Amerikanci se mokre na mrtva tijela talibana

Vijesti i aktuelni događaji iz svijeta i iz Bosne

Amerikanci se mokre na mrtva tijela talibana

PostPostao/la Salahudin » sri jan 11, 2012 11:03 am

Subhanallah subhanallah subhanallah.
Ostao sam bez texta. Nisam znao ni kako da naslovim temu ni sta da kazem. Kako da komentarisem??
Na zidovskom meadia glasilu (youtube) i par drugih web stranica pojavio se video gdje se vide 4 americka vojnka kako se mokre na mrtva tijela talibana. Nase brace muslimana. Mudzahida.
Nisam ga postavio ovde jer se vidi privatni dio.
Siguran sam da ce se ubrzo procuti po glavnim medijima.
Allaha mi srce me bukvalno boli.
Gdje je granica?? Gdje je granica naseg sabura??
Milion misli prolijece u sekundi kroz glavu.
Pocevsi prvo od nase domace STOKE I MUNAFIKA koji podrzase javno americku agresiju na afganistan. Koji suosjecaju sa njihovom tugom jedanaestog septembra, dajuci im podrsku da idu ubijati nasu bracu muslimane. STOKE I MUNAFIKA koji se ogradise od mudzahida afganistana i iraka. Jeste. STOKE I MUNAFIKA kao sto su CERIC I tzv. Islamska zajednica BiH. SRAM IH BILO.
STOKE I MUNAFIKA od tzv. daija koji napadaju i javno prozivaju one koji vole mudzahide, one koji prenose vijesti o njima, one koji upozoravaju na tagute koji dadose utociste ovim smradovima koji se pomokrise na mrtva tijela nase brace.
Stoke i munafika kao stu Kuduzovic, Busatlic. Kao sto su urednici Safa.
I vecina onih ciji su textovi i audio predavanja na Minberu.
Jeste. Oni su ti koji pljuju, blate i upozoravaju na ovu stranicu. Na dawu Maoce. Na dawu dzihada. Na dawu ljubavi i mrznje u ime Allaha. Na dawu koja objasnjava i razjedinjuje kufr od imana, taguta od vjernika.
Pa zar ih vecina nije bila u ketibi. Zar ih vecina nije ucila i zar nije gledala u casna lica Sheya Envera ra., Abdullaha libiya ra. Abdulmelika, ebu Mine, Mehdzana, Muateza ra. ebu Malia i stotine ostalih.
I sada su dosli pljujuci po ovoj dawi koja podrzaje nasu bracu koja su na frontovima diljem svijeta.
Sram ih bilo pridruzise se IZ koja otvoreno suosjeca sa bolom amerikanaca i koja ih podrzaje u njihovoj okupaciji muslimanskih zemalja.
SRAM IH BILO.
Gdje ovo sve vodi? Gdje nam je granica?
Sve ovo vuce jedno za drugim. Kada upozoravas onda si "vehabija" terorista, onaj koji se odvaja od tradicije i IZ.
A kada sutis onda ces doziviti i gledati kako americki vojnici uriniraju po mrtvim tijelima mudzahida.
Ne mogu vise...

Allahu pomozi mudzahide u cijelom svijetu. Allahu osramoti one koji ih napadaju i one koji se ogradise od njih. Allahu osramoti one koji napadaju dawu koja poziva u ljubav prema dzihadu.
O Allahu popravi nasa stanja i podari nam snage da omrzimo dunjaluk a povecaj nam ljubav prema ahiretu i suretu sa tobom kao shehidi koji su ti dosli braneci tvoje pravo. Amin ya Allah.
وَلَا تَقُولُوا لِمَنْ يُقْتَلُ فِي سَبِيلِ اللَّهِ أَمْوَاتٌ ۚ بَلْ أَحْيَاءٌ وَلَٰكِنْ لَا تَشْعُرُونَ

I ne recite za one koji su na Allahovu putu poginuli: "Mrtvi su!" Ne, oni su živi, ali vi to ne znate! 2:154
Salahudin

Re: Amerikanci se mokre na mrtva tijela talibana

PostPostao/la Mahirov » sri jan 11, 2012 3:41 pm

Dobro brate, razumijem tvoju frustraciju. I ja sam pogledo video. Nije nikom lahko kad vidi take scene. Medjutim govoriti da je Sajo munafik je krupna stvar. Ne slusam njegove predavanja puna danas, dosta sam sluso prije ali govoriti da je munafik... =/
Mahirov

PostPostao/la Salahudin » sri jan 11, 2012 6:37 pm

Mahirov je napisao/la:Dobro brate, razumijem tvoju frustraciju. I ja sam pogledo video. Nije nikom lahko kad vidi take scene. Medjutim govoriti da je Sajo munafik je krupna stvar. Ne slusam njegove predavanja puna danas, dosta sam sluso prije ali govoriti da je munafik... =/

Subhanallah. I nakon sto si pogledao video, tebi sto je zaparalo oci je to sto sam rekao o safetu. Mashallah. (sarkazam)
Safetu se lice izoblici kad mu spomenes ovu stranicu. Zasto uopste dolazis ovde?? Zar nije upozorio da se ne dolazi ovde? I zar nije upozorio i posavjetovao da se ne selami sa onima koji posjecuju ovu stranicu ili onima koji vole slusati sheyha Nusreta, Bilibanija i ostale.
I jos jednom. Golemo da pored onakvog videa tebi para oci i pamet zastane zato sto se spomenuo Sajo. La Hawle We La Kuwete Illa Billah.
وَلَا تَقُولُوا لِمَنْ يُقْتَلُ فِي سَبِيلِ اللَّهِ أَمْوَاتٌ ۚ بَلْ أَحْيَاءٌ وَلَٰكِنْ لَا تَشْعُرُونَ

I ne recite za one koji su na Allahovu putu poginuli: "Mrtvi su!" Ne, oni su živi, ali vi to ne znate! 2:154
Salahudin

PostPostao/la Allahov_rob » sri jan 11, 2012 7:30 pm

Nisam pogledao video, jer nekad ne mogu da gledam takva videa jer u meni izazivaju tugu i srdzbu. Tugu, jer sam sada nemocan da pomognem mudzahidima u islamskim zemljama i srdzbu zbog samog nasilja i djela koje kafiri rade muslimanima i mudzahidima.

Razmisli malo o ovom ajetu Salahudine: "O vjernici, dužnosti prema Allahu izvršavajte, i pravedno svjedočite! Neka vas mržnja koju prema nekim ljudima nosite nikako ne navede da nepravedni budete! Pravedni budite, to je najbliže čestitosti." (El-Maide, 8 )

Uzmi od ahlaka naseg Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, zatim uzmi od ahlaka Imama Ahmeda, zatim od sjeha Nusreta, Bilibanija i drugih daija. Nisi cuo od njih da neistomisljenike nazivaju stokom i munaficima. Nije sve kod Safeta, Busatlica i Balkana naopako i pokvareno. Mi se sa njima ne razilazimo u svemu nego u samo nekim meselama. Okitimo se i ja i ti i druga braca i sestre lijepim ahlakom.
فَمَنْ يَكْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَيُؤْمِنْ بِاللَّهِ فَقَدِ اسْتَمْسَكَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقَى لا انْفِصَامَ لَهَا وَاللَّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ
Allahov_rob

PostPostao/la Budimo iskreni » sri jan 11, 2012 8:07 pm

@ Salahudin

Vec neko vrijeme dodzem na forum i na stranicu pa vidim neke stvarno ruzne stvari od posjetioca. Ruzno je da ti protekfiris Safeta, samo zato sto je rekao to sto je rekao. Ti ako si ga nazvao munafikom si ga protekfirio, jer znas da su munafici na dnu dzehenema. A ako si bas isfrustriran sa Safetom i drugim daijama pa onda put pod noge kao i nas voljeni sejh Jusuf Barcic rahimehullah pa pozivaj onda kako ti mislis da se to treba ciniti. A ovdje od jutra do sutra si na forumu i samo iznosis stvari koje navode druge da po cijeli dan samo raspravljaju.

Daj bolan budi realan, i tekfiri nevjernike a ne nase daije.
Budimo iskreni

PostPostao/la Salahudin » sri jan 11, 2012 8:35 pm

@Allahov rob. Allah te nagradio. Mozda je bolje prespavati nakon sto svijedocis ovakve stvari. Ali tesko boga mi. Sejtan i neprijatelji Islama iz dana u dan izazivaju i testiraju sabur muslimana. Pa kad srce i dusa vise ne mogne da podnese onda covjek kaze ili ucini dijelo koje nazovu terorizmom. Pitajuci se odakle sad to?? I kako to?? I onda se nadje neki daija i izadje u javnost ogradjujuci se od toga.
Ko sam ja? Niko. Ako razgovaram o islamu sa nasim tradicionalistima, odmah na pocetku samo radi brade od njih dobijes negativnu predrasudu.
Ono sto ja imam da kazem ne pije puno vode.
Ali oni koji su "ugledni" i skolovani po tzv. FIN-ovima i arapskom svijetu, njih koje narod slusa, cija rijec pije vode, oni kada kazu nesto protiv ove dawe vjeruj mi Allahov_robe da nanese vise stete i kod naroda i kod Allaha nego sto kad iz mojih usta izadje rijec stoka ili munafik.
I nisu to samo neke mesele. Vec mesele od kojih zavisi dzennet ili dzehennem. Balkan odmah tekfiri, a Safet kaze ma nemojte ih ni selemiti. A zna se kome ne daje selam???
Cudan smo mi narod. Da nas Allah uputi.

Salahudin

PostPostao/la Allahov_rob » sri jan 11, 2012 9:10 pm

Salahudine brate... U potpunosti ja tebe razumijem jer i ja imam ista iskusenja kao i ti. I mene ne selame, upozoravaju na mene da me se klonu braca, kada raspravljaju ja im iznosim dokaze a oni meni ponavljaju da sam tekfirovac, "popljuju" me u raspravi uvredama a zatim kazu da sam ja i braca kao ja loseg ahlaka :) a ja iznosio smireno dokaze. Sve dakle to i drugo mi prolazimo Salahudine kao i ti. I zato nadaj se Allahovoj nagradi sto saburas i nastavimo da saburamo.
Poznata ti je sura Al-Asr: "i koji jedni drugima isitnu preporucuju i koji jedni drugima preporucuju strpljenje!" :)
Ja tebi, ti meni, ja nekom bratu, on meni, on tebi, ti njemu :) istinu, tewhida i odricanja od taguta i sabur na tome ahi.

Nepromisljeni potezi poput onog ispred ambasade mogu nanijeti stetu pozivu u tewhid i dawi tewhida, jer kafiri i munafici jedva cekaju da im budu ruke odrijesene da hapse i muce bracu. Zato na nama je da se klonimo djela koja unazadjuju dawu.

A ono kad sam rekao neke mes'ele, nisam pod tim mislio da su nebitne. Nego sam zelio da ukazem i da kod druge strane ima hajra i dobra koje ne mozemo negirati.
فَمَنْ يَكْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَيُؤْمِنْ بِاللَّهِ فَقَدِ اسْتَمْسَكَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقَى لا انْفِصَامَ لَهَا وَاللَّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ
Allahov_rob

PostPostao/la Koma » sri jan 11, 2012 9:13 pm

Esselamu alejkum.

Meni nije jasno, a neće niko da mi objasni slijedeće:

AKO JE Abdullah Al-Saud tagut ONDA su svi na njegovoj strani stranka tagutova...

AKO JE Safet Kuduzović rekao da nas ne selame ONDA nas je istekfirio

AKO JE Zijad Ljakić rekao da se treba nas kloniti da bi se očuvala akida ONDA nas je istekfirio

AKO JE bilo ko rekao da smo u zabludi ONDA je rekao da nismo na istini - vjeri Islamu

AKO je biskup Cerić javno podržao ubistvo muslimana od strane Amerike, a jeste, ONDA je Cerić kjafir.

AKO je Cerić kjafir KAKVO je stanje onih koji kažu da nam je Cerić vođa?

AKO JE DAWA MAOČE ISTINA ONDA SU KUDUZOVIĆ, LJAKIĆ, BUŠATLIĆ & co ILI DŽAHILI ILI MUNAFICI.

Može li mi neko učen, Allaha radi, razbit ove šubhe ili potvrditi da je ispravno ovo na čemu sam ja, Allah SWT vas nagradio.
Koma

PostPostao/la Koma » sri jan 11, 2012 9:24 pm

Allahov_rob je napisao/la: Nego sam zelio da ukazem i da kod druge strane ima hajra i dobra koje ne mozemo negirati.

Allaha mi brate ja sam gledao dawu koju su napravili neki šiiti i Allaha mi brate imalo je to ogromnog uticaja da nastavim istraživati o Islamu da bi na kraju iz Allahove neizmjerne milosti izrekao šehadet i danas mogu za sebe reći da pripadam ovoj dawi i da je ono na čemu je portal Put Vjernika da sam i ja na tome.

E sad, možeš li reći, a Allaha da se bojiš,da nije bilo hajra u šiitskoj dawi?

Da li je to razlog da ne tekfirimo šije-imamce (koji su radili tu dawu) ?
Koma

PostPostao/la Budimo iskreni » sri jan 11, 2012 9:28 pm

Koma je napisao/la:Esselamu alejkum.

Meni nije jasno, a neće niko da mi objasni slijedeće:

AKO JE Abdullah Al-Saud tagut ONDA su svi na njegovoj strani stranka tagutova...

AKO JE Safet Kuduzović rekao da nas ne selame ONDA nas je istekfirio

AKO JE Zijad Ljakić rekao da se treba nas kloniti da bi se očuvala akida ONDA nas je istekfirio

AKO JE bilo ko rekao da smo u zabludi ONDA je rekao da nismo na istini - vjeri Islamu

AKO je biskup Cerić javno podržao ubistvo muslimana od strane Amerike, a jeste, ONDA je Cerić kjafir.

AKO je Cerić kjafir KAKVO je stanje onih koji kažu da nam je Cerić vođa?

AKO JE DAWA MAOČE ISTINA ONDA SU KUDUZOVIĆ, LJAKIĆ, BUŠATLIĆ & co ILI DŽAHILI ILI MUNAFICI.

Može li mi neko učen, Allaha radi, razbit ove šubhe ili potvrditi da je ispravno ovo na čemu sam ja, Allah SWT vas nagradio.

Koma nemoj da pravis zbrku i iznosis stvari koje uopste nisu tacne. Ako neko nekoga upozori na drugu osobu recimo kao sto je to rekao Safet ili Zijad oni nisu protekfirili bracu Nusreta, Bilibanija itd. Profekfiriti nekoga jeste da sa jasnim dokazom kazes da je ta osoba nevjernik. Da bi nekoga protekfirio trebas bas jak dokaz da izneses da je ta osoba kafir ili da je postala kair nako sto je bio vjernik itd. Upozoriti narod da se klone dawe koju cini Nusret i da kazemo jegovi sljedbenici nije tekfir vec je upozorenje, pa bi ti preporucio da naucis sta je tekfir prije nego pocnes da zalazis o temama o tekfiru itd. A Allah zna najbolje
Budimo iskreni

Sljedeća

Natrag na Vijesti i aktuelni događaji

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.