crnileptir je napisao/la: Jeste problem dawe ako se protiv nje okrenu ljudi ihvanijskih, sufijskih, tradicionalističkih, i selefijskih shvatanja...jer upravo se to desilo protiv ove dawe i džaba se zatvaraju oči pre tim, a to je da su sve muslimanske grupacije se okrenule protiv ove jedne grupacije ili tačnije rečeno ta grupacija se okrenula protiv sviju ovih grupacija
Raskol je nastao po nekim pitanjima, prije svega pitanjima glasanja i učešća na parlamentarnim izborima u kafirskim zemljama. Međutim, ako si iskren, morao si primjetiti da su mnogi oni koji su nam danas okrenuli leđa, jučer bili istih stavova kao što smo mi danas. Uzvi predavanje Širk 20. stoljeća od AbdulMelika Bašića pa ćeš vidjeti da su oni ti koji su okrenuli leđa svojim stavovima. Mi jednostavno zagovaramo dawu koja je bila prije 5 i 10 godina, dok su drugi promjenili stavove.
Prema tome, Crni leptiru, nismo se mi okrenuli protiv njih, nego su oni izdali nas, ali i svoje dojučerašnje stavove!Sjeti se samo velikog raskola izmedju tih daija i Islamske Zakednice, kada su govorili da mi ne možemo biti na istom sa IZ-om i kada su kritikovali reisa. Isti ti, danas hvale reisa a nas nazivaju tekfirovcima.
Pa ko je onda od koga okrenuo glavu. Uzmi stare dersove tih daija, vidjećeš da su oni zastupali stavove koje mi danas zastupamo.
Ali kao što rekoh, danas je opasno da se nečije ime dovede u vezu sa stranicom Putom vjernika i Nusretom, isto kao što je onomad bilo opasno biti uz šejha Jusufa Barčića.
Sjeti se šejha Jusufa Barčića, rahimehullah, koliko ste ga samo vi na islambosni blatili i ismijavali se njime, rame uz rame sa raznim sortama kafira, a danas izigravate ujedinitelje muslimana!I nemoj nam podmetati da smo mi nekakva izolovana skupina, menhedž kojeg mi zagovaramo, menhedž (put) tewhida i džihada je menhedž mudžahida Kavkaza, Somalije, Iraka, Pakistana, Afganistana...
I još nešto, Crni leptiru, kada Talibani ponovo vrate Šerijat, neće se sukobiti sa onima koji su došli da žrtvuju svoje živote da bi im pomogli, makar se ne slagali u menhedžu.
Ali, ne zaboravi da su ihvanije bili žestoki protivnici Talibana, ne zabotavi da je ihvanijski lider Rabbani 2001. godine ušao u Kabul na američkim tenkovima! Ihvanije afganistana se bore protiv talibana, dok bosanske ihvanije zagovaraju ljubav prema Talibanima!
crnileptir je napisao/la:Eto baš ta priča o promjeni menhedža je priča bez dokaza i neispravna priča...to je zbog toga što se ne poznaje ispravno shvaćanje riječi menhedž, pa se sa proimjenom načina dawe, biranjem mudrijeg među mudriim potezima itd, itd, smatra popuštanjem i promjenom menhedža.
Ne, ne, Crnileptiru, nije ovdje u pitanju biranje mudrijeg načina dawe. Ovdje je nešto drugo. Kako može biti "biranje mudrijeg načina dawe" promjena stava u kojem se kaže da je "učestvovanje u demokratskom procesu kufr" u stav da je "učestvovanje u demokratskom procesu potreba i nešto korisno". Može li ovo biti izabiranje mudrijeg načina dawe?? Kufr smatrati potrebom? Nekad kufr, danas vadžib! To se zove
promjena menhedža, a ne nešto drugo.
crnileptir je napisao/la:Zašto bi IB podržavala Usamu bin Ladena koji je jedan od krivaca za ovi sutiaciju koja se desila i koji je izazvao napad na x muslimanskih zemalja svojim preuranjenim i nemudrim potezima...
Ne zaboravi crni leptiru, da ste vi dio kafirske propagande protiv mudžahida. Ne samo što ne pomažete džihad i mudžahide, nego ste odavno pokrenuli žestoku propagandu na mudžahide. Džabe ti nama sada "glumiš" umjerenog muslimana, mi smo bili na IB forum pa smo se osvjedočili o žestini vaše mržnje prema mudžahidima.
Krivac je morao biti pronadjen, ako ne Bin Laden, onda neko drugi. Bin Laden je bio kriv i za krstaške pohode, i na kolonijalistička osvajanja Zapada, i na okupaciju Palestine i muslimanskih zemalja, jel?
Šta su po tebe mudri potezi, učestvovanje u izbornoj kampanji sa šijama u Iraku, prihvatanje demokratije? Šta?
crnileptir je napisao/la:poštujem njegov trud i borbu na Allahovom putu- ali ne podržava se ovo što je urađeno kasnije i ono što je taj njegov pravac uradio kasnije, tj stvaranje x nekontrolisanih Al Kaida koje rade to što rade i koje više ne može ni Usama bin Laden kontrolisati kao što nije mogao kontrolirati ebu musaba el zarkawija niti npr ovu grupu u Jemenu.
Koliko li je daleko od istine ovo što si rekao. Na ihvanijsku i munaficku propagandu da Zarkavi ne postuje naredjenja Bin Ladena, sam šejh Zarkawi je odgovorio u pismu šejhu Bin Ladenu na više strana, gdje izmedju ostalog kaže: "Za tebe bih žrtvovao i svoju majku!" Medjutim, činjenica je da su ihvanije Iraka željele slabljenje ehli sunnetskog pokreta, pa su izmišljene ove laži. Mi također nećemo zaboraviti da spomenemo ihvanijsku borbu protiv mudžahida Iraka. Danas su ihvanije u Iraku u savezu sa šijjama, osnivali su Koncil za budjenje, primaju plate od šiitske vlade, tj. Amerike.
Jednostavno, da se primjetiti da ihvanije zagovaraju jedinstvo svih muslimana, samo ne sa sljedbenicima ehli sunneta. Tako su iračke ihvanije ušle u savez sa šijjama, izdavši mudžahide. Ihvanije Kavkaza su prestale sa džihadom, ili se bore na strani Kadirova i Rusa a protiv mudžahida. U Afganistanu su odavno žestoki protivnici Talibana... crnileptir je napisao/la:Da volimo talibane i podržavamo Erdoganovu borbu u turskoj za jačanje islama, shvatamo njegovu nemoć jer ima protiv sebe tursku vojsku koja je samostalna snaga i koju samo strah od EU i Amerike u ovim vremenima sprečava da udari na Erdogana-a nećemo ni prešutati kritiku niti na talibane niti na erdogana niti na bilo koga drugog u ovom svemu...Ali ćemo i uzweti u obzir cjelokupnu situaciju u kojoj se jedna država nalati, stepen shvatanja islama i nekih stvari od naroda, vođa i mogućnosti realne na terenu, te vijest i kritiku uputiti tako da običnom čovjeku ili prosječnom bude shvatljiva, a ne strana...to je onaj problem koji se stalno priča- pokušaj da se sve napravi preko noći, da se preko noći napravi situacija da svi ljudi jednako misle, a ako ne, poslije dvije noći, odreći ih se i optužiti jal za murdžizam, jal za zastranjenje u menhedžu jal za ovo jal za ono
Za neupućene, ovo gore je svojevrsna ikona ihvanijskih naučavanja. Kada se izgubi ljubav i mržnja u ime Allaha, onda nastupa ihvanijska "mudrost" i "vaganje izmedju dva zla".
Pa koja to mudrost može postojati u ubijanju muslimana?? Pravdate Erdogana situacijom, pa ako ne može spriječiti zlo, mora li ga onda činiti. Znači ako narod želi da se šalje vojska da ubija muslimane Afganistana, onda to vladar mora uzeti u obzir?? Šerijat je tu da bi se ljudi podveli pod njega, a ne da bi se prilagodjavao ljudima. Ako već nije mogao spriječiti da turska vojska učestvuje u ubijanju muslimana Afganistana, nije morao odobravati treniranje afganistanskih otpadnika od strane turskih komandosa.
crnileptir je napisao/la:IB je stranica sa najdužom tradicijom medijske borbe na ovim prostorima
Da, sa podugačkom tradicijom borbe protiv mudžahida...