NOVI Odgovor Zijadu Ljakicu 1, 2, 3 ,4 Dio - Idriz Bilibani

Kritike, prijedlozi i savjeti u vezi rada sajta i foruma

Re: NOVI Odgovor Zijadu Ljakicu 1, 2, 3 ,4 Dio - Idriz Bilib

UNREAD_POSTPostao/la Yemama » pet okt 21, 2011 10:31 pm

samurai-ronin je napisao/la:Bolje je tim u Egiptu poslati nekoga da ih nauči pecati ribu i dat mu pribor za pecanje, a ne samo mu davat ribu.

Ne moze, doce im braca i reci da prave nered na zemlji jer bespravno sebi love ribu iz "drzavnih voda". Belaj, belaj.
Yemama

UNREAD_POSTPostao/la Sultan » pet okt 21, 2011 10:37 pm

Samurai ronin, skrenuo si skroz od teme, prva stvar, a druga stvar pratim tvoje tekstove sta pises, i mogu ti reci da nemas puno kontakta sa bracom ispravnog menhedza, u ovom slucaju biti preporucio malo vise druzenje sbracom kao npr maoca, jer tvoje shvatanje stvari podseca me tipicno na one koje nazivamo dzahili, to jest one koji nemaju uputu, i cini mi se kao da posedujes neko razocarenje od nekih popraceno zavidnoscu. Iskreni savjt od mene ti je da se malo vise druzis sa Kur'anom i da citas prijevod znacenja i da razmisljas o porukama Gospodara, jer tvoje shvatanje nekih stvari odudara od verovanja da sve sto biva biva Allahovom voljom i Allahovom odredbom. I jos jedan savjet bih ti uputio, nemoj na ovaj moj komentar da odreagujes brzopleto i da mi odgovoris a nisi malo bolje razmislio sta sam hteo da ti kazem, procitaj ga vise puta pa mozda ce ti Allah otvoriti srce da shvatis sta sam hteo da ti ovim kazem.
Sultan

UNREAD_POSTPostao/la Yemama » pet okt 21, 2011 10:47 pm

samurai-ronin je napisao/la:U Iraku sklonjen tagut, a Irak je danas vojno pao pod kontrolu amera i šija. ...

Upravo u tome je problem. Sto manjina ovog ummeta razmislja o sutra i prekosutra. Postoji samo jucer i danas. Covjece, je li Poslaniku salAllahu alejhi we sellem i muslimanima bilo bolje nakon otvorenog suprostavljanja tagutima i mushricima, ili mozda gore?

I ko je kriv sto su ameri i shije preuzele Irak, svrgnavanje taguta, mudzahidi u Iraku? ili mozda ummet koji sve to pasivno posmatra ili sa kritikom poput tih, drugim rijecima izdaja istog. Sta bi bilo da su ensarije odbile pomoc Poslanika i Islam? O jucer i danas treba razmisljat u tom kontekstu.

I ne zaboravi da su ameri pusteni u Irak da oni rjesavaju situaciju, uprkos savjetima mudzahida da se to srpijeci i Sadam prepusti njima.
Yemama

UNREAD_POSTPostao/la samurai-ronin » pet okt 21, 2011 10:51 pm

Sultan
Hvala Allahu džellešanuhu al nikada nisam osjećao zavist prema nekome bratu što ima, niti imam zavisti prema nekome čovjeku zato što ima više od mene. Mati tako naučila, da ne valja zaviditi drugim ljudima na njihovom imetku, i hvala Allahu na tome.
Nemam ti na čemu brzopleto reagovati, savjet ti je na mjestu
Ove ti što sam ih naveo kao primjer danas ne znaju ni za koga, juče sve živo tekfirili, danas se grle sa političarima.
samurai-ronin

UNREAD_POSTPostao/la samurai-ronin » pet okt 21, 2011 10:59 pm

Yemama
Nisi baš skontala poentu ribe i štapa za pecanje :)))) al hajr
Kineska poslovica: Ko čovjeku da ribu nahranio ga je za dan, a ko ga nauči pecati nahranio ga je za čitav život, a ne bukvalno pecati ribu.
A ako ćeš realno kroz istoriju umet je uvijek imao ove periode uspavanosti, od pada Španije, prvog zauzimanja Jerusalema, drugog zauzimanja Jerusalema, Mongola, Rusa, Četnika, nije problem u umetu već u vođama umeta.
Može samo licemjer i budala kriviti mudžahide za stanje u Iraku
samurai-ronin

UNREAD_POSTPostao/la Yemama » pet okt 21, 2011 11:39 pm

samurai-ronin je napisao/la:Nisi baš skontala poentu ribe i štapa za pecanje :)))) al hajr

Naknadno jesam, tj da je bilo u prenesenom znacenju.

samurai-ronin je napisao/la:nije problem u umetu već u vođama umeta.

Aferim. Ali je rjesenje u ummetu, u nama.
Yemama

UNREAD_POSTPostao/la RPG » ned jan 01, 2012 8:39 pm

Zadnji, 5. dio odgovora Zijadu Ljakiću od Idriza Bilibanija.
Molim Allaha da Zijadu otvori oči da (u)vidi svoj hal.

RPG
Site Admin

Prethodna

Natrag na Put vjernika sajt i forum

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.