Oooo Ummete Muhameda

Terorizam u svijetu (video).

Re: Oooo Ummete Muhameda

UNREAD_POSTPostao/la hajro » pon jun 13, 2011 9:16 pm

Dovoljan je ajet iz Kur'ana u kojem Allah kaze da on nece izmjeniti stanje jednog naroda dok oni sami sebe neizmjene, da potuce tvoj cijelokupni prethodni post.

"narod"
Nijemci su narod,holandzani su narod,iranci su narod,bosanci su narod....
a mismo UMMET i ima nas:arapa,kineza,japanaca,indonezana,malezijaca,somalijaca....
To je kao kada bi ja rekao zelim milion maraka ali necu uopste da radim. Onda nista od toga, ali ako radim onda mozda milion i zaradim, a ako ne mislion makar nesto.

tako mi Allaha s.w.t. cuo sam nekoliko dogadzaja od brace gdje u velikoj muci prishao im je covjek i stavio pare u ruke i dok su oni se okrenuli oko sebe nigdje covjeka niti znaju koje ni od koga dok nisu svatili.i Njega molimo da nas ocisti na dunjaluku od nasih grijeha i da nas ucini od onih sa kojima je On zadovoljan, od onih koji su prdali dunjaluk za ahiret koji se bore zalazuci imetak i zivote da bi stekli NJegovo zadovoljstvo Amin!-Amiiiiiiiiii...n!
hajro

UNREAD_POSTPostao/la Znatizeljan » pon jun 13, 2011 9:41 pm

Nijemci su narod,holandzani su narod,iranci su narod,bosanci su narod....
a mismo UMMET i ima nas:arapa,kineza,japanaca,indonezana,malezijaca,somalijaca....

Pa ummet i jeste narod. Samo mi smo narod koji zna kako da postupa i sta da cini nazalost mnogi to nece da cine dok ovi drugi neznaju pa nije im se ni cuditi sta cine. Ali i pored toga sto su oni nevjernici oni se bore za svoje i kroz historiju je poznato da nezale zrtvovati zivote i dunjaluk za svoje ciljeve, kao i to da se vrlo brzo ujedine protiv onih koje smatraju neprijateljima.

tako mi Allaha s.w.t. cuo sam nekoliko dogadzaja od brace gdje u velikoj muci prishao im je covjek i stavio pare u ruke i dok su oni se okrenuli oko sebe nigdje covjeka niti znaju koje ni od koga dok nisu svatili.i Njega molimo da nas ocisti na dunjaluku od nasih grijeha i da nas ucini od onih sa kojima je On zadovoljan, od onih koji su prdali dunjaluk za ahiret koji se bore zalazuci imetak i zivote da bi stekli NJegovo zadovoljstvo Amin!-Amiiiiiiiiii...n!

Ovaj slucaj nema sa temom o kojoj mi pricamo. Ovdje je prica o samom dovljenju i radu i ulaganju i dovljenju.
Znatizeljan

UNREAD_POSTPostao/la Zeyneb » uto jun 14, 2011 12:20 am

Znatizeljan je napisao/la: onda se moramo pitati da li ce ALlah primiti dovu od nas cija je krv, odjeca, kuca, novac itd itd itd djelomicno ili sasvim haram.

Pa valjda kada covjek ude u islam spozna da mu je zabranjeno koristiti haram imetak!

Mozes li da objasnis na koji to ti mislis djelimicni ili sasvim haram imetak.
Zeyneb

UNREAD_POSTPostao/la Znatizeljan » uto jun 14, 2011 5:30 am

[/quote]Mozes li da objasnis na koji to ti mislis djelimicni ili sasvim haram imetak.[/quote]

Sa djelomicnim sam mislio na osobu. Recimo ima osoba ovdje cija je i zarada i kuca i hrana haram. Rade haram poslove *recimo voze kamion prevoze alkohol itd), kuca je na kreditu, meso je haram, odjeca je kupljena sa kreditnim karticama itd.

Dok pojedini imaju recimo dobar posao i zaradzuju na halal nacine, i hrana je halal i odjeca dok recimo kuca je na kreditu. Ovo su ti djelomicno u haramu jer nije im kao prvima sve haram. Ai ipak je haram i haram je haram a o kamati i da nepricamo.
Znatizeljan

UNREAD_POSTPostao/la hajro » uto jun 14, 2011 9:27 am

Recimo ima osoba ovdje cija je i zarada i kuca i hrana haram.

Aferim znatizeljni,aferim!
"U Njega su ključevi svih tajni, samo ih On zna, i On jedini zna šta je na kopnu i šta je u moru, i nijedan list ne opadne, a da On za nj ne zna; i nema zrna u tminama Zemlje niti ičega svježeg niti ičega suhog, ničega što nije u jasnoj Knjizi" (El-En'am, 59).
Ako licno nekoga nepoznash ovdje pa da znash daje njegova zarada haram onda se morash suociti sa ovim gore ajetima.
hajro

UNREAD_POSTPostao/la Zeyneb » sri jun 15, 2011 4:40 pm

Znatizeljan je napisao/la:
Sa djelomicnim sam mislio na osobu. Recimo ima osoba ovdje cija je i zarada i kuca i hrana haram. Rade haram poslove *recimo voze kamion prevoze alkohol itd), kuca je na kreditu, meso je haram, odjeca je kupljena sa kreditnim karticama itd.

Jel ti znas ovu osobu licno ili je to neka tvoja predpostavka?
Zeyneb

UNREAD_POSTPostao/la Znatizeljan » pon jun 20, 2011 7:43 pm

Zeyneb je napisao/la:
Znatizeljan je napisao/la:

Jel ti znas ovu osobu licno ili je to neka tvoja predpostavka?

Ovo zadze dublje nego sam mislio. Neke znam licno koji tako cine, a na strani i klanjaju itd itd. itd.

Potom sto se tice dove kako Allah da je primi od ovog naroda, jer kada su ashabi ratovali protiv perzijanaza za vrijeme hilafeta Omera b. Hattaba jedna grupa nikako nije mogla da pobjedi i preuzme dio koji im je bio u cilju da preuzmu. Pa su poslali poruku Omeru trazeci da im posalje pojacanje, na sto je on odgovorio tako mi Allaha necu poslati niti jednog vojnika da vam pomogne, vec je poslao jednog od ashaba da izvidi njihovo stanje, tj. da li se pridrzavaju farzova i sunneta. Kada je poslati ashab dosao primjetio je da su izvrsavali farzove i sunnete ali su izostavljali jedan sunnet a to jeste koristenje misvaka.

Kada su otisli do rijeke da ih ashab poduci kako da koriste misvak to su vidjeli perzijanci (izvidzaci) i pobjegli svojim trupama. Rekli su im da su muslimani na rijeci i da ostre svoje zube da pojednu perzijansku vosjku, iz velikog straha vecina ih je pobjegla a ono sto je ostalo je porazeno.

Vidite Allah nije dao njima pobjedu jer su izostavljali sunnet koji je lagano ciniti, pa samo se pitam da li ce Allah primiti nase dve nas koji se raspraljaju po kojekakvim forumima sa osobama drugog spola.

Nadam se da ce sa ovim postom raspravljanje stati oko dove a ako ovo nije dovoljno pa nadam se da cemo se opametiti citajuci sljedeci ajet.

ALLAH NECE IZMJENITI STANJE JEDNOG NARODA DOK ON SAM SEBE NEIZMJENI.
Znatizeljan

Prethodna

Natrag na Terror monitor

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.