Allahov_rob je napisao/la:Kasime, navedi izvor od koga si preuzeo ovu vijest. Ako si je preuzeo od kafirskih medija ili od medija koji su naklonjeni marionetskim vladama u islamskom svijetu onda je jasno o kakvim nepouzdanim izvorima je rijec.
Mi ne vjerujemo kafirima i murtedima dok ne provjerimo njihove izjave to je princip kod vjernika. Zalosno je kako nasjedas na informacije tipa "navodno", jer eto vidis nemaju ni kafiri ni marionetski mediji cvrst dokaz da su to pocinili mudzahidi.
Upitaj se da li imaju mudzahidi ikakve koristi od toga da ubijaju civile ? Odgovor je jednostavan, NEMAJU. Ali zato murtedi i kafiri imaju od toga koristi jer ce mediji svjetski prenijeti kako su mudzahidi zlocinci i barbari koji ubijaju civile cak u svojim zemljama. Upamti da je nevjernicka propaganda okrenuta protiv mudzahida i ostalih mumina. Ono sto se uistinu desava jeste da placenicke kafirske krstaske organizacije poput Black-watera i ostalih i murtedske obavjestajne sluzbe, zeljne krvi, podmecu bombe u vozila, na pijace ili u dzamije gdje se krecu civili i onda kad dodje do eksplozije svu krivicu pokvareni mediji svale na mudzahide. To je istina tih dogadjaja.
Sto se tice sehidskih operacija, njih mudzahidi u islamskim zemljama izvode na tacno odredjene mete: vojne objekte, policijske stanice, strane ambasade (koje sluze kao baze za obavjestajne sluzbe) i ostale vojno-strateske ciljeve. Mudzahidi ne uzimaju za mete dzamije, pijace, ulice kojima se krecu i rade civili i ostale civilne objekte. Upamti da mudzahidi ne ratuju protiv civila nego protiv marionetskih murtedskih vlada i njihove policije i vojske kao i protiv kafira okupatora i njihovih tajni sluzbi i vojske.
Za kraj, ove tvoje postove vezano za dzihad i mudzahide jos cemo jedno vrijeme smatrati kao trazenje tvog odgovora na odredjena pitanja, medjutim uspostavi li se da si tu da bi vrijedjao i blatio dzihad i mudzahide bit ces banovan kao i svi ostali prije tebe koji su isli tim putem.
Kao sto sam vec spomenuo u prethodnom postu, rijec "navodno" sam ja dodao. Nigdje nisam za to okrivio mudzahide, jer vjerujem da iskreni mudzahidi ovakvo nesto ne bi nikada uradili, vec sam rekao da se radi o ljudima (ako ih tako mozemo nazvati) koji sebe nazivaju mudzahidima.
Naravno da braca mudzahidi nemaju NIKAKVE koristi od ovakvih napada i oni su (Talibani) osudili taj napad i ogradili se od njega.
I molio bi da se moje rijeci ne uzijamu kao blacenje mudzahida, jer se radi upravo o suprotnom stavu. Ja sam uvijek za to da se za neko slicno djelo, poput ovoga, imenuje pravi krivac i da taj isti krivac snosi sve posljedice svoga djela. Jer, samo ce na taj nacin ugled i cast iskrenih mudzahida ostati neokaljani. Vjerujem da bi mnogi bili sretni kada bi za ovo mogli optuziti Talibane i time baciti ljagu na njihovu borbu, ali oni su javno osudili taj napad i nisu ostavili nikakve dileme da to nije njihovo djelo. Molim Allaha da nagradi na ovom i onom svjetu sve iskrene mudzahide, a da kazni one koji su skrenuli s pravoga puta.