Sultan je napisao/la:A ti ne verujes da se tijela sehida ne raspadaju, jesam li te dpbro razumjeo.
A ti vjerujes Crvenom krstu,jesam li te dobro razumio?
Sultan je napisao/la:A ti ne verujes da se tijela sehida ne raspadaju, jesam li te dpbro razumjeo.
Zulkarejn je napisao/la:Sultan je napisao/la:A ti ne verujes da se tijela sehida ne raspadaju, jesam li te dpbro razumjeo.
Sultan je napisao/la:Zulkarejn je napisao/la:Sultan je napisao/la:A ti ne verujes da se tijela sehida ne raspadaju, jesam li te dpbro razumjeo.
Crveni krst je samo potvrdio ono sto ja vjerujem.
Zulkarejn je napisao/la:Sultan je napisao/la:Allahu ekber
Kako te Allah razotkriva do kraja.
Govor nijednog covjeka osim Poslanika nije dokaz u serijatu sam po sebi. Jeli ste vi uzeli Muhameda ibn Abdulvehaba za Poslanika koji je bio bezgresan, pa u svemu uzimate njegov govor kao dokaz.
Od svakoga se uzima i odbacuje, osim od Allahova Poslanika sallallahu alejhi we sellem.
Od ucenjaka se uzima onoliko koliko je u skladu sa kur'anom i sunnetom.
Posto govor ucenjaka sam po sebi nije dokaz,zasto mi gore svi navode daj reci ko je od "uleme" protekfiro Albanija,ja kazem Salahudinu portekfirio ga je Allah,kaze daj mi ime nekog od uleme.Eto kontradiktornosti.To sto kazes je tacno sto posto, makar sva "ulema" bila na jednoj strani,a govor Poslanika sallallahu alejhi ve sellem na drugoj,obaveza ti je da prihvatis govor Poslanika i Kur'anski ajet,pa makar to znacilo tekfir sve "uleme" 20 vjeka,kao sto je to uradio ,sejh Muhammed Allah mu se smilovao.Ali kad neko kaze danas da je tehakum od asla i odricanje od musrika i da nema niko opravdanja,onda ga svi nazovu haridzijom i kazu daj govor uleme,tako ne kaze ,danasnja "ulema".
Eh zato mi navedi ajet iz Kur'ana ili hadis Poslanika(bez govora uleme) kao dokaz da tehakum nije aslu din i da je dozvoljen kad nema serijatskih sudnica i da odricanje od musrika nije od aslu dina,dajem ti rok do "kraja zivota".
zupcanik je napisao/la:Ne ineteresuje tebe istina,tebe interesuje da ti istjeras svoju strast do kraja.Ne odgovaras na jasna pitanja,rijecima da si odgovorio.A pitanje RPG-a jos stoji,kako ces po defaultu smatrati stanovnike darul-islama,ako je procenat muslimana u toj drzavi 1%???
I na to pitanje neces odgovoriti jer kako god da odogovris,odogovor ce biti protiv tvoje zablude.
zupcanik je napisao/la:I vidices sljedbenike strasti prepoznatljive po manipuliranju ajetima,hadisima,govoru ucenjeka.Zauzmu stav pa traze uporiste u dokazima.Petljaju,mrljaju i kad se zapetljaju jednostavno predju na drugu temu,skrenu paznju nekom novom gluposcu i podvalom i tako dalje.Molim Allaha da ti skine tu debelu koprenu sa ociju.
Zulkarejn je napisao/la:zupcanik je napisao/la:Ne ineteresuje tebe istina,tebe interesuje da ti istjeras svoju strast do kraja.Ne odgovaras na jasna pitanja,rijecima da si odgovorio.A pitanje RPG-a jos stoji,kako ces po defaultu smatrati stanovnike darul-islama,ako je procenat muslimana u toj drzavi 1%???
I na to pitanje neces odgovoriti jer kako god da odogovris,odogovor ce biti protiv tvoje zablude.
U darul islamu ehlu kitabije imaju posebnu odjecu tako da se razlikuju od muslimana.
Natrag na Put vjernika sajt i forum
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.