"Šejtan od Ramadija" - najsmrtonosniji ubica u američkoj voj

Terorizam u svijetu (video).

"Šejtan od Ramadija" - najsmrtonosniji ubica u američkoj voj

UNREAD_POSTPostao/la Irhabi » sri jan 04, 2012 2:13 pm

"Šejtan od Ramadija" - najsmrtonosniji ubica u američkoj vojnoj historiji

Snajperista američkih marinaca Kris Kajl (Chris Kyle) tokom svoje vojničke karijere ubio je 255 ljudi, ali nema osjećaj kajanja jer je "njegova dužnost bila da ubije neprijetelja", kako je napisao u svojoj knjizi "Američki snajper", koja je u prodaji od ove sedmice u SAD.

"Bila je moja dužnost ubiti neprijatelja i ne žalim. Žalim zbog ljudi koje nisam mogao spasiti: marinaca, vojnika, prijatelja. Čiste savjesti mogu stati pred Boga, jer sam samo radio svoj posao", kaže Kajl, prenosi "Daily mail".

Njegova prva žrtva je bila jedna Iračanka, koja je sa ručnom granatom namjeravala napasti grupu američkih marinaca. Bilo je to još prije nego što je Sadam Husein svrgnut.

U početku je oklijevao, ali je poslušao šefovo naređenje i pucao. Nakon toga je naučio da ne oklijeva, a ubijanje mu je postalo posao.

Sa 255 ubistva (160 je Pentagon zvanično potvrdio) danas penzionisani marinac je najsmrtonosniji strijelac u američkoj vojnoj historiji.

Kajl je kauboj iz Odese u Teksasu.

Prije nego što se pridružio mornarici, bio je profesionalni rodeo jahač. Odrastao je loveći jelene i fazane, a dok se nije pridružio marincima i ušao u prestižnu jedinicu SEAL nije znao da dobro puca.

U iračkom gradu Ramadi su ga prozvali "Šejtan od Ramadija" i ucijenili njegovu glavu na 20.000 dolara.

"Pomislio sam 'Oh, dodžavola, da!' Bila mi je čast", priča Kajl.

Nakon deset godina provedenih u američkoj mornarici, Kajl je sada penzionisan, a priču o ubistvima, ispričao je u knjizi "Američki snajper", koja je u prodaji od ove sedmice.

dnevniavaz.ba
Irhabi

Re: "Šejtan od Ramadija" - najsmrtonosniji ubica u američkoj

UNREAD_POSTPostao/la Irhabi » sri jan 04, 2012 2:24 pm

Sta mislite koga je ovaj pas ubijao?
Nije tesko pogoditi.

Subhanallah toliko ljude poubijao, i jos se hvali, ovo me podseti na jednu predaju koju spominje shejh Enwer el-Awlaki u jednom dersu, a predaju prenosi ibn kajim, u kojoj kaze da kada Allah zamrzi nekoga, On ga uputi da radi djela koja cega u najvece dubine dzehennema odnijeti.

Gde su oni koji na sva ussta pricase protiv Mevlida Jasarevica.
Evo Cericevih prijatelja, bas me zanima hoce li se reisul dzuhela ceric oglasiti sada po pitanju ovoga, posto mu nikada ne promakne da se oglasi kada treba da se ulizuje svom laznom bozanstvu americi.
Gde su one usmrdijele murdjije da sada nesto kazu, kojima je jedini cilj da opravdavaju tagute i kafire, zar nije ostalo ni truncice najmanje imana u njihovim srcima.
Gde su sada one organizacije za zastitu ljudskih prava, koje su najveci zlocinci stvorili da bi samo njih stitili.
A i oni koji rekose da dzihad nije nikada bio u tajnosti, eto im dokaz da smo u ratu sa njima, i da je dzihad na globalnom nivou.

Ljudsko srce se kida kad procita ovakve vijesti, jer svima je jasno koga to oni ubijaju, i jos pored toga sto ubijaju dobijaju nagrade za ubistva.

Oni su uspeli da prvo moralno dokutu one koje se pripisuju Islamu, da im serviraju kako ce razmisljati, da ih ubijede ukoliko neko i pomisli da kaze samo jednu rijec protiv nepravde sta ce ga zadesiti, i kad su na tom polju porazili muslimane, nije im poslije tesko da ih ubijaju, i da samo kazu "kako rade svoj posao".

Kad ce se osvijestiti muslimani, sta treba da nam urade da bi nas probudlili i da bi smo shvatili obavezu dzihada, treba li da nam upadnu u nase kuce i siluju pred nasim ocima sve zensko u familiji i da nam djecu ubijaju pred nasim ocima, pa da onda kazemo da smo u dzihadu snjima. Probudite se pre nego sto se probudite na Sudnjem danu, pa kajanje onda ne bude koristilo.

Samo se zapitajmo kada svaki ubijeni musliman na Sudnjem danu dodje da tarzi svoje pravo koje je imao kod drugog muslimana. Pa kad nas oni koji su nepravedno ubijeni tuze kod Allaha sto nismo branili njihov cast i njihove zivote, zapitajte se sta cemo rijeci Allahu tada, kada nasa braca dodju da traze haq koji su imali kod nas.
Allahu ti nam otvori oci, i srca, i pomogni nas protiv naroda zulumcarskog.

Molim Allaha da nasladi nasa srca pobjedama mudzahida, molim Allaha da uskoro dodje do nas vijest kako je neki Allahov rob lisio ovog psa zivota, molim Allaha da nas pocasti borbom za Njegovu vjeru, za uzdizanjem Njegove vjere. Molim Allaha da nas nasladi da gledamo pobjedu za pobjedom mudzahida, molim Ga da i mi licno ucestvujemo u tim pobjedama.
Molim Allaha da svakom mudzahidu ponaosob podari da pobije najmanje Amerikanaca koliko je ovaj pas ubio (255).
Molim Ga da nase oci nasladi gledanjem kako braca presudjuju ovom psu, i da sve to kamerama zabelijeze.
Molim Allaha da se osveti neprijateljima Islama i muslimana.
Irhabi

UNREAD_POSTPostao/la Allahov_rob » sri jan 04, 2012 3:22 pm

Irhabi je napisao/la:A i oni koji rekose da dzihad nije nikada bio u tajnosti, eto im dokaz da smo u ratu sa njima, i da je dzihad na globalnom nivou.

Je li ovo ti ovdje prozva sejha Nusreta ? Reci je li tako !

Irhabi je napisao/la:Kad ce se osvijestiti muslimani, sta treba da nam urade da bi nas probudlili i da bi smo shvatili obavezu dzihada, treba li da nam upadnu u nase kuce i siluju pred nasim ocima sve zensko u familiji i da nam djecu ubijaju pred nasim ocima, pa da onda kazemo da smo u dzihadu snjima. Probudite se pre nego sto se probudite na Sudnjem danu, pa kajanje onda ne bude koristilo.

Mudzahidi u Iraku i drugim zemljama su se davno osvijestili, samo za neke i dalje to nisu mudzahidi dok ne poloze ispit iz aslu dina pred njima i njihovim sejhovima.
فَمَنْ يَكْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَيُؤْمِنْ بِاللَّهِ فَقَدِ اسْتَمْسَكَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقَى لا انْفِصَامَ لَهَا وَاللَّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ
Allahov_rob

UNREAD_POSTPostao/la Koma » sri jan 04, 2012 6:53 pm

Esselamu alejkum we rahmetullah.

Allah Uzvišeni je rekao da će nevjernicima učiniti njihova djela lijepa, pa tako ovo pseto misli da može pred Boga mirne savjesti. Kad bi znao šta ne zna, pokajao bi se i ne bi se sa sedžde podigao do kraja života.
A Allah SWT je neizmjerno pravedan, svako u zabludi je pravično u njoj, a molimo Allaha da uputi svakog ko je za uputu.

@Allahov_rob
Brate mislim da Nedžad i slične zabludjele grupice uopšte ne igraju nikakvu ulogu (ili jako malo) u situaciji ummeta danas. Istina, mnogo zla su nanjeli dawi generalno na razne načine, ali kada bi se ostatak ummeta probudio oni bi ostali da vise tamo gdje i sad vise, ako ih Allah SWT iz svoje milosti ne vrati na pravi put.

Ali problem, onaj pravi, leži sa druge strane. Problem leži u ulemi koja brani tagute i poziva na robovanje "modernom zapadu" i njihovim sljedbenicima. Pa čak nakon educiranja sa djelima Ebu Muhammeda Al-Maqdisija, da mu Allah SWT da svako dobro, mislim da su i takvima preča svojstva haridžija nego murdžija - jer potvaraju na Allahove robove da su tekfirovci i ekstremisti, tekfire (otvoreno ili između redova) iskrene Allahove robove, mudžahide; dok su novotare, kjafire, tagute i slične ostavili na miru.

Najveći problem Ummeta jeste ulema koja brani Arapske tagute koji su opet robovi vrhovne kjafirske organizacije - UN.
Narod slijedi ulemu, najveći neprijatelj Islama danas je tagutska ulema!

Jeste, ovo pseto je ubilo 255 ljudi, možda sve do jedan musliman, Allah SWT najbolje zna.

Ali ja se pitam:
KOLIKO MUSLIMANA JE UBIO AL-SAUD KAD JE POTPISAO PAKT O STVARANJU IZRAELA?
Koliko muslimana je ubio svaki učenjak koji se nije odrekao Al-Sauda?
Hoće li oni biti krivi pred Allahom što nisu narodu ukazali ko su i šta su Al-Saudi i svi njima slični?
Koliko ljudi je UBIO "ako nije najzrelija ličnost ovog naroda ona je među najzerlijim ličnostima - doktor Mustafa efendija Cerić" što je ZADOVOLJAN SA SVAKIM UBIJENIM MUSLIMANOM OD STRANE AMERIKE?

Braćo moja draga i voljena, da su naš problem ta pseta snajperska američka, davno bi mi riješili naš problem...
Koma

UNREAD_POSTPostao/la Irhabi » čet jan 05, 2012 12:21 am

Allahov_rob je napisao/la:
Irhabi je napisao/la:A i oni koji rekose da dzihad nije nikada bio u tajnosti, eto im dokaz da smo u ratu sa njima, i da je dzihad na globalnom nivou.

Je li ovo ti ovdje prozva sejha Nusreta ? Reci je li tako !

Shej Nusret, Allah ga sacuvao je covjek od ugleda i autoriteta, koga volim u ime Allaha.
Namjerno sam to spomenuo bas ovdije, gde se pas americkog porijekla hvali kako je ubijao, da napomenem onima koji su jedva docekali shejhovu izjavu da je protumace na svoj nacin.

A za one koji optuzuju mudzahide da nisu spoznali aslu din, mogu da kazem da su pokvarenjaci koji su krenuli putem propasti, jer nisu su se zadovoljili samo tekfirom muslimana, nego tekfire i mudzahide, optuzujuci ih da ne znaju vjeru.
Posto tekfirovci su u pocetku svoje dave tvrdili da nema dzihada danas, uvideli su da im to kod muslimana nema prodje, pa danas govore kako ima dzihad, ali da bi zataskali svoju pokvarenost kazu nema dzihada bez tewhida, optuzujuci time mudzahide da nemaju tewhid, a i interesantna stvar je da oni smatraju da je al-qaida americka organizacija, time tovareci na sebe veliki tovar, a za dokaz uzimaju govor nekih kafira, dokazanih islamomrzaca, samo neka spreme dobre odgovore pred Allahom za svoje izjave.
I optuzuju shejha Zawahirija, Allah ga sacuvao, da je ubio Abdullaha Azama, Ebu Musaba Zarqavija, i Usamu Bin Ladena, rahimehumullah, pa neka pripreme dobre dokaze za ovo kad izadju pred Allaha, jer i ako ovde im to prolazi kod Allaha im sigurno nece proci.
Molim Allaha da im otvori oci da shvate svoj hal u kojem se nalaze.
Irhabi

UNREAD_POSTPostao/la hashim » čet jan 05, 2012 8:09 am

Primjetno je da neki pripadnici ovog menhedza cesto mnogo i lijepo pricaju o odredjenim sebebima, a malo rade prema tome sto govore.

"Ja bi ovo, tako, ovako, onako..."

Treba raditi djela, postaviti prioritete, ne gubiti vrijeme.

Treba poceti od sebe, uzdizati se u vertikali svako od nas, truditi se svakim danom sto vise da ibadetimo, sto bolje Allaha Subhane da obozavamo, da ucimo, popravljamo ahlak, privredjujemo itd... Lijepo je, recimo, pogledati video iz Paktike, ali ima vrijednijih djela. Ne zapostavljajmo veci hajr radi manjeg! Imajmo prioritete! Prvo pocnimo sa sobom, pa sa porodicom, sa dzematom pa sa novotarima pa sa kafirima oko nas... Prvo vertikala pa horizontala.

Ima tema na Pitanja i odgovori "Kako pomoci muslimanima?", pa bujrum, ukljucite se.

Evo i jedna hutba brata Bilala Bosnica "Sta si ti uradio za islam?":

ia700809.us.archive.org/3/items/HutbaStaSiTiUradioZaIslamHatibBilalBosnicEssunne/HutbaStaSiTiUradioZaIslamHatibBilalBosnicEssunne_vbr_mp3.zip

Ima i stranica www.productivemuslim.com

pogledajte radi ibreta.

Da nam Allah Subhane oprosti, smiluje nam se, uputi nas, zastiti i opskrbi, amin!

Da nam Allah podari dobro na oba svijeta i sacuva nas kazne u vatri, amin!
hashim

UNREAD_POSTPostao/la Koma » čet jan 05, 2012 7:08 pm

Koma je napisao/la:Ali ja se pitam:
KOLIKO MUSLIMANA JE UBIO AL-SAUD KAD JE POTPISAO PAKT O STVARANJU IZRAELA?
Koliko muslimana je ubio svaki učenjak koji se nije odrekao Al-Sauda?
Hoće li oni biti krivi pred Allahom što nisu narodu ukazali ko su i šta su Al-Saudi i svi njima slični?
Koliko ljudi je UBIO "ako nije najzrelija ličnost ovog naroda ona je među najzerlijim ličnostima - doktor Mustafa efendija Cerić" što je ZADOVOLJAN SA SVAKIM UBIJENIM MUSLIMANOM OD STRANE AMERIKE?

Može li neko odgovoriti na ova moja pitanja, a da odgovor bude zasnovan na Kur'anu i Sunnetu, a mišljenja učenjaka (i samo njihova mišljenja) mogu doći kao pojašnjenje istih.
Ja koliko znam od Islama, a neka me bilo ko ispravi ako griješim, ko podrži smrt muslimana sa pola riječi takav je zanijekao ono š čim je došao Rasulullah SAWS.
Ako znamo bez ikakve sumnje da su Saudijska Arabija i Amerika sigurno ubili mnogo više od jednog muslimana - kakvo je stanje onih koji to podržavaju i halale, a kriju svoju trulež iza Islamskih titula?

Brate hashime, (opet govorim onoliko znam o Islamu, ispravite me), insan se mora PRVO odreći taguta pa ONDA povjerovati u Allaha Uzvišenog, pa onda raditi ono što je naređeno i kloniti se zabranjenog.. Znači kad kreneš u "horizontalno" onda PRVO pozivaš u kufr u taguta.

Iznimno je bitno i od ekstremne važnosti da se upozori na one koji pozivaju na pokornost tagutu jer dok se ne odrekneš taguta džaba ti je sve drugo.

Znači ono u što je mene Allah SWT uputio (ili u čemu me je ostavio) jeste da se čovjek danas more odreći SVIH U KOMPLETU koji propisuju zakone oprečne Allahovim zakonima, a takva je država BiH i takve su fetve onih koji se zovu "Islamska zajednica BiH".

Ispravite me gdje god da griješim, Allah vas uputio i nagradio vas.
Koma

Natrag na Terror monitor

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.