Pitanje za administratore?

Kritike, prijedlozi i savjeti u vezi rada sajta i foruma

Re: Pitanje za administratore?

PostPostao/la Zulkarejn » čet dec 29, 2011 10:19 am

Sultan je napisao/la:A ti ne verujes da se tijela sehida ne raspadaju, jesam li te dpbro razumjeo.

A ti vjerujes Crvenom krstu,jesam li te dobro razumio?
Zulkarejn

PostPostao/la Sultan » čet dec 29, 2011 10:20 am

Zulkarejn je napisao/la:
Sultan je napisao/la:A ti ne verujes da se tijela sehida ne raspadaju, jesam li te dpbro razumjeo.

Crveni krst je samo potvrdio ono sto ja vjerujem.
Sultan

PostPostao/la Zulkarejn » čet dec 29, 2011 10:30 am

Na tvoje pitanje od prije cu odgvoriti,osnova islama je odricanje od sirka i musrika i kafira(mustekbira,onih sto se ismijavaju sa vjerom...),ako to covjek ima onda je musliman,dok je tekfir pojedinca predmet idztihada.Isto tako sto se tice nekih ljudi kojima ne znam stanje ja ne moram donjeti nikakv sud o njima,a dokaz je :
"Taj je narod prošao; njemu pripada ono što je zaslužio, a vama što ste zaslužili, i vi nećete biti pitani za ono što su oni radili."Al-Bakarah,134
Zulkarejn

PostPostao/la Zulkarejn » čet dec 29, 2011 10:32 am

Sultan je napisao/la:
Zulkarejn je napisao/la:

Crveni krst je samo potvrdio ono sto ja vjerujem.

Isto tako je Donald Ramsfeld potvrdio u svojoj izjavi ono sto ja vjerujem.
Zulkarejn

PostPostao/la ArAd » čet dec 29, 2011 11:03 am

Subhanalah,Donaldu Ramsfeldu i americi je najveca boljka bila alkaida,bin laden i zarkavijeva grupa,i oni su imali svoj interes u zavadi muslimana...a ovom tekfircu ide po cefu..evo mudzize Poslanika sallalahu alejhi ve selem o haridzijama :Ubijaju muslimane,a ostavljaju musrike ,tagute i zulumcare najvece.Ovi haridzije se okomile samo na mudzahide,ulemu,daije,i ostalu bracu koji su predani Allahu
ArAd

PostPostao/la zupcanik » čet dec 29, 2011 11:31 am

Nemogu da vjerujem sta gulati uzimaju za dokaz tj rijeci Allahovih neprijetelja!I to nije isto kao ova vijest sa sehidma od Crvenog Krsta.
Muslimani su potvrdili da tijela sehida ne truhnu,pa je ovo samo potvrda Crevnog Krsta na rijeci muslimana.
I to je suglasno hadisu da ehlu kitabije ne utjerujumo u laz i da im vjerujemo na ono sto se podudara sa Istinom.
A muslimani nisu potvrdili da je Zarkawi rahimehullah odbio dati prisegu Usami rahimehullah.
Tako da tom Ramsfeldu kafiru necemo vjerovati,posebno jos kada postoji dokaz-pismo u kojem Zarkawi,Usamu naziva komadantom.

Zaista su vase smutnje providne i slabe.I nisam te nazvao prljavim miskinim nego mrljavim.Radi toga sto toliko mrljanja kao u tvojim textovima neces naci jos na puno mjesta.

I vidices sljedbenike strasti prepoznatljive po manipuliranju ajetima,hadisima,govru ucenjeka.Zauzmu stav pa traze uporiste u dokazima.Petljaju,mrljaju i kad se zapetljaju jednostavno predju na drugu temu,skrenu paznju nekom novom gluposcu i podvalom i tako dalje.

Ne ineteresuje tebe istina,tebe interesuje da ti istjeras svoju strast do kraja.Ne odgovaras na jasna pitanja,rijecima da si odgovorio.A pitanje RPG-a jos stoji,kako ces po defaultu smatrati stanovnike darul-islama,ako je procenat muslimana u toj drzavi 1%???

I na to pitanje neces odgovoriti jer kako god da odogovris,odogovor ce biti protiv tvoje zablude.

Molim Allaha da ti skine tu debelu koprenu sa ociju.
"Vukovi jedino postuju snazan udarac lava,a lavovi sa logikom ovce ne ostavljaju utisak."Ilijas Kasmiri
zupcanik

PostPostao/la Sultan » čet dec 29, 2011 12:22 pm

Zulkarejn je napisao/la:
Sultan je napisao/la:Allahu ekber
Kako te Allah razotkriva do kraja.
Govor nijednog covjeka osim Poslanika nije dokaz u serijatu sam po sebi. Jeli ste vi uzeli Muhameda ibn Abdulvehaba za Poslanika koji je bio bezgresan, pa u svemu uzimate njegov govor kao dokaz.
Od svakoga se uzima i odbacuje, osim od Allahova Poslanika sallallahu alejhi we sellem.
Od ucenjaka se uzima onoliko koliko je u skladu sa kur'anom i sunnetom.

Posto govor ucenjaka sam po sebi nije dokaz,zasto mi gore svi navode daj reci ko je od "uleme" protekfiro Albanija,ja kazem Salahudinu portekfirio ga je Allah,kaze daj mi ime nekog od uleme.Eto kontradiktornosti.To sto kazes je tacno sto posto, makar sva "ulema" bila na jednoj strani,a govor Poslanika sallallahu alejhi ve sellem na drugoj,obaveza ti je da prihvatis govor Poslanika i Kur'anski ajet,pa makar to znacilo tekfir sve "uleme" 20 vjeka,kao sto je to uradio ,sejh Muhammed Allah mu se smilovao.Ali kad neko kaze danas da je tehakum od asla i odricanje od musrika i da nema niko opravdanja,onda ga svi nazovu haridzijom i kazu daj govor uleme,tako ne kaze ,danasnja "ulema".
Eh zato mi navedi ajet iz Kur'ana ili hadis Poslanika(bez govora uleme) kao dokaz da tehakum nije aslu din i da je dozvoljen kad nema serijatskih sudnica i da odricanje od musrika nije od aslu dina,dajem ti rok do "kraja zivota".

Ostao sam duzan odgovoriti na ovo.
Ovo je vasa tipicna gulatska metodologija dokazivanja, da bih imao uticaj na citaoce i kako bi ubedio nekoga da je u pravu napisao da me ceka do smrti da mu odgovorim.

Allah je pravedan i voli pravdu, pa budi pravedan i tako ti Allaha ukazi mi gde to mi dozvoljavamo tehakum tagutu ako nema serijata, kakva potvora, Allahu se utjecemo od lazi i potvora.
Vrati se na moje prijasnje komentare gde sam se izjasnio o tome ko ima pravo da propisuje zakone, i na definiciju islama koju sam napiso na arapskom, ako si razumio, tamo su ti svi odgovori.

A sada ja tebe pozivam da izneses jasan dokaz iz kur'ana i suneta gde jasno stoji da je tehakum asl din. Nemoj mi pojasnjavati da tehakum spada u tewhid el uluhijeh, nego jasan dokaz (bez govora pojedinaca), ti si obavezan da doneses dokaz jer ti tvrdis nesto.

I daj da vise zavrsimo ovu raspravu, jer nemam vreme da danima nekome razbijam shubhe.
Ovde sam vise saburao i pisao zbog posjetilaca koji citaju da bi sami uvidjeli kod koga je istina. I iz ovih pisanja se mnogo stvari moze nauciti.
Allaha molim da ukaze ko je na istini a ko na batilu.
Sultan

PostPostao/la Zulkarejn » čet dec 29, 2011 12:56 pm

zupcanik je napisao/la:Ne ineteresuje tebe istina,tebe interesuje da ti istjeras svoju strast do kraja.Ne odgovaras na jasna pitanja,rijecima da si odgovorio.A pitanje RPG-a jos stoji,kako ces po defaultu smatrati stanovnike darul-islama,ako je procenat muslimana u toj drzavi 1%???
I na to pitanje neces odgovoriti jer kako god da odogovris,odogovor ce biti protiv tvoje zablude.

U darul islamu ehlu kitabije imaju posebnu odjecu tako da se razlikuju od muslimana.
Zulkarejn

PostPostao/la Zulkarejn » čet dec 29, 2011 1:05 pm

zupcanik je napisao/la:I vidices sljedbenike strasti prepoznatljive po manipuliranju ajetima,hadisima,govoru ucenjeka.Zauzmu stav pa traze uporiste u dokazima.Petljaju,mrljaju i kad se zapetljaju jednostavno predju na drugu temu,skrenu paznju nekom novom gluposcu i podvalom i tako dalje.Molim Allaha da ti skine tu debelu koprenu sa ociju.

Eh sad ja na osnovu ovoga sto je napisao Zupcanik,pozivam bilo koga na forumu da mi navede ajet ili hadis na osnovu kojeg je izgradio stav da tehakum nije aslu din i odricanje od musrika.Ili cu pomisliti da ste zauzeli stav o tome pa ste onda poceli da trazite dokaze i to mimo Kur'ana i sunneta.Imate rok do kad vam je volja,znaci samo ajet i hadis.Eh sad to petljaju,mrljaju i jednostavno predju na drugu temu,ja sam stavio naslov teme Pitanje za administratore?,a gledajte dokle je doslo.Pored toga na pitanja na koja sam postavio nisam dobio odgovor nego su ostali clanovi samo preskakali na drugu temu i tako dalje .Ispravite me ako grjesim.
Zulkarejn

PostPostao/la zupcanik » čet dec 29, 2011 1:15 pm

Zulkarejn je napisao/la:
zupcanik je napisao/la:Ne ineteresuje tebe istina,tebe interesuje da ti istjeras svoju strast do kraja.Ne odgovaras na jasna pitanja,rijecima da si odgovorio.A pitanje RPG-a jos stoji,kako ces po defaultu smatrati stanovnike darul-islama,ako je procenat muslimana u toj drzavi 1%???

U darul islamu ehlu kitabije imaju posebnu odjecu tako da se razlikuju od muslimana.

Hahahaha.Jel odjecu od djeda mraza ili od petar pana?Ne,biseru,bas zbog ovoga nam je i naredjeno da se razlikujemo od kafira bas zbog toga da bi mogli nekome suditi na osnovu vanjstine sta je on,pa ako svojom vanjstinom odaje da je musliman,ponistit cemo mu islam tek kada vidim znak otovorenog sirka ili kufra.
Kako ces onda muslimane razlikovat u toj drzavi?To sto ce "poloziti" tevhid kod vas tekfirovaca?Hehe
Kako ces onda muslimane raspoznat u darul-kufru?Ako kazes da su svi kafiri radi darul-kufra onda su svi i muslimani po defaultu u darul-islam?Bez obzira da sto je stvarni broj muslimana 1%.I onda po toj logici islam morate pripisati 99% nevjernika?
Nevjernicima ces suditi prema vanjstini a muslimanima "test tevhida"?Jesam li te dobro shvatio,nemoj mi izbjeci ovo pitanje.
Znaci po tvojoj logici,ja kad te vidim da hodas ulicama Beca,nosis galabiju,dotjero bradu,izlazis iz mesdjida,moram te smatrat kafirom?Jel tako?Hahahaha
Meni dosta.""Nama naša djela, a vama vaša djela; mir vama! Mi ne želimo društvo neukih."(28:55)
Hvala Allahu sto nas je sacuvao vase zablude.
"Vukovi jedino postuju snazan udarac lava,a lavovi sa logikom ovce ne ostavljaju utisak."Ilijas Kasmiri
zupcanik

PrethodnaSljedeća

Natrag na Put vjernika sajt i forum

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.