hanzohatori je napisao/la:Koja mudrost i razboritost, da ga Allah dželešanuhu učvrsti u vjeri i podari mu dženet
safet je napisao/la:Po pitanju propisa 'koga tekfiriti' velika razlika je kada se kaže u globalu, odnosno općenito 'onaj koji radi tako i tako je kafir', i kad se prozove neko po imenu i kaže 'taj i taj je kafir' (tekfir el-muajjen). Ta tematika je nešto što je poznato kod svih učenjaka. Primjer spomenutog, nalazimo u doba imam Ahmeda (poznato je bilo da su u njegovom dobu za Kur'an govorili da je stvoren), a generalni propis je 'da onaj koji smatra da je Kur'an stvoren je kafir', ali kada bi neko lično rekao da je Kur'an stvoren, ne bi ga odmah proglasili kafirom, nego bi se vratili na njega i vidjeli da li je pri njemu neznanje ili ima neko pogrešno tumačenje te'vil, ili, ili… I tek tada bi mogli donijeti sud o istom. Sve je to bitno za fetvu.
safet je napisao/la:Šejh Imad El Misri itekako dobro poznaje trenutnu situaciju kod nas, sam sam bio svjedokom u više navrata kad ga je i Bilal Bosnić o tome izvještavao a da ne govorim da je često i u redovnom kontaktu sa većinom daija.U prilog tome je i činjenica da mu je i porodica često kod njega, takođe i njegov šurak Alen te sam siguran da on o nama ima jasnu sliku.
Safet
Koliko su se potrudili da nađemo zajednički dogovor govori činjenica da su čak odbili da jedu naše ćevape i pljeskavice (valjda nam meso nije halal).
Safet
Nisu mogli postit svih njih osam, dobrovoljni post, bili su musafiri.
Safet
Ne znam koja je korist od izlaska na izbore
ali ćete uskoro saznati i vi a i mi koja je korist od ne-izlaska kad se onaj što je ljubio zid plača sa židovima dograbi vlasti.Mislite li da smo mi (ovako podijeljeni) bitna skupina u njegovom životu i životu onih koji nas svakako mrze?Ma jok, njima i jeste bio cilj da nas zavade sa običnim narodom, pa međusobno a dalje će lahko.
Natrag na Put vjernika sajt i forum
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.