OTVORENO PISMO POSJETIOCIMA PORTALA "PUT VJERNIKA"

Zašto im smetamo.

OTVORENO PISMO POSJETIOCIMA PORTALA "PUT VJERNIKA"

PostPostao/la honest serb » pet mar 11, 2011 4:17 am

Postovani citaoci:

Evo vec godinu dana posjecujem vasu web stranicu i citam postavljeni materijal. Cijelo to vrijeme sam se trudio da ne reagujem preduhitreno i da ne donosim brzoplete zakljucke i odluke. Nikada nisam ni pomislio da cu postaviti neki od mojih komentara na vasoj stranici jer, poslije svega, ja sam vas "zakleti neprijatelj", tj. ja sam Srbin. Medjutim, kako sam sve vise i vise ucio da ne posvjecujem previse paznje anti-srpskim postovima, koji su vecinom bili bazirani na emocijama, dosao sam do zakljucka da je vecina materijala, koji je postavljen na vasoj stranici, veoma tacan.

Znate, ja sam Srbin iz Krajine koji je protjeran od strane Hrvata, pa svu krivicu zato stavljam na Hrvate jer su oni ti koji su brutalno istjerali moj narod (Srbe) iz njegove domovine. Medjutim, kad sam poceo da se druzim sa nekoliko muslimana i, naravno, poslije citanja postova na vasoj stranici, shvatio sam napokon da istinski neprijatelj mog naroda (Srba) nisu Hrvati niti Bosnjaci niti Albanci, vec je to "Veliki Sejtan", tj. Amerika.

Vec dugo godina zivim u Americi. Zavrsio sam i skolu u ovoj "nevjernickoj zemlji" gdje sam naucio jednu stvar: Bez obzira koji politicki stav zauzme Amerika prema nekoj stranoj i suverenoj drzavi, ovdasnji mediji to uvijek prikazu kao jedino ispravna i odgovarajuca odluka. Pored toga, svaki politicki potez koji Amerika ucini na vanjskoj sceni u ime "ljudskih prava" je u stvari pokusaj da se kontrolise neka zemlja, postavi pupet rezim i prosiri dalje americka imperija. Ovaj tok osvajanja i prisvajanja se mora odmah zaustavi!

Smatram se srpskim nacionalistom cija je bliza a i dalja familija indirektno ili direktno ostecena americkim ucescem u operaciji "Oluja" a i u 78-dnevnom bombardovanju Srbije, gdje se moja familija sakrila nakon sto je bila protjerana iz Krajine. Mogao bih se stoga lako prikljuciti bezbrojnoj "braci" na internetu i ukljuciti u baraz anti-americke retorike. Medjutim, to nije moj glavni cilj jer, kao sto svi znamo, "Veliki sejtan" pokusava da zatvori mnoge takve web stranice i da sudskim putem progoni osobe koje pokusavaju da koriste svoje pravo na slobodu govora i vjere. Ja cvrsto vjerujem da kvalitetne web stranice, kao sto je vasa, a koje nastavljaju da u javnost iznose istinite clanke i provjerene vijesti, i da osvjetljavaju zlodjela izvrsena od strane americke vojske u ime demokratije u Iraku i Afganistanu, ce otvoriti oci vecem i vecem broju nemuslimana, kao sto sam ja, i nadajmo se otkriti americke prave namjere. Do tada, nastavite da postavljate istinu na vasoj web stranici kako bi se osobe, kao sto sam ja, mogle i dalje obrazovati.

Honest Serb
honest serb

Re: OTVORENO PISMO POSJETIOCIMA PORTALA "PUT VJERNIKA"

PostPostao/la hajro » pet mar 11, 2011 8:49 pm

Sada kada procitah i vidjeh shta pishesh izlishno je reci dobro nam dosho ali kako vidim da zelish da saznash istinu ipak ti moram to pozeljeti rijecima ehlen we sehlen Srbine i molim Allaha s.w.t. da ti podari uputu i put istine ucini jasnim a sve shejtanske weswese (dosaptavanja) koje on lanetulahi alejhi unosi u srca ljudi ocitim - amin!
Mislim da nema potrebe da ti objashnjava se da nacionalnost, rasa, boja koze i sl. nema nikakve vrijednosti kada se bude stalo pred Gospodara svih svijetova a koji je Hak/istina. Vjernici i vjernice nikada ne lazu jer mi moramo svjedociti cak i kada ide nama na shtetu i cak kada bi nas glave koshtalo i to nam je naredzeno Kur'anom Časnim koga se ovdje iskreni Allahovi s.w.t. robovi cvrsto drze i laz je strana Allahovim s.w.t. robovima, jer u nashim srcima stoji cvrsto i nepokolebljivo el wela wel bera/ljubav prema dobru a mrznja prema zlu, a istina je dobra i zbog nje sve je dobro, a laz je zlo i zbog nje zlo polucuje vece zlo, i zato kada neshto kaze vjernik u to nejma sumnje. A shto se tice Amerike odnosno njene vlade i onih koji je podrzavaju, ona sluzi zlu, shejtanu lanetulahi alejhi i lahko je uociti to samo treba zeljeti saznati istinu.

Comment edited by RPG
slika
hajro

PostPostao/la RPG » pet mar 11, 2011 10:07 pm

Hvala na pismu podrške, Honest Serb!
Prvo, molim Allaha da te uputi na Istinu i učini od onih sa kojima će On Uzvišeni biti zadovoljan na ovom i budućem svijetu.
Drugo, mi smo muslimani, a naš neprijatelj je samo onaj ko je neprijatelj Istine i pravde. Neprijateljstvo između dobra i zla je ono što prati ljudski rod od samog početka. Međutim, muslimanu ne može i ne smije biti neprijatelj neko samo zato što je druge nacionalnosti, tj. pripadnik drugog naroda.
RPG
Site Admin

PostPostao/la javor » sub mar 12, 2011 12:34 pm

Pohvala pripada Allahu a ne naciji ili nekom narodu.
Krv je materija i krv dolazi od krvi a dusa ne dolazi od duse, svaka dusa je stvorena posebno.
Zadnja izmjena: javor; pon maj 02, 2011 6:53 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
Allahov zakon na Allahovoj zemlji!
javor

PostPostao/la Mus'ab » pon maj 02, 2011 4:18 pm

dal srbin ili hrvat, dal bosanac il' albanac, dal afganistanac ili arap, dal rus il' kinez svi muslimani su braca, a nama otvoreni neprijatelji ili kako ti kazes "zakleti neprijatelji" su samo oni koji se bore, koji napadaju nasu vjeru i koji vrijedjaju bilo sta od nase vjere pa makar i naš pribor za higijenu (miswaq) koji je naredio Poslanik Muhammed sallallahu alejhi we selleme :D

bratov mi punac srbin presao prije 5-6 godina na Islam, ali ne iz hira, ne iz dosade ili slično nego baš čitajući i izučavajući našu čistu vjeru Islam...baš ovaj portal i mnogi drugi poput stazomislama.com ili spasenaskupina.com nastoje da ljudima dal muslimanima dal ostalim priblizi sto vise pravu istinu i pravu vjeru Islam...da ih Allah nagradi na tome..
ali nije samo njegov punac prešao na Islam (iz punčeve porodice), nego i njegova žena, njegova kćer i uskoro inshAllah i njegov otac... zar ovo nije dobra vijest i zar ovo nije vijest za slijediti...
A Allah najbolje zna
"Allah je, uistinu, i moj i vaš Gospodar, zato se klanjajte samo Njemu! To je pravi put. (sura Merjem 36. ajet)
Mus'ab

PostPostao/la javor » pon maj 02, 2011 6:54 pm

Niko nije mogao da bira ili nije bio pitan da izabere sta ce biti, nacionalizam nema smisla. I niko nece biti pitan na sudnjem danu sta je bio, vec da li je vjerovao i cinio dobra djela.
Allahov zakon na Allahovoj zemlji!
javor

PostPostao/la Logos » pon maj 02, 2011 11:40 pm

Drago mi je da ima još Srba koji tako razmišlaju i da svhata ko je pravi neprijatelj.
Protiv modernog sveta!
Logos

PostPostao/la anja33 » uto maj 03, 2011 7:17 am

Evo Lijepi pozdrav od jedne Hrvatice. Naletjela sam slučajno na vašu stranicu i jako me zainteresirala. Naišla sam na bezbroj mišljenja i stavova s kojima se i sama slažem a nigdje drugdje mi se to nije dogodilo. Kako inače ne uzimam ništa zdravo za gotovo odavno se zanimam za islam kao religiju i ništa negativno, dapače, u njoj ne vidim. Ne znam koliko vama znači moja podrška ali meni sama činjenica što vi postojite ovaj tužni svijet čini ljepšim.
I te kako se slažem da nacionalnost nije bitna. Bitan je moral i karakter a to smo izgubili u shopping centrima i svim ostalim negativnim stvarima koje nam je US nametnula. Ne znam kada i kako ali osjećam se poput roba ili robe? kao nešto s etiketom.
Cijena mog života ovisi o hirovitosti tržišta a očito je jako mala jer tko sam ja jedna mala žena u ovom svijetu bullinga. Sviđa mi se poštovanje koje vi iskazujete ljudima bez obzira na različitosti. Nitko nikoga ne vrijeđa. Sve je tako... tražim pravu riječ... čisto.
Osjetila sam potrebu da se javim i zahvalim jer moj život ste uljepšali. Hvala
anja33

PostPostao/la Mus'ab » uto maj 03, 2011 9:59 am

Hvala pripada Allahu jedinom i Njemu se zahvaljujemo na svemu pa i ovome što nam je omogućio da možemo pisati istinu i drugima o tome objašnjavati :)

Kao što tebe obradovasmo tako si i ti nas obradovala tim vjestima, molim Allaha da ti očisti srce svjetlošću i da jasno vidiš šta je istina a šta laž, da te uput na pravi put i učvrsti na tom putu i da sebebom tvog prelaska na islam uputi mnoge tvoje susjede(komšije) i prijatelje.

Allahu ekber
"Allah je, uistinu, i moj i vaš Gospodar, zato se klanjajte samo Njemu! To je pravi put. (sura Merjem 36. ajet)
Mus'ab

PostPostao/la anja33 » uto maj 03, 2011 10:24 am

Hvala Mus'ab na odgovoru. Da znaš koliko si me razveselio i ti bi se smiješio kao i ja sada. U ova tužna vremena svima treba lijepa riječ i vjera. Nadam se da ćemo i dalje kontaktirati. Još jednom ponavljam koliko se osjećam počašćena tvojim odgovorom danas kada nitko nikoga ne čuje.
Cijelo jutro čitam članke i komentare na forumu, citate, prekrasnu poeziju... Osjećam srodnost duhovnu nakon dugo vremena.
S mnogo poštovanja pozdravljam tebe i sve dobre ljude kojih ovdje ima neuobičajeno mnogo.
anja33

Sljedeća

Natrag na Drugi o nama

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 1 gost.