tompson o maoči - NAJNOVIJI NEŠID O MAOČI

Islamski audio materijal (Kur'an, dersovi, našid (ilahije)...)

Re: tompson o maoči - NAJNOVIJI NEŠID O MAOČI

UNREAD_POSTPostao/la pupavac » sub feb 27, 2010 9:10 am

Es selamu alejkum.
Brate m_m_j, molim Allaha swt da ti jos vise poveca promucurnost i mudrost kojom te je obdario. Zaista si, mislim, odlicno shvatio pozadinu njihovih izlaganja.
Ne znam samo jesi li primijetio (ovo sam i na nekoj drugoj temi napisao) kada je ona zena, "borac za ljudska prava" naglasila kako ona nema nista protiv Nadje i njenog izgleda, nego se boji onoga sto stoji iza toga kao ideoloska podloga."
Upravo zato sam se dugo vremena pitao kada ce nasa sestra shvatiti da, kao sto rece navedena zena " ne moze se od demokratije uzeti samo dio, nego sve u paketu."
Znaci ne mozes uzeti dio kojim trazis prava svoga muza, i slicno, a ne braniti interese pedera, prostitutki itd.
Vjerojatno je, uhvacena u tu zamku, sestra i rekla (ako sam dobro razumio) da bi i uslucaju da je Nadja ta koja "vlada" ona vodila brigu o "ljudskim pravima"-jer ljudska prava koja se podrazumijevaju u Islamu nisu ista kao u demokraciji.
Allah vas pomogao.
Es selamu alejkum.
pupavac

UNREAD_POSTPostao/la insan » ned feb 28, 2010 9:53 am

We ekiimussalaate we aatuzzekaate werke'uu me'arraaki'iin = I obavljajte molitvu-namaz, i dajite Zekat, i rukuu obavljajte, s onima koji obavljaju ruku.(El-Bekara,43)
Innemaa je'amuru mesaadzidellahi men aamene billahi wel-jewmil-aahiri, we ekaamesSalaate we aatezZekaate, we lem jehshe illellaah, fe 'asaa ulaa'ike enjjekuunu minel-muhtediin.'' = Allahove mesdzide odrzavaju oni koji u Allaha i u onaj Svijet vjeruju i koji molitvu-namaz obavljaju i zekat daju i koji se nikoga osim Allaha ne boje, oni su, nadati je se, na pravome Putu.'' (Et-Tewbe,18)
NA ALLAHOV PUT POZIVAJ MUDRO, LIJEPIM SAVJETOM I S LJUDIMA NA NAJLJEPSI NACIN RASPRAVLJAJ.

Def. mudorsti: mudrost je postupiti na pravi nacin, u pravo vrijeme, na pravom mjestu.
insan

UNREAD_POSTPostao/la Ebdal » pon mar 01, 2010 11:43 am

Dobro, ali to i dalje ne isključuje onu moju tezu da je Hodžić opasniji od Hećimovića, bez obzira šta ko razumio i tefsirio iz njegovih riječi. Odavno već poznata izreka među ihvanijama je da ''demokratija u islamu'' se mora prihvatiti i po njoj raditi, pa vidimo kako neki njhovi šejhovi brane parlament i upoređuju ga sa šurom, ili glasanje sa biranjem vođe u islamu. Ispravno je reći : Nema demokratije u islamu već demokratija ima dodirnih tačaka sa islamom ali to isto ima i kršćanstvo i hinduizam, pa zar ćemo zbog toga reći 'Hinduizam/kršćanstvo u islamu'. NE! Nećemo već je demokratija vladavina naroda a ISLAM VLADAVINA ALLAHA, mada to neki ne razumiju. Šura u islamu nije ista kao u demokratiji jer u šuri sjede Alimi i pobožnjaci i donose odluke na osnovu kur'ana i sunneta, a u parlamentu donose presude lažljivci, bludnici i kjafiri na osnovu svojih strasti i prohtjeva. Biranje vođe u islamu nemože se NIKAKO povezati sa izborima u demokratiji, jer u šerijatu se biraju samo najbolji od muslimana , alimi, pobožnjaci i dokazani vjernici a u demokratiji se bira svako i kjafir i griješnik i svaki lopov i nepoštenjačina, svako ima prava da izađe i da bude biran također i da bira...Allahu ekber hvala Allahu na našoj jasnoj vjeri...Znači NEMA DEMOKRATIJE U ISLAMU!!!!
Ebdal

UNREAD_POSTPostao/la vjera_istine2 » pon mar 01, 2010 4:46 pm

Hajd ihvanije ali ima i "selefija" koji brane tu "demokratiju u islamu".Gledao sam tu emisiju,i mogu reci da me onaj Hecimovic pravo obradovao kada je rekao da Dodik nije prijetnja.Zasto? zato sto ce to otvoriti oci slijepim Bosnjacima koji ne vide ko im je pravi neprijatelj.Allah ih uputio.amin
vjera_istine2

UNREAD_POSTPostao/la Yemama » pon mar 01, 2010 5:31 pm

vjera_istine2 je napisao/la:Hajd ihvanije ali ima i "selefija" koji brane tu "demokratiju u islamu".Gledao sam tu emisiju,i mogu reci da me onaj Hecimovic pravo obradovao kada je rekao da Dodik nije prijetnja.Zasto? zato sto ce to otvoriti oci slijepim Bosnjacima koji ne vide ko im je pravi neprijatelj.Allah ih uputio.amin

Es Selamu alejkum we Rahmetullah we Berekatuh

U vezi sa time svima preporucujem odlican serijal shejha Omara Bakri Muhammada pod nazivom "Razotkrivanje laznih selefija" Video serijal jeste na engleskom, ali insha Allah, nadam se skorom prevodu na vise jezika pa i nasem

Ostatak mozete pratiti na http://www.youtube.com/user/salafimediaHD
La ilaha illaAllah, Muhammadun Rasul Allah!
Yemama

UNREAD_POSTPostao/la insan » čet mar 04, 2010 11:08 am

Ebdal je napisao/la:Dobro, ali to i dalje ne isključuje onu moju tezu da je Hodžić opasniji od Hećimovića, bez obzira šta ko razumio i tefsirio iz njegovih riječi. Odavno već poznata izreka među ihvanijama je da ''demokratija u islamu'' se mora prihvatiti i po njoj raditi, pa vidimo kako neki njhovi šejhovi brane parlament i upoređuju ga sa šurom, ili glasanje sa biranjem vođe u islamu. Ispravno je reći : Nema demokratije u islamu već demokratija ima dodirnih tačaka sa islamom ali to isto ima i kršćanstvo i hinduizam, pa zar ćemo zbog toga reći 'Hinduizam/kršćanstvo u islamu'. NE! Nećemo već je demokratija vladavina naroda a ISLAM VLADAVINA ALLAHA, mada to neki ne razumiju. Šura u islamu nije ista kao u demokratiji jer u šuri sjede Alimi i pobožnjaci i donose odluke na osnovu kur'ana i sunneta, a u parlamentu donose presude lažljivci, bludnici i kjafiri na osnovu svojih strasti i prohtjeva. Biranje vođe u islamu nemože se NIKAKO povezati sa izborima u demokratiji, jer u šerijatu se biraju samo najbolji od muslimana , alimi, pobožnjaci i dokazani vjernici a u demokratiji se bira svako i kjafir i griješnik i svaki lopov i nepoštenjačina, svako ima prava da izađe i da bude biran također i da bira...Allahu ekber hvala Allahu na našoj jasnoj vjeri...Znači NEMA DEMOKRATIJE U ISLAMU!!!!

O=vo je cisti Hakk, i sasvim si u pravu, plemeniti brate, ali ,
S=amo, moramo i ja i ti imati na umu sljedece: i ja i
T=i ostavimo to nasim alimima, koji su uceniji od nas, jer, ne zaboravi:
A=llah nas podsjeca na Ulemu, da se Njega najvise boji Ulema, moramo
V=oljeti nasu cijenjenu Ulemu, koja bdije nad Kur'anom i Sunnetom, pa,
I=skreno, oslanjamo se na Allaha, da sjednu svi muslimani u dijalog,jer,
M=uslimani su najpreci shuri, dijalogu, kojega je Allah, Plemeniti,Mudri,
O=stavio nama u Emanet, pa Allah vodi dijalog s Iblisom, jel da, brate!?

R=ekao je sto je rekao, iako je to Allah, unaprijed znao, mogao ga je
A=llah, Mudri, Milostivi, Snazni, odmah kazniti, ne bi odgovarao,wallahi!
S=amo da ostane do Dana Sudnjega svima pouka vodjenja rasprave,dijaloga,
P=okajati se je mogao Iblis u toku rasprave,oprostio bi mu sve Plemeniti
R=abbul-alemin, bez sumnje, medjutim, da i to ostane kao Milost, Blagost
A=llahova prema Svome nepokornome stvorenju, koje se uzoholilo iako
V=jeruje,dakle,ima rububijjet,bolji od sv(m)ecenika,jer se boji iblis
U=zvisenoga Allaha, a kako je govorio,oholost mu rasla do prokletstva!

K=afir svjesni postao, uzdigao svoje 'JA', ego nad Istinom Allahovom,
O=bjavom, o kojoj nema kompromisa, hocu-necu,rekla-kazala...!!!
J=adan je svaki onaj koji filozofira i raspravlja, da bi zamracio
A=llahovu Istinu, Koja je Svjetlo nebesa i Zemlje, a ne mogu, jadni,

U=bogi bijednici da danas zastru samo jedno Sunce na nebu, koje svijetli!
B=ojmo se Allaha, bjezimo od svih grijeha i sumnjicenja, moramo se svi
I=skreno kajati, makar 100 puta dnevno, sjetimo se samo koliko u
J=ednome danu ucinimo grijeha,sta ako nam Allah ne oprosti!?Moramo zvati
A=llaha, svim Njegovim Imenima, da nam oprosti i smiluije se, da sve

B=olesti, zablude, devijacije budu daleko od nas, nasih domova, mesdzida!
O=stavimo se onoga sto nas se ne tice, zaobidjimo dostojanstveno, te se
R=azumski zapitajmo:kako docekati skoroga dragoga Gosta,Melekul-mevta!?
B=ojte se Allaha, o dzinni i ljudi, i prodrite u nebeske visine...!!!
E=lhamdulillahi Rabbil-alemin, elhamdulillahi 'alaa kulli haalin!
N=amaz na koji stanemo, ubijedimo se da s njim idemo na Sudnji Dan!
I=skreno se zapitajmo: ko ce veceras docekati ziv aksam namaz!?

D=obrocinstvom, Hajrom velikim uzvracajmo na lose, pa ce nam zakleti,
U=plaseni, otvoreni neprijatelj-dusman, postati prisni prijatelj, samo
H=ocemo da shvate: ne zelimo strah, osim od Allaha, Svetoga, Silnoga!
NA ALLAHOV PUT POZIVAJ MUDRO, LIJEPIM SAVJETOM I S LJUDIMA NA NAJLJEPSI NACIN RASPRAVLJAJ.

Def. mudorsti: mudrost je postupiti na pravi nacin, u pravo vrijeme, na pravom mjestu.
insan

Prethodna

Natrag na Islam audio

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.