Pismo Imada el-Misrija braći muslimanima u BiH

Kritike, prijedlozi i savjeti u vezi rada sajta i foruma

Re: Pismo Imada el-Misrija braći muslimanima u BiH

UNREAD_POSTPostao/la Hidajet » uto jul 19, 2011 8:19 pm

putnik je napisao/la:Evo lijepo daija Izet Hadzic kaze na Paltalk-u, sa Islamskog Omladinskog Susreta Bihac-Buzim, da sto se tice njega on halali svima i da mogu svi muslimani biti mirni na Sudnjem danu sto se tice njega, a kaze da je to cuo i od Nusreta licno. Pa eto, valjda se okrene nova stranica u odnosima medju bracom. Treba sacekati, da mi dodatno ne zakuhavamo situaciju, ako su daije spremne da sjednu i razgovaraju. Meni je ovaj govor od Izeta bio optimistican. Na hajr.

Putnice, da si se malo vise pozabavio ovom dawom i njenim nosiocima, ne bi te iznenadio stav nasih daija.
Najlakse je lupati napamet i osudjivat ovdje bracu na forumu kada reaguju na potvore na ovu dawu i daije.
Hidajet

UNREAD_POSTPostao/la Hidajet » uto jul 19, 2011 8:43 pm

hanzohatori je napisao/la:Heh moj brate, haj da je to neka mala zemlja sa malo stanovnika pa se ne može braniti, Afganistan ima skoro 14 miliona stanovnika, za Pakistan neznam, da bace po kamen na američke baze zatrpali bi ih, šta će mo nas dvojica pomoći u svemu tome, osim se izgubiti tamo

Dakle nije ni do tenka ni do konja, jer vidis da se moze sa daleko manjim od toga postici cilj. Nego je upravo do cilja, koji ocito nije svima zajednicki. Sve dok vecina bude zadovoljna demokratijom, i dok ne bude zivjela i umirala za Allahovo Zadovoljstvo, moze taj narod imati atomske bombe u rukama svojim, ali im nista nece koristiti.

Allah Uzviseni ce pomoci mu'mina na magarcu protiv kafira u oklopnom vozilu ma koje vrste.

Cinjenica je da je Dzihadu potreban novac, a novac ovaj ummet ima ja iko. Ali ne ide u pravom smjeru. Dakle opet se vraca na cilj. A cilj je proizvod (ne)razumijevanja vjere. Malo je Allahovih robova kao sto je bio shejh Usama bin Laden, Allah bio njime zadovoljan i podario mu visoke stepene u Dzennetu Amin.
Hidajet

UNREAD_POSTPostao/la Saqr Kawkazi » uto jul 19, 2011 9:02 pm

hanzohatori je napisao/la:Heh moj brate, haj da je to neka mala zemlja sa malo stanovnika pa se ne može braniti, Afganistan ima skoro 14 miliona stanovnika, za Pakistan neznam, da bace po kamen na američke baze zatrpali bi ih, šta će mo nas dvojica pomoći u svemu tome, osim se izgubiti tamo

Zar ne citas siru Allahovoga Poslanik, sallAllahu alejhi we selleme, siru ashaba?! Kada se odigrala bitka na Bedru nije blio mnogo ashaba u odnosu na musrike, ali Allah je dao pobjedu muslimanima.

Kaze Allah, subhanehu we te'ala, u prijevodu znacenja: "Koliko su puta malobrojne cete, Allahovom voljom nadjacale mnogobrojne cete! A Allah je na strani izdrzljivih"
Saqr Kawkazi

Prethodna

Natrag na Put vjernika sajt i forum

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.