Pitanje za administratore?

Kritike, prijedlozi i savjeti u vezi rada sajta i foruma

Pitanje za administratore?

PostPostao/la Zulkarejn » uto dec 27, 2011 5:37 pm

esselamu alejkum,ja sam banovan sa vaseg foruma a nick mi je bio Talib 123 ,kao razlog ste naveli da je u pitanju ista osoba koja je prije banovana sa nickom Basir,a banovana je zboga sirenja stvova Nedzda Balkana,sirenja fitne i cini mi ,vrjedjanja dawe tevhida i krsenja pravila foruma. Zamolio bih vas da mi navedete gdje je uvrjedio dawu tevhida Basir,i kako ste zakljucili da siri stavove Nedzada Balkana(time sto je postirao fetve uleme Nedzda),ako je to razlog sirenja fitne onda ne vidim razliku izmedju ovog foruma i nekog sufijskog foruma,jer na sufijskim forumima ako napises fetvu uleme Nedzda odmah te banuju sto je slucaj i ovdje. Sa druge strabne ako neko postira govor Fewzana gdje Osamu bin Ladena naziva smutljivcem i njegov poziv naziva velikim zlom i smutnjom po muslimane i poziva na odvracanje omladine od tog puta onda je i to sirenje fitne,ako neko postira govor Osame ili Zawahirija gdje nazivaju musrike muslimanima onda je i to sirenje fitne ili sirenje haridzijskih stavova. Takodjer a ko neko postira video gdje Halid Jasin vjezba u prostoriji punoj zena i kaze za njega da je pravi "disko sejh " onda je to sirenje smutnje i potvaranje iskrenih dajjija,a ako neko poziva na ubijanje Ebu Muhammeda(ikre1) ili pak drugi clan kaze da je on disko sejh bez ijednog dokaza i jos naglasi da je isao u srpsku diskoteku,sto je od obiljezja nacionalizma jer nema razlike izmadju srpske i neke druge diskoteke onda to nije potvora i vrijedjanje dajjija.Kada neko na ovom forumu hvali Tagute koji saradzuju sa krscanima i zidovima protiv muslimana i naziva ih najboljim sinovima ummeta onda se on ne banuje zbog toga ili kada nazove drugog clana bez dokaza Sihribazom(tagutom) dakle protekfiri ga,nazove ga agentom,kaze mu da nema osam razreda skole,poziva ubijanje Ebu Muhammeda,ni za sta od ovoga on ne dobije ban niti mu se izbrisu ti postovi,a recimo neko ko postira samo Fetve uleme Nedzda ili djelove tefsira Kur'ana, "U okrinju Kur'ana" od Sejjida Qutba ciju ispravnost mogu provjeriti clanovi bude banovan sa foruma iako nije nikoga uvrjedio,niti nazvao bilo kojim neprikladnim imenom.Ako neko tvrdi da ovo gore nije istina ili barem vecina ovoga(mozda ima manjih greskica) neka pozove Allahovo prokletstvo na onoga ko laze.
Zulkarejn

Re: Pitanje za administratore?

PostPostao/la Sultan » uto dec 27, 2011 5:57 pm

Da skratimo natezanja.
Prvo kazi ti, jesuli muslimani za tebe administrator i moderatori ove stranice, to jest svedocis li im njihov Islam, i jeli ovo stranica koja poziva u tewhid ili shirk.
Odgovori na ovo i ostalo ce sve biti lakse, i ako se dokaze da ti je nepravda ucinjena zatrazice se halal od tebe, ali samo odgovori prvo na ova pitanja bez zaobilazenja odgovora.
Sultan

PostPostao/la Zulkarejn » uto dec 27, 2011 6:09 pm

Da skratimo natezanja
ja sam postavio pitanje i zelim odgovor,da mi navede administracija gdje sam koga uvrijedio,gdje sam nekoga potvorio,i na koji nacin sam sirio fitnu kad nisam postirao ama bas nista osim fetvi uleme Nedzda,djelova iz tefsira Kur'ana Sejjida Qutba,i Fetvi Fewzana cini mi se.A ti se pazi Sultan jer mozes biti upozoren od strane administracije za skretanje s teme.Ako te zanima ko kako smatra i sta misli o administratorima otvori novu temu.
Zulkarejn

PostPostao/la Allahov_rob » uto dec 27, 2011 6:51 pm

Odgovori nam na pitanje @Zulkarejn koje je postavio Sultan, i to otvoreno i iskreno, bez trunke lazi i pretvaranja.
Nemoj i ti ko @Basir, da zaobilazis odgovor.

Posto si povratnik Talib123, dajemo ti priliku da odgovoris.

Administracija ima iskustva sa sljedbenicima dawe Balkana, i imali smo dosta situacija i diskuija na temu o tehakumu, aslu dinu i ostalim pitanjima. I ako mislite da cete ovdje dolaziti da sirite bolesne stavove u kojima ste pretjerali u tekfiru onda da znate da to necete moci.

Da covjek zna samo malo o islamu dovoljno je vidjeti da ste u zabludi samo na osnovu slika ucenjaka na vasoj naslovnoj strani, gdje ste sejha Albanija, sejha Ebu Muhammeda el-Makdisija, sjeha Usjemina, sejha Bin Baza i druge nazvali pozivacima u Dzehennem. SubhanAllah, sejha Albanija, poznatog muhaddisa, proglasili pozivacem u Dzehennem. Sejha Usjemina i Bin Baza od kojih su mnogi mudzahidi i daije ucile vjeru prozvali pozivacima u Dzehennem. A Makdisija, valjda sto vas je raskrinkao do u detalje u svojoj cuvenoj Selasiniji.

Sto se tice citata uleme Nedzda i ostalih vi ih zloupotrebljavate. Mjesate istinu sa vasim pogresnim i pretjeranim stavovima u tekfiru. Tako neuki, zbog svog neznanja, mogu lako da se upecaju u mrezu a onda da ih odvucete na daljnju obradu kod vas. Da Allah sacuva od pretjerivanja u tekfiru u kojeg su gulati zapali.
Allahov_rob

PostPostao/la Zulkarejn » uto dec 27, 2011 7:28 pm

Prva stvar ja ne zaobilazim odgovor vi ih zaobilazite i postavljate pitanja koja nemaju veze sa temom,a ja trazim odgovor na moje pitanje za administraciju.A ja bih molio isto ako ti da mi na postavljena pitanja odgovore administratori iskreno,bez trunke lazi i pretvaranja.Sto se tice Albanija koga zanima ko je on bio i da li je bio kafir ili musliman moze vise o tome naci informacija na stranici www.govoruleme.com imaju prevedeni njegovi odgovori na mnoga pitanja.I jos nesto jel kazes da je Albani bezgrjesan zato sto je bio nazovimo ulema (ako je tako onda je to krscanska akida) ili nije mogao postati kafir zato sto je bio muhaddis(a i zato treba dokaz,mislim da je bio muhaddis), a ako je to tako onda nijedan hafiz ne bi mogao biti kafir i ko proglasi nekog muhaddisa ili hafiza kafirom taj je haridzija.Tako mi je izgledalo to sto si pisao ispravi me ako grijesim.
Zulkarejn

PostPostao/la Allahov_rob » uto dec 27, 2011 7:33 pm

Odgovori nam na pitanja iz posta Sultana.
Kad spominjes sejha Albanija, reci nam otvoreno je li za tebe on murted ili nije ni aslu din naucio, ili je kafir ili munafik ? Sta je?

Opet ti ponavljam a sada te upozoravam da ne zaobilazis odgovore!!!
Allahov_rob

PostPostao/la Zulkarejn » uto dec 27, 2011 8:13 pm

Tema je "Pitanje za administratore" a ja koliko znam Sultan nije administrator (ispravite me ako grijesim)i ne znam zasto se on onda ovdje uopste umjesao kad njega nisam nista pitao ,a i pored toga njegova pitanja nisu u skladu sa temom tako da ne moram na njih niti zelim da odgovaram,jer necu da skrecem sa teme.Zamislite sad tema "jesu li emogulator 476 halal ili ne",a neko postavi pitanje na toj temi nekom od gostiju smatras li da je tespih novotarija(oko cega se ulema podjelila),e sad to je otvoreno skretanje sa teme i normalno da cemu ovaj ko god bio odgovoriti kratko i jasno da to njegovo pitanje nema veze sa temom niti emogulatorima.Ovo je moj odgovor da ne kazes da zaobilazim odgovore.

Sto se tice odgovora na pitanje o Albaniju,ko je on i sta ja ga smatram kafirom ako ti to nesto znaci, a ti ako smatras da Albani nije mogao biti kafir niti postati kafir nakon islama onda ga dizes na stepen vjerovjesnika ili kao krscani na stepen svestenika i monaha(a oboje je kufr).Znam da je kafir zbog jasnih rijeci kufra u kojima naziva tagute muslimanima i govori kako ne treba cinit kufr u taguta(sto je osnova vjere,kufr u taguta iman u Allaha),ako mi ne vjerujes posjeti stranicu koju sam gore naveo .A ako kazes da mi njegov snimani razgovor nije dokaz,ja cu ti reci da je ovo stranica koju su napravili ljudi kojima je on sejh i jedan od najvecih alima valjda ne bi oni slagali na njega.Ako kazes da je su njegove rijeci kufr a on nije kafir onda je to akida gora od murdzijske.Ako sam negdje pogrijesio zamolio bih te da me ispravis.
Zulkarejn

PostPostao/la Zulkarejn » uto dec 27, 2011 8:23 pm

Eto ja sam odgovorio na postavljena pitanja mada nisu imala nikakve veze sa temom ,a sad odgovorite vi meni na moje pitanje koje i jeste tema?
Zulkarejn

PostPostao/la Zeyneb » uto dec 27, 2011 8:41 pm

Zulkarejn je napisao/la:Tema je "Pitanje za administratore" a ja koliko znam Sultan nije administrator (ispravite me ako grijesim)i ne znam zasto se on onda ovdje uopste umjesao kad njega nisam nista pitao ,a i pored toga njegova pitanja nisu u skladu sa temom tako da ne moram na njih niti zelim da odgovaram,jer necu da skrecem sa teme.Zamislite sad tema "jesu li emogulator 476 halal ili ne",a neko postavi pitanje na toj temi nekom od gostiju smatras li da je tespih novotarija(oko cega se ulema podjelila),e sad to je otvoreno skretanje sa teme i normalno da cemu ovaj ko god bio odgovoriti kratko i jasno da to njegovo pitanje nema veze sa temom niti emogulatorima.Ovo je moj odgovor da ne kazes da zaobilazim odgovore.

Sto se tice odgovora na pitanje o Albaniju,ko je on i sta ja ga smatram kafirom ako ti to nesto znaci, a ti ako smatras da Albani nije mogao biti kafir niti postati kafir nakon islama onda ga dizes na stepen vjerovjesnika ili kao krscani na stepen svestenika i monaha(a oboje je kufr).Znam da je kafir zbog jasnih rijeci kufra u kojima naziva tagute muslimanima i govori kako ne treba cinit kufr u taguta(sto je osnova vjere,kufr u taguta iman u Allaha),ako mi ne vjerujes posjeti stranicu koju sam gore naveo .A ako kazes da mi njegov snimani razgovor nije dokaz,ja cu ti reci da je ovo stranica koju su napravili ljudi kojima je on sejh i jedan od najvecih alima valjda ne bi oni slagali na njega.Ako kazes da je su njegove rijeci kufr a on nije kafir onda je to akida gora od murdzijske.Ako sam negdje pogrijesio zamolio bih te da me ispravis.

MODERNE HARIDŽIJE (NEKOLIKO KORISNIH SAVJETA)

Današnje haridžije se prepoznaju po nekoliko svojih karakteristika:

Oni proglašavaju ljude nevjernicima zbog svojih grešaka, maloumnosti, šubhi... Zbog stvari koje nisu sigurne i potvrđene... Nekad čak i zbog stvari koje nisu realne i koje uistinu i ne postoje!

Za njih je dovoljno da im neko kaže kako je za nekoga rečeno ovo ili ono, da oni zatim tu osobu izvedu iz islama.

Oni ne poznaju pravilo umanjivanja grešaka muslimana, kao što ne uzimaju u obzir dobra djela tog insana. Uopšte ne razmatraju nijjet kod određenih postupaka koji nisu jasni. Niti uzimaju u obzir pronalaženje opravdanja poznatim imamima i vođama muslimana kako to kaže imam Ibn Tejmijje!

Oni ne pravdaju neznanjem, kao ni pogrešnim tumačenjem, kao i nemogućnošću osobe da se udalji od tog djela!

Njima manjka pravde i pravednog sagledavanja stanja. Oni će te protekfiriti zbog neslaganja sa njima i zbog malih stvari... Proglasiće te najvećim tiraninom i stanovnikom vatre.

Neznalice su u pitanjima vjere. Ajete koji su objavljeni povodom predvodnika nevjerstva i nepravde oni spuštaju na vjernike, na muwehide! Često spominju citate učenjaka i njihove knjige, ali ih ne stavljaju na njihovo pravo mjesto. Zato neki zavedeni mladići misle da su oni učeni. A oni, u stvari, riječima učenjaka pravdaju svoje pretjerivanje i neispravne stavove spram drugih ljudi. Ako pažljivije pogledate i pregledate citate tih učenjaka, uvidjećete da su oni protiv njih a ne za njih, ili u najmanju ruku nisu u korist onome u šta oni vjeruju!

Oni gaje duboku mržnju protiv muslimana muwehida a sve pod izgovorom oživljavanja akide ljubavi i mržnje u ime Allaha kako oni tvrde! Kada bi se za njih reklo da oživljavaju akidu mržnje i neprijateljstva a ne akidu prijateljstva i neprijateljstva, to bi bilo tačnije i ispravnije!

Oni pokušavaju da poreknu i negiraju tvdnju da oni proglašavaju ljude nevjernicima zbog velikih grijeha, kako bi time odagnali od sebe epitet strogosti i pretjerivanja. Međutim, oni u stvari proglašavaju ljude nevjernicima i bez ikakvog počinjenog grijeha kao što smo već kazali, čime su postali gori od haridžija i otišli su mnogo dalje od njih (protekfirili su mudžahide na Allahovom putu, kao i vođe džihada, što ih čini gorim od murdžija i drugih zabludjelih frakcija koji mudžahide proglašavaju tekfirovcima, haridžijama i teroristima, op.pV)!

Oni se prepoznaju po samodopadanju i oholjenjem nad Allahovim robovima, oni nemaju poštovanja prema starijima, niti se na njih ugledaju. Kod njih su stari i djeca isti.

Ovakve su današnje haridžije. Zato, budi oprezan! Upozoravaj ljude na njih. Pazi se da ne budes od njih, a da to i ne znaš!

Šejh Ebu Basir et-Tartusi
Izvor: www.teuhid.net
Zeyneb

PostPostao/la Zulkarejn » uto dec 27, 2011 8:56 pm

Nemojte izbjegavati odgovor na moje i zamoli bih vas da ne vrijedjate ako moze jer ja nisam nikog uvjrijedio),nazvali ste me dzehenemskim psom odnosno haridzijom samo zato sto sam protekfirio covjeka od kojeg sam cuo jasne rijeci kufra ko mi ne vjeruje neka sam pogleda.Jos nesto ja ne pisem sa stranim zenama i zamolio bih zato da zene ne komentiraju.Jer koliko ja znam da je haram pisati preko neta sa stranim zenama,a ispravite me ako grijesim,takodjer mislim da jedna zena pogotvo udata ima mnogo obaveza u kuci,oko djece,muza itd,da i ne bi mogla da nadje vremena za posjecivanje stranica na kojima pise sa stranim muskarcima.Za vise informacija o tome imate tekst "usla na internet kao dajjijka,a izasla kao ljubavnica" cini mi se da se tako zove ,davno sam citao.(volio bih da ovo shvatite kao nasihat sto i jeste)
Zulkarejn

Sljedeća

Natrag na Put vjernika sajt i forum

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.