Oooo Ummete Muhameda

Terorizam u svijetu (video).

Oooo Ummete Muhameda

UNREAD_POSTPostao/la Salahudin » ned mar 20, 2011 10:25 pm

وَلَا تَقُولُوا لِمَنْ يُقْتَلُ فِي سَبِيلِ اللَّهِ أَمْوَاتٌ ۚ بَلْ أَحْيَاءٌ وَلَٰكِنْ لَا تَشْعُرُونَ

I ne recite za one koji su na Allahovu putu poginuli: "Mrtvi su!" Ne, oni su živi, ali vi to ne znate! 2:154
Salahudin

Re: Oooo Ummete Muhameda

UNREAD_POSTPostao/la sejfulla » ned jun 12, 2011 11:20 am

teskog srca objavljujem ovaj video gdje ummet trazi pomoc i zastitu od nas muslimana-prvenstveno zene i djeca...
zelja mi je da ovaj video gledaju svi oni koji predlazu dijalog sa kjafirima...
kada cemo vratiti svoj ponos i pomoc ummetu???
pobjeda je nasa a sta cekamo???
sejfulla

UNREAD_POSTPostao/la Znatizeljan » ned jun 12, 2011 11:41 am

sejfulla je napisao/la:
teskog srca objavljujem ovaj video gdje ummet trazi pomoc i zastitu od nas muslimana-prvenstveno zene i djeca...
zelja mi je da ovaj video gledaju svi oni koji predlazu dijalog sa kjafirima...
kada cemo vratiti svoj ponos i pomoc ummetu???
pobjeda je nasa a sta cekamo???

Cekamo da se djela izvrsavaju a ne samo da na jeziku budu, tek tada pbjeda dolazi. Svaki posao dolazi radom a ne pricom.
Znatizeljan

UNREAD_POSTPostao/la hajro » ned jun 12, 2011 2:01 pm

a ne samo da na jeziku budu,

Rekne covjek rijec a inezna onaga uvede u dzennet,
a rekne rijec a inezna onaga uvede u dzehennem.
---------------------------------------------------
Jezik koji stalno izgovara dove za bracu,sestre i njihovu dijecu,pa shta reci za taki jezik koji i moli od Milostivoga daga pocasti i dzihadom i da i njegovim rukama kazni kafire.
Zar ima robova koji misle da dova nije dijelovanje i pomoc?
Naravno,ima i onih koji svoje imetke ulazu na tom putu,ima onih koji se bore zivotima svojim a ima i onih koji se pripremaju jel su culi poziv :#ja shebabe dzenneh" pa svaki cas iscekuju da budu pozvani od Milostivoga pa da srcem kao kada se odlazi na hadz kazu:#lebejkAllahume lebejk"
Zar od krvi shehida nije vrijednija tinta ucenjaka?
Takomi Allaha s.w.t. smiobi se zakleti da ovdje pisanje brace i sestara,trud i vrijeme koje ulazu ima ogromnu vrijednost a da imaju i svoje hise u hisetu ucenjaka jel ga vjerodostojno prenose.
hajro

UNREAD_POSTPostao/la Znatizeljan » ned jun 12, 2011 9:21 pm

hajro je napisao/la:
a ne samo da na jeziku budu,

Rekne covjek rijec a inezna onaga uvede u dzennet,
a rekne rijec a inezna onaga uvede u dzehennem.
---------------------------------------------------
Jezik koji stalno izgovara dove za bracu,sestre i njihovu dijecu,pa shta reci za taki jezik koji i moli od Milostivoga daga pocasti i dzihadom i da i njegovim rukama kazni kafire.
Zar ima robova koji misle da dova nije dijelovanje i pomoc?
Naravno,ima i onih koji svoje imetke ulazu na tom putu,ima onih koji se bore zivotima svojim a ima i onih koji se pripremaju jel su culi poziv :#ja shebabe dzenneh" pa svaki cas iscekuju da budu pozvani od Milostivoga pa da srcem kao kada se odlazi na hadz kazu:#lebejkAllahume lebejk"
Zar od krvi shehida nije vrijednija tinta ucenjaka?
Takomi Allaha s.w.t. smiobi se zakleti da ovdje pisanje brace i sestara,trud i vrijeme koje ulazu ima ogromnu vrijednost a da imaju i svoje hise u hisetu ucenjaka jel ga vjerodostojno prenose.

@hajro, najlakse odgovoriti na tvoje tvrdnje jeste sa sljedecim slucajem:

Jedne prilike neke osobe su pitale Ibrahima b. Edhema:"Allah kaže u Kur'anu:-Obraćajte Mi se dovama, pa cu vam se odazvati"! Mi se Allahu obraćamo dovama, ali nam se Allah ne odaziva"?! Ibrahim b. Edhem im odgovori:
"Zato što ste umrtvili vaša srca sa deset stvari"!
"Spoznali ste Allaha, a ne čuvate Njegov hak!
Čitate Allahovu Knjigu, a ne radite po njoj.
Zagovarate neprijateljstvo šejtana, a uzimate ga za prijatelja.
Kažete da volite Resula, a ostavili ste njegov sunnet.
Zagovarate želju za džennetom, a ne radite za njega.
Izražavate strah od vatre, a ne bježite od nje.
Kažete da je smrt istina, a ne pripremate se za nju.
Bavite se tudjim mahanama, a ostavljate svoje.
Jedete Allahov rizk, a niste mu zahvalni.
Zakopavate svoje mrtve, a ne uzimate pouku.

Pa sada dragi brate moramo se pitati hoce li nam Allah pomoci, jer nazalost nasa borba je jezikom i to samo jezikom. Preko 1 milijardu "muslimana" u svijetu a nasa krv je jeftinija od litre nafte. Sta mislis od ovu milijardu koliko dovi a koliko i dovi i bori se zalazuci i imetak i zivote. Pogledaj trenutnu situaciju oo sebe mozes i sam zakljuciti. Bolje jos pogledaj narod oko sebe pa vidi koliko dovi, koliko udjeljuje imetak, a koliko i dovi i udjeljuje imetak i bori se. A prije svega toga pogledaj koliko naroda drzi do vjere.

Nece Allah izmjeniti situaciju jednog naroda dok oni sami sebe nezimjene.
Znatizeljan

UNREAD_POSTPostao/la Salahudin » ned jun 12, 2011 10:48 pm

Navescu jedan mali dio iz dersa. Najjaceg dersa koji sam cuo u zivotu od jednog shejha meni dragog. Ali mu imena necu spominjat. Ovaj ders sam znao napamet u slovo.
ide ovako:
"...neki dan su ubili petoricu neki dan su javno ubili petoricu,na zapadu da bi javno bila ubijena petorica ili makar jedan morao bi sav svijet znati morala bi se dignuti buka nebili se nasao ko mirotvorac i borac za ljudska prava da bi
ga sacuvao morao bi se proces voditi godinama iako bi na kraju bilo zavrseno smrtnom kaznom znao bi o tome citav svijet, a nasu bracu dave nasu glavu otkidaju i tek tako spomenu na kraju BBC-jevih vijesti da su ubijena petorica. Jeste, oni nisu gubitnici oni su postigli ono sto i mi zelimo zar ne?
Oni su Shehidi. Nije li vam to zelja i cilj? Jeste. Oni nisu zeljeli dunjaluk, jer su ga mogli dobiti samom izjavom da se odricu islamskog pokreta. Oni nisu htijeli da odgadjaju i odlazu, pa da slusaju izjave i mudrosti zvanicne uleme da to treba da dodje nekakav Mehdija koji ce pricati zapadu o islamu tako da ce sav zapad uci u Islam bez krvi bez Dzihada.
Oni su otisli svome gospodaru ali su otisli braco u stanju opasnom po nas. Otisli su svome gospodaru i u rukama su odnijeli tuzbu, odnijeli su u rukama tuzbu na ummet na njegove alime, na njegove daije i na njegove mudzahide kojima puska oguli ramena a nikada pobijede islamu.
Da se zale na mudzahide koji i omrknjivaju i osvanjivaju sa puskom ali ta puska ne krci puta da oslobodi zatvore. Bojte se te tuzbe braco, boj te se te tuzbe ona je doprla do Allaha dzele shanuhu. Oruzje koje nosite MORA stvarati bolje dane za Islam. Oruzje mora garantovati da ce Allahova rijec biti gornja. Da Islam nece biti zabranjen. Da nece suditi Luka i Stevan i Mujo i Haso nego ce suditi sherijat Allaha dzele we ala. Ne bude li toga otici ces i ti pred svoga Gospodara ali neces biti shehid kao ovaj....."
slika
Salahudin

UNREAD_POSTPostao/la Znatizeljan » pon jun 13, 2011 2:38 am

@ Salahudin
Allah te nagradio za ovu kratku transkripciju dersa, mnogo pouka iz ovoga se moze izvuci.

wa as Salam alaikom
Znatizeljan

UNREAD_POSTPostao/la Salahudin » pon jun 13, 2011 2:22 pm

Znatizeljan je napisao/la:@ Salahudin
Allah te nagradio za ovu kratku transkripciju dersa, mnogo pouka iz ovoga se moze izvuci.

wa as Salam alaikom

Amin. Sviju nas. Wa alajkum salam we rahmetullah we berekatuhu.
Salahudin

UNREAD_POSTPostao/la hajro » pon jun 13, 2011 2:48 pm

[
b]"Allah kaže u Kur'anu:-Obraćajte Mi se dovama, pa cu vam se odazvati"! Mi se Allahu obraćamo dovama, ali nam se Allah ne odaziva"?! [/b]

O Ibrahim, jel to Allah s.w.t. neispunjava svoja obecanja?
O Ibrahim,jel to plemeniti poslanik Muhammed sallallahu alejhi weselem nije rekao istinu o tri vrste dova?
Zaista mi u srcu drago shtoje moja dova #ja mukalibe kulubi sebit kalbi ala tatike/o ti koji srcima upravljash,ucvrsti moje srce u pokornosti tebi/KABUL pa ni centa nesumnjam u Allahovo s.w.t. obecanje niti sumnjam u hadise plemenitoga poslanika.
Kada pricamo o silnim MILIJARDAMA muslimana mozemo pricati shta hocemo ali kada pricamo o iskrenim,pokornim i zahvalnim Allahovim s.w.t. robovima onda valja biti oprezan,krajnje oprezan jel nas nashe neznanje moze previshe skupo koshtati.
i na njegove mudzahide kojima puska oguli ramena a nikada pobijede islamu.

Ma koji god daija bio a ovo rekao znajmo braco draga damu sa ovom recenicom valja na mahsheru stati pred bracu kojima je pushka ogulila ramena prije nego shtosu zakoracili sa dunjaluka u dzennet.
Teshko nama,teshko nama.
Moli, ;ilostivoga gospodara svih svijetova danas sve skupša i shto prije pocasti drushtvom mudzahida i ucini,dozvoli i omoguci meleku smrti danas nadze sa oruzjem u rukama koje nam je prije toga ogulilo ramena-amin.
hajro

UNREAD_POSTPostao/la Znatizeljan » pon jun 13, 2011 5:41 pm

hajro je napisao/la:[
b]O Ibrahim, jel to Allah s.w.t. neispunjava svoja obecanja?
O Ibrahim,jel to plemeniti poslanik Muhammed sallallahu alejhi weselem nije rekao istinu o tri vrste dova?

hajro hajro hajro,
Dovoljan je ajet iz Kur'ana u kojem Allah kaze da on nece izmjeniti stanje jednog naroda dok oni sami sebe neizmjene, da potuce tvoj cijelokupni prethodni post.

Nista protiv dove, Allah ce imjeniti stanje ljudi ako ih neunisti, ali promjena dolazi sa samim nama.

To je kao kada bi ja rekao zelim milion maraka ali necu uopste da radim. Onda nista od toga, ali ako radim onda mozda milion i zaradim, a ako ne mislion makar nesto.

Tako i sa dovom, boj se i robuj Allahu onoliko koliko mozes i nastoj da si svaki dan bolji i bolji, i onda se nadati da ce Allah nase dove primiti.

Za kraj jedna kratka prica koju nemogu u potpunosti prenjeti pa od Allaha molim oprosta ali ovo pisem da se pouka izvuce.

Bilo je pleme koje je kada bi od Allaha trazili kisu ili cinili dovu za nesto drugo to bi i dobili. jednog dana pozvao ih jedan bogatas medzu njima na gozbu, pa se odazvase. Nakon sto je gozba zavrsena bogatas gledajuci ih poce se smijati. Pa ga upitase zasto se smijes, a on im rece, da meso koje su jeli nije bilo halal, i da sada njihova krv nije vise cista, i da se on neboji ako oni upute dovu Allahu protiv njega.

Ako ALlah ovome narodu nije uslisavao dovu samo sto nisu jeli halal meso, onda se moramo pitati da li ce ALlah primiti dovu od nas cija je krv, odjeca, kuca, novac itd itd itd djelomicno ili sasvim haram. A Allah zna najbolje i Njega molimo da nas ocisti na dunjaluku od nasih grijeha i da nas ucini od onih sa kojima je On zadovoljan, od onih koji su prdali dunjaluk za ahiret koji se bore zalazuci imetak i zivote da bi stekli NJegovo zadovoljstvo Amin!
Znatizeljan

Sljedeća

Natrag na Terror monitor

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.