Odgovor Zijadu Ljakiću

Kritike, prijedlozi i savjeti u vezi rada sajta i foruma

Re: Odgovor Zijadu Ljakiću

UNREAD_POSTPostao/la Yemama » uto jul 12, 2011 10:59 am

Neka neka, pusti neka svako za sebe moze vidjeti sta batil uradi od zdravog uma, pored pameti glup, pored ociju slijep, pored usiju gluh.
Neka svako moze za sebe vidjeti sta batil uradi od zdravog karaktera. Prvo potvori za tekfir Imamovica, Muderisa i slicnih njima, a kada mu se odgovori da je to laz, i ne osvrce se na zulum koji je pocinio vec nastavlja i to jos otvoreno kaze kako je to njegov izbor da slijedi lazi o nekome, cak i kada se ustanovi da to nije istina.

Tako mi Allaha zivi si primjer musibeta od kojeg se uticu svi pametni muslimani, pa neka te, neka svako pogleda, mozda nekome tvoj primjer bude i sebeb da oci otvori, i okova slijepog slijedjenja i pokoravanja se oslobodi.

Cesto insan ne vidi svoje vlastite greske, ali kada prepozna svoje ponasanje u drugima, dodje sebi pa se popravi. A vjerujem da ce se mnogi sljedbenici strasti prepoznati u tebi. A od Allaha je uputa.
Yemama

UNREAD_POSTPostao/la Argandab » uto jul 12, 2011 11:10 am

Ne vrijedi se, braćo, raspravljati sa Ukostom, jer je on u raspravi gori od haridžija i sufijskih murida. Ono što njegov šejh ohalali, niko to njemu ne može zabraniti. Džabe ti njemu hiljade dokaza, bolest je to.

Evo još jednom postirem odgovor na njegove, dobrim djelom, džehmijske izjave, al' čovjek nikako da dođe pameti:

Ukost je napisao/la:Na kraju krajeva neka je Allahovo prokletstvo na onoga ko laže.

Eto ti kako čovjek proklinje samoga sebe, da Allah sačuva!! Podsjećam te još jednom da si rekao da mi tekfirimo Muderisa, Semira Imamovića... a to je čista laž, jer ih ne tekfirimo. Tako si sebe samog prokleo.

Bio sam svjedokom kada je Nusret ef. Imamović "poveo modu" (ne)klanjanja za Muderrisom u Fahdovoj džamiji za kojom su se opet povela i neka braća (koja su tu naviku zadržala i dan-danas) pa ćemo ih često (gotovo redovno) vidjeti da za vrijeme namaza sjede u slastičarni "Benjo" preko puta Fahdove džamije i piju kahvu.Jednom prilikom sam ih upitao zašto to rade i njihov odgovor je bio zbog toga što u toj džamiji namaz predvode "mušrici".Kada sam pitao a šta je sa šejhom Humejdom i za njega su rekli da je "mušrik".

Ti si fakat pobrkao neke stvari, jer niti naše daije niti njihovi sljedbenici ne tekfire niti Muderisa niti Humejda, tako da tvoje riječi o "braći" koja tekfire Humejda mi ukazuju na dvije stvari:
- ili da si ti početnik koji je zaveden i koji ne zna razliku između onih koji slijede sunnet (sljedbenici Nusreta, Bilala, Idriza...) i haridžija Nedžada Balkana, pa sve njih stavljaš u isti koš.
- da pomenuta "braća" nisu svjesna svojih stavova, što mi je skoro nevjerovatno.
Postoji i treće objašnjenje: da lažeš, što ima osnova, jer si već najmanje jednom slagao.

Tačno tako, a vi ako možete da me ubijedite u suprotno, ehlen we sehlen.

Ja te nikada ne mogu ubjediti u suprotno sve dok se u tebi sastaju osobine neznalice, jer ti tražiš dokaz ali ga ne čitaš. Ja sam ti postavio čitavu knjigu sa dokazima na oko 300 strana, a ti kažeš da ne čitaš knjige. Pa kako mogu da te ubijedim onda!??? Ako su ti imena dokaz, eto, knjizi je predgovor dao sam šejh Džibrin,a autor je šejh Alu Ferradž, za kojeg niko nije rekao da je haridžija ili slično, a ako su ti Kur'an i Sunnet dokaz, oni se nalaze u knjizi.

Ali, hajde da vidimo ko boluje od bolesti (ne)tekfirenja? Evo ja tebe pitam: Da li je Mubarak musliman? Čovjek je viđen u džamiji da klanja, u svojim govorima spominje Allaha, mada je javno rekao da je Kur'an za davno vrijeme, a sada je drugo vrijeme, a još gore od ovoga je to što je ljudima propisao zakone oprečne Šerijatu.

Ne znam, niti me zanima.Oni koji tvrde da ćemo biti pitani za to na Sudnjem danu su u velikoj zabludi.

Ne znašš???? Da li je moguće da musliman ne zna dal' je čovjek koji dozvoli kamatu, blud, alkohol... (a Mubarek je sve ovo dozvolio) musliman ili nije, povrh toga što isti kaže da je Kur'an zastario???

Oni koji tvrde da ćemo biti pitani za to na Sudnjem danu su u velikoj zabludi.

Oni koji tvrde da NEĆEMO biti pitani za to su ekstremne murdžije kod kojih je, u nejvećem broju slučajeva, iman upitan. Poslušaj šta na ovu temu kaže šejh Muhammed ibn Abdulvehab, rahimehullah, možda se pokaješ od murdžizma i vratiš ehli sunnetu:

"Držite se Allahove vjere braćo, držite se osnove vaše vjere, njenog početka i kraja, glave i osnove, šehadeta da nema drugog Boga sem Allaha, spoznajte značenje šehadeta i volite njegove sljedbenike i smatrajte ih vašom braćom pa makar bili daleko od vas. Učinite kufr u tagute, ispoljavajte im mržnju i mrzite one koji ih ne tekfire ili ih brane ili govore: Šta ja imam sa njima, Allah me nije njima obavezao, taj laže na Allaha i potvara. Naprotiv, Allah ga je time obavezao, Allah ga je tagutima obavezao i propisao mu da u njih kufr učini, da ih se odrekne pa makar bili njegova braća ili djeca. Držite se osnove vaše vjere, držite se vjere ne biste li sreli vašeg Gospodara ne čineći Mu širk. Gospodaru naš, usmrti nas kao muslimane i priključi nas salihinima, dobrim ljudima."[Završen citat šejha Muhameda ibn Abdulvehaba, rahimehullah]

Ja se poslije ovih tvojih riječi zaista bojim Allaha da tebe nazovem murdžijom, jer su se murdžije odrekli taguta i nisu rekli da ih Allah nije time obavezao, već su pravdali tagute, smatrajući ih muslimanima.

Ako kažeš: Kakve koristi imaju muslimani od njegova tekfirenja, pa to je onda murdžijski stav, jer ako je on musliman, onda se narod Egipta digo protiv muslimanskog vladara, što je po vama haridžizam (dići se protiv muslimanskog vladara).
Dakle, odgovori mi: Da li je Mubarak kafir, ili ako ti je lakše: je li narod Egipta haridžijski?

Ponavljam da ne znam, niti me zanima, niti ću (zaklinjem se Allahom, Svevišnjim Gospodarom) biti za to pitan na Sudnjem danu.

Bit ćeš, bit ćeš. Allah ti je naredio:

وَلَقَدْ بَعَثْنَا فِي كُلِّ أُمَّةٍ رَسُولًا أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ وَاجْتَنِبُوا الطَّاغُوتَ

"Mi smo svakom narodu poslanika poslali: "Allaha obožavajte, a taguta se klonite!" (16:36)

Kako ćeš se ti kloniti taguta kada i ne znaš ko je tagut, kada sumnjaš da li je onaj ko je sebi pripisao svojstva božanstva, pored Allaha, tagut ili nije???
U vrijeme šejha Muhammeda ibn AbdulWehhaba je bilo murdžija i branitelja mušrika koji su govorili upravo ono što ti i tvoj magistar govorite, pa im je šejh odgovorio, kroz savjet upućen braći:

"Držite se Allahove vjere braćo, držite se osnove vaše vjere, njenog početka i kraja, glave i osnove, šehadeta da nema drugog Boga sem Allaha, spoznajte značenje šehadeta i volite njegove sljedbenike i smatrajte ih vašom braćom pa makar bili daleko od vas. Učinite kufr u tagute, ispoljavajte im mržnju i mrzite one koji ih ne tekfire ili ih brane ili govore: Šta ja imam sa njima, Allah me nije njima obavezao, taj laže na Allaha i potvara. Naprotiv, Allah ga je time obavezao, Allah ga je tagutima obavezao i propisao mu da u njih kufr učini, da ih se odrekne pa makar bili njegova braća ili djeca. Držite se osnove vaše vjere, držite se vjere ne biste li sreli vašeg Gospodara ne čineći Mu širk. Gospodaru naš, usmrti nas kao muslimane i priključi nas salihinima, dobrim ljudima."[Završen citat šejha Muhameda ibn Abdulvehaba, rahimehullah]

Kako ćeš ti odreći se taguta i ispoljiti mržnju prema njemu i njegovim sljedbenicima kada ti i ne znaš ko je tagut, a kamoli ko su njegovi sljedbenici?

Moj menhedž je menhedž kojem se pripisuju i ovi ljudi:
- Mr. Safet Kuduzović,
- Mr. Emir Demir,
- hfz. Dževad Gološ,
- hfz. Fahrudin Haseljić,
- hfz. Adnan Mrkonjić,
- Adnan Maglić,
- Muhamed Ikanović,
- Harmin Suljić,
- Elvedin Pezić,

Opet lažeš, Ukost. Evo ja ću ti dokazati da je ova tvoja tvrdnja laž, jer mnogi od pomenutih daija znaju ko je tagut i učinili su kufr u njega. Na Minberu je početkom godine objavljen tekst:
Došao je red i na ostale tagute a tekst govori o arapskim revolucijama i tagutu Egipta. Tekst je preveo Harmin Suljic, a poznata je stvar da je Safet Kuduzovic u glavnom odboru sajta. Ako oni nisu stava da je Mubarek tagut, ne bi dozvolili da se na njihovom sajtu postavi tekst koji govori o arapskim tagutima. Pogledaj ako ne vjeruješ:

http://minber.ba/index.php?option=com_c ... Itemid=152

Drugo pitanje za tebe:
Čovjek obožava Allaha, ali mimo toga ima kipa kojeg moli za posredništvo kod Allaha. Naravno, ovaj čovjek ne zna da je moljenje kipa njegovo obožavanje i to radi iz neznanja. Dakle, da li je ovaj čovjek musliman? S obzirom da vi pravdate u velikom širku, želim da mi konkretno odgovoriš za gorepomenuti slučaj.

Od ovog pitanja ima koristi isto koliko ima od onog pitanja o tome kada pas postaje punoljetan.

Duboko te žalim, Ukost, i hvala Allahu nisam na tvom mjestu. O tome kada pas postaje punoljetan Allah neće pitati svoje robove, ali o tome da li je obožavalac krave musliman ili ne to sigurno hoće, jer pripisivanje islama obožavaocu krave je uvreda za Allahovu vjeru. Kako ćeš se ti odreći mušrika, što ti je vjerska obaveza, kada ti ne znaš da li je obožavalac kipa mušrik ili nije??

Gdje i koga sam ja to pravdao u velikom širku, ako ti nije problem da mi navedeš!?

Upravo si u citatima koje sam spomenuo opravdao ljude u velikom širku samim tim što ne znaš jesu li mušrici ili nisu.

Treće pitanje:

Da budem iskren, knjige slabo čitam iz prostog razloga što je u njima puno nejasnoća.

Da ih više čitaš, ne vjerujem da bi sumnjao u to da li je obožavalac krave mušrik ili ne, i da li je onaj koji dozvoljava blud, kamatu, alkohol, kafir ili ne.

Ovim je naša rasprava završena, Ukost. Nakon 30 postova tvoje galame o vrlo osjetljivoj temi o islamu (tekfiru), ti na kraju nisi spreman odgovoriti na pitanja iz mektebske nastave, što dovoljno govori o tvom poznavanju teme o kojoj se govori.

Hvala ti, Ukost, što si se javio i pokazao braći i sestrama, upućenima u tematiku i neupućenima, kako izgleda jedan naš oponent.
Hvala ti što si nam se javio i predstavio tako posjetiocima foruma kako izgleda jedan slijepi sljedbenik, sljedbenik koji nas naziva zabludjelima a da u 30 svojih postova nije iznio niti jedan Kur'anski ajet, niti jedan hadis, čak niti jednu fetvu ili mišljenje učenjaka. Sav tvoj dokaz se sažima u jednu magičnu riječ: magistar (Zijad Ljakić), kojom te je Allah žestoko iskušao, ali ti toga nisi ni svjestan.
Argandab

UNREAD_POSTPostao/la PANTER_ » uto jul 12, 2011 11:11 am

@Ukost tako ti Allaha ne provaljuj se vise, svakim novim komentarom dokazujes o kakvom se insanu radi, ja ne znam sta ti trebaju ove rasprave kada kako sam kazes nemas znanja, niti imas dokaza, kako mislis da nesto dokazes bez znjanja i dokaza, vidis da ti odgovoraju ljudi koji dokazuju da vjeru poznaju za razliku od tebe, i samo se inatis i upadas u vecu fitnu.
Ne mrzimo te, nego te zalimo kada vidimo stanje u kojem se nalazis, a voleo bih da ove rasprave citaju i tvoje daije da vide kako su vas odgojili, tipicno sufijski samo zamotano u drugi celofon.
PANTER_

UNREAD_POSTPostao/la Zeyneb » uto jul 12, 2011 3:31 pm

abu muhammed je napisao/la:Ja kako sam razumijo da je @Panter banovan, i to da je ''klon ''ili poklon od @Ukost.

Banovan je Panter* jer on je klon nika Ukost. A nije banovan PANTER_.
Zeyneb

UNREAD_POSTPostao/la PANTER_ » uto jul 12, 2011 3:31 pm

Panter* je napisao/la:
PANTER_ je napisao/la:@Ukost tako ti Allaha ne provaljuj se vise, svakim novim komentarom dokazujes o kakvom se insanu radi, ja ne znam sta ti trebaju ove rasprave kada kako sam kazes nemas znanja, niti imas dokaza, kako mislis da nesto dokazes bez znjanja i dokaza, vidis da ti odgovoraju ljudi koji dokazuju da vjeru poznaju za razliku od tebe, i samo se inatis i upadas u vecu fitnu.
Ne mrzimo te, nego te zalimo kada vidimo stanje u kojem se nalazis, a voleo bih da ove rasprave citaju i tvoje daije da vide kako su vas odgojili, tipicno sufijski samo zamotano u drugi celofon.

TOLIKO O VAŠOJ PRAVEDNOSTI.DOĐE ČOVJEK NA FORUM, IZNESE SVOJE STAVOVE I MIŠLJENJA PA AKO SE SLAŽU SA VAŠIMA DOBRO I JEST' A AKO NE SLAŽU ONDA JE ON PONIŽEN, NEZNALICA, DŽAHIL, SLJEDBENIK MEZHEBA, PONIŽENI I TAKO DALJE I TAKO DALJE DA NE NABRAJAM.MOŽDA BI PRAVI NAZIV ZA FORUM BIO:"SLJEDBENICI NUSRETA IMAMOVIĆA, BILALA BOSNIĆA I IDRIZA BILIBANIJA", KO SE SLAŽE SA NAMA BUJRUM, KO NE SLAŽE NEKA NE DOLAZI DŽABA, NJEGOVI POSTOVI ĆE BITI PREPRAVLJENI ILI IZBRISANI KAKO NAM NE BI OTKLONIO ŠUBHE KOJIH SMO PUNI.AFERIM "SLJEDBENICI ŠEJTANOVA SUNNETA"

Ovi ljudi su stvarno bolesnih srca, da Allah sacuva.
Dosao covjek na forum da se svadja i sam priznao nema znanja, i nije spomenuo ni jedan dokaz iz Kur´ana ili suneta ili govora ucenjaka, i jos kazu izneo svoje stavove. Tako vam Allaha pojasnite nam te stavove koje imate da vidimo gde je problem.
Jeste izneo je stavove iz kojih moze odmah da se spusti propis tekfira na njega, a ako imas imalo znanja o vjeri mozes to shvatiti iz pojasnjenja koje mu je izneo Argandab.
I jos pored svih dokaza koje mu se iznelo iz Islama ti kazes "sejtanov sunnet", zar propise Islama nazivas sejtanov sunnet.
Toliko od vase pravednosti.
Posto si se vec javio, ovo pisem u svoje ime i ne prestavljam ni forum ni nikoga vec licno moj stav, nick Ukost je svojim pisanjem na ovom forumu dokazao da je jedan obicni dzahil koji jos nije shvatio sta je Islam, a to mu je pojasnjeno u zadnjim komentarima, i bas me briga ko ce sta reci, za ovo sto sam napisao sam svijestan da cu pred Allaha biti pitan i ubjedjen sam u to sto sam rekao. A vi koji jedva cekate neku izjavu da bi ste to pripisali ovom forumu, ponavljam vam ja nisam prestavnik foruma, i ovo je moj licni stav.
PANTER_

UNREAD_POSTPostao/la RPG » uto jul 12, 2011 8:59 pm

Nepotrebni postovi izbrisani. Tema se zaključava, jer je o istoj dovoljno rečeno. Iznijeti su dokazi obeju strana, ko želi uvid u dokaze neka se vrati na ranije postove.

RPG
RPG
Site Admin

Prethodna

Natrag na Put vjernika sajt i forum

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.