru) onda se kod tebe radi o oholosti i potvaranju Allaha i Poslanika salAllahu alejhi we sellem. Nije ti to nijjet sigurno, ali zbog iznesenih dokaza o njihovom kufru i tvog ignorisanja istih nista drugo ne proizlazi iz toga. Shvati Ebu Ismete ovo vrlo ozbiljno, kao sto nikome nije nijjet dzehennem, al' njihovi postupci ce ih uvesti u isti.

Iskreno ti preporucujem da si uzmes vremena i pregledas materijal o shijama, a potom ili izneses protudokaze iz Kur'ana i Sunneta, ili Allahovom dozvolom uvidis da cinis veliki fesad promovisuci ideju da su shije muslimani. Izbor je na tebi i daje ti se prilika zbog tebe samog, a nama je najjednostavnije ukloniti te sa foruma. Po tvojim narednim postovima cu znat za sta si se odlucio.

Molim Allaha da ti podari korisno znanje i rad po njemu, Amin.
La ilaha illaAllah, Muhammadun Rasul Allah!
Yemama

UNREAD_POSTPostao/la EbuIsmet » sri feb 01, 2012 2:07 pm

Ebu Ismete ti opet oko tema o dzihadu i mudzahida, a vidim da si dobro upoznat i sa imenima vodje u Jemenu, i jos dosta informacija znas sto mi obicni clanovi foruma ne znamo.
Vredni ste, ne mirujete.

Ti @Irhabi ne možeš a da ne vrijeđaš i napadaš druge članove. Ako pročitaš temu od početka vidjet ćeš da je ime vođe u Jemenu napisano u članku koji sam preuzeo sa Kavkaz Cenra.
Ali šta ćeš kad ti odma gledaš kako napasti.
EbuIsmet

UNREAD_POSTPostao/la EbuIsmet » sri feb 01, 2012 2:20 pm

Yemama,
meni je žao ako oduzimam braći vrijeme. Što se tiče šijja, već sam ranije napisao da se ja ne slažem sa njihovim stavovima niti mi je namjera ikada bila da ja budem njihov zaštitnik ili zagovornik na ovom forumu ili bilo gdje. Samo sam napisao da ja sebi neću uzeti za pravo, kao što to drugi čine, da kažem da oni nisu muslimani. Allah će i njih vratiti na Pravi put, možda i prije nego što to mi mislimo.
Historija nam je pokazala da je do sada uvijek kada bi nevjernici napadali sunite, šijje su pomagale te nevjernike. Brojni su i primjeri gdje su tagutske vlasti u savezu sa nevjernicima. I ja se uvijek iznova pitam kako je moguće da se sklapaju savezi sa nevjernicima, a da između sunita i šijja uvijek tinja iskra mržnje, koja se svako malo rasplamsa i dovodi do novih žrtava na obe strane.
EbuIsmet

UNREAD_POSTPostao/la Yemama » sri feb 01, 2012 5:51 pm

Historija nam je pokazala da je do sada uvijek kada bi nevjernici napadali sunite, šijje su pomagale te nevjernike. Brojni su i primjeri gdje su tagutske vlasti u savezu sa nevjernicima

I pored ovog gore saznanja ti i dalje promoviras savez sa njima. Zasto?

Jos jednom ti preporucujem da pregledas dostupni materijal o shijama i dok to ne ucinis da se ustegnes od komentara da su oni muslimani i od ideje za ujedinjenjem sa njima.

ako zaista budes iskren i to ucinis, okanices se i jednog i drugog.
La ilaha illaAllah, Muhammadun Rasul Allah!
Yemama

UNREAD_POSTPostao/la pupavac » čet feb 02, 2012 10:01 am

Es selamu alejkum. Potpuno se slazem sa administratorima i dr. u vezi stava o shijama kao muslimanima. Ipak, upitao bih nesto sto me zaintrigiralo prije par dana. Gledao sam video klip jednog sejha cijih dosta stavova mi se dopada, ali sam ovim stavom bio u najmanju ruku "zatecen".

Iako meni vise izgleda kao pokusaj neglobalizovanja stava prema svim onima koji kazu da su shije, a mozda nemaju pojma o cemu se radi (kao sto u Bosni govore da su od ehli sunneta, a nemaju veze sta to znaci), ili pogled sa formalistickog stanovista ipak me je zagolicalo (pa shejtan ne miruje). Evo o cemu se radi:

On kaze da su shije muslimani zbog toga sto:"U historiji islamskog Ummeta u proteklih 1400 godina shije obavljaju Hadz. Mozda je bilo kracih zabrana, ali 99% tog vremena oni obavljaju Hadz, a to je dozvoljeno samo muslimanima. Cak i danas oni obavljaju Hadz i... mislim da je malo kasno za fetvu sada..".

Dalje on navodi kako su oni koji govore to sto govore o ashabima i majkama vjernika ra. značajno zalutali, skrenuli i da ih treba upozoravati na to ako covjek ima priliku. Ali, ovaj formalno pravni pogled na njihov status me je malo...Nisu muslimani, a obavljaju Hadz, tj ne znam da se iko od zvanicne uleme bunio protiv toga (a mozda i jeste). Cak sam se jednom u Meki vozio na dzipu sa desetak ljudi-Toyota-i jedan me pita Shia? Rekoh "Jok, Sunni". Kaze pokazujuci na sebe: "Shija." A ja kazem: "Papa" i okrenem se.

Ponovo kazem, u potpunosti sam stava da oni koji se deklariraju kao shije i prihvataju sve sto to sa sobom nosi za mene nisu muslimani. Ali bih zamolio, ako ova poruka nije za javno objavljivanje, da je proslijedite nekom ucenom koji bi mi malo pojasnio.

Allah vas pomogao i sacuvao.
Es selamu alejkum.
pupavac

Prethodna

Natrag na Vijesti i aktuelni događaji

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.