tompson o maoči - NAJNOVIJI NEŠID O MAOČI

Islamski audio materijal (Kur'an, dersovi, našid (ilahije)...)

tompson o maoči - NAJNOVIJI NEŠID O MAOČI

PostPostao/la emetullah » pet feb 19, 2010 4:28 am

[
slika
emetullah

Re: tompson o maoči - NAJNOVIJI NEŠID O MAOČI

PostPostao/la ravnice » pet feb 19, 2010 9:44 am

Ako iko ovo procita, neka mi kaze kako kontaktirati urednistvo ovog web portala! Zelim postaviti jedno pitanje.
ravnice

PostPostao/la emetullah » pet feb 19, 2010 10:34 am

1. Es selamu alejkum we rahmetullahi we berekatuhu "ravnice"
2. klikni na http://www.putvjernika.com/i u desnom gornjem cosku imas natpis "kontakt", pa se inshALlah obrati, ocekujemo tvoj upit!
slika
emetullah

PostPostao/la RPG » pet feb 19, 2010 1:11 pm

ravnice je napisao/la:Ako iko ovo procita, neka mi kaze kako kontaktirati urednistvo ovog web portala! Zelim postaviti jedno pitanje.

Ili: http://www.putvjernika.com/Postavite-pi ... ka-pitanja
RPG
Site Admin

PostPostao/la ravnice » pet feb 19, 2010 1:50 pm

Hvala puno!
ravnice

PostPostao/la javor » pet feb 19, 2010 7:01 pm

ko pjeva ovo?
Allahov zakon na Allahovoj zemlji!
javor

PostPostao/la insan » pet feb 26, 2010 10:12 am

M=oja braca su svi oni koji padaju dnevno pet puta na sedzdu Uzvisenome
A=llahu, Koji nas iskusava kome cemo u srcu naklonost pokazati!? Neka
O=n, Uzviseni, Silni, Mudri, Samilosni, Snazni, Svemocni, cuva i pazi
C=ast mojoj braci,svim muslimanima,i bliznjim i daljnjim,svi smo braca,
A=llahovi robovi, samo da nam Allah podari potpuni Ihlas, Ihsan, Sidk...

A=llaha sam stalno molio, i molim, necu prestati, da svakome od brace
M=oje, i rodjene i svakom drugom bratu koji Allaha vjeruje, poveca
I=man, Ihsan, Ihlas, a izlijeci prsa od nifaka, od haseda,udzba, kibura,
N=e bojeci se na tom Putu nikoga osim Allaha jedinoga, jer, Wallahi,

A=llahom se Jedinim Kunem, da smo mi, obicni ljudi, gresnici, miskini,
M=ilosti Allahove i pomoci potrebni, iskrene tewbe, oprosta, takodjer;
I=skreno se kajemo Allahu za sve grubosti, jer mi smo za dijalog sa
N=asim narodom, koji je dosta propatio od prethodnih agresija. Stoga,

A=llaha molimo da nas nadahne, da prostranim ucini nasa prsa, da sa svima
M=uslimanima, i ostalima iz nasega naroda, vodimo non-stop, Lijep i
I=skren dijalog, u skladu principa i granica dozvoljenih, da ubuduce
N=ikada ne povrijedimo niti jedan od principa i Zakona Allahovih!

A=llah nam je dovoljan Svjedok, da svi postojeci mu'mini, multezimi,
M=uslimani na svijetu,koji bjeze od harama,ne krse zakone drzave
I=slama, a u Islamu je savrsenstvo Pravde, Morala, Ljudskih prava, pa i u
N=asoj drzavi,sve sto je u skladu sa Savrsenim Zakonom,ne krsimo nikada!

A=li, zapamtite, nama je nanesen ogroman Zulum-nepravda, svima nama,
M=uslimanima, uveliko su narusena prava,osnovna,nasa cast je narusena!
I=skren dijalog, Allah nam je Svjedok, uvijek smo spremni voditi s
N=asim narodom, ali koji je moralan, naginje pravdi, i nije zlocinacki!
NA ALLAHOV PUT POZIVAJ MUDRO, LIJEPIM SAVJETOM I S LJUDIMA NA NAJLJEPSI NACIN RASPRAVLJAJ.

Def. mudorsti: mudrost je postupiti na pravi nacin, u pravo vrijeme, na pravom mjestu.
insan

PostPostao/la insan » pet feb 26, 2010 10:55 am

Sinoc sam dozivio lijep ponos i srcu mi je bilo veoma drago, sto je Sestra pocascena, Allah je pomogao, Uzviseni, a On vidi nas trud, pokazala ponos, ahlak-moral, uctivost, Allah neka nas uputi na ispravno razumijevanje, na ispravan menhedz, da muslimani ne filozofiraju. Wallahi, zvao sam telefonom, FTV, nisam mogao dobiti, da citiram Sveti, Casni, Uzviseni ajet: En-Nahl,90:
''Innellahe je'muru bil-adli wel-ihsani we iitaa izil-kurbaa we jenhaa 'anil-fahshaa'i wel-munkeri wel-bagj, je'izukum leallekum tezekkeruun'' = ''Zaista, Allah naredjuje da se pravedno postupa, i da se dobrocinstvo cini=Ihsan, i da se bliznjima udjeljuje, a sve sto je ruzno, razvrat, On zabranjuje. Da pouku primite, On vas savjetuje.'' (En-Nahl,90) Uzmi Esade Hecimovicu, dzahile, neznalico, i svi gosti, a ocekivao sam od profesora Ahlaka, gospodina Dzevada Hodzica, da citira makar jedan ajet, jer oslanjanjem na svoj um, filozofirajuci, covjek biiva prepusten svojim skucenim predrasudama. Procitajte, novinaru, Esade, ako si musliman, uzmi abdest, otvori Allahovu Knjigu, nece ti glava otici, i procitaj navedeni ajet u prijevodu, i ajet iza. A zaista:
''Inne asdeka hadiisi Kitaabullah, we inne hedji hedju Muhammedin sallallahu alejhi we sellem, we sherre umuuri muhdesaatuha, we kulle muhdesetimmbid'a, we kulle bid'atin dalaale, we kulle dalaaletin finnaar'' = ''Zaista, najbolji govor je Allahova Knjiga-Kur'an, najbolja uputa (od upute ljudi), je uputa Muhammeda, sallallahu alejhi we sellem, ibn Abdullaha, ibn Abdul-mutaliba, a najgore stvari u vjeri su novotarije, a svaka novotarija je zabluda, a svaka zabluda odvodi u vatru.

Dakle, kada vidite mene da hodam, slobodno pridjite i da vodimo dijalog, vrlo rado, samo da ne prilaze novinari bh (crnih)Dana, jer mi hocemo svijelte dane bh, a ne crne, novinari ''slobodne'' bosne (jer je po ovim poltronima bosna okupirana ''vehabijama''), novinari ''oslobodjenja'', jer smo se odavno oslobodili partizana, koji misle da je paganin Tito, kome se svako jutro i vece predocava njegovo mjesto u dzehennemu, dakle, misle da je ziv! Znaci, posebno novinari 60 minuta. jutros pricajuci s majkom, razmisljam da sam na FTV, ako me pozovu, da dodje mojih 5-60 minuta, postavio bih uslove: 1. da prvo ucim Allahovu Knjigu, jer cijeloj BiH treba terapija rukje, ucenja Kur'ana, bolje nego terapija batine partizanske, utjecemo se Allahu.
2. Da brojite rijeci moje, i na arapskom i na bosanskom, i za svaku rijec da mi platite po 10 KM, jer su moje rijeci i moj zivot skuplji od Bakirovih i Bakirovoga zivota, koji je, sigurno, kunem se Allahu, kod mene zasticen. Neka je miran, tuzba je kod Allaha, a dok je ziv ima pravo na tewbu, pokajanje, jer, moze sutra postati bolji musliman od nas sviju, samo neka se javno odrekne Tite i crvenih kmera, i neka se pokaje sto nas zeli da svrsta u isti kosh sa ravnogorcima, ustasama, kao sto je i sinoc nas svrsato ''gospodin'' Eso Hecim... kad bi Bogdoo bio Hecim, nego on truje sve oko sebe, kao sto je sesra Nadja, Allahovom Miloscu i Voljom, lijecila oko sebe i prosula ljepotu pravde, morala, i svega sto se ljepota vjere zove.
Dakle, treba da znate, da vodite dijalog, a ne naturanje svoje volje.
3. Kad god pustite moj snimak, nema vam halala, ako ne pustite kompletan govor, koji je izgovoren, i na arapskome i na maternjeme jeziku. Jer, strahujem od fobija koje ubacuju novinari navedenih i njima slicnih magazina.
4. Da me ne prekidate dok govorim, da se ne vadite na skucenost vremena, jer se za 5-60 minuta, ima dosta toga kazati, jel da!?
5. Da nikada bez moje volje i dozvole ne snimate i ne slikate, kao sto ste pred carevom dzamijom, i ne smijete vise nikada mene prikazati na tv, jer, moja majka gleda tv, i kad mene vidi, strahuje da ne dodjete s novinarima ili ''specijalcima'' da me privodite. Tako da kad krenem, majka upucuje dove da budem saburli i stalozen!
6. Svakog mog brata, koji je islamske ideje, koga ste snimili u ''slobodnoj'' bosni (citaj vatri), koja je zasluzna sto je priveden Abu Hamza, Imad El-Husin, moj plemeniti brat, i ostali koji su s njim. I nikada ga ne poredite s kriminalcem Abu Hamzom, koji je ubio covjeka u Zenici, i opet ga pustali na slobodu. Ako jos jednom izadje iz zatvora, tuzit cu licno direktora kpz, tuzbom bez pecata i reversa, koja ide direktno Allahu, a takvih tuzbi ima vise. Cim je izasao taj kriminalac, Sejh Jusuf Barcic, koji je bio s njim, ubrzo je poginuo, Allahovom Voljom, ali je smrdljivo i sumnjivo! Dakle, ne pustajte takvoga, a pustite bracu iz Lukavice, iz zatvora, vratite ih porodicama njihovim.
NA ALLAHOV PUT POZIVAJ MUDRO, LIJEPIM SAVJETOM I S LJUDIMA NA NAJLJEPSI NACIN RASPRAVLJAJ.

Def. mudorsti: mudrost je postupiti na pravi nacin, u pravo vrijeme, na pravom mjestu.
insan

PostPostao/la Ebdal » pet feb 26, 2010 11:11 pm

Slažem se brate Insan jer ovo je sve ono što mi trebamo uraditi, ali mi smo daleko od tga da pomognemo jedni drugima, naravno to se vidjelo iz sinoćnje emisije...Allah najbolje zna. Ali ono što hoću da kažem je jedna rečenica onog profe Dževada, naravno kako je znao šejh Barčić govoriti o FIN-u a to je da su njima mozgovi isprani. I to se zaista vidjelo sinoć, kada je on rekao (Dževad) da ''vehabije'' (on nije rekao ni u navodnicima ni tzv.) nisu selefije jer negiraju mezhebe i tako te neke nebuloze jer sam se suprostavlja svom šefu Ceriću kada veli vehabije a sam cerić veli da vehabija nema u Bosni...on je za mene opasniji od Hećimovića jer ovaj je kao ''vjerski'' autoritet... Allah neka nam je u pomoći...amin
Ebdal

PostPostao/la m_m_j » sub feb 27, 2010 5:33 am

Nisi ti dobro razumio Dzevada,dobro on zna sta je selefizam,njemu su poznate grupacije "selefija" i on kao predstavnik IZ ima obavezu da stiti jednu grupaciju,a za ove druge "bilo kako bilo".Sad je u Bosni situacija takva da neke grupe selefija su uz IZ,i njih sada Dzevad kao i citava IZ brani,i onda to onako pojednostavljuje gledaocima i njih naziva selefijama,a ove druge koji nisu uz IZ vehabijama.Dovoljno je bilo procitati tekst iz zadnjeg broja Saffa gdje se hvali muftija Tuzlanski zato sto je obisao Maocu- i ako je imao pravo da to odbije zbog svih uvreda i problema koji su pravljeni od strane Maocana i onih koji ih podrzavaju(vidite kako je muftija dobar dao vam je podrsku i ako to ne zasluzujete)
m_m_j

Sljedeća

Natrag na Islam audio

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.