Islambosna o nama

Zašto im smetamo.

Islambosna o nama

UNREAD_POSTPostao/la hajro » ned jan 10, 2010 1:18 pm

slika
hajro

Re: Islambosna o nama -bljak

UNREAD_POSTPostao/la Allahov_rob » ned jan 10, 2010 2:41 pm

Brate hajro, znam da te vrijedja to sto pisu o nama isto kao sto vrijedja i mene. Ali ja te pitam kakva je svrha otici na forum Islambosne i raspravljat se sa njima kad je vecina onih koji su tamo stavova sufijskih, murdzijskih ili ihvanijskih. Otici ces tamo nazivcirati se bezveze mozda te cak i banuju. Podrugivat ce ti se kroz neslane sale i izjave u postovima. Jednom rijecju bices popljuvan. Ti opet ako zelis idi to je tvoj izbor kao muskarca i slobodnog Allahovog roba.

Molim Allaha, subhanehu ve te'ala da nasa srca ucvrsti na tewhidu i da pomogne svu bracu i sestre koji su na tewhidu i da pomogne mudzahidima ma gdje god da se nalaze.

Amin.
Zadnja izmjena: Allahov_rob; pet jan 29, 2010 3:22 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
فَمَنْ يَكْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَيُؤْمِنْ بِاللَّهِ فَقَدِ اسْتَمْسَكَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقَى لا انْفِصَامَ لَهَا وَاللَّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ
Allahov_rob

UNREAD_POSTPostao/la Yemama » ned jan 10, 2010 3:26 pm

Allahu ekber!!!

hajro je napisao/la:Ko od brace il sestara imadne vremena a volio bi da svi odemo tamo i na ove bljuzgotine "ishamaramo ih" kao shto je tamo uradio malko neki hajrullah.

Prvo, prilaze ovoj stranici poput kakvih ženuntura tračara čiji je moto "PRVO SLAŽI, PA ONDA PROVJERAVAJ JE LI ISTINA" (samo sto je meni smjesno da tako postupaju i uceni) Malo ko od njih je utrosio makar pola sata pa procitao korisne clanke na ovom forumu, kao i na pocetnoj, nego bas poput kakvih babuskara, samo daj da vidim sta je rekao ovaj abd a sta onaj. Insanu cista srca takve stvari ne bi prve pale u oci

Drugo, ti ljudi ne tekfire nikoga osim onog ko sam za sebe uzvikne "NARODE, ODE JA IZ ISLAMA, PA ETO DA ZNATE DA MOŽETE SPUSTITI PROPIS TEKFIRA NA MENE", zar da sa takvima gubimo dragocijeno vrijeme, da su se ikako htjeli pozabaviti sa tom temom ne bi banirali ljude koji su ih upozoravali na shirkijate koje iznose upravo po njihovim forumima, i to upozoravale su ih daije, i to NE iz nashih redova. Islambosna je jedan obican vic gdje je dobrodoslo sve i svasta, samo ne ono ispravno.

A povrh svega toga moje misljenje je da opcenito RASPRAVE treba prepustiti ucenima ... jer svaka nasa greska koju mi iz neznanja počinimo se odmah pripisuje kompletnoj dawi i vodjama iste, a oni cisti od toga...

I mislim da je sestra Emetullah na ovako nesto mislila kada je spomenula da se treba uzdrzat komentarisanja

Allahu e'alim
La ilaha illaAllah, Muhammadun Rasul Allah!
Yemama

UNREAD_POSTPostao/la sead » ned jan 10, 2010 7:22 pm

Essalamu 'alaykum wa rahmatullahi ta'ala wa barakatuh
BarakAllahou fîk

Bismillahi-Rrahmani-Rrahim

Cijenjeni brate i sestro u Islamu ,
Zaista je ovaj poziv i savjet tebi upućen, savjet u vremenu kada Ijudi nažalost, malo savjetuju druge, a oni opomenuti ne primaju savjete, iako je davno rečeno : "Prijatelj ti je onaj ko te savjetuje i od zla odvraća i ko ti ukazuje na puteve spasa i sreće, a neprijatelj ti je onaj ko te vara, ko se tvojoj nesreći raduje i tvoje mahane drugima otkriva ".
Negubite dragoceno vreme koje imate posecujuci razne stranice i sajtove ucite KUR'AN, sledite put Poslanika sallAllahu alejhi ve sellem i put selefa.
"Svi se čvrsto Allahova užeta držite i nikako se ne razjedinjujte..."
:zastava1:
sead

UNREAD_POSTPostao/la hajro » pon jan 11, 2010 3:57 pm

"Prijatelj ti je onaj ko te savjetuje i od zla odvraća i ko ti ukazuje na puteve spasa i sreće, a neprijatelj ti je onaj ko te vara, ko se tvojoj nesreći raduje i tvoje mahane drugima otkriva "

Istina a zar treba shutiti i oboriti glavu pred onima koji natebe lazu a ustvari laz iznose na iskrene Allahove s.w.t. robove?
Mislim da ne jel rijeci znaju biti ubojitije od svakoga drugoga oruzja.
Eno tam brat bitku bije sa ljudima koji ne samo da lazi iznose nego shire i demagogiju koja nejma veze sa zdravom pameti,brat je skoro pa sam i ustrajan je sa iznoshenjem dokaza isto koliko su par njih ustrajni sa provokacijama koje su neargumentovane.
Slicni fakini su nashu jednu sestru i fizicki napali i od udaranja sestri je popuco zeludac i zivu muku muci sada i to malo ko zna a kada se tagutov vojnik i oni koji ga podrzavaju protekfiri opravdano onda oni vrishte iz svega glasa i stavljaju nas u kantu za smece sa haridzijama.
Dokazi i argumenti im nishta neznace a prave se veliki alimi,veliki hafizi Kur*ana casnog i hadisa a ucenjaci i fetve zanjih nishta neznace.
Ti pomeni "novi muslimani" su haman "wahdetul adjan" a cinise da su murdzije ili poshto je tukja 90% imana shitima more biti dasu cak i oni Allah ih prokleo shtose mene tice(ovo je moj licni stav)
Zato treba otici i pomoci bratu i dokazima i argumentima dokazati dasu lazi lazi a istina istina zbog drugih koji samo citaju a nekomentarishu i mozda su neodlucni pa im treba pomoci dase odluce.
Esselamu alejkum.
slika
hajro

UNREAD_POSTPostao/la pupavac » uto jan 12, 2010 8:10 am

Es selamu alejkum,
brate Hajro, slazem se s tobom da nije zlo od koga treba odvracati, govor istine i suprotstavljanje lazima. No nemoj se puno sekirati za ono sto ti neko kaze. Gledaj i ko ti kaze. Meni je zao sto mnogo brace zaista, i pored folklora nekih arapskih zemalja koji prikazuju, imaju perdu pa ne vide.
Oni koji se kunu u Seyyida Qutba i Hasana el Bennu, ocito su zaboravili kako su oni zivili i kako i zbog cega su umrli. Pa zar mislis da jednom ekonomisti ili pravniku mozes dokazati da je tagut tagut i da je kamata haram?
A forumi valjda i postoje da mozes reci svoje misljenje o necemu s cim se ne slazes, a ne samo potvrdjivati ono u cemu se svi slazu.
Molim Allaha swt da nas ojaca i podari nam korisno znanje.
pupavac

UNREAD_POSTPostao/la hajro » uto jan 12, 2010 5:16 pm

Upravu si brate i amin na dovu.
slika
hajro

UNREAD_POSTPostao/la crnileptir » pon jan 18, 2010 7:25 pm

IslamBosna je najbolja islamska stranica na ovim prostorima
crnileptir

UNREAD_POSTPostao/la RPG » pon jan 18, 2010 9:04 pm

crnileptir je napisao/la:IslamBosna je najbolja islamska stranica na ovim prostorima

Dobro nam došao Crni leptire. Drago nam je da se reklamirate na našem forumu.
Islam bosna jeste islamska, a koliko je najbolja... Pa dovoljno je da svako ode i uvjeri se sam...
RPG
Site Admin

UNREAD_POSTPostao/la Islam » uto jan 19, 2010 1:29 am

crnileptir je napisao/la:IslamBosna je najbolja islamska stranica na ovim prostorima

Sve zavisi sta kod ljudi predstavlja islam.
Islam

Sljedeća

Natrag na Drugi o nama

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.