Postovani citaoci:
Evo vec godinu dana posjecujem vasu web stranicu i citam postavljeni materijal. Cijelo to vrijeme sam se trudio da ne reagujem preduhitreno i da ne donosim brzoplete zakljucke i odluke. Nikada nisam ni pomislio da cu postaviti neki od mojih komentara na vasoj stranici jer, poslije svega, ja sam vas "zakleti neprijatelj", tj. ja sam Srbin. Medjutim, kako sam sve vise i vise ucio da ne posvjecujem previse paznje anti-srpskim postovima, koji su vecinom bili bazirani na emocijama, dosao sam do zakljucka da je vecina materijala, koji je postavljen na vasoj stranici, veoma tacan.
Znate, ja sam Srbin iz Krajine koji je protjeran od strane Hrvata, pa svu krivicu zato stavljam na Hrvate jer su oni ti koji su brutalno istjerali moj narod (Srbe) iz njegove domovine. Medjutim, kad sam poceo da se druzim sa nekoliko muslimana i, naravno, poslije citanja postova na vasoj stranici, shvatio sam napokon da istinski neprijatelj mog naroda (Srba) nisu Hrvati niti Bosnjaci niti Albanci, vec je to "Veliki Sejtan", tj. Amerika.
Vec dugo godina zivim u Americi. Zavrsio sam i skolu u ovoj "nevjernickoj zemlji" gdje sam naucio jednu stvar: Bez obzira koji politicki stav zauzme Amerika prema nekoj stranoj i suverenoj drzavi, ovdasnji mediji to uvijek prikazu kao jedino ispravna i odgovarajuca odluka. Pored toga, svaki politicki potez koji Amerika ucini na vanjskoj sceni u ime "ljudskih prava" je u stvari pokusaj da se kontrolise neka zemlja, postavi pupet rezim i prosiri dalje americka imperija. Ovaj tok osvajanja i prisvajanja se mora odmah zaustavi!
Smatram se srpskim nacionalistom cija je bliza a i dalja familija indirektno ili direktno ostecena americkim ucescem u operaciji "Oluja" a i u 78-dnevnom bombardovanju Srbije, gdje se moja familija sakrila nakon sto je bila protjerana iz Krajine. Mogao bih se stoga lako prikljuciti bezbrojnoj "braci" na internetu i ukljuciti u baraz anti-americke retorike. Medjutim, to nije moj glavni cilj jer, kao sto svi znamo, "Veliki sejtan" pokusava da zatvori mnoge takve web stranice i da sudskim putem progoni osobe koje pokusavaju da koriste svoje pravo na slobodu govora i vjere. Ja cvrsto vjerujem da kvalitetne web stranice, kao sto je vasa, a koje nastavljaju da u javnost iznose istinite clanke i provjerene vijesti, i da osvjetljavaju zlodjela izvrsena od strane americke vojske u ime demokratije u Iraku i Afganistanu, ce otvoriti oci vecem i vecem broju nemuslimana, kao sto sam ja, i nadajmo se otkriti americke prave namjere. Do tada, nastavite da postavljate istinu na vasoj web stranici kako bi se osobe, kao sto sam ja, mogle i dalje obrazovati.
Honest Serb