Muslimansko selo prema sejh Imran Hosainu

Teme iz islamskog prava.

Re: Muslimansko selo prema sejh Imran Hosainu

PostPostao/la javor » sri maj 25, 2011 6:51 pm

Imran Huseini je kritikovao "vehabije", misleci na saudijce, da, ili ne zna ko je bio Abdul Vehab ili se pravi mangup.
javor

PostPostao/la sejfulla » sri maj 25, 2011 9:33 pm

ko god da je gledao vise njegovih predavanja zna da sejh Imran Hosein kritikuje vlast Saudijske Arabije...
sejfulla

PostPostao/la Mus'ab » čet maj 26, 2011 3:36 am

svako svoje uže vuče :P

jedan crni šejha što kritikuje "njegovu" vlast, drugi ga kritikuje jer se ne slaže sa njegovim mišljenjem, treći kritikuje ovu dvojicu jer ih ne voli....oj :S

Allahuealem :D
Mus'ab

PostPostao/la RPG » čet maj 26, 2011 9:18 am

Otvorena je nova tema na temu "Ko je Imran Husein?" kako bi ova tema ostala posvecena svom naslovu. Dakle, u ovoj temi pisemo o muslimanskom selu, a ko zeli o Imranu Huseinu neka cita u drugoj temi ovdje:
ostalo/ko-je-imran-husein-t1491.html
RPG
Site Admin

PostPostao/la Mus'ab » čet maj 26, 2011 12:57 pm

:D

idemo dalje znači...neko reče u Makedoniju jel? kao nebi trebalo više u Bosni jer vidiš šta je se desilo sa Maočom!!!

pa baš zbog toga treba nam još takvih sela, da narod probudimo malo...što više sela na raznim lokacijama bolja je dawa u blizini tih sela, braća iz Maoče idu po cijeloj Bosni dawetit a zar nebi bilo lakše da idu na manji prostor a da iz drugih sela braća idu u njima bliže a Maočanima dalje predjele?

Uslov za više sela je da u svakom selu ima emir? zar ne? a emir treba biti učen...
Mus'ab

PostPostao/la javor » čet maj 26, 2011 7:04 pm

da li Imran Husein prica kako treba da izgleda to selo na kraju ili kako da izgleda od pocetka? kakvo zemljiste da se kupi, zemljiste koje ce biti unutar drzave ili koje ce biti samostalno?
javor

PostPostao/la sejfulla » čet maj 26, 2011 8:45 pm

Selam alejkum...brate @Mus'ab svako selo treba imat ucenog emira kojem ce se svi pokoriti,on ce voditi to muslimansko selo koji mora biti jedan dzemat,gdje ce svi zivjeti zajedno kao braca u ovom selu. Kad dodje red na dzihad oni idu u dzihad jedan uz drugog.
Muslimansko selo zbog toga mora biti jedan dzemat.Emiru u tom selu ces se pokoriti ali pod uslovom da pokorsnost njemu ne znaci nepokornost Allahu i Njegovom Poslaniku a.s.
brate @Mus'ab sto se tice lokacije slazem se sa tobom u bosni je prioritetnije negoli u Makedoniji,sto vise sela u rajonu to bolje jos kada bi bili usko povezani i podrzavali jedne druge:BIH,KOSOVO,MAKEDONIJA,ALBANIJA,SANDJAK..ITD
sejfulla

PostPostao/la hajro » sri jun 01, 2011 2:44 pm

Prednosti sela/mahale gdje funkcionishe dzemat su na prvi pogled vidljivi u maoci.
-Cim udzesh primjeticesh da je zrak drugaciji(nema shejtana da zuje/heheheee...
ovo je istina i na ulazu osjetish dasi nekako lakshi.
Koga god od brace ili njihove dijece sretish docekate sa selamom i pocasti osmijehom.
Musafiru mjesto konaka vazda ima ali i topal zalogaj a o rijeci da i negovorim.
Nema galame niti ruzna govora mada je selo puno mashAllah dijece.
Nisam siguran koliko tacno ali uskoro inshAllah ce biti u maoci na desetine hafiza Kur*ana casnoga ne stariji od 15 godina.
Djeca brace uce i hadise na arapskom jeziku i silsilu.
Sada treba samo zamisliti kada ta djeca porastu i krenu na put dawe a neopoganjeni svim onim shto inace nashu djecu opogani voljeli mi to ili ne.
Shejh vodi glavnu rijec i on se slusha ali i kada njega nejma tu znase "ko kosi a ko vodu nosi" i sve funkcionishe u najboljem redu.
Ljubav koja vlada izmedzu brace se rijetko moze gdje naci kao medzu njima i shtoje najvaznije,to iskreno bratsko voljenje se prenosi na svakoga ko makar i jednom zakoracvi u to selo i ma koliko bilo daleko prostorno ono je insanu blizu i nishta se nedesi dole a da braca shirom bosne to u momentu neznaju ali se nishta nedesi niti jednom bratu a da dole braca zato neznaju.
Mogao bi pricati hevtu o prednostima toga i takoga sela i nebi belcim sve rekao zato preporucujem svakome ko nije posjetio bracu u Maoci neka to shto prije ucini jelcemu biti zao shto nije i prije.
hajro

PostPostao/la Mus'ab » sri jun 01, 2011 9:19 pm

zakopani temelji zeničkom mesdžidu, inšAllah još selaa će da nikne u ovoj našoj pokrajini na Balkanu :D
Mus'ab

PostPostao/la PANTER_ » sri jun 01, 2011 9:51 pm

mujo_ibn_abdo je napisao/la:Nura ..nije to ba dokaz nizasto! cuj ne zvuci meni bas.. hehe#
aman sta cu sve cuti. cinjenica je da se na ovu temu vrlo malo govori (dedzal,jedzudz i medzudz itd.)
Imranova prednost je da govori stilski na ovu temu i razlikuje se od klasicnih daija koje mi poznajemo. Da nikog ne uvrjedim ali ovo sad moram napisat :nase daijje vecinom kada govore na odredjenu temu u Islamu rade to na jedan histerican nacin vicu,galame,itd. (moje misljenje).
Dok ovaj cica govori sa mimikom ,gestikom i sto mi je zapalo za oci cesto pita slusaoce ako neko misli da to nije tako kako on kaze da ustane i da ga ispravi (kuranom i sunnetom)
tako da je suvisno navoditi greske ovog covjeka i govoriti da ne treba da se slusa itd,
Ja kada bih poceo iznositi greske daijja i hodza itd. i kada bih poceo dokazivati na osnovu cega ne treba da se slusaju nebih mogao nikako ici na posao koliko bih posla imao ..

Velika cinjenica je da velika vecina ljudi koji se pripisuju Islamu uopste nikad nisu ni culi za dzedzala,jedzudza i medzudza itd-.

Posto si pomenuo nesto za nase daije, ja sam citao da kada bi poslanik sallallahu alejhi we sellem drzao hutbe da bi podigao glas, lice bi mu se zacrvenilo a zile nabreknule, pa bih te zamolio da obratis malo paznju jer mozda nesvesno optuzis i poslanika za podizanje glasa, i savetujem vas koji dovoljno ne poznajete sunnet da ne mudrujete mnogo iz svoje glave, i savetujem da kada nekoga branite dobro se preispitajte koga branite jer mozda branite bi`dat a mislite da branite haqq, zato je prvenstveno potrebno ispravno znanje pa sa jasnim dokazima stati na neciju stranu i napadati nekoga.
dzezakumullahu hajren
PANTER_

PrethodnaSljedeća

Natrag na Fikh

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.