Povodom pucnjave u blizini Američke ambasade u Sarajevu

Kritike, prijedlozi i savjeti u vezi rada sajta i foruma

Povodom pucnjave u blizini Američke ambasade u Sarajevu

UNREAD_POSTPostao/la Saqr Kawkazi » sub okt 29, 2011 9:36 am

Poštovani čitaoci!

Jučer smo bili svjedoci jednog čudnog i u najmanju ruku zbunjujućeg događaja na ulicama Sarajeva. Neki je mladić, kako se vidi na oficijalnim snimcima, hodao naoružan i pucao u pravcu, kako tvrde bosanski mediji, američke ambasade u BiH.

Svi smo mi ostali zatečeni događajem koji svakako predstavlja incident na račun islamskih praktičara u BiH. Ovo pišemo iz razloga što se na snimcima koje su emitovale svjetske televizijske mreže navodno čuje tekbiranje tog ozlojađenog čovjeka.

Ovo će se svakako obiti o glavu islamskih praktičara koji nikako ne prihvataju i ne dozvoljavaju ovako nešto a posebno u sredini krhkog mira gdje je Bošnjacima silovana čast i oduzimato dostojanstvo u toku proteklog rata protiv srbijanske agresije na BiH.

Neko će odmah pojuriti da o tom mladiću govori kako je bio u ovom ili onom selu na teritoriji BiH kako bi na taj način ponovo sručio srdžbu naivnih i gnjevnih pojedinaca na pojedine islamske praktičare što će sigurno predstavljati notornu neistinu i smišljenu klevetu.

Administracija portala Put vjernika osuđuje ovaj čin koji je u suprotnosti sa interesima muslimanske zajednice na teritoriji BiH i širem području Balkana.

Znamo da će neko sigurno „debelo“ profitirati od svega ovoga, ali se također nadamo da ovo nije odveć smišljeno djelo čije će posljedice trpiti određena grupa muslimanskih vjernika.

To što mladić na snimku svojom fizionomijom podsjeća na, kako ih narod naziva - vehabije, ne smije biti opravdanje nikom da u ime čina tog mladića povede kampanju linča i progona protiv islamskih praktičara koji se niučemu ne slažu sa tim suludim i nepromišljenim postupkom tog čovjeka.

Administracija portala Put vjernika
Saqr Kawkazi

Re: Povodom pucnjave u blizini Američke ambasade u Sarajevu

UNREAD_POSTPostao/la Munevera » sub okt 29, 2011 2:45 pm

Esselamu 'alejkum

Ne kontam!

Pa kako onda treba, po redakciji, izgledati jedna obicna ''sehidska akcija'' ako ne ovako?
Jucer bas mislim... hej nisu vise samo ''cyber mudzahidi'', poceli su raditi po onom sto i govore/pisu...kad ono - oni osudjuju napad na SAD ambasadu.

A vidite ovo:

http://www.youtube.com/watch?v=pGOIWRK_uTM

Ko ce sad reci da u ovo nije Bilal umjesan?
Munevera

UNREAD_POSTPostao/la Yemama » sub okt 29, 2011 3:17 pm

Munevera, we alejkumu Selam

Ko ono pjeva onu narodnu "Prokleta je Amerika sto sad stobom nisam ja" Po tvojoj logici, mozda su svi koje je Amerika razdvojila od njihovih voljenih, umijesani u ovaj akt, zar ne?
Zavidna logika, nema sta... :idea:
Yemama

UNREAD_POSTPostao/la Muhtar » sub okt 29, 2011 5:42 pm

Termin ''islamski praktičari'' jednostavno para uši, mislim da bi me te riječi prije probudile nego najači alarm na mobitelu. Dakle,nije više ''muvehidi' nego sada ''islamski praktičari'' jer to je preduslov za podvajanje, prvo da sebi dakle damo ime pa ćemo onda polahko što dalje od Rijaseta IZ.
Muhtar

UNREAD_POSTPostao/la Argandab » sub okt 29, 2011 6:09 pm

Muhtar je napisao/la:Termin ''islamski praktičari'' jednostavno para uši, mislim da bi me te riječi prije probudile nego najači alarm na mobitelu. Dakle,nije više ''muvehidi' nego sada ''islamski praktičari'' jer to je preduslov za podvajanje, prvo da sebi dakle damo ime pa ćemo onda polahko što dalje od Rijaseta IZ.

Kom sufijskom tarikatu pripadaš, Muhtar?
Argandab

UNREAD_POSTPostao/la Muhtar » sub okt 29, 2011 6:39 pm

Argandab je napisao/la:
Muhtar je napisao/la:Termin ''islamski praktičari'' jednostavno para uši, mislim da bi me te riječi prije probudile nego najači alarm na mobitelu. Dakle,nije više ''muvehidi' nego sada ''islamski praktičari'' jer to je preduslov za podvajanje, prvo da sebi dakle damo ime pa ćemo onda polahko što dalje od Rijaseta IZ.

Kom sufijskom tarikatu pripadaš, Muhtar?

Iskreno ni jednom, ali ne znači da volim Muhameda Abdulvehaba porodicu Saud, šejha Usejmina i bin Baza. Moglo bi se reći hanefija na svoju ruku.
Muhtar

UNREAD_POSTPostao/la Argandab » sub okt 29, 2011 6:52 pm

Muhtar je napisao/la:Iskreno ni jednom, ali ne znači da volim Muhameda Abdulvehaba porodicu Saud, šejha Usejmina i bin Baza. Moglo bi se reći hanefija na svoju ruku.

Hanefija??? Dakle,nije više "musliman" nego sada "hanefija" jer to je preduslov za podvajanje, prvo da sebi dakle damo ime pa ćemo onda polahko što dalje od Rijaseta IZ.
Sram te bilo, izdvajaš se iz IZ-a! Zar ne znaš da je zvanična akida IZ-a - maturidijska, ane hanefijska. IZ-u je samo fikh hanefijski, a akida maturidijska. Pogledaj njihov statut pa dođi na raspravu, o ti koji se izdvajaš od Rijaseta IZ-a. Pogledaj statut IZ-a, i ne popuj o Abdulwehhabu o kojem ne znaš ništa više od onoga čime su te obožavaoci grobova i neprijatelji Allahove vjere zatrovali.
Argandab

UNREAD_POSTPostao/la hajro » ned okt 30, 2011 7:19 pm

O ti moj brate Argandab,
morash znati da previshe smijeha umrtvljuje srce i nemoj vishe tako jel cemi puci srce od smijeha zbog tvoji odgovora muhtaru.
Heheheheheheeeeeeee...
hajro

UNREAD_POSTPostao/la zupcanik » ned okt 30, 2011 7:56 pm

Esselamu alejkum
Bravo Munevera mislim da si ovim povezivanjem tragova tj,da bi Bilal mogao biti umjesan radio pjesme o Americi,ostvarila preduslov za rad u nekoj od specijalnih policijskih sluzbi.

Nismo mi,elhamdulillah,prestali biti muwehidi.Ali kada se pise text upucen siroj publici medju kojima su i nemuslimani,onda se mora pisati na jeziku koji je poznat siroj publici.Tako da arapski termin kao "muwehid" se mora zamjeniti drugim terminom.

Daleko ste vi od hanefija.Ako si onakav hanefija kakav je jedan prosjecan IZ-ov sluzbenik ili njihov sljedbenik.
Bez brade(Serijatske),u odjelima,kravatirani,jeans,popularne farmerke,i sl. odjeca koja je svojstvena nevjernicima.
Pobrkali ste pojomove hanefija i novotar.Nije hanefija onaj koji zajednicki zikri posle sunneta,obilazi mevlude,uci Kur'an za mrtve za pare itd,to je novotar.
Ebu Hanifa se nije htio rukovat sa onim koji se brijao.Nosio je svoju odjecu iznad clanaka.Nije bio cistac ulica.Niti je brijao bradu.I sve ostalo sto cini vanjski izgled jednog muslimana.
Ebu Hanife nije vjerovao da onaj koji ostavi namaz da je vjernik.Niti je poricao Allahova svojstva niti ovo niti ono,itd.

Mi smo puno blizi Ebu Hanifi nego vi.Da danas vidite Ebu Hanifu vi bi ga nazvali vehabijom bez sustezanja.

Sto se tice ovog proteklog dogadjaja nebi puno komentarisao.Zgrozio sam svim medijima i novinarima,generalno.Nemogu da vjerujem da i dan danas postoji srednjovjekovna masa.Takozvani "islamski" sajtovi su me najvise razocarali.Na jednom od njih citam text gdje autor psuje,i pise kako samo sad .....ali zbog Mevlida,estagfirullah.Kako smo ovo kako smo ono.Sutra ce biti da mu penzija kasni zbog Mevlida prekosutra da ga je zena ostavila zbog Mevlida.
Citam na drugom,koji se nista nije razlikovao nego neki prosjecni cionisticki medij.
Reis trazi mjesta za ulazak u zadnji otvor Amerike.Ali su ga pretekli ministri pa je guzva na glavnom ulazu.Ima tu i novinara i politicara sto srpskih sto bosnjackih.Ima tu zvjerskih sluzbenika.Kolona se stvorila do Kine.Ali ne brinite se velika je Americka zadnjica ima mjesta za sve,pa i za vas novinari "islamskih sajtova".
Treci govore o vezama "tekfir ideologije".Spominju i Nedzada Balkana.Murdzije presretne,nemogu da sakriju svoj osmjeh.Da nemaju usiju oko glave bi se smijali.
Cetvrti prave neke teorije zavjere kuju,kazu to je,Srpski kontraobavjestajc,to je mason.Placenik,svemirac,nindza kornjaca itd.
Hvala Uzvisenom Tvorcu koji razotkriva munafike.
zupcanik

UNREAD_POSTPostao/la Mulla Omer » ned okt 30, 2011 11:48 pm

Hahahahahahahahahahahaha Allahu Ekber,napravio sam nick i prvi put da ga koristim i to kad procita komentar brata pod nickom zupcanik....Allah ti podario svako dobro brate za ovaj komentar!Samo mi nije jasno sta rade pojedini na ovom portalu ako im smeta....?
Mulla Omer

Sljedeća

Natrag na Put vjernika sajt i forum

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.