Muslimansko selo prema sejh Imran Hosainu

Teme iz islamskog prava.

Muslimansko selo prema sejh Imran Hosainu

PostPostao/la carskaVojska » sri mar 03, 2010 10:28 pm

Naletio sam na zanimljivo predavanje sejha Imran Hosaina vezano za organizaciju muslimanskog sela. Nemam vremena titlovati citav klip ali sam ga uspio prevesti i prevod cu ako Bog da staviti u slijedecem postu a stavicu i link na youtube klip.

Prema mom misljenju njegova teorija i te kako ima logike. Izvinjavam se na "sirovom" prevodu jer nisam imao vremena iscitati tekst i stilski ga doraditi. Sjedio sam i pisao prevod kako je klip isao, tako da su moguci prekidi u mislima ili neispravno izrazavanje.
carskaVojska

Re: Muslimansko selo prema sejh Imran Hosainu

PostPostao/la carskaVojska » sri mar 03, 2010 10:28 pm

(Kupiti zemlju za muslimansko selo) tamo gdje se nalazi voda. Plodnu zemlju. Za 10, 20 godina kada snimak ovog predavanja dodje u ruke u ruke 17-godisnjaka koji mozda danas nije ni rodjen...U njegovom srcu gorice vatra i plamen o kojem vam pricam. Ja zelim to uraditi.

Otidji i kupi zemlju koja je jeftina i koja ima vodu a koja je dovoljno daleko od bezboznickog svijeta. Sto dalje to bolje. Tu uspostavite Allahov din. Ne na makro nivou jer to nije moguce, vec na mikro nivou sto je i te kako moguce. U ovom muslimanskom selu neces ostaviti dzihad. O ne. Muslimansko selo ne smije ”prijetiti” drzavi. To je apsolutno jasno. Muslimansko selo ne smije ”prijetiti” drzavi. Ako nabavis oruzje velikih razmjera u muslimanskom selu kao sto su uradili u Kamberi, bices unisten. Bices unisten i ispasces glupav. Dakle, muslimansko selo ne smije prijetiti drzavi i ne smije predstavljati pretnju drzavi. Znaci li to da cemo sjediti mirno i cekati da dodju i siluju nase zene? Ne. Svako dijete izraslo u tom selu mora izrasti u ratnika. To ne mozes uraditi u shoping centrima po Sidneju. Kao ratni. Mi vama ne prijetimo. Ne. Mi nismo ljudi koji zele rat s vama. Ne. Ali ako ikad napravis gresku i napadnes nas, i da nam ne ostavis prostora da se povucemo u sigurnost kako bismo zastitili nase zene i djecu, imaces rat u svojim rukama. Jer mi cemo ratovati na nacin na kakav nisi vidio da ratuju ljudska bica. Svaki pojedinac od nas bice hrabri lav, jer mi kazemo da nam je draze umrijeti kao MUSKARCI, nego da zivimo kao robovi. A za ovo nam treba vojna obuka. Trebas sebe izgraditi fizicki (kondicija), psiholoski. U isto vrijeme, sva ova priprema nije u cilju stvaranja prijetnje drzavi, niti prijetnje bilo kome.

Muslimansko selo mora biti jedan dzemat, jer to je od islama. Ovo, dakle, nece biti, deobandi selo, ili selo teblig-dzemata, ili sufijsko selo, ili selefijsko selo, ili vehabijsko selo, ili selo ehli hadisa... pomozitemi sa nazivima... Ne. Ovo je muslimansko selo. Za sve muslimane (s punim ”radnim” vremenom). Za svu bracu. Tako da sufije i selefije zive zajedno kao braca u selu, ali pod jednim uvjetom: a to mora biti jasno svima do u najsitniji detalj da kada je upitanju javni zivot sela; slusaj me pazljivo: jer arkam pokret u Malejziji nije ovaj dio dobro razumio, te su unisteni. DOK GOD JE JAVNI ZIVOT SELA UPITANJU I DOK GOD JE MESDZID UPITANJU, NISTA, NISTA NISTA NIJE DOZVOLJENO URADITI OSIM AKO NIJE BAZIRANO CISTO NA KUR ANU I UNIVERZALNO PRIHVACENOM SUNNETU. Tako ako ti praktikujes nesto u islamu, sto nije bazirano na Kur anu ili univerzalno prihvacenom sunnetu a sto je vidljivo drugima, poput halki gdje se zikri... ODNESI TO U SVOJ PRIVATNI ZIVOT. To je sve sto se trazi. Zadrzi to za svoj privatni zivot. Nemoj to donositi u javnost (ono sto direktno smeta drugim grupacijama a nije direktno iz Kur ana ili opsteprihvacenog sunneta). Na taj nacin nece biti direktnog uzroka za fitnu. Ako neko zeli uci u tvoj privatni zivot kako bi ti pokazao da je to sto radis bidat ili haram izbacicemo ga iz sela brze od Federal expresa. Sad sufije i selefije... ne vjerujete mi, jel? Zivice zajedno kao braca u ovom selu. Kad dodje red na dzihad oni idu u dzihad jedan uz drugog (iako se u privatnom zivotu razlikuju).

Muslimansko selo zbog toga mora biti jedan dzemat. Sa jednim emirom, bez obzira ko je taj emir. Pa da je i najcrnji abesinac sa glavom crnom poput noci, moras mu se pokoriti. Moras mu se pokoriti, pod uslovom da pokorsnost njemu ne znaci nepokornost Allahu i Njegovom Poslaniku a.s. Moras mu se pokoriti. Ako nisi u stanju da se pokoris emiru na pravedan nacin, onda zdravo! Vrati se u Sidnej. Sada ce emir biti zaduzen za red i mir u dzematu(za vjeru). Ako pocinis grijeh koji se mora javno obznaniti a ti kazes da ne zelis biti ”oznacen” onda Ok...vrati se u Sidnej. Ne mozes ziviti medju nama vise. Ako zelis ziviti medju nama moras nam priznati autoritet da te ”oznacimo”. Tako dobijemo grupu koja zivi i radi i ako mnogo pogrijesi bude oznacen a oni koji ne zele da zive pod ovim uslovima zamolimo ih da odu.

Muslimansko selo treba da bude ostrvo islama u bezboznickom svijetu. Tvoje dijete ce sada odrastati u atmosferi koja je zdava za njega, a ne uz ljude koji hodaju goli po shoping centrima.

Moze li se ovo muslimansko selo koristiti za DAWU. Naravno da moze. Vec sam vam rekao da sam bio u Juznoj Africi posljednja tri mjeseca, a tamo crnci i bijelci i dalje zive razdvojeno. Bijelci su i dalje bogati i bogate se jos vise a crnci su i dalje siromasni i postaju sve siromasniji, uprkos crnackoj vladi. Priprema se veliki bum koji ce da se dogodi tamo. Za to ti ne treba nikakva diploma da skontas. A kada dodje taj bum, vas neprijatelj ce iskoristiti novac koji ima kako bi pridobio odredjenu grupu ljudi koji ce napasti muslimanski biznis i kuce. To se vec desilo u Durbanu. Kako se oduprijeti ovome? Odgovor je izgradnja muslimanskog sela u kojem crnac i bijelac, i smedji i zuti zive zajedno kao jedna familija. Vlada juzne afrike to moze uraditi. Azbisan Tutu to moze uraditi. Nelson Mendela to moze uraditi. Mi to mozemo uraditi. Islam to moze uraditi. Ustvari obradovacu vas sa dobrom vijesti da je projekat vec otpoceo u Juznoj Africi. U mjestu kod Ladysmith-a, kupili su zemlju i uknjizili je u kataster za potrebe muslimanskog sela, i poceli su ga naseljavati muslimanskim porodicama koje su usle u islam. Rekao sam ima da ako imaju problema sa dovodjenjem bijelih muslimana neka me obavijeste a nabavicemo ih nekoliko iz Bosne. Kad imas crnce, bjelce i smedje i zute koji zive zajedno poput jedne familije, zar to nije DAWA.

Mnogo bolja dawa od drugih oblika koje imamo u izgradnji velikih mesdzida i sl. Juzna afriko ovo je dawa ako me slusate, jer ja sam vidio dosta cudnih stvari u juznoj africi. Medjutim, nisam vidio pravu dawu. Crnac u muslimanskom selu nije vise siromasan, i nije svo svoje imanje dobio kroz dobrotvorne priloge. Kako je stekao svoj imetak?

Braco, ovo je dawa. Ovo je teblig. Stekao je svoj imetak jer smo pod broj jedan uspostavili slobodno trziste u muslimanskom selu koje vise nigdje na svijetu ne postoji...
carskaVojska

PostPostao/la Sehid inshAllah » čet mar 04, 2010 6:34 am

elhamdulillah veoma lijepo receno

Imas li link za video ako da postavi da pregledam ovaj govor.
Sehid inshAllah

PostPostao/la pupavac » čet mar 04, 2010 10:08 am

es selamu alejkum.
Allahu Ekber. Pa moze li covjek cuti ljepse i pametnije savjete i rijeci. Ovdje je sva pamet, mudrost, Islam, Iman...sve sto covjeku treba, a oko nas se slomise da to sve umotaju u celofan sa slikom Sidneja (ili Sarajeva).
Allah ti dao svako dobro ovog i onog svijeta.
Es selamu alejkum.
pupavac

PostPostao/la hanzohatori » čet maj 12, 2011 9:17 pm

Baš sad pogleda ovo, i ostao sam fasciniran, kako je čovjek pametan i razuman, da ga Allah dželešanuhu nagradi za ovakve informacije i principe rada. Počeo sam jedan dio od toga raditi, proizvoditi vlastitu hranu za svoju porodicu
hanzohatori

PostPostao/la javor » čet maj 12, 2011 10:15 pm

Nisam shvatio bas najbolje njegovu teoriju, da li misli na muslimansko selo nesto poput Maoce i malo vise od toga?

On pravi jednu malu gresku, crnac ili bijelac, ili ljudi iz druge nacije ne mogu se uvjek pomijesati, kad bi se pomijesale sve nacije, na svijetu bi nastao haos, a da ostanu cisto nepomijesane isto ne ide, bice uvjek mijesanja onoliko koliko Allah hoce.

Jedno muslimansko selo ne nastaje tek tako lako bez kusnje.
I kako zamislja on, da Bosanac napusti familiju kako bi se sastao sa nekim crncem (tudjinac) u nekom selu radi dawe? Ili kompletna familija? Koji jezik ce pricati?
javor

PostPostao/la Mus'ab » pet maj 13, 2011 1:54 am

komplikujes javor :)))
naš jezik naravno, arapski, zar nam nije u cilju da učimo arapski?
do tad sporazumjevat će se kako zna i umije ali da mu cilj bude što prije naučiti arapski!

..pa više nego je Maoča, jer vidiš kaže i novotari, i selefije, i modernisit i ovakvi i onakvi...ali da je vanjština sela Kur'an i sunnet ništa mimo toga!!!

@hanzohatori:glava porodice lahko odlučii :)

najjači dio predavanja: "Znaci li to da cemo sjediti mirno i cekati da dodju i siluju nase zene? Ne. Svako dijete izraslo u tom selu mora izrasti u ratnika. To ne mozes uraditi u shoping centrima po Sidneju. Kao ratni. Mi vama ne prijetimo. Ne. Mi nismo ljudi koji zele rat s vama. Ne. Ali ako ikad napravis gresku i napadnes nas, i da nam ne ostavis prostora da se povucemo u sigurnost kako bismo zastitili nase zene i djecu, imaces rat u svojim rukama. Jer mi cemo ratovati na nacin na kakav nisi vidio da ratuju ljudska bica. Svaki pojedinac od nas bice hrabri lav, jer mi kazemo da nam je draze umrijeti kao MUSKARCI, nego da zivimo kao robovi. A za ovo nam treba vojna obuka. Trebas sebe izgraditi fizicki (kondicija), psiholoski."
Mus'ab

PostPostao/la _nura_ » pet maj 13, 2011 12:45 pm

Assalam aleikum , interesantno ...
ali mislim da oni nebi propustili priliku da ubace svoje unutra i okrenu sve po standardu :terorizam i to sto vec pokrece narodne mase..kheir inschaAllah wa ssalam aleikum
_nura_

PostPostao/la hanzohatori » pet maj 13, 2011 2:46 pm

Pa kakve veze ima i da ubace, al ti se brzo raspoznaju, tako da ne treba brinuti, do sada sam primjetio dvije vrste kad se ubace među braću, ili je previše zeštok, u principu kad vidi eufor pokazuje kako će ih zaklati, uvijek je strog na braću, sa njima bi se raspravljo oko svake sitnice, deklarativno ganja sve po sunetu, a kad ga stavis na provjeru iz znanja, čovjek nezna ni sufare, a teme su mu uvijek kako treba rušiti državu, kako se treba naoružavati itd itd, usput ti ne propusti priliku da ti od povjerljivih ljudi nabavi oružje ili eksploziv, ko evo sad će oni nas napasti, Allah brzo takve razotkrije.
Druga vrsta je uvijek izbija šale sa braćom, nasmijava ih dođe kao neka vrsta internog klauna, tu je uvijek da odvuće i dovuće daiju, da je na sastancima kad se odlučuje oko budžeta ili donacija itd. I takve su pali na običnom ispitu iz znanja, neznaju sufare, niti se trude da nauče, a svakom od njih bude izgovor a ko to ima pravo da narušava njihovu intimu itd itd.
A selo je odlična ideja, ako nemožeš naći za to konkurenata onda sam počni raditi na prizvodnji hrane, i ako si u mogućnosti napraviti solarne kolektore, jer što si više zavisan od države, lakše je te kontrolisati putem socijale, dječijeg doplatka, ili ako si u radu u nekoj državnoj službi, opština, policija itd itd
hanzohatori

PostPostao/la javor » pet maj 13, 2011 7:03 pm

haha, vi ste odusevljeni, dovoljno je vama nabrojati neke stvari i vi se predajete. Ovo sto on radi je *kitkasti govor*!
Kako ce spojiti Imran Husein ljude iz cijelog svijeta, raznih jezika i obicaja, frakcija, u jednom selu gdje ce se uciti arapski? Zivjeti serijat?

"Modernisti" bi mogli zajedno sa "zaostalima"?
Pa *civilizovani* "modernisti" vole da nastete "zaostalima", to je ono sto su govorili jevreji, kada su vredjali vjernike zbog neke nedostatke, i rekli "nama nije grijeh za nepismene, neuke, zaostale, glupe", to i dan danas rade, a ne znaju za njihov nizak polozaj.

Ima sljedbenika Knjige koji će ti vratiti ako im povjeriš tovar blaga, a ima i onih koji ti neće vratiti ako im povjeriš samo jedan dinar, ako ga ne budeš stalno pratio. Tako je, jer oni govore: "Nama nije grijeh što učinimo neukima" - i o Allahu svjesno govore laži. 3. Ali 'Imran - Imranova porodica, 75.

Kod: Označi sve
...ali da je vanjština sela Kur'an i sunnet ništa mimo toga!!!

Kada bi "modernisti" bila vanjstina kuran i sunnet / serijat, on ne bi bio vise "modernista".
Sufija koji hoce da obozava kabur ne bi dosao u to selo.
Cim bi zavladao serijat stigle bi prve bombe.

Stanovnici muslimanskog sela se nalaze po brdima i sumama u Avganistanu, njihovo selo nema kuce i ulice, njihove kuce su satori i putevi koje je stvorio Allah. Uistinu to je pravo selo za prave garibe.
javor

Sljedeća

Natrag na Fikh

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.