Esselamu alejkum

Kritike, prijedlozi i savjeti u vezi rada sajta i foruma

Esselamu alejkum

PostPostao/la haris123 » sri jan 04, 2012 9:46 pm

Esselamu alejkum jos jednom.
Novi sam na ovom sajtu pa ako postam na pogresnom mjestu izvinjavam se.
Zelio bih da vas pitam posto sam ja do prije 7 dana bio veliki grijesnik uzivao sam u haramu i dosta sam puta opsovao Boga cega se danas puno stidim pa bih vas zamolio ako mozete da mi odgovorite da li ce meni to Uzviseni Allah oprostiti jer sam citao dosta hadisa i nisam siguran 100 %. Inace pokajao sam se i uvidio Allahovu snagu i molim ga stalno za oprost. Da li je to dovoljno?
haris123

Re: Esselamu alejkum

PostPostao/la Argandab » čet jan 05, 2012 6:58 am

haris123 je napisao/la:Esselamu alejkum jos jednom.
Zelio bih da vas pitam posto sam ja do prije 7 dana bio veliki grijesnik uzivao sam u haramu i dosta sam puta opsovao Boga cega se danas puno stidim pa bih vas zamolio ako mozete da mi odgovorite da li ce meni to Uzviseni Allah oprostiti jer sam citao dosta hadisa i nisam siguran 100 %. Inace pokajao sam se i uvidio Allahovu snagu i molim ga stalno za oprost. Da li je to dovoljno?

We alejkumusselam we rahmetullahi we berekatuhu,

Islam briše grijehe prije njega. Nema grijeha kojeg Allah neće oprostiti svome robu koji Mu se iskreno kaje!
Svako učinjeno dobro djelo poništava ružno djelo (grijeh), tako da je na tebi da činiš što više dobrih djela kako bi nadoknadio propušteno.

Allah te uputio ka onom sa čime je On Uzvišeni zadovoljan.
Čini dovu brate za nas ovdje na forumu, posebice za mene da me Allah proživi u društvu poslanika, šehida i ashaba!

I dobro nam došao na forum!
Argandab

PostPostao/la Sandzak » čet jan 05, 2012 9:22 am

"O vi koji vjerujete, učinite pokajanje Allahu iskreno, da bi Gospodar vaš preko ružnih postupaka vaših prešao i da bi vas u džennetske bašče, kroz koje će rijeke teći, uveo..." (Et-Tahrim, 8)

prenosi Ibn Mes'ud, radijallahu anhu, da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: "Onaj ko se pokaje je kao onaj koji nema grijeha". Hadis bilježe Ibn Madže, Bejheki i Taberani, a Ibn Hadžer i Albani ga ocjenjuju dobrim zbog mnoštva rivajeta.
Sandzak

PostPostao/la hajro1 » čet jan 05, 2012 11:34 am

haris123 je napisao/la:Esselamu alejkum jos jednom.

Ako si se srcem pokajao i odlucio da vishe negrijeshish sada si inshAllah cist od grijeha kao rodzena beba.
Allah s.w.t. je milostiv i prije njegove srdzbe ide njegova milost.
Dovi brate puno jel sada se tvoja svaka dova prima,dovi zasebe,za svoje najmilije,za sve one koje volish i za sve nas ovdje na ovom mjestu,dovi danam Allah s.w.t. da dobro obadva svijeta i ukabuli nashe dove a nas svih dova zatebe je da te Allah s.w.t. ojaca i ucvrti,ucini svojim dobrim,iskrenim,cestitim,pokornim i zahvalnim robom svojim,uciniti istinu jasnom a sve zablude ocitim,da zavolish islam,Kur*an casni,sumet plemenitoga poslanika i sve m*umine i m*uminke.
slika
hajro1

PostPostao/la hashim » čet jan 05, 2012 2:49 pm

Ahi hajro1, jesi li ti onaj stari "hajro"?

Nekada sam davno na ovom forumu citao (mozda par godina...) kako "hajro" poznaje sufije, jer mu je zet bio sufija, tako nesto.

Mislim da bi veliki hajr bio kada bi se pokrenila tema o zabludama i sirkijatima sufija, od kojih su velika vecina musrici, jer vjeruju u vahdetul vudzud, kultove mrtvih, "svece", dove njima itd...
hashim

PostPostao/la haris123 » čet jan 05, 2012 10:30 pm

Hvala vam braco na ovim ohrabrujucim rijecima dali ste mi novu nadu u bolji zivot. Neka vas Dragi Allah dz.s. nagradi dzennetom.
haris123

PostPostao/la hajro1 » pet jan 06, 2012 12:45 pm

hashim je napisao/la:Ahi hajro1, jesi li ti onaj stari "hajro"?

Nekada sam davno na ovom forumu citao (mozda par godina...) kako "hajro" poznaje sufije, jer mu je zet bio sufija, tako nesto.

Mislim da bi veliki hajr bio kada bi se pokrenila tema o zabludama i sirkijatima sufija, od kojih su velika vecina musrici, jer vjeruju u vahdetul vudzud, kultove mrtvih, "svece", dove njima itd...

Jesam ahi,taj sam.
Mislim ahi da nejma potrebe osim mozda napomenuti dasu sufije i dervishi VIRUSI od karcinoma koji se shizam zove a zaista shizam je karcinom u ummetu a sufije i dervishi su njegovi virusi koji "plivaju" u tijelu ummeta.
slika
hajro1

PostPostao/la hashim » pet jan 06, 2012 6:05 pm

Akhi, ja mislim da pravo ima potrebe, ali ja nemam toliko znanja da pokrenem takvu temu ili videa da postavim.

Siizam je poprilicno stran za Balkan, ali sufizam je veoma rasprostranjen.

Sije se kaleme na sufije sa ovih prostora. Mnostvo hodza su sufije.

A, mnoga braca imaju subhe da sufijama nije osnova kufr i sirk, kao kod sija.

Poznato je da oni (sufije) imaju jos goru akidu od sija jer na "imame" dodaju svoje "svece", bave se otvoreno sihrom (npr. "vefkovi", gatare, gatari).

Uzimaju posrednistvo preko svojih "evlija" (sirk!).

Vjeruju u vahdetul vudzud.

Itd...

Sufizam podrzava mnostvo hodza.
hashim

PostPostao/la hajro1 » sub jan 07, 2012 6:55 pm

A, mnoga braca imaju subhe da sufijama nije osnova kufr i sirk, kao kod sija.

Ima brace koji imaju podosta shubhi pa im preporucujem da uce vishe i da razmislhaju vishe o onome shto nauce.
Dovoljno za njihove shubhe je hadis o b*idi:
#svaka b*ida je zabluda a svaka zabluda je PUT U DZEHENNEM# rekao je nash plemeniti poslanik Muhammed sallallahu alejhi weselem.
Svu bracu koja shubhe imaju da svi oni nisu isti pitam jeli ovaj gore hadis hak?
Ako je istina a znamo da jeste onda pitam na cemu su to onda dervishi,sufije,shiti?
Jesuli na haku ili zabludi?
Toim je dovoljno da batale svoje shubhe po tom pitanju.
Ko spozna istinu bez problema i sa lahkocom ce znati shtaje zabluda bez da mu se mora objashnjavati zabluda jel nje ima nebrojeno a samo Allah s.w.t. zna koliko.
Ako bi pokrenuo ovu temu i poceo pisati o njoj potroshio bi previshe dragocjenog vremena i vjerovatno bi upao u rasprave koje su jalove i nedaju ploda osim shto bi dali shejtanu lanetullahi prostor na kome bi moguce posijao fitnu a ovo gore shto napisa je dovoljno razumom obdarenom da svati da sve shto mu pravi shubhu treba ostaviti.
slika
hajro1

PostPostao/la hashim » ned jan 08, 2012 10:06 am

Bojim se da je broj brace sa datim subhama povelik. Raspitaj se malo ahi.

Oni nisu upoznati toliko sa sufijskim sirkijatima, vec mozda mnogi misle da su im jedine novorarije huktanje, probadanje i plesanje.
hashim

Sljedeća

Natrag na Put vjernika sajt i forum

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.