Neke od posljedica dzihada u Afganistanu!

Tekstualne teme o džihadu

Neke od posljedica dzihada u Afganistanu!

PostPostao/la Kasim » pet dec 16, 2011 12:41 pm

slika

Snimio Massoud Hosseini

Na fotografiji je dvanestogodisnja Tarana Akram, okruzena poginulom i ranjenom djecom nakon eksplozije podmetnute bombe u Kabulu.

Kojim se ciljevima i motivima moze rukovoditi osoba koja je spremna uraditi ovakav strasan zlocin? Navodno su odgovornost za ovaj napad preuzeli clanovi neke pakistanske militantne grupe koji sebe nazivaju mudzahidima.
Imaju li ti ljudi svoju djecu i osjecaje, Allah ih kaznio zbog ovoga.
Kasim

Re: Neke od posljedica dzihada u Afganistanu!

PostPostao/la Saqr Kawkazi » pet dec 16, 2011 1:21 pm

Kasim
Navodno su odgovornost za ovaj napad preuzeli clanovi neke pakistanske militantne grupe koji sebe nazivaju mudzahidima.

Da li ti znas Kasime da nije dozvoljeno nekoga optuziti samo zbog rijeci navodno? To je zabranjeno islamom! Ovo su krupne rijeci koje ti napisa, boj se Allaha, subhanehu we te'ala!

Pazi da te Allah ne stavi na iskusenje da te neko javno optuzuje za ono sto nisi uradio!

Allah te uputio!
Saqr Kawkazi

PostPostao/la Allahov_rob » pet dec 16, 2011 1:32 pm

Kasime, navedi izvor od koga si preuzeo ovu vijest. Ako si je preuzeo od kafirskih medija ili od medija koji su naklonjeni marionetskim vladama u islamskom svijetu onda je jasno o kakvim nepouzdanim izvorima je rijec.

Mi ne vjerujemo kafirima i murtedima dok ne provjerimo njihove izjave to je princip kod vjernika. Zalosno je kako nasjedas na informacije tipa "navodno", jer eto vidis nemaju ni kafiri ni marionetski mediji cvrst dokaz da su to pocinili mudzahidi.

Upitaj se da li imaju mudzahidi ikakve koristi od toga da ubijaju civile ? Odgovor je jednostavan, NEMAJU. Ali zato murtedi i kafiri imaju od toga koristi jer ce mediji svjetski prenijeti kako su mudzahidi zlocinci i barbari koji ubijaju civile cak u svojim zemljama. Upamti da je nevjernicka propaganda okrenuta protiv mudzahida i ostalih mumina. Ono sto se uistinu desava jeste da placenicke kafirske krstaske organizacije poput Black-watera i ostalih i murtedske obavjestajne sluzbe, zeljne krvi, podmecu bombe u vozila, na pijace ili u dzamije gdje se krecu civili i onda kad dodje do eksplozije svu krivicu pokvareni mediji svale na mudzahide. To je istina tih dogadjaja.

Sto se tice sehidskih operacija, njih mudzahidi u islamskim zemljama izvode na tacno odredjene mete: vojne objekte, policijske stanice, strane ambasade (koje sluze kao baze za obavjestajne sluzbe) i ostale vojno-strateske ciljeve. Mudzahidi ne uzimaju za mete dzamije, pijace, ulice kojima se krecu i rade civili i ostale civilne objekte. Upamti da mudzahidi ne ratuju protiv civila nego protiv marionetskih murtedskih vlada i njihove policije i vojske kao i protiv kafira okupatora i njihovih tajni sluzbi i vojske.

Za kraj, ove tvoje postove vezano za dzihad i mudzahide jos cemo jedno vrijeme smatrati kao trazenje tvog odgovora na odredjena pitanja, medjutim uspostavi li se da si tu da bi vrijedjao i blatio dzihad i mudzahide bit ces banovan kao i svi ostali prije tebe koji su isli tim putem.
Allahov_rob

PostPostao/la Kasim » pet dec 16, 2011 1:52 pm

Saqr Kawkazi je napisao/la:
Kasim
Navodno su odgovornost za ovaj napad preuzeli clanovi neke pakistanske militantne grupe koji sebe nazivaju mudzahidima.

Da li ti znas Kasime da nije dozvoljeno nekoga optuziti samo zbog rijeci navodno? To je zabranjeno islamom! Ovo su krupne rijeci koje ti napisa, boj se Allaha, subhanehu we te'ala!

Pazi da te Allah ne stavi na iskusenje da te neko javno optuzuje za ono sto nisi uradio!

Allah te uputio!

Rijec navodno sam ja stavio, jer nisam siguran 100% u izvor. Napisao sam "neka pakistanksa grupa", ali evo sad cu napisati da se radi o pakistanskoj grupi "Lashkar-e-Jhangvi", koja je (opet navodno) preuzela odgovornost za ovaj napad.
Radi se o napadu koji se dogodio 06.12.2011. i u kojem je poginulo oko 60 ljudi, a medju njima najvise djece i civila.
Braca Talibani su se ogradili neposredno nakon sto se ovaj napad dogodio, te su osudili taj kukavicki cin.
Neki ce reci da se radi o siitima, sto je i istina (vecina ubijenih su siiti) i to ce im biti sav komentar. Ali zar pogled na ovu tuznu sliku moze nekoga ostaviti ravnodusnim? Zar se ne radi o nevinoj djeci koja nikome nisu naudila? A rijec je o muslimanima, pa makar oni bili i siiti. Mislim da vecina iskrenih muslimana ovako nesto ne bi pozeljeli ni djeci svojih najvecih dusmana.
Ja se bojim Uzvisenog Allaha, ali mislim da ga se vise trebaju bojati oni koji su ovo uradili, kao i svi oni koji su spremni da to podrze ili na bilo koji nacin opravdaju.
Kasim

PostPostao/la Kasim » pet dec 16, 2011 2:00 pm

Allahov_rob je napisao/la:Kasime, navedi izvor od koga si preuzeo ovu vijest. Ako si je preuzeo od kafirskih medija ili od medija koji su naklonjeni marionetskim vladama u islamskom svijetu onda je jasno o kakvim nepouzdanim izvorima je rijec.

Mi ne vjerujemo kafirima i murtedima dok ne provjerimo njihove izjave to je princip kod vjernika. Zalosno je kako nasjedas na informacije tipa "navodno", jer eto vidis nemaju ni kafiri ni marionetski mediji cvrst dokaz da su to pocinili mudzahidi.

Upitaj se da li imaju mudzahidi ikakve koristi od toga da ubijaju civile ? Odgovor je jednostavan, NEMAJU. Ali zato murtedi i kafiri imaju od toga koristi jer ce mediji svjetski prenijeti kako su mudzahidi zlocinci i barbari koji ubijaju civile cak u svojim zemljama. Upamti da je nevjernicka propaganda okrenuta protiv mudzahida i ostalih mumina. Ono sto se uistinu desava jeste da placenicke kafirske krstaske organizacije poput Black-watera i ostalih i murtedske obavjestajne sluzbe, zeljne krvi, podmecu bombe u vozila, na pijace ili u dzamije gdje se krecu civili i onda kad dodje do eksplozije svu krivicu pokvareni mediji svale na mudzahide. To je istina tih dogadjaja.

Sto se tice sehidskih operacija, njih mudzahidi u islamskim zemljama izvode na tacno odredjene mete: vojne objekte, policijske stanice, strane ambasade (koje sluze kao baze za obavjestajne sluzbe) i ostale vojno-strateske ciljeve. Mudzahidi ne uzimaju za mete dzamije, pijace, ulice kojima se krecu i rade civili i ostale civilne objekte. Upamti da mudzahidi ne ratuju protiv civila nego protiv marionetskih murtedskih vlada i njihove policije i vojske kao i protiv kafira okupatora i njihovih tajni sluzbi i vojske.

Za kraj, ove tvoje postove vezano za dzihad i mudzahide jos cemo jedno vrijeme smatrati kao trazenje tvog odgovora na odredjena pitanja, medjutim uspostavi li se da si tu da bi vrijedjao i blatio dzihad i mudzahide bit ces banovan kao i svi ostali prije tebe koji su isli tim putem.

Kao sto sam vec spomenuo u prethodnom postu, rijec "navodno" sam ja dodao. Nigdje nisam za to okrivio mudzahide, jer vjerujem da iskreni mudzahidi ovakvo nesto ne bi nikada uradili, vec sam rekao da se radi o ljudima (ako ih tako mozemo nazvati) koji sebe nazivaju mudzahidima.
Naravno da braca mudzahidi nemaju NIKAKVE koristi od ovakvih napada i oni su (Talibani) osudili taj napad i ogradili se od njega.
I molio bi da se moje rijeci ne uzijamu kao blacenje mudzahida, jer se radi upravo o suprotnom stavu. Ja sam uvijek za to da se za neko slicno djelo, poput ovoga, imenuje pravi krivac i da taj isti krivac snosi sve posljedice svoga djela. Jer, samo ce na taj nacin ugled i cast iskrenih mudzahida ostati neokaljani. Vjerujem da bi mnogi bili sretni kada bi za ovo mogli optuziti Talibane i time baciti ljagu na njihovu borbu, ali oni su javno osudili taj napad i nisu ostavili nikakve dileme da to nije njihovo djelo. Molim Allaha da nagradi na ovom i onom svjetu sve iskrene mudzahide, a da kazni one koji su skrenuli s pravoga puta.
Kasim

PostPostao/la Kasim » pet dec 16, 2011 2:16 pm

Ostao sam duzan za izvore.

" KABUL, Afghanistan — At least 63 people were killed and scores wounded after bombers struck Shiite religious observances on Tuesday in three cities, detonating explosives amid crowds of worshipers in the first such sectarian attacks in a decade of war in Afghanistan.

Afghans waited for help after an explosion in Kabul, one of three locations in Afghanistan that were attacked on Monday, the holy Shiite day of Ashura. More

The spokesman of a Pakistani militant group, Lashkar-e-Jhangvi, claimed responsibility for the attacks in reports broadcast by Radio Free Europe in Pakistan and by the BBC’s Pakistan service. ...
A Taliban spokesman, Zabiullah Mujahid, condemned the attacks and called the perpetrators “enemies.”

http://www.pashtunforums.com/political-talk-11/pakistani-lashkar-e-jhangvi-responsible-suicide-attack-kabul-24342/index3.html

http://criticalppp.com/archives/65142

I jos dan napomenem @Allahovom_robu da ja nigdje nisam spomenuo sehidske akcije, jer to po meni nije sehidska akcija.
Kasim

PostPostao/la Ebu-Nakib » pet dec 16, 2011 2:28 pm

Da nas dragi Allah sačuva ovakvih ljudi.
Onaj ko ovakvo nesto uradi nema pravo da se naziva muslimanom.
Ebu-Nakib

PostPostao/la Saqr Kawkazi » pet dec 16, 2011 3:13 pm

Kasim je napisao/la:
Saqr Kawkazi je napisao/la:
Kasim

Allah te uputio!

Rijec navodno sam ja stavio, jer nisam siguran 100% u izvor. Napisao sam "neka pakistanksa grupa", ali evo sad cu napisati da se radi o pakistanskoj grupi "Lashkar-e-Jhangvi", koja je (opet navodno) preuzela odgovornost za ovaj napad.
Radi se o napadu koji se dogodio 06.12.2011. i u kojem je poginulo oko 60 ljudi, a medju njima najvise djece i civila.
Braca Talibani su se ogradili neposredno nakon sto se ovaj napad dogodio, te su osudili taj kukavicki cin.
Neki ce reci da se radi o siitima, sto je i istina (vecina ubijenih su siiti) i to ce im biti sav komentar. Ali zar pogled na ovu tuznu sliku moze nekoga ostaviti ravnodusnim? Zar se ne radi o nevinoj djeci koja nikome nisu naudila? A rijec je o muslimanima, pa makar oni bili i siiti. Mislim da vecina iskrenih muslimana ovako nesto ne bi pozeljeli ni djeci svojih najvecih dusmana.
Ja se bojim Uzvisenog Allaha, ali mislim da ga se vise trebaju bojati oni koji su ovo uradili, kao i svi oni koji su spremni da to podrze ili na bilo koji nacin opravdaju.

Rijec navodno nikako ne mozes stavljati moras drugacije formirati recenicu! Pretpostavke (odnosno sumnjcenja) su zabrabnjene islamom!

Moj ti je savjet Kasime ako nisi siguran da li su informacije tacne nemoj da postiras takav clanak, jer doista ce sve (svaki dio tjela, pa cak i um) odgovarati Allahu, subhanehu we te'ala.

Rijec bojati se Allaha, subahehu we te'ala, znaci kada se covek kloni Njegovih zabrana i pridrzava se onoga sto mu je Allah naredio. A Allah je zabranio prenosenje tudih rijeci, zatim gibet, zatim potvaranje muslimana ....

A drugi savjet tebi bilo bi bolje da citas ovakve vijesti od mudzahida, a ne od munafcko-nevjernickih medijja. Koji pokusavaju na svaki nacin da okaljaju mudzahide!
Saqr Kawkazi

PostPostao/la Saqr Kawkazi » pet dec 16, 2011 3:16 pm

Ebu-Nakib je napisao/la:Onaj ko ovakvo nesto uradi nema pravo da se naziva muslimanom.

Koja djela izvode muslimana iz islama?
Saqr Kawkazi

PostPostao/la Ebu-Nakib » pet dec 16, 2011 3:23 pm

Ti sve znaš, što mene pitaš.
Ebu-Nakib

Sljedeća

Natrag na Džihad

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.