AYMAN AL-ZAWAHIRI

Tekstualne teme o džihadu

AYMAN AL-ZAWAHIRI

UNREAD_POSTPostao/la Kraks » pet dec 09, 2011 3:39 pm

Selam alejkum!

Nisam neki strucnjak za ove kompjutere pa molim da mi halalite ako kad kiksam. Danas sam mislio postaviti temu o izjavi dr. Aymana al-Zawahirija, ali izgleda da nisam sve odradio kako treba (nisam nikada postavljao ranije neku temu). Ako su moderatori temu uklonili zbog nekog razloga, onda znaci da nije bilo do mene, ali valjda bi me upozorili zbog toga da ubuduce ne ponavljam slicne greske. Ja cu to opet napisati, iako mi tipkanje nije jaca strana.
--------------

Ayman al-Zawahiri je uputio izjavu (Americi i svijetu) da Al Kaida drzi u zarobljenistvu Amerikanca koji je prije tri mjeseca otet u Pakistanu. Radio je oko pet godina u Pakistanu u nekoj privatnoj firmi koja se bavi razvojnim projektima za razne strane izvodjace. Za njegovo pustanje na slobodu od Amerike se trazi ispunjavanje sljedecih zahtjeva:
- obustava zracnih napada na Afganitan, Pakistan, Somaliji i Jemen,
- oslobadjanje zarobljenika medju kojima su i rodjaci sejha Osame bin Ladena, rahimuhullah.
- oslobadjanje trojice optuzenih za ucesce u napadu na WTC 1993. godine.

Al-Zawahiri je kazao da "kao sto Amerikanci hapse sve za koje sumnjaju da su u vezi sa Al Kaidom ili Talibanima, tako smo i mi zarobili ovog covjeka". Upozorio je krscanski zapad da ce im se osvetiti za ubijanje sejha Bin Ladena, rahimuhullah, kao i Atije Abdel Rehmana koji je ubijen pred njegovom dvojicom sinova. Na kraju je al-Zawahiri porucio porodici Amerikanca kojeg oni drze zatocenog da "Obama moze osloboditi taoce, ali on bjezi od odgovornosti".

Sad su Amerikanci na potezu...
Kraks

Re: AYMAN AL-ZAWAHIRI

UNREAD_POSTPostao/la Yemama » sub dec 10, 2011 6:57 am

Ne vjerujem da intelekt poput njega vjeruje da bi ameri okom trepnuli zbog jednog sunarodnjaka a kamo li udovoljili ovim zahtjevima, dok istovremeno zrtvuju na hiljade svojih ljudi u borbi protiv Allahovog sherijata.

Navedi izvor ovih izjava, odakle su?
Yemama

UNREAD_POSTPostao/la Allahov_rob » sub dec 10, 2011 4:10 pm

@Kraks, kada postavljas vijest onda navedi izvor odakle si preuzeo ili preveo doticnu vijest. Ne treba nam link do stranice nego napises na kraju:

Izvor: naziv stranice
Allahov_rob

UNREAD_POSTPostao/la Kraks » pon dec 12, 2011 11:16 am

Halalite sto nisam stavio izvor informacije. Ovo mi je prvi put da postavljam neku temu pa nisam znao.

Uglavnom, informaciju sam procitao na www.newspakistan.pk, link

http://www.newspakistan.pk/2011/12/01/Al-Qaeda-abducted-USAID-worker-Warren-Weinstein-in-Pakistan-SITE/
Kraks

UNREAD_POSTPostao/la Ebu-Nakib » pon dec 12, 2011 3:06 pm

Zawahiri obećao uslovno puštanje 70 godišnjeg američkog radnika. Malo mi ovo i smiješno , čovjek ima 70 godina.
Pa svakome je jasno da amerika neće pristati na ovakvo nešto.
Ebu-Nakib

UNREAD_POSTPostao/la Imrad » uto dec 13, 2011 10:22 am

Koliko sam uspio shvatiti, taj je covjek bio nekakav strucnjak za razvoj i boravio je u Pakistanu pet godina. Obican covjek, jos starac, kojem su pakistanske vlasti dale boravak u svojoj zemlji. I malo mi je cudno da je bas u Pakistanu kidnapovan i odjednom osvanuo kod Al Kaide u Afganistanu. Pa onda nedavni napadi u Kabulu na siijite za koje je odgovornost preuzela neka pakistanska grupa. Asli se nesto kod Pakistanaca mijenja u odnosu prema Americi.
Imrad

UNREAD_POSTPostao/la Ebu-Nakib » uto dec 13, 2011 1:27 pm

Znam samo jedno a to je:

Al-Mumtahanah ajet 8.

"Allah vam ne zabranjuje da činite dobro i da budete pravedni prema onima koji ne ratuju protiv vas zbog vjere i koji vas iz zavičaja vašeg ne izgone – Allah, zaista, voli one koji su pravični"
Ebu-Nakib

Natrag na Džihad

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.