"ZBUNILI" STE NAS O DAIJJE , "PODUCITE" NAS !!

Zašto im smetamo.

"ZBUNILI" STE NAS O DAIJJE , "PODUCITE" NAS !!

PostPostao/la ebu Kudame » sri nov 09, 2011 10:36 pm

"ZBUNILI" STE NAS O DAIJJE , "PODUCITE" NAS !! ( Pismo i pitanja za daijje i sve muslimane ,povodom napada na ambasadu)

Esselamu alejkum we rahmetullahi we berekatuhu
Slusajuci iz dana u dan, iz sata u sat,iz obracanja u obracanje , ostre napade na nasu bracu u Gornjoj Maoci i sve one koji misle „isto“ kao oni ,koristeci pri tome rijeci od kojih se ledi krv u zilama Allahovom voljom odlucio sam napisati nekoliko stvari koje tište mene,a nadam se i mnogo ostale brace, „zbunjenih“ onime sto ste nas vi isti dojucer ucili!

Zadnji događaji koji su se odigrali u Sarajevu , (tj. Napad naseg brata Abdurrahmana na ambasadu kufra i terorizma –AMERIKE ) su Allahovom voljom i određenjem pokazali mnoga lica onih koji se kriju pod plaštom islama,pod titulama i zvanjima koji mnogim neznalicama i ljudima koji su skloni taklidu(slijepom slijeđenju istih) predstavljaju vrhunac sejhluka i znanja naspram drugih.Neki od njih osuđujuci ovaj cin koji je uradio nas brat ,i koji je uistinu velika greska, idu toliko daleko da svojim izjavama cine jasan kufr i pomazu kafire protiv muslimana,a da toga nisu ni svjesni.Pa tako odricuci se od greske brata (i to bez izuzetka ,svaki od njih se nije odricao serijatskim putem nego ulagivanjem domacim ili stranim kafirima,nacionalizmom,dzehlom,kiburom i mrznjom koju govore njihovi jezici i pera ,a kako li je tek ono sto kriju njihova prsa ?! )i bjezeci od grijeha koji je pocinio nas brat sami upadaju u kufr i jos vece grijehe nego sto je sam Abdurrahman uradio.Pa sta vam je kako sudite?!?! Vidimo svaki dan izjave nekog dr.,mr.,dec.,prof., .. kako poziva i huška policiju i državne službe da se bore protiv (kako oni zovu) ideologije tekfira ,koja je opasna za sve bosnjake.
Dojucerasnje „tekfirdzije“(tj. Ovi isti koji mijenjaju dlaku kako im diktiraju drugi) koje su nas („obicne“ muslimane i tragaoce za znanjem) ucili kako je pomaganje kafira protiv BILO KAKVIH muslimana (makar bili najveci novotari,ako ih to nije izvelo iz vjere) KUFR koji izvodi covjeka iz islama sada velikodusno i sa nestrpljenjem sarađuju sa kafirima i kako i sami kazu jedva cekaju da se pohapse neki ljudi koji su im kost u grlu.

Ti isti,nakon javnog i dokazanog nepoznavanja islama i tema koje su bile predmet razilazenja ,sastavljanjem nekih ukradenih i neznanjem potkovanih proglasa pokusali su da se suprostave TEKFIRU (tj. Jednom od propisa serijata,) i toliko plaseci narod tekfirom ne govoreci im da je to jedan od ruknova islama . I nakon ukazivanja na greske u proglasu jos se hvale njime !? Allahu mustean .

I gle ?! Od koga su ukrali dio proglasa? Od najveceg „ tekfirdzije“,“nostradamusa“,“kvazi ucenjaka,“ Ebu Muhammed el Makdisija . Da,da , onog istog Makdisija koji je nekoc bio u SAFFu kao ulema u zatvorima i torture koje mu se desavaju.
Ali to me ne cudi ni najmanje, nego mi cudno sto oni koji su im odgovarali na proglas i koji su drzali predavanja o greskama i neznanju koji je u njemu poturene danas staju u isti saff sa njima ,a odricu se onoga od prije?!

Pozivate se na ulemu ?!

Da li vam ta ulema dozvoljava da sarađujete sa kafirima protiv muslimana?
Da li vas ta ulema uci da sutite na kufrove i sirk koji je oko vas (za koji i sami priznate da je kufr i sirk) pozivajuci se na neka manja zla i druge budalastine koje govorite ?
Da li vas ta ulema uci da pricate o svemu drugome osim o tewhidu i upozoravanju na sirk koji je oko ovog naroda sa kojim zivimo?
Da li vas ta ulema uci da NIJEDAN od vas ne odrzi predavanje o demokratiji i njenom kufru za ovoliko godina,a cesto smo svjedoci da drzite i po nekoliko puta predavanja o tome kojom nogom se ulazi u mesdzid !?
Da li vas ta ulema uci da svim silama opravdate i sutite na sirk vasih vođa,a kada neko od „tekfirdzija“ ucini nesto odmah odrijesite vase lazne lezicine i ospete paljbu po njima?
Da li vas ta ulema uci ako neko od vasih daijja ili efendija pozove na pravljenje kipova npr . to isto vazi i za vas jer sutite o tome ?

I jos milion ovakvih pitanja ...

I od kada postade Amerika vas prijatelj ?? DA , DA !! To vam kaze vas reis da niko nema pravo ovo da radi nasem(tj. Njegovom i vasem) DOKAZANOM prijatelju.
Sta je sad o daijje ?? ZASTO SE O OVOME SUTI ???

Jedno je osuditi napad ,kao sto su uradila nasa braca ,na veoma lijep i serijatski nacin sa dokazima,a drugo je u toj osudi obozavati ameriku,huskati kafire protiv muslimana,prozivati i sa velikim neznanjem nazivati pogrdno bracu muslimane. ZASTO SE O OVOME SUTI ???

Zar nije neuporedivo gore sutati o ovome naspram ovog dijela ?
Zar nije neuporedivo gore sutati na bezbroj poziva sa najcasnijih mjesta –mesdzida i minbera u demokratiju i dzahilijetske sekte(stranke ) i ostale kufrove –a za sve ovo ste dooooobro svejsni ,svaki od vas !

Da li je to ovaj napad gori od pozivanja na biranje taguta (tj. Demorkatsko glasanje ) ?
Da li je to ovaj napad gori od dozvoljavanja i pozivanja na pravljenje kipova papi i ostalim kafirima ?
Da li je to ovaj napad gori od dova koje se upucuju musricima od strane vaseg vođe?
Da li je gori ovaj napad ili žaljenje za komunizmom?
Da li je gori ovaj napad ili huškanje kafira na muslimane?
Da li je gori ovaj napad ili slavnjenje i cestitanje kafirskih praznika?
Da li je gori ovaj napad ili izmisljanje hadisa o Sudnjem danu od strane vaseg vođe ?
Da li je gori ovaj napad od otvaranja centara u kojima ce se psovati ashabi i majke vjernika ?
Da li je gori ovaj napad od poziva na suzivot i toleranciju ?
Da li je gori ovaj napad od konferencija za zblizavanje vjera i međureligijska vijeca i dijalozi?
Da li je gori ovaj napad od sastavljanja deklaracija po kojima bi se trebali ponasati „evropski muslimani“ ,koju je sastavio vas vođa,samo da zadovolji svoju bracu sa zapada ,bracu svinja i majmuna?

Da li je gori ovaj napad od ešarizma,maturidizma,sufizma,rafidizma i ostalih „izama“ od kojih je satkana tzv IZ?
Odgovor znamo SVI . Nema velike potrebe da progovarate uopste.Ostanite i dalje nijemi sejtani kao sto sutite za mnoge stvari !

I na kraju pitam svakoga od vas :

Ako ocite musrike pravdate te´vilom(pogresnim tumacenjem) zasto to isto ne uradite i za VELIKI GRIJEH koji je ucinio Abdurrahman. Mozda je nas brat procitao ajet „I borite se protiv musrika isto kao sto se i oni protiv vas bore „ i protumacio da treba napasti ove sluge izraela,neciste jedače svinja,teroriste i zalime protiv Allahove vjere Amerikance . Zar vi sami ne cujete svakodnevna teroriziranja nase brace po Afganistanu,Iraku,Pakistanu od strane ovih obožavaoca krsta ??Zasto ovde nema te'vila ???

Slusam jednog od „vasih“ kako kaze da imaju SAMO dvije mogucnosti sto je ovo uradio Abdurrahman. Ili je lud ili je zaveden od strane nekoga(a znamo i na koga cilja) i za to doooobro placen.Da li to isto mislite i za Halida ibn Velida kada je pogrijesio??

Zasto niste postupili pa „necime“(npr. dzehlom,te'vilom...) prvo opravdali brata zbog ovoga?
Zasto niste postupili kao Poslanik salallahu alejhi we seleme sa Halidom ibn Velidom ,kada je ovaj pogrijesio(daleko veca greska nego brat Abdurrahman) ???
I ne samo ovo nego neki od vas ga ne zovu ni bratom nego prijateljem! Je li ga to tekfirite ? Ili je ostalo komunizma u
vama ?

Da li je Poslanik se pravdao i odricao kao sto se vi odricete ???
Da li je Poslanik zalio i ulagivao se kafirima kao sto se vi zalite ???
Da li je Poslanik pomagao kafire protiv muslimana kao sto vi pomazete ???
Da li je Poslanik sutio na mnogo veca nedjela kao sto vi sutite ???

PA ŠTA VAM JE ?? KAKO TO SUDITE ???

I posljednja dova je : Hvala Allahu Gospodaru svjetova ,Mudrome ,Onome koji daje da se dese neki sebebi da bi nam ukazao na mnogo vece stvari koje su oko nas .
Molim Allaha za oprost.
Esselamu alejkum we rahmetullahi we berekatuhu
brat Haris
ebu Kudame

Re: "ZBUNILI" STE NAS O DAIJJE , "PODUCITE" NAS !!

PostPostao/la Mus'ab » čet nov 10, 2011 2:06 am

Esselamu alejkum we rahmetullah

hoćeš i ti na naslovnu jel :D

Ehlen we sehlen ahi
Mus'ab

PostPostao/la Faraj11 » čet nov 10, 2011 9:41 am

Esselamu alejkum!

Razumijes li ti, brate Harise, sve ovo sto si napisao?

Da li je gori ovaj napad od poziva na suzivot i toleranciju ?
i da ne citiram sve ostalo sto si napisao...

Po tebi je gore pozivati na suzivot i toleranciju, nego uzeti pusku i izvesti neki, ko fol, napad na kjafire. Bez obzira koliko ce taj napad izazvati stete svim muslimanima, a posebno selefijama, sto se moze i vidjeti posljednjih dana nakon toga napada.
Mi moramo prihvatiti realnost da zivimo u drzavi u kojoj nisu svi muslimani i da sve te nemuslimane nemozemo tek tako napucati nogom iz drzave ili ih preko noci vratiti u Islam.
Ili ti mozda, brate Harise, ne zivis u BiH pa ti neke stvari nisu jasne?
Kada bi sada napravili neku anketu, vjerovatno bi vidili da je vise muslimana u BiH protiv selefija (pogotovo tekfirdzija), nego katolika i pravoslavaca jer njih to puno i ne zanima. Oni ce te prihvatiti takvog kakav si samo ako ih ne diras. A muslimani su ti koji ce te htjeti promjeniti. Zato napadi dolaze od saffovaca i drugih, jer su oni, ne zaboravimo, poslije rata bili nositelji istih ideja, ali se sada osjecaju ugrozeno jer nisu oni vise ti koje ce braca slusati...
Faraj11

PostPostao/la ebu Kudame » čet nov 10, 2011 12:27 pm

suzivot koji je u granicama Kur'ana i sunneta je nesto sasvim drugo ,a suzivot i toleranciju koju ovi(tj ceric i kompanija ) propagiraju je svakako gora i veca nego 10 ovakvih napada.
ebu Kudame

PostPostao/la Saqr Kawkazi » čet nov 10, 2011 12:51 pm

@ Faraj11

Sta mislis koja ce osoba biti vjecno u Dzehnnemu ona koja ucini veliki grijeh ili ona koja ucini sirk pripisivajuci Allahu druga a ne pokaje se u toku svoga zivota?
Saqr Kawkazi

PostPostao/la PANTER_ » čet nov 10, 2011 1:20 pm

@Ebu Kudame
Brate Harise Allah ti povecao basiret i teufik. Ovako treba da razmislja svaki vjernik, i ovo je cisto Islamsko razmisljanje.

@Faraj11, nekome kad se govori istina to mu poveca znanje, ubjedjenje i to ga priblizava Allahu, a nekima nazalost kad se govori istina, ona im samo poveca zabludu, poveca im bolest srca, poveca im licemjerstvo u srcu, Allahu se utjecemo od ovih stvari. Jedan savjet od mene druzi se vise sa Allahovom knjigom i razmisljaj o porukama Gospodara, i trudi se da te Allahova knjiga odgoji.
PANTER_

PostPostao/la Koma » čet nov 10, 2011 2:14 pm

Da te Allah SWT nagradi brate Harise. Tvoj post izražava i moje mišljenje.

Amerika i Izrael su kršćani i jevreji koji su uzeli sebi za prijatelje i saveznike jedni druge i tako su zabranjeni da nama budu prijatelji jasnim ajetom i ko poslije toga kaže da nam je Amerika prijatelj takav je KJAFIR i to je rekao ALLAH SWT u jasnom ajetu.

Molim Allaha SWT da sve otpadnike od sunneta koji brane ovog KJAFIRA SERIĆA uputi na Pravi Put ponovo ili da se bar svi obriju kao onaj Bušatlić i onda ćemo znat da Allah SWT čisti naše redove od otpadnika.

Molim Allaha SWT za pomoć onima koji su na istini.
Koma

PostPostao/la Faraj11 » čet nov 10, 2011 2:53 pm

ebu Kudame je napisao/la:suzivot koji je u granicama Kur'ana i sunneta je nesto sasvim drugo ,a suzivot i toleranciju koju ovi(tj ceric i kompanija ) propagiraju je svakako gora i veca nego 10 ovakvih napada.

Pustimo sad na stranu Cerica i "kompaniju". Ja sam samo htio reci da smo mi "osudjenji" na suzivot u Bosni i to je tako. Ne mozemo tu nista promjeniti, bez obzira koliko to zeljeli. Nas zadatak treba biti da radimo na tome da nas drugi, posebno braca muslimani, prihvataju ovakve kakvi jesno. Moramo svima pokazati da nasa vjera nije i ne smije biti nikome prijetnja i da im od nas nece doci nikakvo zlo. Moramo im pokazati da je selefizam nesto najcisce sto islam ima, pozivati ih da se i sami u to uvjere, pomoci im u tome. Trebamo uputiti dove za naseg brata koji je bio nepromisljen da uradi takvo nesto i moliti Allaha da mu pomogne u teskim danima. Ali, ne smijemo podrzavati ono sto je on uradio, jer cemo na taj nacin poslati svima (posebno neprijateljima Islama) poruku da su u pravu oni koji nas smatraju prijetnjom i koji pozivaju na nas linch. Ja razumijem tvoje emocije, ali malo subura brate. Halali ako sam te uvrijedio, jer mi to nije bila namjera.
Faraj11

PostPostao/la Faraj11 » čet nov 10, 2011 3:00 pm

Saqr Kawkazi je napisao/la:@ Faraj11

Sta mislis koja ce osoba biti vjecno u Dzehnnemu ona koja ucini veliki grijeh ili ona koja ucini sirk pripisivajuci Allahu druga a ne pokaje se u toku svoga zivota?

Allah najbolje zna!

"Bogu pripada sve sto je na nebesima i na zemlji. Ako vi pokazujete ono sto imate u svojim dusama ili to skrivate, Allah ce za to traziti obracun od vas (na Sudnjem danu) i oprostiti kome hoce, a kazniti koga hoce. Allah je svemocan."
Faraj11

PostPostao/la Faraj11 » čet nov 10, 2011 3:05 pm

PANTER_ je napisao/la:@Ebu Kudame
Brate Harise Allah ti povecao basiret i teufik. Ovako treba da razmislja svaki vjernik, i ovo je cisto Islamsko razmisljanje.

@Faraj11, nekome kad se govori istina to mu poveca znanje, ubjedjenje i to ga priblizava Allahu, a nekima nazalost kad se govori istina, ona im samo poveca zabludu, poveca im bolest srca, poveca im licemjerstvo u srcu, Allahu se utjecemo od ovih stvari. Jedan savjet od mene druzi se vise sa Allahovom knjigom i razmisljaj o porukama Gospodara, i trudi se da te Allahova knjiga odgoji.

Neka te Allah nagradi na savjetu. Ja sam odabrao Allahov put, nekad mi bude tesko, ali stisnem zube i idem tim putem. Istina je jedini pravi put i ja je uvjek prihvatam. Znanje je ono cemu tezim na ovom dunjaluku, ali znanja nikada dosta. Stoga ja ucim i od tebe, brate, kao i od drugih, jer niko nije toliko pametan da sve zna. Neka nas Allah sve usmjeri na pravi put!
Faraj11

Sljedeća

Natrag na Drugi o nama

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.