Pomoc . .

Kritike, prijedlozi i savjeti u vezi rada sajta i foruma

Pomoc . .

UNREAD_POSTPostao/la ersguterjunge' » sub aug 06, 2011 2:05 am

Selam alejkum draga braco i sestre .

Musliman sam i imam 17 godina .
Prije nekih 2 godine sam bio vjernik i pridrzavao sam se serijata . Klanjao sam 5 vakata i sve sto ide sa serijatom . .
Al' povuk'o me je dunjaluk i razni poroci . Drustvo je najvise uticalo na mene , pa sam estagfirullah prest' klanjati i zanemario sve .
Evo sad je ramazan i polahko uz Allahovu pomoc pokusavam biti bolji i postat vjernik , al imam nekih problema kao sto su :
- ubrzano lupanje srca
- ne podnosim guzvu u posljednje vrijeme
- stalno mislim da cu umrijeti i i da ce se nesto lose desiti

Ovo nesto sam davno imao i doktori su zakljucili da se radi O
psihi samo . Ako mi znate dati kakav prijedlog , pomoc ja bih bio sretan , JER SPREMAN SAM DA SE PROMJENIM I DA POSTANEM VJERNIK ! Ali da ne dodje do mojih roditelja . .

VELIKI SELAM .
ersguterjunge'

Re: Pomoc . .

UNREAD_POSTPostao/la Allahov_rob » sub aug 06, 2011 8:33 am

Iskoristi sada ovaj mubarek mjesec Ramazan da se Allahu, subhanehu ve te'ala, iskreno pokajes zbog napustanja namaza i cinjenja harama. Okupaj se, izgovori sehadet i pocni da obavljas prvo 5 farz namaza i budi ustrajan i cvrst u njihovom redovnom obavljanju ma gdje god da bio. Svakako, posti ovaj mubarek mjesec i moli Allaha, subhanehu ve te'ala, da ti oprosti ono sto je bilo u proslosti i cvrsto odluci da ces se pridrzavati 5 farz namaza u buduce.

Sto se tice ubrzanog lupanja srca, i ostalih simptoma koje si naveo, ukoliko su ti doktori, kako kazes, konstatovali da se radi o psihi samo, onda bi bilo dobro da nadjes osobu koja uci serijatski ispravne rukje. Stupi u kontakt s takvom osobom, da ti on prouci rukju, kako bi ustanovio da li imas sihr, ograj ili sejtanski mess. Mozda nista od ovoga nemas, ali je svakako dobro da ti prouci strucna osoba kako bi ovo ustanovili, jer simptomi koje imas asociraju da imas jedan od navedenih problema.
Allahov_rob

UNREAD_POSTPostao/la ersguterjunge' » sub aug 06, 2011 1:39 pm

Hvala ti mnogo :)
'ocu aBd .

A ja sam na stranici lijecenje Kur'anom pustio sebi rukju i nisam imao ni jedan od navedenih simptoma :
- strujanje po tijelu,
- zaigravanje mišića,
- treperenje očiju,
- otežano disanje,
- trzanje nekog dijela tijela,
- plač,
- povraćanje i sl.
A opet bih volio da odem nekom strucnom , al' ne znam kome :S . . Inace ja sam iz Visokog . Ako vi znate nekog u blizni otis'o bih . .
Da te Allah nagradi .
ersguterjunge'

UNREAD_POSTPostao/la Allahov_rob » ned aug 07, 2011 2:19 pm

Otidji u Sarajevo u Fahdovu dzamiju i raspitaj se kod brace znaju li sejha Abdurrezaka i pokusaj stupiti s njim u kontakt.
Imas i brata Almina Omerasevica, ne znam jel' on u Bugojnu ili nije, raspitaj se i za njega ima li neko njegov broj telefona.
Ovako preko neta nije dobro da se daju brojevi telefona jer obicno braca i sejhovi ne daju dozvolu da se tako sta radi.
Allahov_rob

Natrag na Put vjernika sajt i forum

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.