Predzadnji halifa!??!

Tekstualne teme o džihadu

Predzadnji halifa!??!

PostPostao/la Mus'ab » ned maj 08, 2011 11:31 pm

U ime Allaha Milostivog Samilosnog
Utječem se Allahu od zla prokletog šejtana

Neka je salavat i selam na posljednjeg Poslanika Muhammeda sallallahu alejhi we selleme

Esselamu alejkum we rahmetullahi we berekatuhu

u zadnje vrijeme dosta čitam o tome da će pred dolazak Mehdija a.s. umrijeti halifa?! Jel može neko napisati taj text, tj. dal je to hadis?
jezakAllahu hkajren

i volio bih da se upita neko od daija ili neko od predavača na paltalku o ovoj temi! Dali je moguće da smo šejha Osamu (šehid inšAllah) do danas ili danas smatramo halifom? Dal je moguće, ipak je on jedan od najpoznatijih ako ne i najpoznatiji mudzahid današnjice!! Zar halifa da nebude mudzahid!?! Zar halifa može biti neki od učenjaka koji nije okusio džihada? Zar halifa može biti neko ko uzima manje zlo od dva a pri tom zaboravlja na izlaz (džihad)?

Može li biti da smo smatrali ili da sad smatramo da je Osama bio veliki vođa svih mudžahida u ovom vaktu?

Ako je odgovor DA, onda bi mogli smatrati smrt njegovu kao smrt halife? Ili možda smo trebali dati prisegu?! Dal je i to uslov! volio bih pročitati taj hadis o smrti halife pred dolazak mehdija pa da mi se otvore još jedna vrata znanja inšAllah...
Mus'ab

Re: Predzadnji halifa!??!

PostPostao/la zupcanik » pon maj 09, 2011 1:32 pm

We aleJkumusselam brat,
Evo ti pogledaj ovaj serijal,koji govori o predznacima dolaska Mehdije.Video je preveden na bosanski i vrlo je zanimljiv.
Mahana mu je sto na pocetku svakog dijela je ubacena muzika raklame izdavacke kuce el kalem ili kako se vec zove.

Pa ti ugasi zvuk dok muzika ne prodje.Video navodi hadise,prenosioce,hadiske zbirke i ja mislim i ocjene hadisa.

Samo sto te detalje ne prevode na bosanskom.Posto je video na engleskom tako su i ti detalji na engleskom.Npr nije Ebu Hurejre,nego Abu Hurayra ili sl.

Nece ti biti problem shvatiti,inshaAllah.
Zadnja izmjena: zupcanik; sri maj 11, 2011 10:05 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
zupcanik

PostPostao/la javor » pon maj 09, 2011 7:03 pm

@zupcanik meni se ne svidja taj Harun Yahya on mnogo napamet govori, ni njegov "Mehdija" mi se ne svidja, jer on kaze da ce taj Mehdija govoriti hebrejski sa jevrejima, da ce jevrejima suditi po tevratu, i cita iz "predaje" (bez ko prenosi ko je rekao...) da ce taj Mehdija pronaci *original tevrat* u jednu pecinu koja se nalazi u turskom gradu Antakja, cak i neke *druge knjige* o kojima ne kaze nista, hriscanima ce suditi sa biblijom i zeburom, a muslimanima sa kuranom. Ajde da se pitamo, kako ce suditi Mehdija jevrejima sa tevratom kad oni iz tevrata uzimaju samo ono sto im odgovara? Kako prihvatiti jevreje kao zimije kada oni to necu? Zar ce jevreji prihvatiti smrtnu kaznu za bludnika? Haha! Mehdija ce suditi jevrejima po *originalnom tevratu*<- sta neces cuti vise.
Mehdija ce suditi svima po kuranu.

Prvo, Eufrat nije presusio i mi necemo se boriti za njega.
Za mjesec ne znam, nije ni vazno.
Za kometu koliko znam ona ce doci toliko nisko da ce osvjetliti cijelu zemljinu povrsinu kad sleti iznad nje, i svi ce je vidjeti.

@Mus'ab, to bi bio ovaj hadis.
Ja ne znam, ali pravo da kazem, imam osjecaj da je on!

Muhammed s.a.w.s. je rekao:
"Bit ce razilazenja prilikom smrti halife, pa ce se pojaviti covjek iz Medine (Imam Mehdi) bjezeci u Mekku. Ljudi iz Mekke ce se sakupiti oko njega, a on ce negodovati. Dat ce mu se prisega izmedju Hadzerul-Esveda i Mekami-Ibrahima." (Muslim i Hakim, ez-Zehebi kaze da je vjerodostojan)

Postoji jos jedan hadis, za njega se kaze da se odnosi na Imama Mehdiju.

"Pred kraj moga ummeta pojavit ce se halifa koji ce imati mnogo imetka, a taj imetak ce puno dijeliti." (Ahmed i Muslim)

I Osama je imao mnogo imetka, bio je nezamisljivo bogat i odustao je od svega, sve to dao na Allahovom putu.

Zar nije cudno, kako znamo hilafeta nece biti prije Mehdije a u tom hadisu stoji da ce biti halife?
Ali sabur, znas kad ce biti Mehdija tu, kad nestane jedna vojska u pustinju, onda znaj da je sigurno tu.
javor

PostPostao/la Mus'ab » pon maj 09, 2011 9:31 pm

Da ahki to je taj hadis! ovaj drugi mi baš pravi interesovanje! E ovo bi se moglo pitati nekog od alima preko paltalka pa da se stavi ovdje odgovor!

Ja imam jednu misao...
kada izadje sunce sa zapada tada će svaki nevjernik povjerovati ali im to neće biti od koristi

a šta će onda biti kada se pojavi Mehdi a.s.??? Ovi i oni što su između i čekaju baš njegovu pojavu, šta će biti sa njima? Oni i ovi kada se Mehdi a.s. pojavi oni će reći uvjek smo bili sa vama (nama) samo smo se bojali taguta i njegovih bičeva (op. prev)??? Zar nije tako? Ima onih koji su sada čvrsto stali i javno iskazali da za džihad i već su na frontovima, ima onih (poput mene) koji su za džihad javno i otvoreno ali neidu na front (nadju razlog), ima onih koji nisu za dzihad nego Mekkanski period, ima onih koji su za džihad ali samo ovdje u "svojoj" državi (ako ga ikad bude) i ima onih koji šute i čekaju kod kojih će se pojaviti Mehdi a.s. ...pa kad se on pojavi kod jedne od tih skupina a Allah zna najbolje kod koje će se pojaviti sve te ostale skupine će nahrliti toj skupini, dal su oni licemjeri?

"...pojavit će se crne zastave iz pravca hkorasana..~..u toj vojsci će biti Mehdi pa se vi pridružite toj vojsci!"

Sudeć po ovome šta zaključit?Dal su licemjeri ili ne?

Ja neću da budem od onih koji se pridružuju toj vojsci kad čujem da je tamo Mehdi, ja hoću da budem u toj vojsci i prije toga inšAllah!!!

čitao sam dosta textova, videa o dolasku dedzala, Mehdija, slušao predavanja ali opet neznam toga puno, imam dosta pitanja...
pred dolazak mehdija bit će dosta zemljotresa, poplava, uragana, tornada, NEREDA!! zar neredi danas u potpunom smislu ne preovladavaju u arapskom svijetu! Jemen, sirija, tunis, libija, jordan, iraq, iran, afganistan, somalija, egipat, maroko, alzir i još mnogo mnogo zemalja.. zar zemljotresi nisu učestali, pa prije 3 sedmice smo osjetili dva jača zemljotresa ovdje u Bosni, Japan, Haiti, indonezija, u americi veliki tornado, najvećeg promjera ikad! tamo poplave, vamo erupcije ugasenih vulkana...zar to nisu predznacii!!
šta čekamo!!??!!??!
Planeta X ili kometa?jel to o čem pričamo, gledao sam video nedavno o planeti X, predvidjaju (izračunavaju) da će u sunčev sistem ući do 2013...pojava dedzala će biti u 7 godini vladavine mehdije a.s......šta čekamo?? neće biti interneta, niti prevoznih sredstava kada se desi velika ekplozija (predznak dolaska Mehdije a.s.) kada se desi velika eksplozija većina stanovništva će izginuti, od siline ekplozije...il možda nedao Allah zadesi i nas ta eksplozija..zar ćemo do Hkorasana ići pješke i na konjima!!! a sad bi nam trebalo jedan dan do 2!!
ooo ummete Muhammeda, ooooo ummete Muhammeda, oooo ummete Muhammeda! PROBUDI SE!!
istina je izašla na vidjelo, zar postoji druga vojska u Hkorasanu sem Mudzahida a da se pripisuje ehli sunnetu? šta čekamo? zar da čekamo "sunce sa zapada"? šta čekamo, jel to da nam neko dodje o tamo i kaže Mehdi se pojavio!!a već znamo da će se pojaviti u vojsci mudžahida, neće sigurno u vojsci murteda!!

...hoću u džihad, želim u džihad! Moram u džihad!!!!
Mus'ab

PostPostao/la sandokan30 » pon maj 09, 2011 9:48 pm

Brate kad god su neke neprilike zadešavale muslimane, muslimani su mislili da će eto za koji trenutak izaći Mehdi, od pada Španije, pa preko ulaska Mongola u muslimansko carstvo, tada su muslimani mislili da su mongoli Jedžudž i Medžudž, pa do današnjih dana preko Bosne, Čečenije, Afganistana, Iraka itd, kad je u nas krenuo rat, samo se čitale knjige o Mehdiju i kako će bijeli musliman zauzeti Vatikan, pa mnogi pomislili da smo to mi. Bitno je imati ispravan nijet po pitanju mudžahida i ne mrziti muslimane zbog njihovih trenutnih slabosti.
sandokan30

PostPostao/la javor » pon maj 09, 2011 9:56 pm

Blizi se revolucija u Arabiji.

Smiri se Mus'ab-e mnogo si se uzivio;)
javor

PostPostao/la zupcanik » pon maj 09, 2011 10:39 pm

javor je napisao/la:@zupcanik meni se ne svidja taj Harun Yahya on mnogo napamet govori, ni njegov "Mehdija" mi se ne svidja, jer on kaze da ce taj Mehdija govoriti hebrejski sa jevrejima, da ce jevrejima suditi po tevratu, i cita iz "predaje" (bez ko prenosi ko je rekao...) da ce taj Mehdija pronaci *original tevrat* u jednu pecinu koja se nalazi u turskom gradu Antakja, cak i neke *druge knjige* o kojima ne kaze nista, hriscanima ce suditi sa biblijom i zeburom, a muslimanima sa kuranom. Ajde da se pitamo, kako ce suditi Mehdija jevrejima sa tevratom kad oni iz tevrata uzimaju samo ono sto im odgovara? Kako prihvatiti jevreje kao zimije kada oni to necu? Zar ce jevreji prihvatiti smrtnu kaznu za bludnika? Haha! Mehdija ce suditi jevrejima po *originalnom tevratu*<- sta neces cuti vise.
Mehdija ce suditi svima po kuranu.

Prvo, Eufrat nije presusio i mi necemo se boriti za njega.
Za mjesec ne znam, nije ni vazno.
Za kometu koliko znam ona ce doci toliko nisko da ce osvjetliti cijelu zemljinu povrsinu kad sleti iznad nje, i svi ce je vidjeti.

@Mus'ab, to bi bio ovaj hadis.
Ja ne znam, ali pravo da kazem, imam osjecaj da je on!

Muhammed s.a.w.s. je rekao:
"Bit ce razilazenja prilikom smrti halife, pa ce se pojaviti covjek iz Medine (Imam Mehdi) bjezeci u Mekku. Ljudi iz Mekke ce se sakupiti oko njega, a on ce negodovati. Dat ce mu se prisega izmedju Hadzerul-Esveda i Mekami-Ibrahima." (Muslim i Hakim, ez-Zehebi kaze da je vjerodostojan)

Postoji jos jedan hadis, za njega se kaze da se odnosi na Imama Mehdiju.

"Pred kraj moga ummeta pojavit ce se halifa koji ce imati mnogo imetka, a taj imetak ce puno dijeliti." (Ahmed i Muslim)

I Osama je imao mnogo imetka, bio je nezamisljivo bogat i odustao je od svega, sve to dao na Allahovom putu.

Zar nije cudno, kako znamo hilafeta nece biti prije Mehdije a u tom hadisu stoji da ce biti halife?
Ali sabur, znas kad ce biti Mehdija tu, kad nestane jedna vojska u pustinju, onda znaj da je sigurno tu.

Nisam ni znao da je to Harun Yahya.Ama sumnjao sam da nesto nije uredu cim su oni muziku ubacili.Hajr inshaAllah
Mozda se moze iskoristit ako bi se provjerili hadisi koje navodi.

Evo jedan koji sam cuo na FB iz jedne islamske grupe.

Abdullah ibn Haris ibn Džuz el-Zubejdi kaže:””Poslanik (sallallahu alejhi ve sellem) je rekao:”Doci ce ljudi sa Istoka koji ce utrti put za Mehdija.” (Ibn Medžah)

Talibani?Allah najbolje zna

Musab brate,Allah ti se smilovao,znamo kako se osjecas.Molim Allaha da nas ucvrsti,i ucini od odlucnih koji ce odgovriti na izazove kao pravi vjernici i muskarci.
zupcanik

PostPostao/la javor » uto maj 10, 2011 8:43 pm

Harun Yahya tvrdi da je on Mehdijin ucenjak, zar treba da se raspravljamo o njemu?
javor

PostPostao/la hanzohatori » uto maj 10, 2011 8:57 pm

Gleda se puno vijesti i onda se čovjek uživi u nešto, a i napravi se čovjek pometnja u mozgu kad se bombarduje sa ovoliko informacija u toku dana.
Bitno je biti smiren i smireno posmatrati situaciju kako se odvija na terenu.
Ako ti se stvara pometnja u mozgu od velikog broja rasprava i informacija o Mehdiju i kad će doći, malo se odvoji od gomile, ono u fazonu da se popneš na brdo i vidis sliku sa visine, neće ti isto izgledati kao kad si u gomili
hanzohatori

PostPostao/la Mus'ab » uto maj 10, 2011 9:05 pm

necu da rasprava ide u tom toku...
@rocky to je isto kad kažeš za ove što podržavaju glasanje da je to dobro, nije, nemože se uspostaviti nikakva organizacija a kamol ne šerijat preko zabranjenih stvari tako i ono što je on osnova je možda dobro, poput arivalsa, ali ima negativnih stvari i zbog tih negativnih stvari mi to odbacivamo...
uzimas samo od povjerljivih osoba a od fasika prvo dobro provjeris....od nevjernika se ni ne uzima nikako vijest samo da jos dodam :D

a Allah zna najbolje

znači rasprava u pravcu: smrt Osame, smrt halife?

-----------------

Allah da te nagradi na savjetu..... to jedino mogu postiči čitanjem još više, jer mi se sama slika razjašnjava kako čitam još više i povezivam, Allah mi je dao dar da brzo shvatim i brzo razumijem neke stvari, i onda dobro vidim šta je istina a šta laž. Opet kažem Allah zna najbolje ali moja želja je džihad, do tad znanje inshAllah!!
Mus'ab

Sljedeća

Natrag na Džihad

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.