Odgovor Zijadu Ljakiću

Kritike, prijedlozi i savjeti u vezi rada sajta i foruma

Re: Odgovor Zijadu Ljakiću

PostPostao/la Ukost » sub jul 09, 2011 11:03 pm

PANTER_ je napisao/la:
Uzgred,postovi su vam puni gramatičkih grešaka,je li to do brzine ili nedostatka obrazovanja?

Pa jeli mora svaki musliman da zna bosanski gramaticki da bi bio musliman, kad nema na cemu da prigovori sad i na gramaticke greske. Toliko si jadan i bedan da nisi svijestan, jer da si svijestan sigurno bi se makar malo postideo i sacuvao te prste sto tipkaju tastere da ne pisu svasta.
A sta cemo sa muslimanima sa prostora Sandzaka, Kosova, Makedonije koji pricaju srpsko hrvatskim jezikom, oni po tebi ne mogu biti muslimani zbog nedovoljnog poznavanja bosanske gramatike, jeli tako ili sam te pogresno shvatio.

A to sto kazes da si me cekao cijeli dan da te upoznam zasto si obrisao, nije valjda da si se uplasio, ne brini se predaleko sam od tebe, i nisam rekao da cu nesto da ti uradim, samo sam rekao da imam silnu zelju da te upoznam da vidim jesili toliko duhovit i uzivo, kad bi uzivo bio ovako naporan, mozda bih te malko za uvo povukao da ti ukazem da nije lijepo biti bezobrazan, posto te tvoje silne da´ije nisu naucili.

Uzgred da te pitam jesili prenio tople pozdrave tvome shejhu od muslimana sa ovog foruma, ako ga vides reci mu pozdravio te panter (upamti pozdravio)

A to sto kazes da si me cekao cijeli dan da te upoznam zasto si obrisao, nije valjda da si se uplasio, ne brini se predaleko sam od tebe, i nisam rekao da cu nesto da ti uradim, samo sam rekao da imam silnu zelju da te upoznam da vidim jesili toliko duhovit i uzivo, kad bi uzivo bio ovako naporan, mozda bih te malko za uvo povukao da ti ukazem da nije lijepo biti bezobrazan, posto te tvoje silne da´ije nisu naucili.

Ništa ja nisam obrisao,to ti radiš u dosluhu sa svojim ortacima sa foruma (koji su to u mogućnosti) i vjeruj mi da se uopšte ne plašim.To što ste kukavički napali šejha Sabahudina Selmanija tamo negdje u Makedoniji i istukli ga samo pokazuje kolika je vaša hrabrost.Koliko vidim tvoja hrabrost se jedino iskazuje kroz provociranje i vrijeđanje putem ovog i sličnih foruma a da se kojim slučajem susretnemo vjerovatno bi bio manji od makova zrna.Opet kažem,bujrum i tebi i svima onima koji imaju nešto protiv mene i mojih stavova,stojim na raspolaganju svakodnevno ispred Fahdove džamije u Sarajevu,nemoguće me je promašiti.Samo pronađeš čovjeka koji forsira predavanja koja se suprotstavljaju "ideologiji olahkog tekfirenja" i pogodio si (što bi rekli u sridu).Ehlen we sehlen!!!
Ukost

PostPostao/la PANTER_ » sub jul 09, 2011 11:23 pm

"O vjernici, pokoravajte se Allahu i pokoravajte se Poslaniku i predstavnicima vasim. A ako se u necemu ne slazete, obratite se Allahu i Poslaniku, ako vjerujete u Allaha i u onaj svijet; to vam je bolje i za vas rijesenje ljepse." (An-Nisa,59)

"Ne povodi se za onim sto ne znas! I sluh, i vid, i razum, za sve to ce se,zaista, odgovarati." (Al-Isra,36)
PANTER_

PostPostao/la Ukost » sub jul 09, 2011 11:36 pm

PANTER_ je napisao/la:"O vjernici, pokoravajte se Allahu i pokoravajte se Poslaniku i predstavnicima vasim. A ako se u necemu ne slazete, obratite se Allahu i Poslaniku, ako vjerujete u Allaha i u onaj svijet; to vam je bolje i za vas rijesenje ljepse." (An-Nisa,59)

Ako su uvrede koje si do sad iznio na moj račun i račun da'ija čije stavove preferiram i zastupam obraćanje Allahu i Poslaniku,molim Allaha s.v.t.a. da me sačuva onoga u šta ti i takvi kao ti pozivate a da me ostavi u mom "dalaletu".AMIN, i... bujrum pred Fahdovu u Sarajevu kad god ti bude usput da me kako reče "povučeš za uvo" (kako reče) ili šta god već hoćeš.
Ukost

PostPostao/la PANTER_ » sub jul 09, 2011 11:41 pm

Nije valjda da sam uspio da te isprovociram, ako jesam onda se nadam da ces vise ove ljude ostaviti na miru.

A sto se tice toga da se nadjemo pred Fahdovu mije smijesno, zar ti jedino od dokaza jos to ostalo, eto da bi zavrsili ova prepucavanja priznajem ti imas hrabrosti da odes pred Fahdovu dzamiju, a sada se nadam da smo zavrsili sa prepucavanjima.
PANTER_

PostPostao/la Saqr Kawkazi » ned jul 10, 2011 12:35 am

Ukost je napisao/la: Uzgred,postovi su vam puni gramatičkih grešaka,je li to do brzine ili nedostatka obrazovanja?

Pored toga sto nas potvaras i blatis, sada nam istrazujes greske, i jos govoris kako je to nedostatak obrazovanja. A Poslanik, sallAllahu alejhi we sellem, koji je bio najbolje bice koje je krocilo na dunjaluku jel bio pismen ili nepismen? Samo da znas da bi covjek usao u Dzennet nije sart obrazovanje nego da ne cinis sirk Allahu odnosno da samo Njega obozavas i da Mu se pokoravas u Njegovim nardbama i da se klonis onoga sto je zabranio!

I jos nesto za ove tvoje rijeci dole

Ukost je napisao/la) a odgovore nisam slušao iz prostog razloga što da'ije savjetuju da se ti "odgovori" ne slušaju kako se ne bi zapalo u šubuhate.

Da nije zalosno bilo bi smjesno! Pa zar musrici za vrijeme Poslanika, sallAllahu alejhi we sellem, nisu govorili ovakve slicne izjave?! Zar nisu odvracli one koji su zeljeli da cuju usta poziva Allahov Poslanik, sallAllahu alejhi we sellem?! Historija se ponavlja samo sto ovog puta ne govore musrici nego muslimani sto je jos gore i jadnije!!!

La hawle we la kuwwete illa billahi :zastava1:
Saqr Kawkazi

PostPostao/la Argandab » ned jul 10, 2011 10:22 am

Ukost je napisao/la:Ne sjećam se da sam ja igdje pravdao nekog "taguta i mušrika",ako jesam slobodno me citiraj,a tekfirovcima nazivam samo one koji olahko tekfire druge muslimane.Uzgred,postovi su vam puni gramatičkih grešaka,je li to do brzine ili nedostatka obrazovanja?

Znaš, Ukost, poslije zareza ide prazno mjesto i to je osnovno gramatičko pravilo (Samo u jednom postu imaš 5 početničkih grešaka, neću da istražujem dalje, jer smatram da je ovo dovoljno čovjeku koji se ne oholi).

Ja ne znam kako ti ne primjećuješ da te je Allah ponizio na više mjesta i u više navrata. Kakav još znak tražiš? Da ne očekuješ da se nebo nad tvojom glavom otvori i da ti melek progovori?

Ne znam jesi li primjetio, Ukost, ali ti u svojih 28 postova "argumentovanog dokazivanja" svojih stavova nisi naveo ama baš niti jedan ajet ili hadis, čak, vjerovali ili ne, niti jedan citat, niti jednu fetvu učenjaka!!! Ali si zato nas optužio za pretjerivanje u tekfiru, gdje si opet iznio laži, jer naše daije ne tekfire niti Muderisa niti neke druge koje si naveo.
I ovo je vaš način "dokazivanja", pretpostavke i predrasude koje su se izlile iz mora mržnje, koje gajite prema sljedbenicima sunneta.

Kažeš:
Zato što je to govor istine koji se suprotstavlja batilu te da naučim kako da se čovjek sačuva zapadanja u "bolest tekfirenja".

Ali, hajde da vidimo ko boluje od bolesti (ne)tekfirenja? Evo ja tebe pitam: Da li je Mubarak musliman? Čovjek je viđen u džamiji da klanja, u svojim govorima spominje Allaha, mada je javno rekao da je Kur'an za davno vrijeme, a sada je drugo vrijeme, a još gore od ovoga je to što je ljudima propisao zakone oprečne Šerijatu.
Ako kažeš: Kakve koristi imaju muslimani od njegova tekfirenja, pa to je onda murdžijski stav, jer ako je on musliman, onda se narod Egipta digo protiv muslimanskog vladara, što je po vama haridžizam (dići se protiv muslimanskog vladara).
Dakle, odgovori mi: Da li je Mubarak kafir, ili ako ti je lakše: je li narod Egipta haridžijski?

Evo ja ću ti pomoći: Ako kažeš da je musliman, onda moraš reći kako je narod Egipta koji se pobunio protiv njega haridžijski, jer je osnova vaše dave da je pobuna protiv vladara muslimana haram i haridžizam, a vaš menhedž je nastao upravo zbog odbrane taguta i korumpiranih vladara, pa ste morali izmišljati razna pravila kako biste opravdali one od kojih tvoji šejhovi dobijaju plate.
A ako kažeš da je kafir, pa upravo je to ono što i mi tvrdimo, pa po čemu smo onda mi tekfirovci a vi na pravome putu?

Drugo pitanje za tebe:
Čovjek obožava Allaha, ali mimo toga ima kipa kojeg moli za posredništvo kod Allaha. Naravno, ovaj čovjek ne zna da je moljenje kipa njegovo obožavanje i to radi iz neznanja. Dakle, da li je ovaj čovjek musliman? S obzirom da vi pravdate u velikom širku, želim da mi konkretno odgovoriš za gorepomenuti slučaj.

Treće pitanje:

Ima već poodavno kako sam na forum postavio knjigu Pravdanje neznanjem, knjigu kojoj je predgovor dao šejh Džibrin, knjigu koja argumentovano pokazuje da je pravdanje neznanjem u velikom širku murdžijski stav. Reci mi, Ukost, da li je po tebi šejh Džibrin haridžija, jer eto, kao i mi zastupa stav da nema pravdanja u velikom širku, dok tvoj MAGISTAR pravda počinioce velikog širka, a one koji ih ne pravdaju naziva tekfirovcima! Nisi se izjasnio ništa o knjizi.

Odgovori mi na ova pitanja, pa ćemo dalje, bi iznillah.

Braću bih zamolio da ne pišu više na ovoj temi, već da ovog mukalida prepuste meni.
Zadnja izmjena: Argandab; ned jul 10, 2011 1:51 pm; ukupno mijenjano 6 put/a.
Argandab

PostPostao/la Zeyneb » ned jul 10, 2011 7:38 pm

Nik Ukost je banovan, tako da nece moci odgovarati na vasa pitanja, jedino ako ne dode sa novim nikom.
Zeyneb

PostPostao/la RPG » pon jul 11, 2011 10:28 am

Zeyneb je napisao/la:Nik Ukost je banovan, tako da nece moci odgovarati na vasa pitanja, jedino ako ne dode sa novim nikom.

Kako ne bi bilo da smo ga izazvali, a onda mu zabranili pristup sajtu, Ukostu je ponovo dozvoljen pristup forumu pa može odgovoriti bratu Argandabu.
Ovo pod uslovom da ubuduće ne vrijeđa muslimane na forumu.
RPG
Site Admin

PostPostao/la Ukost » pon jul 11, 2011 3:04 pm

RPG je napisao/la:
Zeyneb je napisao/la:Nik Ukost je banovan, tako da nece moci odgovarati na vasa pitanja, jedino ako ne dode sa novim nikom.

Kako ne bi bilo da smo ga izazvali, a onda mu zabranili pristup sajtu, Ukostu je ponovo dozvoljen pristup forumu pa može odgovoriti bratu Argandabu.
Ovo pod uslovom da ubuduće ne vrijeđa muslimane na forumu.

Kao prvo lažeš da ja vrijeđam muslimane na ovom forumu,nikoga ja nisam vrijeđao već sam samo iznio neke svoje stavove pa ako je to za nekoga uvreda neka mi halali,nisam sa svojim stavovima nikome mislio ništa loše.Kao drugo ja ću odgovarati kad ja hoću i kome ja hoću a ne kad vi hoćete i kome vi hoćete.Kao treće,bez obzira šta vi napisali o meni i o bilo kome na ovom forumu,mene nemožete time izazvati jer mi nije cilj da se ovdje "prepucavam" sa bilo kime ali zato lahko možete izazvati Allahovu srdžbu na sebe vrijeđajući učene ljude.Molim Allaha s.v.t.a. da pomogne sve muslimane ma gdje oni bili i da popravi naše stanje.Amin.
Ukost

PostPostao/la RPG » pon jul 11, 2011 6:22 pm

Ukost je napisao/la:Kao prvo lažeš da ja vrijeđam muslimane na ovom forumu,

Jel de? Da bacimo malo pogled na NEKE tvoje postove:

te kako mu je jedan od vaših šejhova u mihrabu u Bočinji rekao,citiram:"Allah te ubio" itd. a danas su recimo nerazdvojni u širenju te vaše "nove da'we"

Ti nas vrijeđaš tako što nas nazivaš sljedbenicima "nove dawe" što je uvreda za nas. Mi smo sljedbenici dawe sunneta, dawe tewhida, a sintagma "nova dawa" je samo pokušaj tvojih šejhova i njihovih sljedbenika da vrijeđaju sljedbenike sunneta.

Dalje:

Zato što je to govor istine koji se suprotstavlja batilu te da naučim kako da se čovjek sačuva zapadanja u "bolest tekfirenja".

Ti nas optužuješ da "bolujemo" od "bolesti tekfirenja", dok u isto vrijeme bratu Argandabu ne želiš odgovoriti da li je obožavalac krave musliman ili mušrik. Ti čovječe nemaš nimalo stida pri sebi.

Dalje:
Uzgred,postovi su vam puni gramatičkih grešaka,je li to do brzine ili nedostatka obrazovanja?

Krajnje provocirajući i žalostan post, jer u samim ovim tvojim rječima ima početničkih grešaka, kao što ti je i ukazano. Rekoh, ti čovječe nemaš nimalo stida, nit od Allaha, nit od ljudi, jer druge napadaš za ono što je pri tebi samom.

Dalje:

@Panter_,Pošto vidim da su ti postovi puni negativnog naboja i energije ne bi možda bilo loše da ti neko uradi hidžamu i da ti usput prouči malo ruk'je (čuo sam da je onaj da'ija što je "održao ders" onom ministru na Ferhadiji) dobar u tome.Možda pomogne.

Za ovu uvredu ne treba komentar.

Dalje:
Na kojeg pojedinca smo olahko spustili propis tekfira?

Mustafa ef. Cerić,Mr.Semir Imamović,prof.Samir Avdić,Nezim ef.Halilović...itd.

Ovo je najljigavija i najpodmuklija laž i potvora na nas, jer prosto nije istina. Ovo što si rekao je samo još jedan u nizu šejtanskih trikova kojima se služe tvoji MAGISTRI kako bi ljude odvratili od nas. A ti si samo jadni mukalid, kome je srce natopljeno mržnjom prema sljedbenicima sunneta.

I pored ove laži i svih potvora, ti se usuđuješ da nas optužiš da lažemo.

Ti, čovječe, zaista, nemaš nimalo stida!
RPG
Site Admin

PrethodnaSljedeća

Natrag na Put vjernika sajt i forum

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.