Muslimanski časopis El-Džihad br.2

Tekstualne teme o džihadu

Re: Muslimanski časopis El-Džihad br.2

UNREAD_POSTPostao/la Allahov_rob » sri dec 15, 2010 7:57 pm

Hamo je napisao/la:zašto ste ukinuli moj post koji sam ranije iznio?

Tvoj post u kojem si postavio link stranice na kojoj se nalazi tekst o dogadjaju u Stokholmu nema veze sa temom.
فَمَنْ يَكْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَيُؤْمِنْ بِاللَّهِ فَقَدِ اسْتَمْسَكَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقَى لا انْفِصَامَ لَهَا وَاللَّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ
Allahov_rob

UNREAD_POSTPostao/la zupcanik » sub dec 18, 2010 11:48 am

Naravno da moze da se islam siri na lijep nacin.Jedan od lijepih nacina je dzihad,a drugi da se pokupite i na ratne zone,umjesto pusaka megafone u ruke,i pozivajte u islam.Jedino sto ce te pozvat na sebe jest minobacac,kakva granata,snajperski metak ili nesto slicno.
Pa nam javite kako ste prosli.
I naravno da je islam lijepa vjera,zamislite kako bi bilo ruzno da kad kafiri zapucaju na nas,mi necemo da se branimo.To bi bilo ruzno u ocima naseg Plemenitog Gospodara,sto dozvoljavamo da nam sestru i bracu ubijaju.
Ja neznam kako nekima ne dosadi par otrcanih fraza uvjek citirati kako je islam lijepa vjera,islam je mir,islam je ljubav itd itd.
Gdje vi saznajte o islamu,na BBC/u?
Zasto niste onda u ratu,kad su cetnici napadali,samo zato sto smo muslimani,zasto tada niste vikali:Ej ceto islam je ljubav,islam je mir islam je....i spade ti glava???
Neznam da je ikada iko to uradio?
Kakva je sad razlika sto Americki "cetnici" napadaju muslimane da drugim mjestima???
Selam alejkum
"Vukovi jedino postuju snazan udarac lava,a lavovi sa logikom ovce ne ostavljaju utisak."Ilijas Kasmiri
zupcanik

UNREAD_POSTPostao/la abuhamza » sub dec 18, 2010 3:23 pm

"Naravno da moze da se islam siri na lijep nacin.Jedan od lijepih nacina je dzihad,a drugi da se pokupite i na ratne zone,umjesto pusaka megafone u ruke,i pozivajte u islam."

Okani se filozofiranja!!! Ne sekiraj se ti za nas. Da'wa je prioritet broj 1, ali ne boj se ti brate - nismo mi zaboravili ni nasu svetu duznost - dzihad!
Ne zaboravi da su braca i sestre mnogo pametniji nego taguti, kafiri i njihove sluge (munafici i ostala bagra). Necemo mi lako nasjesti na niske provokacije koje imaju za cilj da izvuku iz nas ili da nas podstaknu da kazemo nesto kako bi neprijatelji islama kasnije to mogli iskoristiti za svoje prljave igre.

Administracija ovog portala, a i vecina clanova, su pametni!!!
Ne nasjedamo mi tako lako na neke djecije fore...
"Jihad and rifle alone. No negotiations. No conferences and No Dialogue"
abuhamza

UNREAD_POSTPostao/la javor » sub dec 18, 2010 7:44 pm

Halkas31 je napisao/la:
Hamo je napisao/la:kao da se islam ne može širiti na neki drugi ljepši naćin.

slazem se s ovim

pogotovo danas ovo salje poruku da je Islam opasan, a ne ovako lijepa vjera kakva jeste

a zar su palestinska djeca sirila islam sabljom? kako mozes da zaboravis sve to? pa oni nece nikada biti zadovoljni sa tobom. i treba da bude opasan. vidi kafiri nas sada vise postuju. sve dok im ne pokazes zube neces dobiti respekta. oni su kao psi, ako bjezis od njih, ako im popustas, igrace se sa tobom kako hoce, ako im uzvratis kukavicki bjeze.
Zadnja izmjena: javor; sub dec 18, 2010 8:04 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
Allahov zakon na Allahovoj zemlji!
javor

UNREAD_POSTPostao/la javor » sub dec 18, 2010 7:57 pm

Allahov_rob je napisao/la:
Hamo je napisao/la:zašto ste ukinuli moj post koji sam ranije iznio?

Tvoj post u kojem si postavio link stranice na kojoj se nalazi tekst o dogadjaju u Stokholmu nema veze sa temom.

Jeste, njihove medije su izjavile da se razneo. Odkud da znam ja da li je to istina? Osoba je opisana kao veoma inteligetna a u djelima primitivna. Ne treba se baviti mnogo sa ovome i van teme.
Allahov zakon na Allahovoj zemlji!
javor

UNREAD_POSTPostao/la hajro » sri jan 12, 2011 7:27 pm

Hamo jasam napisao samo jednu rijec u svom postu kojega sada nema(rijec mashAllah) i nema toga posta shto more biti belcim neki problem ili slucajnost.
A ovo shtosi napiso:
halalite, i ja bi volio biti šehid, prva kap krvi i sve grijehe Allah oprosti, bez kaburskog iskušenja, i hurije, subhanallah.

pa brate shtate koči?
Ako imash nijjet i dozvolu od majke i sredstva shtate onda koci?
Ako odesh dovi za sve nas a ako te Allah s.w.t. pocasti shehadetom i kad prodze vremena pa nevidish brata hajru u njemu moli Allaha s.w.t. dami oprosti grijehe i uvedeme u Dzennet izvanredni.
slika
hajro

UNREAD_POSTPostao/la zupcanik » sub apr 09, 2011 11:03 am

abuhamza je napisao/la:"Naravno da moze da se islam siri na lijep nacin.Jedan od lijepih nacina je dzihad,a drugi da se pokupite i na ratne zone,umjesto pusaka megafone u ruke,i pozivajte u islam."

Okani se filozofiranja!!! Ne sekiraj se ti za nas. Da'wa je prioritet broj 1, ali ne boj se ti brate - nismo mi zaboravili ni nasu svetu duznost - dzihad!
Ne zaboravi da su braca i sestre mnogo pametniji nego taguti, kafiri i njihove sluge (munafici i ostala bagra). Necemo mi lako nasjesti na niske provokacije koje imaju za cilj da izvuku iz nas ili da nas podstaknu da kazemo nesto kako bi neprijatelji islama kasnije to mogli iskoristiti za svoje prljave igre.

Administracija ovog portala, a i vecina clanova, su pametni!!!
Ne nasjedamo mi tako lako na neke djecije fore...

Znam da je proslo vise od tri mjeseca od pisanja ovog posta.Ali do sada ga ja nisam vidio.Inace se nebi obazirao na takve stare postove i ponovo ih ozivljavao,ali na ovaj moram.
Nisam nesto mnogo pametan,a elhamdulillah nisam ni glup pa da ne mogu da skontam sta se pise izmedju redova.
Hocu samo da te upitam brate AbuHamza par pitanja.
Kakve ja provokacije plasiram ovdje???
I sta ja hocu da izvucem tim provokacijama ono sto ja vec neznam???
I o kakvim se prljavim igrama ovdje radi???

Nisam zaboravio da su braca i sestre pametniji od taguta,musrika i od ostalih sorti nevjernika jesi li ti mozda zaboravio?

Prije nego sto ista napises dobro proberi sta ces napisati,jer sljedeca "stanica" na kojoj bi se ja i ti mogli vidjeti je sudnji Dan,inshaAllah.

Esselamu alejkum
"Vukovi jedino postuju snazan udarac lava,a lavovi sa logikom ovce ne ostavljaju utisak."Ilijas Kasmiri
zupcanik

UNREAD_POSTPostao/la Logos » sub apr 16, 2011 2:02 pm

Zaista kada sam otvorio časopis prvo što mi je palo na pamet terorizam a ne npr. sloboda. A borba koji vaša braća vode u Avganistanu jeste borba za slobodu.
Protiv modernog sveta!
Logos

UNREAD_POSTPostao/la Hidajet » sub apr 16, 2011 8:33 pm

Zupcanik brate, mislim da je brat Abu Hamza pobrkao citate, jer sudeci po odgovoru vise lici na obracanje Hami ili Halkasu, Allah najbolje zna.

Logos, sta je terorizam?
Hidajet

Prethodna

Natrag na Džihad

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.