Teror Sirijskih marioneta

Terorizam u svijetu (video).

Teror Sirijskih marioneta

PostPostao/la Ibn Jusuf » sri aug 24, 2011 4:38 am

Batinanjem prisiljavaju insana da izgovori riječi kufra ''Nema drugog boga osim Bešer el Asada''

21.08.2011

Ibn Jusuf

Re: Teror Sirijskih marioneta

PostPostao/la hajro » sri aug 24, 2011 5:10 pm

Allah s.w.t. ih prokleo zar je moguce da ljudi toliko budu pokorni shejtanu lanetullahi.
Stokac josh udara po licu.
hajro

PostPostao/la javor » sri aug 24, 2011 10:06 pm

kufr pravi od ljude stoku
javor

PostPostao/la Salahudin » pon aug 29, 2011 12:00 am

Asadove zrtve. 6 beba ubijeno u inkubatoru u bolnici grada Hama, Sirija.

Salahudin

PostPostao/la samurai-ronin » sub sep 03, 2011 9:28 pm

Allahu dragi ovoliki egoizam možeš naći samo kod arapa kad ostave islam
samurai-ronin

PostPostao/la Salahudin » sri sep 07, 2011 9:44 pm

SA MUZIKOM U POZADINI!!!!!

Vise od 2150 ubijenih (90 djece, 6 zena) Vise od 3000 nestalih.
Vise od 14000 uhapsenih, vise od 16000 izbojeglo u Tursku i Liban.

Video je izbrisan jer sadrzi muziku. -Zeyneb
Salahudin

PostPostao/la Zeyneb » čet sep 08, 2011 12:17 am

Smatram da se ne trebaju postirati video sa muzikom. Ili preradite pa da bude ilahija. Nemoj da budemo od onih da opominjemo da je muzika haram, ali s druge strane je slusamo.

Jezid ibnu-l-Velid rekao je: "O (pleme) Benu Umejje, čuvajte se muzike, jer ona umanjuje stid, raspiruje strast i narušava ljudskost. Ona zamjenjuje alkohol i ima isti efekat kao opijenost.
Fudajl ibn 'Ijjad rekao je: "Muzika vodi ka bludu." 1

Omer ibn Abdil-'Aziz, radijAllahu anhu, pisao je odgajatelju svoga sina: "Neka prvo što će od tvoga odgajanja primiti bude mržnja prema muzici koja počinje od šejtana, a završava srdžbom Milostivog, jer do mene je doprlo od pouzdanih ljudi koji imaju znanje da prisustvovanje sviranju muzičkih instrumenata, zatim slušanje pjesama i ljubav prema tome, čine da nastaje licemjerstvo u srcu, kao što voda uzrokuje rast trave." 2

[2] Ed-Durru-l-Mensur, 5/160. Imam Es-Sujutijj kaže: "Ibn Ebu-d-Dun'ja bilježi od Ebu Dža'fera el-Emevija Omera ibn ‘Abdillaha da rekao je: ‘Omer je pisao …’, te je naveo pismo.
Navodi ga Ibnu-l-Kajjim, rahimehullah, u djelu Igasetu-l-Lehefan, 1/269,
a zatim kaže: "Muzika upropaštava srce, a kad se srce pokvari onda ga licemjerstvo napadne."

I video o muzici
Zeyneb

PostPostao/la Ibn Jusuf » čet sep 15, 2011 5:40 am

Zeyneb je napisao/la:Smatram da se ne trebaju postirati video sa muzikom. Ili preradite pa da bude ilahija. Nemoj da budemo od onih da opominjemo da je muzika haram, ali s druge strane je slusamo.

Selam alejkum we rahmetulahi we berekatuhu, što se tiče muzike elhamduliLLah većini članova ovog foruma je jasan propis spram muzike, ali se ovdje ne radi o tome da je neko konkretno postirao kako bi se slušala već je to pretpostavljam tako pronađeno na youtube ili gde god već i postirano, za ubacivanje nasheeda smatram da bi trebalo osim ako to ne rezultira gubljenje vrijemena jer video pretpostavljam da nije nešto posebno dawetski (nisam gledao snimak jer je obrisan)... Ja bi predložio da se u buduće kada se postira video u kome ima muzike, najprije obavijesti posjetioce kako bi znali o čemu se radi, napišeš
''PAŽNJA VIDEO SADRŽI MUZIKU'', i onda lijepo gost pritisne mute.
Halalite ali ovo je moje mišljenje... ispravite me ako griješim?!?!?!?

Evo još jedne ljudine na dijelu... Sirijski vojnici teraju civila da učini sedždu tagutu, pogledajte kako je muwehid reagovao.

Halali video je greskom izbrisan, a nisam uspjela da vidim jel sadrzi muziku, postiraj ponovo, ali ako ne sadrzi muziku -Zeyneb
Ibn Jusuf

PostPostao/la Zeyneb » čet sep 15, 2011 4:18 pm

Ibn Jusuf
Ja bi predložio da se u buduće kada se postira video u kome ima muzike, najprije obavijesti posjetioce kako bi znali o čemu se radi, napišeš

Hoces li ti na Sudnjem danu preuzeti odgovornost za postiranje videa sa muzikom? Ovdje ne dolaze samo muslimani veci ne musimani. Muzika je haram i za muslimana i za ne muslimana. Zato se boj istinski Allaha! I pozivaj ljude u hajr ali na nacin kako je postupao Poslanik, sallAllahu alejhi we sellem.
Zeyneb

PostPostao/la Ibn Jusuf » pet sep 16, 2011 9:26 am

Zeyneb je napisao/la:Smatram da se ne trebaju postirati video sa muzikom. Ili preradite pa da bude ilahija. Nemoj da budemo od onih da opominjemo da je muzika haram, ali s druge strane je slusamo.

Selam alejkum we rahmetulahi we berekatuhu, ovo što ti meni ''nabacuješ'' ili ''pripisuješ'', ne razumijem kako si došla do tog zaključka? Niti sam šta ohalalio niti sam koga pozivao u islam muzikom,... I jako me interesuje je li to ''ti'' lično smatraš da se ne trebaju postirati ili si to čisto onako napisala aa iza toga stoje daije (ciljam pitala si neke daije)??? Jer, hvala Uzvišenom Allahu posjećujem a i član sam nekih foruma koji su tako reći isti pa čak i bolji od ovog našeg (jer dobijaju informacije iz prve ruke) i sa tih foruma mi uglavnom i prenosimo, isti ti forumi rade na ovaj način, upozore da ima muzike i halas, to je to. Ponovo napominjem da video nebude dawetske sadržine, poput ovih koje ovde postiramo o Sirijskim marionetama (ove snimke možete slobodno gledati i bez audia pozadine).
Ibn Jusuf

Sljedeća

Natrag na Terror monitor

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.