saff o ovoj stranici

Zašto im smetamo.

Re: saff o ovoj stranici

UNREAD_POSTPostao/la carskaVojska » pon jan 25, 2010 11:38 pm

saff je napisao/la:Mi u Saffu smo prije nekoliko mjeseci pozvali urednike http://www.putvjernika.com da otkriju svoje identitete i na taj nacin
preuzmu odgovornost za ono što rade. Medjutim, prozvani su se oglušili na naše pozive i odlucili ostati anonimni. Zašto su ti ljudi još uvijek anonimni a bave se tako opasnim poslom i kome najviše odgovara da oni
budu anonimni i da uredjuju baš ovakvu internet stranicu?

Mi muslimani danas, nazalost, zivimo u svijetu gdje su iluzija i stvarnost suprotne jedna drugoj. To je odlika dedzalovog vremena. Iluzija je da se ne moze saznati ko stoji iza stranice, a istina je da obavjestajne sluzbe veoma dobro znaju stvarno stanje.

Onaj ko je dao prostor na serveru moze u kojem hoce trenutku pogledati u bazu podataka i vidjeti: ko pise sta, odakle taj dolazi, odakle mu informacije i sl.

Zato je zalosno da je saff krenuo putem napadanja muslimana ma kakvi oni bili. Iz moje licne perspektive, aktivni clanovi ovog foruma, cine mi se kao iskreni muslimani. Ne slazemo se mi u svemu ali to ne znaci da neko ima pravo da ih napada. S druge strane bilo bi dobro strpiti se i ne reagovati odmah pa vracati istom mjerom. Taj put je dedzalov put jer je dedzalu najbitnije naglasavati RAZLIKE a sakrivati SLICNOSTI. Nije mi drago sto je saff ovo napisao protiv ove stranice i smatram to krajnje jeftinim i prozirnim pristupom, pa cak i manipulacijom. Autor vjerovatno ne zna kako internet funkcionise pa jadnik misli da ako mu administrator ne odgovori na upit da niko na svijetu ne zna ko je on. S druge strane, ne svidja mi se ni kad odavde napadaju saff jer je i to pretjerivanje. I tamo su muslimani koji su moze bit pretjerali i pogrijesili. Ne bi bilo lose pozvati ih na mir. Ne moramo se voliti, vec postovati kao ljudi na istom putu.

Ovo je moje misljenje, i ja to smatram srednjim putem. Ako mi prvi pruzimo ruku, moze bit Allah nama prvima "pruzi ruku" na ahiretu i izbavi nas iz Teske nevolje. Amin.
carskaVojska

UNREAD_POSTPostao/la Ghuraba » uto jan 26, 2010 1:20 am

Postao/la carskaVojska
Mi muslimani danas, nazalost, zivimo u svijetu gdje su iluzija i stvarnost suprotne jedna drugoj. To je odlika dedzalovog vremena. Iluzija je da se ne moze saznati ko stoji iza stranice, a istina je da obavjestajne sluzbe veoma dobro znaju stvarno stanje.

Kaze Uzvišeni Allah u prijevodu značenja: "Allah je -nama boga osim Njega- Živi i Samoopstojeći Održavatelj! Ne obuzima Ga ni drijemež ni san! Njegovo je ono što je na nebesima i na Zemlji! Ko se može pred Njim zauzimati bez Njegovog dopuštenja?! On zna šta je bilo prije i šta će biti poslije njih i oni ne mogu obuhvatiti od Njegovoga znanja osim koliko On želi! Njegova Kusija obuhvaća i nebesa i Zemlju i Njemu nije teško održavati ih! On je Svevišnji i Veličanstveni! (El-Beqara, 255)

Ma koliko god tehnologija uznapredovala ljudi samo znaju koliko Allah hoce (zeli), a Allah je Taj koji zna sve i tajno i javno, i ono sta ljudska srca kriju! Allah, azze we dzelle, je Taj koji radi sta zeli! Ako Allah, subhanehu we te'ala, nesto ne zeli to se nece desiti pa makar tehnologija bila na samom vrhuncu!!!
Imam Ahmed, rahimehullah, je rekao:
"Čovjeku je potrebnije znanje od hrane i pića, jer hrana i piće mu zatrebaju samo nekoliko puta na dan, a znanje svaki put kada uzdahne i izdahne."
Ghuraba

UNREAD_POSTPostao/la PEINTURESM » uto jan 26, 2010 1:37 am

@carskaVojska, je li to ima potrebe traziti ko stoji iza ove stranice i napadati ljude sto govore istinu? Ko to sebi moze priustiti takav luksuz? Iskreni vjernik musliman? Nikad!

Produzene ruke taguta, oni su ti koji napadaju i traze identitete vjernika kako bi ih potvarali i spletkarili protiv njih! U prsima prema takvima nosim mrznju i imam rijeci za njih koje ne zelim napisati!

I bas mi je cudno murdzijsko shvatanje "teorije zavjere protiv svih murdzija svijeta", da ne kazem smjesno! Ja bih radije rekao da su murdzije zapale u finansijsku krizu i sada bjesomucno napadaju sve oko sebe!!! hahahahahaha
PEINTURESM

UNREAD_POSTPostao/la hajro » uto jan 26, 2010 7:27 pm

Priznaces ahi da je teorija u najmanju ruku cudna i da nije zalosna bila bi smjasna!

Plaho zalosna ali i smijeshna.
slika
hajro

UNREAD_POSTPostao/la carskaVojska » uto jan 26, 2010 10:14 pm

Pa logika je veoma jednostavna. Dedzalu su jos jedino smetnja ljudi koji se drze Kur ana i sunneta i zato ih se najvise i ocrnjuje. Davnih dana sredili su krscanstvo, pa su ovi uveli pedere kao normalnu stavku istog. Judeizam su namjerno pogresno protumacili pa im ona saka jevreja koji se bune protiv izraela ne predstavlja pretnju.

Jedini koji govore o pravom putu su vjernici. Jedini koji se opiru fesadu su vjernici. Zato su vjernici meta napada. Medjutim, ono sto mene plasi jeste sukob medju vjernicima. Ovo od saffa je nisko, ali ako se odavde uzvrati istom paljbom onda je to vec belaj. Ja licno nemam nista protiv saffa, smatram ljude koji tu rade muslimanima. Eh sad, svako ima svojih pluseva i minusa, kao i ja sam ali za to cemo svi na raport pred Onog koji je sve to upratio i zapisao.

Zaista mi nije pravo sto su se uputile ovako teske rijeci i ja bih bio pravo sretan da se ono sa murdzijama nije odnosilo na saff jer bi to bila teska optuzba sa ove strane. Bojim se i pretjerana. Ako ce se gledati odmazda daj da se gleda na istom nivou. Jedan tekst od administratora i dosta. Ako se pretjera pa na njihovo uzvrati istom mjerom plus jos malo onda je belaj.

U ovom vremenu koje sve vise lici na Dedzalovo vrijeme kako ga je Poslanik a.s. opisao ILUZIJA I STVARNOST postaju suprotna jedna drugoj. Laz sve vise postaje istina a istina sve vise postaje laz, na povrsiti. Iluzija dolazi do izrazaja a stvarnost se sakriva. ovo je osobina vremena jedzudza i medzudza ali o ovome vise u drugom tekstu kojeg ako Bog da pripremam.

Zato, suzdrzimo se teskih komentara i optuzbi, ako ikako moze.

Selam :)
carskaVojska

UNREAD_POSTPostao/la hajro » sri jan 27, 2010 2:09 pm

Medjutim, ono sto mene plasi jeste sukob medju vjernicima.

A zar Milostivi nije rekao da munafike i m*umine nece ostaviti zajedno "izmijeshane"
prema tome nema dvojbe,mislim da ko god napadne iskrene Allahove s.w.t. robove koji su na ispravnoj akidi da nejma sumnje dasu to pored:kafira,murteda i munafici.
Znamo definiciju munafika iz casnoga Kur*ana a.m. a znamo i danas milostivi sacuva munafikluka skrivenoga dace oni biti u dzehennemu pod nogama kafira.
slika
hajro

UNREAD_POSTPostao/la carskaVojska » sri jan 27, 2010 2:45 pm

Mozemo se ne slagati jedan s drugim ali to ne mora znaciti da se moramo napadati. Oni jesu provocirali prvi ali to ne znaci da im se treba vratiti. Nekad se nesto moze halaliti a nekad se moze vratiti istom mjerom. Medjutim, ovaj tekst vjerovatno i oni citaju pa se i njima obracam ovim putem rijecima da su jerovatno pretjerali sa onim "put (ne)vjernika". Ni malo ukusno i za ove rijeci bice prozvani na Sudnjem danu ako se Allah ne smiluje i ako se ne izmirimo na dunjaluku.
carskaVojska

UNREAD_POSTPostao/la hajro » sri jan 27, 2010 9:37 pm

Nadam se isto tako da je u citiranoj recenici mislilo se uopsteno i ako je to tako onda se i ja slazem s tobom. Medjutim ako si pod kategorijama kafir ili murted ili munafik smatrao ljude u saffu onda se ja ne slazem s tobom. To bi bila teska optuzba a ja molim Allaha da se ovo na hajr okrene.

Naravno dasam mislio UOPSHTENO ali ako neko otvoreno napadne m*umina ili sestru m*uminku pa i verbalno onda neka se taj "neko" zapita u koju se kategoriju sam stavio.
a ja molim Allaha da se ovo na hajr okrene.

A ja Allaha s.w.t. da safoce uputi i oprosti im grijeh koji pocinishe nazivajuci nas "putNEvjernika i tako nas protekfirishe a tvrdeci suprotno.
slika
hajro

UNREAD_POSTPostao/la m_m_j » čet jan 28, 2010 8:51 pm

mogli su spomenuti i ebu Muhameda,odavno nisam cuo nista za njega hahah
m_m_j

UNREAD_POSTPostao/la crnileptir » pet jan 29, 2010 7:15 pm

Mislim teško je komentirati sve ove pisanije koji su odvratni...mislim malo gdje će proći priča o netekfirskoj stranici kada se čitaju stvari ovdje napisane
Kao neko ko je pisao i bio dio tima, i još jesam, Saffa, želim da kažem da je Saff pisanom rječju, godinama, bio jedini koji se borio i tražio prava za svu braću zatvorenu i protjerivanu od ove države, da su kritikovali svaki pogrešan postupak i nepromišljenost, od Reisa pa sve do najnižih struktura, da su,što se tiče podržavanja džihada i otpora agresiji nevjernika na muslimanske zemlje oni ti koji su, na ovom medijskom prostoru, pored IslamBosne, bili predvodnici te borbe za istinu
I zaista su bijedni komentari ljudi sa nickovima na ljude koji su sve svoje kritike, sve svoje napade, sve ono što su napisali ili preveli protiv zuluma Amerike, Izraela, Rusije, vlasti ove države potpisivali jasno, punik imenom i prezimenom, i zbog toga bili osuđeni na oskudan i težak život,sa mnogo problema i zatvorenih vrata
Nazvati safovce kukavicama, ljude koji se potpišu iznad onoga što napišu, od strane ljudi koji se ne smiju ni potpisati je totalna glupost
Kao i kritikovanje mudžahida, a tamo su većina mudžahida, od strane onih koji nikad nisu metka opalili u životu
Dopuštanje ovakvih komentara, koji jesu mnogi tekfirski, je ono što govori u prilog Saffovog teksta i upozorenja...i sigurno ovo nije način da se dokaže da je Saff bio u krivu što se tiče svoje poente
crnileptir

PrethodnaSljedeća

Natrag na Drugi o nama

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.