Političke revolucije, demonstracije i protesti

Terorizam u svijetu (video).

Političke revolucije, demonstracije i protesti

UNREAD_POSTPostao/la Yaseer1981 » ned jan 01, 2012 8:47 pm

slika]

Evo jednog primjera kako se zloupotrebom fetve od jednog cijenjenog alima svjetskog ranga, da mu Uzviseni Allah podari najvece stepene Dzenneta, koja je u osnovi ispravna (tj.da nije dozvoljena pobuna protiv legitimnih islamskih vladara iako su nepravedni i cine velike grijehe sve dok se kod njega ne vidi ociti kufr!!!)pokusava muslimanske mase drzati pokornim vladarima-tagutima tipa Bashar al Assad Allah mu lice ucini crnim i na dunjaluku i na Akhiretu!!.Medjutim mi kod tih vladara vidimo OCITI KUFR i to mnostvo kufr postupaka i ubjedjenja od kojih su da mjenjaju Allahove propise, ohalaljuju haram i oharamljuju halal, pomazu nevjernike protiv vjernika direktnom pomoci (financijskom, vojnom, ideoloskom itd),javno se protive vladavini Sheriata,dopustaju i podsticu sirenje nemorala i novotarija u muslimanskih selima i gradovima,da nas Allah sacuva zalima svih vrste!!

PITANJE: Da li se demonstracije, koje organizuju muškarci i žene protiv vladara i vlada, smatraju zakonitim načinom mijenjanja ljudi? Ako neko umre tokom ovakvih protesta, da li se on tada smatra sehidom?

ODGOVOR: Ne vjerujem da su političke demonstracije, bilo da ih organizuju muškarci ili žene, dobar način da se djeluje na vođe. Naprotiv, vidim ih kao uzroke većih stradanja i zala. Oni uzrokuju tlačenje ljudi i ugrožavanje njihovih prava. Međutim, načini dozvoljeni islamskim zakonom su pisanje, iskreno savjetovanje, pozivanje dobru korištenjem sigurnih sredstava- sredstava koje su koristili učeni ljudi, ashabi Poslanika, sallallahu alejhi we sellem, kao i oni koji su ih poslije slijedili na ispravnom putu. Jedan od dozvoljenih načina je pisanje (vođama i vladarima), privatni razgovor s njima, kontaktiranje telefonom ili savjetovanje. Niko ih ne bi trebao javno klevetati sa minbera (na predavanjima u džamijama) ili na drugim mjestima, govoreći: “Oni rade ovo ili ono!” i “Oni su uzrokovali ovo zlo!” Od Allaha pomoć tražimo.

“Ovakva i druga nasilna sredstva su neki od najopasnijih načina kojima se ljudi suprotstavljaju istini. Oni rezultiraju neredom, tlačenjem, neprijateljstvom i fizičkom borbom. Slično tome je ono što ljudi uzrokuju političkim demonstracijama, koje također rezultiraju velikom štetom za one koji se pozivaju na istinu. Oni organizuju marševe na ulicama, vrišteći i vičući, što nema nikakve veze sa ispravnim načinom reformacije i poboljšanja i pozivanja dobru. Ispravno je posjećivanje i pisanje na plemenit i učtiv način.

Poslušnost vladama i vlastima

PITANJE: Neki ljudi- da ih Allah uputi- ne vjeruju da su obećanje poslušnosti i vjernosti obaveza u ovim državama. Šta savjetujete u pogledu toga?

ODGOVOR: Svakom savjetujemo da im budu poslušni, kako smo već ranije rekli i uvijek govorimo. Upozoravamo ljude na buntovništvo i pobunu protiv bilo kojeg vođe na vlasti; to su neki od najvećih grijeha. Pored toga, potiču iz religije haridžija. To je religija haridžija i mu’tezila; oni odbijaju naredbu da budu poslušni vođama ako ih vide da čine grijeh, a na kraju im se suprotstavljaju i dižu protiv njih. Ovo je pogrešno i kontradiktorno onome što je Poslanik, sallallahu alejhi we sellem, naredio. Naredio je poslušnost vladarima kada su na dobru. Rekao je: “Ko god vidi kod svog vođe nešto od nepokornosti Allahu, treba osuditi srcem taj grijeh, ali ne smije se ni pedalj udaljiti od poslušnosti (njemu, vođi).”

Također je rekao: "Ako vam neko dođe, dok ste ujedinjeni oko jedne osobe, i želi da vas razdvoji ipodijeli vašu grupu, tada mu odsijecite glavu (tj. zakoniti vladar neka to učini)!"

Dakle, nije dozvoljeno pojedincu da se pobuni i napusti poslušnost i vjernost svom zakonitom vladaru (vladi, predsjedniku, kralju, itd.) Također, nije dozvoljeno promovisati ove ideje, budući da su ova djela neka od najvećih zala i glavno sredstvo za uzrok stradanja i neprijateljstva među ljudima. Onaj koji tome poziva pripada religiji haridžija. Takva osoba zaslužuje smrtnu kaznu jer razjedinjuje narod i na taj način stvara plodno tlo za revoluciju. Obaveza nam je upozoravati na ovo krajnjim naporima. Također je obaveza vođe da, ako sazna za nekoga ko promoviše ovu ideologiju, odmah ga pritvori, da bi spriječio veće nevolje među muslimanima.

izvor www.islam-iman.com
"O vjernici,za prisne prijatelje uzimajte samo svoje,ostali vam samo propast zele:jedva čekaju da muka dopadnete,mržnja izbija iz njihovih usta,a još je gore ono sto kriju njihova prsa".(Ali-Imran.)
Yaseer1981

Re: Političke revolucije, demonstracije i protesti

UNREAD_POSTPostao/la Salahudin » ned jan 01, 2012 9:17 pm

UPOZORENJE:
Stranica islam-iman = extremno murdzijsko-ihvanijski sajt na kojem se propagiraju najgnusnije laži i podvale na mudžahide i njihove vođe.
Sajt koji ima specijalnu misiju da se ideološki bori protiv mudžahida i akide ehli sunneta.
Sajt vodi poznati spijun-murted.

@Yaseer1981 Pitanje je vec postavljeno 2-3 puta na forumu pa de reci svoje misljenje.
Pitanje glasi: Dali su za tebe svrgnuti predsjednici Tunisa, Egipta i Libije bili muslimani????
وَلَا تَقُولُوا لِمَنْ يُقْتَلُ فِي سَبِيلِ اللَّهِ أَمْوَاتٌ ۚ بَلْ أَحْيَاءٌ وَلَٰكِنْ لَا تَشْعُرُونَ

I ne recite za one koji su na Allahovu putu poginuli: "Mrtvi su!" Ne, oni su živi, ali vi to ne znate! 2:154
Salahudin

UNREAD_POSTPostao/la Yaseer1981 » pon jan 02, 2012 1:35 am

Shodno ubjedjenju koje zastupam i nosim u svojim prsima SMATRAM svakog vladara koji cini djela kufra i shirka i posjeduje ubjedjenja koja su kufr i shirk KAFIROM i MUSHRIKOM...

Spomenuo sam u gore navedenom tekstu koja su to djela i ubjedjenja koja su prisutna kod velikog broj ljudi koji vode muslimanska zemlje kao nesudjenje po Serijatu imajuci ubjedjenje da je sudjenje po Serijatu neprikladno za ovo doba, ohalaljivanje harama i oharamljivanje halala, otvorena borba protiv musimana kroz direktno pomaganje nevjernika, zagovaranje nevjernicko-ateistickih ideja tajno i javno, zagovaranje nacionalizma koji je u suprotnosti sa principom islamskog bratstva, nametanjem nevjernicke DEMOKRATIJE i bezdusnog kapitalizma kao sistema vrijednosti koji su u osnovi u totalnoj koliziji sa dini islamom, prezentiranje tzv.modernog ili ne-vjerskog stila zivota za pojedinca kao naprednog i ispravnog stila zivljenja a u isto vrijeme odvracajuci muslimanske mase od nacina zivota sa kojim je zadovoljan Uzviseni Allah.

Prema tome na osnovu gore navedenih djela koja su prisutna kod ove trojice smatram da su Hosni Mubarak, Zine al-Abidine Ben Ali,kao i Muammer Gaddafi kafiri u Uzvisenog Allaha i neprijatelji dini-islama kao i svaki drugi predsjednik, kralj, sultan, emir koji slijedi njihove stope i djelom i ubjedjenjm utjeruje Kitab casni i sunnet Allahovog Poslanika a.s.w.s. u laz.

es selamu alejkum
"O vjernici,za prisne prijatelje uzimajte samo svoje,ostali vam samo propast zele:jedva čekaju da muka dopadnete,mržnja izbija iz njihovih usta,a još je gore ono sto kriju njihova prsa".(Ali-Imran.)
Yaseer1981

UNREAD_POSTPostao/la Ebu Ahmed » pon jan 02, 2012 2:03 am

@Yaseer1981, mashaAllah to je ispravno shvatanje da se tekfiri onaj ko ne sudi Allahovim zakonom i onaj ko cini djela velikog shirka i kufra u kojem nema opravdanje.

Zanima me sta znaci slika polumjesec i zvijezda. Smatras li da je to nekakvo obiljezje Islama, ili?
Pitam iz radoznalosti, jer me bode u oci.
"Za sve sto si izgubio postoji zamjena, al nema zamjene ako Allaha izgubis."
Ebu Ahmed

UNREAD_POSTPostao/la Argandab » pon jan 02, 2012 8:48 am

Salahudin je napisao/la:UPOZORENJE:
Stranica islam-iman = extremno murdzijsko-ihvanijski sajt na kojem se propagiraju najgnusnije laži i podvale na mudžahide i njihove vođe.
Sajt koji ima specijalnu misiju da se ideološki bori protiv mudžahida i akide ehli sunneta.
Sajt vodi poznati spijun-murted.

@Yaseer1981 Pitanje je vec postavljeno 2-3 puta na forumu pa de reci svoje misljenje.
Pitanje glasi: Dali su za tebe svrgnuti predsjednici Tunisa, Egipta i Libije bili muslimani????

Brate Salahudine, mi nismo zaduženi da ljude ispitujemo o vjeri, pogotovo ne da od njih zahtijevamo da nam pred nama izdeklamuju svoju vjeru. To je osobina zabludjelih skupina.
Također, kada od ljudi zahtijevamo nešto, to radimo na najljepši način, a ne na način da se oni osjećaju kao da su na optuženičkoj klupi.
Brat Yaseer je u samom uvodu rekao svoj stav, a i da nije rekao, te da je stava Sulja Bahtića, šta mi treba da uradimo, da ga optužimo za kufr i istjeramo sa foruma, ili da mu objasnimo propise Allahove vjere?
Znam da znaš odgovor na ovo pitanje, ali sam ga postavio kako bi se i ti i ja prisjetili ciljeva islama. Na nas je da ljude pozivamo islamu i objašnjavamo im Allahovu prelijepu vjeru, a ne da ih strašimo i tjeramo od nas svojim nepromišljenim postupcima.

Shvati ovo kao nasihat, Allah se smilovao i tebi i meni!

Jasiru (Yaseer1981) želim dobrodošlicu na forum, s obzirom da je relativno nov.
Wesselamu alejkum.
Argandab

UNREAD_POSTPostao/la Yaseer1981 » pon jan 02, 2012 4:26 pm

slika

Zanima me sta znaci slika polumjesec i zvijezda. Smatras li da je to nekakvo obiljezje Islama, ili?
Pitam iz radoznalosti, jer me bode u oci.

Ma to je jedan od prvih simbola koje sam nasao na Googlu nakon ukucavanja rijeci islam..znam da to nije islamski simbol kako mnogi smatraju....usput ko je taj Suljo Bahtic i sta je konkretno uradio pa se za njega kaze da je spijun??...
Yaseer1981

UNREAD_POSTPostao/la Zeljan Istine » pet jan 06, 2012 2:58 pm

Suljo Bahtic je u dzematu kod Porce uhvacen sa aparatima koji snimaju razgovore i onda kad su ga pritisli sam priznao da je radio za stranu obavestajnu sluzbu.
Zeljan Istine

Natrag na Terror monitor

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.