O, pobožnjače dvaju harema...

Tekstualne teme o džihadu

O, pobožnjače dvaju harema...

UNREAD_POSTPostao/la Zeyneb » pon maj 23, 2011 11:30 pm

Hafiz ibn Kesir u svom tefsiru kod riječi Uzvišenog:
„يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اصْبِرُوا وَصَابِرُوا وَرَابِطُوا وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ“
O vjernici, budite strpljivi i izdržljivi, na granicama bdijte i Allaha se bojte, da biste postigli ono što želite!(Ali Imran,200) kaže: „Prenosi hafiz Ibn Asakir u biografiji Abdullaha ibn Mubareka da je Muhamed ibn Ibrahim ibn ebi Sekine rekao:“Dok smo bili u području Tartusa (Bizantija), Abdullah ibn Mubarek mi je izrecitovao ove stihove dok sam ga ispraćao u borbu i po meni ih poslao Fudajl ibn Ijadu, godine 170-te“:

يا عابدَ الحرمين لو أبصرتْـَنا ... لعلمتَ أنَّكَ في العبـادةِ تلعبُ
مَنْ كانَ يخضبُ خدَّه بدموعِه ... فنحورنُـا بدمـائِنا تَتَخْضَبُ
أوكان يتعبُ خيله في بـاطل ... فخيـولنا يوم الصبيحة تتعبُ
ريحُ العبيرٍ لكم ونحنُ عبـيرُنا ... رَهَجُ السنابكِ والغبارُ الأطيبُ
ولقد أتـانا مـن مقالِ نبيِنا ... قولٌ صحيحٌ صادقٌ لا يَكذبُ
لا يستوي غبـارُ أهلِ الله في ... أنفِ أمرئٍ ودخانُ نارٍ تَلهبُ
هذا كتابُ الله ينـطقُ بيننا ... ليسَ الشهيدُ بميـتٍ لا يكذبُ

"O pobožnjače dvaju Harema, da nas vidiš, znao bi da se ti u svom ibadetu zabavljaš.
Ko svoj obraz suzama boji, ta grla se naša krvlju našom boje.
Il ko svoga konja ispravno umara,ta, naši se konji na dan tamnocrveni umaraju.
Vaš je miris šafrana, a naš fijuk pernate strijele, što do usijanja dovodi vrh kopita i prašinu lijepu.
Stigle su nam riječi našeg Vjerovjesnika,riječi ispravne i iskrene...ne lažu.
Nije jednaka prašina Allahovih robova u nosu čovjeka, i dim vatre...ne laže.
Knjiga Allahova među nama govori: šehid nije mrtav... ne laže."

قال : فلقيت الفضيل بن عياض بكتابه في المسجد الحرام ، فلما قرأه ذرفت
عيناه ، وقال : صدق أبو عبد الرحمن ونصحني ، ثم قال : أنت ممن يكتب الحديث ؟ ، قال : قلت : نعم ، قال : فاكتب هذا الحديث كراء حملك كتاب أبي عبد الرحمن إلينا

Prenosilac nastavi: "Sretoh El-Fudajla ibn Ijada, noseći njegovo pismo, u Mesdžidul-haramu. Kada ga pročita, oči mu zasuziše i reče: 'Istinu je rekao Ebu Abdirrahman i savjet mi je dao', a zatim kaza: 'Jesi li ti jedan od onih što zapisuju hadis?' 'Jesam', odgovorih. 'Onda zapiši ovaj hadis, nagrađen bio što nam donese Ebu Abdirrahmanovo pismo.'"

، وأملى عليَّ الفضيل بن عياض قال حدثنا منصور عن أبي صالح عن أبي هريرة أن رجلا قال : يا رسول الله علمني عملا أنال به ثواب المجاهدين في سبيل الله ؟ ، فقال : (( هل تستطيع أن تصلي فلا تفتر ، وتصوم فلا تفطر ؟ )) ، فقال : يا رسول الله أنا أضعف من أن أستطيع ذلك ، فقال النبي صلى الله عليه وسلم : (( فوالذي نفسي بيده لو طوقت ذلك ما بلغت ثواب المجاهدين في سبيل الله ، أمَا علمت أن المجاهد ليستن في طوله فيكتب له بذلك الحسنات

Saopćio mi je El-Fudajl ibn Ijad: "Ispričao nam je Mensur ibnul-Mu'temer, prenoseći od Ebu Saliha da se prenosi se od Ebu Hurejre, radijAllahu anhu., da je neki čovjek kazao: Allahov Poslaniče, pouči me kakvom djelu s kojim ću dostići nagradu mudžahida na Allahovom putu.' Poslanik, sallAllahu alejhi ve sellem, mu reče: 'Možeš li neprekidno klanjati i ne mrseći postiti?' Čovjek odgovori: 'Allahov Poslaniče, slab sam da bih takvo što mogao.' Zatim kaza Vjerovjesnik, sallAllahu alejhi ve sellem: 'Tako mi Onoga u čijoj je ruci moj život, i da možeš, ne bi dostigao mudžahida na Allahovom putu.'"

Naime, nisi znao da se mudžahidu upisuju dobra djela dok god je u vezi s borbom.
Preuzeto sa :tewhid.blogspot.com
Zeyneb

Re: O, pobožnjače dvaju harema...

UNREAD_POSTPostao/la hajro » ned jun 12, 2011 2:12 pm

Moja dova svakoga dana je:
Allahu moj,gospodaru arsha velicanstvenoga,pomozi mudzahide shirom svijeta,ucini ih jakim i zdravim,brzim i spretnim,pronicljivim,njihova oruzja ucini preciznim,zashtiti ih i oskrbi ih sa svim potrebnim i ucini ih nevidljivim kafirima i njihovim tehnologijama a mene molim te pocasti drushtvom mudzahida i molim te takoti tvoje neizmjerne milosti ucini,dozvoli i omoguci meleku smrti dame nadze u dzihadu sa oruzjem u rukama-amin.
Braco i sestre,Allah s.w.t.vam se smilovao i ukabulio sve vashe dove,uputite po jednu dovu Milostivome da ukabuli ovu moju dovu makar sa jednom recenicom:#Allahu, moj gospodaru, ukabuli bratu hajri njegove dove.#
p.s.
Zeyneb Allah ti dao svako dobro za ovaj tekst.
hajro

UNREAD_POSTPostao/la Ebu Ahmed » ned jun 12, 2011 5:08 pm

Amin, molim Allaha da te pocasti sa jednim metkom usred cela na Allahovom putu, nakon sto si desetine Allahovih neprijatelja lisio zivota. Amin. I mene isto AMIN
Ebu Ahmed

UNREAD_POSTPostao/la hajro » pon jun 13, 2011 2:54 pm

Ebu Ahmed je napisao/la:Amin, molim Allaha da te pocasti sa jednim metkom usred cela na Allahovom putu, nakon sto si desetine Allahovih neprijatelja lisio zivota. Amin. I mene isto AMIN

Amin brate Ebu Ahmede amin.
Imam jednog brata i neki me dan bolila ruka jel sam se jako udario a brat dovi i moli Allaha s.w.t. dame tu pogodi metak a kad bole ledza drugi brat dovi da tu pogodi zolja il kako jace ceresto,hehehe...zaista su mi dove od brace draze nego pokloni od hiljada eura.
Molim Allaha s.w.t. da ucini dase ja i ti nadzemo u Avganistanu ili Aden abjanu da zajedno shehidimo i danas braca u jedan kabur spuste-amin.
hajro

UNREAD_POSTPostao/la Ebu Ahmed » pon jun 13, 2011 5:43 pm

Amin, molim Allaha da iscupa i najmanji vid kukavicluka iz nasih srca i da nas osnazi i ucvrsti na Njegovom putu, da nas ucini nepokolebljivim, ustrajnim, da ulije strah u srca nasih i Allahovih neprijatelja, da prkosnike kazni nasim rukama, i na kraju dostojanstveno kao pravi muskarci da napustimo ovaj svijet svijedoceci da niko nije dostojan da se obozava osim Milostvivog, koji nam je milost svoju pokazao uzimajuci nas kao sehide.
Amin
Ebu Ahmed

UNREAD_POSTPostao/la hajro » pon jun 13, 2011 8:47 pm

Davno sam molio Allaha s.w.t. dame nadahne damu dovim onako kako on voli i zaista neke dove vidim su iz srca a ne promishljene.
fala Allahu s.w.t. kada vidim njegovu milost i u pisanju drugih.
hajro

Natrag na Džihad

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.