saff je napisao/la:Mi u Saffu smo prije nekoliko mjeseci pozvali urednike http://www.putvjernika.com da otkriju svoje identitete i na taj nacin
preuzmu odgovornost za ono što rade. Medjutim, prozvani su se oglušili na naše pozive i odlucili ostati anonimni. Zašto su ti ljudi još uvijek anonimni a bave se tako opasnim poslom i kome najviše odgovara da oni
budu anonimni i da uredjuju baš ovakvu internet stranicu?
Mi muslimani danas, nazalost, zivimo u svijetu gdje su iluzija i stvarnost suprotne jedna drugoj. To je odlika dedzalovog vremena. Iluzija je da se ne moze saznati ko stoji iza stranice, a istina je da obavjestajne sluzbe veoma dobro znaju stvarno stanje.
Onaj ko je dao prostor na serveru moze u kojem hoce trenutku pogledati u bazu podataka i vidjeti: ko pise sta, odakle taj dolazi, odakle mu informacije i sl.
Zato je zalosno da je saff krenuo putem napadanja muslimana ma kakvi oni bili. Iz moje licne perspektive, aktivni clanovi ovog foruma, cine mi se kao iskreni muslimani. Ne slazemo se mi u svemu ali to ne znaci da neko ima pravo da ih napada. S druge strane bilo bi dobro strpiti se i ne reagovati odmah pa vracati istom mjerom. Taj put je dedzalov put jer je dedzalu najbitnije naglasavati RAZLIKE a sakrivati SLICNOSTI. Nije mi drago sto je saff ovo napisao protiv ove stranice i smatram to krajnje jeftinim i prozirnim pristupom, pa cak i manipulacijom. Autor vjerovatno ne zna kako internet funkcionise pa jadnik misli da ako mu administrator ne odgovori na upit da niko na svijetu ne zna ko je on. S druge strane, ne svidja mi se ni kad odavde napadaju saff jer je i to pretjerivanje. I tamo su muslimani koji su moze bit pretjerali i pogrijesili. Ne bi bilo lose pozvati ih na mir. Ne moramo se voliti, vec postovati kao ljudi na istom putu.
Ovo je moje misljenje, i ja to smatram srednjim putem. Ako mi prvi pruzimo ruku, moze bit Allah nama prvima "pruzi ruku" na ahiretu i izbavi nas iz Teske nevolje. Amin.