Postao/la Mus'ab » pon maj 09, 2011 9:31 pm
Da ahki to je taj hadis! ovaj drugi mi baš pravi interesovanje! E ovo bi se moglo pitati nekog od alima preko paltalka pa da se stavi ovdje odgovor!
Ja imam jednu misao...
kada izadje sunce sa zapada tada će svaki nevjernik povjerovati ali im to neće biti od koristi
a šta će onda biti kada se pojavi Mehdi a.s.??? Ovi i oni što su između i čekaju baš njegovu pojavu, šta će biti sa njima? Oni i ovi kada se Mehdi a.s. pojavi oni će reći uvjek smo bili sa vama (nama) samo smo se bojali taguta i njegovih bičeva (op. prev)??? Zar nije tako? Ima onih koji su sada čvrsto stali i javno iskazali da za džihad i već su na frontovima, ima onih (poput mene) koji su za džihad javno i otvoreno ali neidu na front (nadju razlog), ima onih koji nisu za dzihad nego Mekkanski period, ima onih koji su za džihad ali samo ovdje u "svojoj" državi (ako ga ikad bude) i ima onih koji šute i čekaju kod kojih će se pojaviti Mehdi a.s. ...pa kad se on pojavi kod jedne od tih skupina a Allah zna najbolje kod koje će se pojaviti sve te ostale skupine će nahrliti toj skupini, dal su oni licemjeri?
"...pojavit će se crne zastave iz pravca hkorasana..~..u toj vojsci će biti Mehdi pa se vi pridružite toj vojsci!"
Sudeć po ovome šta zaključit?Dal su licemjeri ili ne?
Ja neću da budem od onih koji se pridružuju toj vojsci kad čujem da je tamo Mehdi, ja hoću da budem u toj vojsci i prije toga inšAllah!!!
čitao sam dosta textova, videa o dolasku dedzala, Mehdija, slušao predavanja ali opet neznam toga puno, imam dosta pitanja...
pred dolazak mehdija bit će dosta zemljotresa, poplava, uragana, tornada, NEREDA!! zar neredi danas u potpunom smislu ne preovladavaju u arapskom svijetu! Jemen, sirija, tunis, libija, jordan, iraq, iran, afganistan, somalija, egipat, maroko, alzir i još mnogo mnogo zemalja.. zar zemljotresi nisu učestali, pa prije 3 sedmice smo osjetili dva jača zemljotresa ovdje u Bosni, Japan, Haiti, indonezija, u americi veliki tornado, najvećeg promjera ikad! tamo poplave, vamo erupcije ugasenih vulkana...zar to nisu predznacii!!
šta čekamo!!??!!??!
Planeta X ili kometa?jel to o čem pričamo, gledao sam video nedavno o planeti X, predvidjaju (izračunavaju) da će u sunčev sistem ući do 2013...pojava dedzala će biti u 7 godini vladavine mehdije a.s......šta čekamo?? neće biti interneta, niti prevoznih sredstava kada se desi velika ekplozija (predznak dolaska Mehdije a.s.) kada se desi velika eksplozija većina stanovništva će izginuti, od siline ekplozije...il možda nedao Allah zadesi i nas ta eksplozija..zar ćemo do Hkorasana ići pješke i na konjima!!! a sad bi nam trebalo jedan dan do 2!!
ooo ummete Muhammeda, ooooo ummete Muhammeda, oooo ummete Muhammeda! PROBUDI SE!!
istina je izašla na vidjelo, zar postoji druga vojska u Hkorasanu sem Mudzahida a da se pripisuje ehli sunnetu? šta čekamo? zar da čekamo "sunce sa zapada"? šta čekamo, jel to da nam neko dodje o tamo i kaže Mehdi se pojavio!!a već znamo da će se pojaviti u vojsci mudžahida, neće sigurno u vojsci murteda!!
...hoću u džihad, želim u džihad! Moram u džihad!!!!