Islambosna o nama

Zašto im smetamo.

Re: Islambosna o nama

PostPostao/la vjera_istine2 » uto mar 02, 2010 6:56 pm

Ja dobih opomenu jer sam ih pitao zasto postavljaju tekstove o talibanima,mulla Omaru a onoga koga ti isti talibani nisu htjeli da predaju kafirima smatraju teroristom.Isto tako se te ihvanije po Bosni predstavljaju kao podrzavaoci dzihada,talibana a svako ko imalo poznaje stanje van Bosne zna da ihvanije ni malo lijepo misljenje nemaju o talibanima,mudzahidima Kavkaza ili recimo Somalije.Dobih opomenu od jednog brata koji sebe smatra selefijom.Nazalost tamo su dobrodosle samo one selefije koje ce se skroz prilagoditi njima i koji ce vise mrziti mudzahide,ulemu ehli sunneta nego sufije,sijje i ostale sektase(ako kritikujes sufije slijedi ban odmah po brzom ).Ima tamo i fine brace,ali mozemo ih prebrojati na jednu ruku,a ovo kada moderator mudzahida naziva teroristom je fakat kap koja je prelila casu.
vjera_istine2

PostPostao/la vjera_istine2 » uto mar 02, 2010 7:01 pm

Hazim je napisao/la:vjera_istine2

Ja sam takodjer isto pokusao razgovarati sa tom bracom ("moderatori" forum Ib),i tokom same diskusije sam tako mi Allaha par puta se vracao na pravilnik Ib jer nisam bio siguran dali sam dobro procitao ovaj clan;

Član 3.
Forum zastupa i štiti učenja Ehli Sunneta.

sve mi se poglavi motalo da nije pisalo Ehli Sufi . . .ili tako nesto, ali bez obzira sta su oni tamo napisali , ja sam stekao utisak da kad bi sutra Sije preuzele Ib, ti ISTI moderatori bi isto tako branili Siizam.
Gradska "raja" dzins , cvike . . . lam-se , pa kad se sve tu ukomponije u islam onda dobijes te moderatore !

Sta da kazem,zao mi je da se s ovim moram sloziti.Da ih Allah uputi.amin

Moram reci,ima tamo sufija,"selefija",ihvanija i svasta nesta.Wallahi neke sufije su bile pravednije prema braci od onih "selefija"-i ne cudi me
vjera_istine2

PostPostao/la Hajrullah » sri mar 03, 2010 3:42 am

Samo da napomenem, da Hajrullah sa IB i Hajrullah ovdje, nisu iste osobe.
Ja sam Hattab i sa tom IB sam davno raskrstio i vidio ko su i sta su...
slika

slika
Hajrullah

PostPostao/la m_m_j » sri mar 03, 2010 4:36 am

mudzahidima Kavkaza ili recimo Somalije

otkako je Hattab r.h umro tamo su zavladale tekfirovske ideje.A Es Shebab je takodjer isti.Tako pricaju
m_m_j

PostPostao/la hajro » sri mar 03, 2010 12:30 pm

Samo da napomenem, da Hajrullah sa IB i Hajrullah ovdje, nisu iste osobe.
Ja sam Hattab i sa tom IB sam davno raskrstio i vidio ko su i sta su...

Brate vec to znaju od samog pocetka a narocito ova braca koja su nam doshla otuda.
otkako je Hattab r.h umro tamo su zavladale tekfirovske ideje.A Es Shebab je takodjer isti.Tako pricaju

Hatab r.a. nije umro nego PRESELIO na bolje mjesto od ovoga.
pa valjda osnovne stvari treba znati i potencirati i u pisanju.
kafiri kazu da umiru.
A tip price "rekla kazala" treba izbjegavati.
Sjetiti se treba hadisa o gibetu i potvori.
Danam Milostivi oprosti grijehe koje cinimo svijesno ili nesvjesno-amin.
slika
hajro

PostPostao/la Helmand » sri mar 03, 2010 1:02 pm

m_m_j je napisao/la:
mudzahidima Kavkaza ili recimo Somalije

Hehe... A znas li zašto brate?
Nije to nakon smrti Hattaba, nego mnogo poslije. No oni vole da tako kažu. Radi se o sljedećem: Šura mudžahida je odlučila da se proglasi Kavkaski Emirat na kome će se uspostaviti Šerijat. Tome su se suprotivile ihvanije uz obrazloženje da nije mudro uspostaviti Kavkaski Emirat i na njemu proglasiti Šerijat, jer će Evropa prestati da podržava "borbu za nezavisnost čečenskog naroda". Međutim, vođe džihada su odlučile da proglase Kavkaski Emirat. Tada se bune neki imami, hodže, daije (murdžije), pojedini elementi iz čečenske dijaspore, negoduju, napadaju mudžahide, sve sa obrazloženjem da nije mudro sada uspostaviti Emirat jer će evropa uskratiti podršku borbi za slobodu.

Nakon toga, ihvanije prestaju učestvovati u džihadu na Kavkazu. Neki se povlače u "miran život", drugi pak pristupaju kadirovcima!!! Od onih koji su pristupili Kadirovu je i zamjenik šefa obezbjedjenja Aslana Mashadova!

Kako su mudžahidi kritikovali ihvanske ideje i njihovu famoznu "mudrost" koja njima nalaže da je pametnije vladati demokratijom, nego uspostaviti Šerijat, jer će se Evropa naljutiti.
Tako su se, elhamdulillah, redovi pročistili i na Kavkazu sada su mudžahidi svi kao jedan! Hvala Allahu!

Slično se dešavalo sa ihvanijama u Iraku. Na početku su se borili protiv Amerikanaca i šijja, ali nakon nagodbe sa amerikancima koji su im obećali učešće u demokratskom Iraku, ihvanije prestaju sa borbom protiv mudžahida i pristupaju "Sahwi" - organizaciji koja se bori protiv mudžahida i čiji su članovi na platnom spisku šiitkse vlade u Bagdadu.
Tako se ihvanijski džihad završio i u Iraku, elhamdulillah. Sada su i u Iraku pročišćeni redovi.

Somalija! U somaliji je situacija slična. Ali ovog puta, oponenti Eš-Šebaba nisu ihvanije, nego murdžije oličene u Ahmedu Šerifu, koji je za svoje djelovanje dobio fetve saudijske murdžijske uleme. Tako je Ahmed Šerif, nekada predsjednik mudžahidskog pokreta Islamskih sudova, pristao, da po nagovoru murdžijskih učenjaka Saudije, pristupi u savez sa sekularistima Somalije. Kako bi ummetu zamazali oči, murdžije i sekularisti izglasavaju šerijat u Somaliji, šerijat koji je ostao samo na papiru. U tom njihovom Šerijatu, dozvoljeno je ubijati muslimane, boriti se na strani kafira protiv muslimana, izraziti dobrodošlicu krstaškim trupama AMISOMA, čak i Black Wateru... Naravno,skoro godinu dana nije izvršena niti jedna šerijatska kazna. Svi "meleki" kod murdžija i demokrata!
Zbog svoje slabosti, sekularisti i murdžije pristupaju u savez sa ekstremnim sufijama Somalije, pored činjenice da žudno čekaju pojačanje od krstaša.

Afganistan!

Ihvanije su bile jedan od najžešćih protivnika Talibana! I to su i ostale! Ihvanijski lider u Afganistanu, Rabbabi, u Kabul je 2001. godine ušao na američkim tenkovima. Danas vodi Islamsku partiju i govori protiv Talibana.
Medjutim, bosanske ihvanije u svojoj perfidnoj igri zavođenja muslimana, skrivaju ove činjenice, pa ih vidimo kako "brižljivo" izvještavaju o pokojem događaju iz Afganistana, jer se oni mnooogo brinu za stanje Ummeta! Tako, neuk posjetilac islam bosne stiče utisak kako su oni na IB praavi muslimani, oni su oni pravi...

Ali, elhamdulillah, Allah neće dozvoliti izmješane muslimane i novotare, pa iz dana u dan ljudima postaje sve jasnije ko je šta i ko je na kojoj (čijoj) strani.
Helmand

PostPostao/la eko87 » sri mar 03, 2010 10:48 pm

neuk posjetilac islam bosne stiče utisak kako su oni na IB praavi muslimani, oni su oni pravi...

A kakav utisak stiče učen posjetila?

Selam alejkum svim članovima ove stranice.
eko87

PostPostao/la mrjasmin » sri mar 03, 2010 11:04 pm

48:29. Muhammed je Allahov poslanik, a njegovi sljedbenici su strogi prema nevjernicima, a samilosni među sobom; vidiš ih kako se klanjaju i licem na tle padaju želeći Allahovu nagradu i zadovoljstvo - na licima su im znaci, tragovi od padanja licem na tle. Tako su opisani u Tevratu. A u Indžilu: oni su kao biljka kad izdanak svoj izbaci pa ga onda učvrsti, i on ojača, i ispravi se na svojoj stabljici izazivajući divljenje sijača - da bi On s vjernicima najedio nevjernike. A onima koji vjeruju i dobra djela čine Allah obećava oprost i nagradu veliku.

Prvo savjetujem sebi a onda i vama da ne trosimo bezveze vrijeme trazeci greske kod drugi. Vrlo se lahko moze desiti da zaboravimo vlastite greske.

Selam
mrjasmin

PostPostao/la hajro » čet mar 04, 2010 11:26 am

neuk posjetilac islam bosne stiče utisak kako su oni na IB praavi muslimani, oni su oni pravi...

A kakav utisak stiče učen posjetila?

Selam alejkum svim članovima ove stranice.

Wealejkumusselam Eko87,
nekasinam i ti dosho,bash fino.
A o utiscima sam ja vec kao i ostali pisao(hajrullah sa IB)
Ako neznash shtoje "hajrullah" dobio automatski ban pitanje postavi njihovoj shuri.
Naravno,odgovor ce ti biti daje hajrullah shirio mrznju.
da nije smijeshno bilo bi zalosno jel trebao sam tamo pisati kako sumi dragi cifuti iz rotari kluba i kako su oni plaho dobri i vrijedni ljudi a ne "nehljebi ko neka braca"(ovo je doticni napisao nashta sam reagovao nishta vishe nego onako kako je to Milostivi kroz Kur*an casni)
A moj je utisak(mada nisam ucen) je dase tamo lagano shiri ono shto je poznato pod terminom :"wahdetul adjan" a ustvari tu se radi o "new age" preko behaia a koji su produkt cifuta kao i ahmedije.
Mozda ovo dijeluje nestvarno ali vrijeme ce pokazati.
slika
hajro

PostPostao/la Hajrullah » čet mar 04, 2010 11:36 am

Ne kontam, zasto placete za tom IB i zasto im prigovarate za ban... Nisi pozeljan tamo i to je to.

Elhamdulillah, i ne treba tamo ici i bez bana. Ja sam ulijetao tamo klizeci, cisto diverzantski, bez ikakve zelje da tamo i ostanem. Daleko im kuca od moje..
slika

slika
Hajrullah

PrethodnaSljedeća

Natrag na Drugi o nama

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.