Fetwa od Cerica

Zašto im smetamo.

Fetwa od Cerica

PostPostao/la Mahirov » pet jan 21, 2011 5:01 pm

Salam Alaykom Wa rahmetullah.
Mozda je ovo stara vijest a mozda i nije.
Danas mi se javio jedan brat iz Medine koji je tamo na Islamskom fakultetu. Kaze da je njemu jedan brat rekao kako je Ceric izdao fetwu gdje kaze da svi oni koji su "Nusretovci" trebaju da se prijave u obavestanju sluzbu od onih koji takoder nisu "Nusretovci". Dali neko zna sta vise o ovome? Da stvar bude gora govori brat kako Safet Kuduzovic ovu fetwu upotrebljava i on isto podstice takoder da se "Nusretovci" prijave. Subhan´Allah. Sta insan reci za ovavko nesto? Sta reci o Safetu?
Ono sto mi smeta je da Safet vako postupa. U cemu je stvar. Dosta sam sluzao Safeta , uzivo i preko interneta. Neznam vise sta da mislim o njemu. Medjutim ja volim Nusreta radi Allaha subhane i nisam sreo covjeka sa boljim ahlakom mimo njega. I volim slusati njegova predavanja.

Sta je sa ljudima?
Dali mozda neko zna nesto vise o ovome?
Mahirov

Re: Fetwa od Cerica

PostPostao/la Musa Kala » pet jan 21, 2011 6:47 pm

Meni ovo nije poznato, ahi. Trebalo bi biti oprezan sa ovakvim vijestima i ne uzimati ih zdravo za gotovo, jer se mnogo puta pokazalo da u lancu: "pricao mi brat od brata, da je njemu brat rekao..." ima nepovjerljivih ljudi.
Ako neko zna detaljnije o ovome neka se javi, al da to ne bude puko nagadjanje.
Musa Kala

PostPostao/la Yemama » pet jan 21, 2011 10:19 pm

LANCI OD VATRE! Je li se taj brat javio licno Safetu pa upitao je li to istina, ili makar administraciji ovog sajta, ili se te neprovjerene informacije prebacuju samo tako s'noge na nogu po Medini, pa kome se obije o glavu. Tako mi Allaha neka se taj brat, student, boji Allaha za sebe i bereket u traganju za znanjem, kako je moguce da ima vremena za tim.
Posavjetuj brata u Ime Allaha, neka ide direktno i pita na izvoru, puno vremena ce ustedit, a svoje srce i srca svoje brace muslimana sacuvat od trovanja.
I opcenito ovakva pitanja treba postaviti privatno administraciji, jer od tamo se nece prebacivati sa sijela na sijelo, insha Allah.

Čudan li je ovaj čovjek! Dva čuvara i pratioca ga nikada ne ostavljaju sama. Njegov jezik im je pero, a pljuvačka - tinta. A on opet govori ono što ga se ne tiče!(Hasan El-Basri)
La ilaha illaAllah, Muhammadun Rasul Allah!
Yemama

PostPostao/la Salahudin » pet jan 21, 2011 10:38 pm

Mahirov je napisao/la:Salam Alaykom Wa rahmetullah.
Mozda je ovo stara vijest a mozda i nije.
Danas mi se javio jedan brat iz Medine koji je tamo na Islamskom fakultetu. Kaze da je njemu jedan brat rekao kako je Ceric izdao fetwu gdje kaze da svi oni koji su "Nusretovci" trebaju da se prijave u obavestanju sluzbu od onih koji takoder nisu "Nusretovci". Dali neko zna sta vise o ovome? Da stvar bude gora govori brat kako Safet Kuduzovic ovu fetwu upotrebljava i on isto podstice takoder da se "Nusretovci" prijave. Subhan´Allah. Sta insan reci za ovavko nesto? Sta reci o Safetu?
Ono sto mi smeta je da Safet vako postupa. U cemu je stvar. Dosta sam sluzao Safeta , uzivo i preko interneta. Neznam vise sta da mislim o njemu. Medjutim ja volim Nusreta radi Allaha subhane i nisam sreo covjeka sa boljim ahlakom mimo njega. I volim slusati njegova predavanja.

Sta je sa ljudima?
Dali mozda neko zna nesto vise o ovome?

Izgleda da stobom nesto nije u redu.
وَلَا تَقُولُوا لِمَنْ يُقْتَلُ فِي سَبِيلِ اللَّهِ أَمْوَاتٌ ۚ بَلْ أَحْيَاءٌ وَلَٰكِنْ لَا تَشْعُرُونَ

I ne recite za one koji su na Allahovu putu poginuli: "Mrtvi su!" Ne, oni su živi, ali vi to ne znate! 2:154
Salahudin

PostPostao/la Yemama » pet jan 21, 2011 10:50 pm

Salahudin je napisao/la:Izgleda da stobom nesto nije u redu.

A ko to moze uprt prstom u sebe i rec: 'Samnom je sve u redu' ?
Yemama

PostPostao/la Salahudin » sub jan 22, 2011 7:29 am

Yemama je napisao/la:
Salahudin je napisao/la:Izgleda da stobom nesto nije u redu.

A ko to moze uprt prstom u sebe i rec: 'Samnom je sve u redu' ?

Niko. Ali kad neko pocne pricat ko kakva tetka torokusa primjera "ja cula vamo neka rekla jednoj o nekoj kako je ta i ta takva i nakva, bolje ti je da ne znas". Zvuci kao kakva mahalusa ili cifut. Sa takvim insanom onda nesto nije uredu.
Ovaj gore pokusava da vidi ko bi jos sa ovog foruma mogao da popljuje Safeta Kuduzovica. To je sve.
وَلَا تَقُولُوا لِمَنْ يُقْتَلُ فِي سَبِيلِ اللَّهِ أَمْوَاتٌ ۚ بَلْ أَحْيَاءٌ وَلَٰكِنْ لَا تَشْعُرُونَ

I ne recite za one koji su na Allahovu putu poginuli: "Mrtvi su!" Ne, oni su živi, ali vi to ne znate! 2:154
Salahudin

PostPostao/la Musa Kala » sub jan 22, 2011 12:33 pm

Yemama je napisao/la:LANCI OD VATRE! Je li se taj brat javio licno Safetu pa upitao je li to istina, ili makar administraciji ovog sajta, ili se te neprovjerene informacije prebacuju samo tako s'noge na nogu po Medini, pa kome se obije o glavu. Tako mi Allaha neka se taj brat, student, boji Allaha za sebe i bereket u traganju za znanjem, kako je moguce da ima vremena za tim.
Posavjetuj brata u Ime Allaha, neka ide direktno i pita na izvoru, puno vremena ce ustedit, a svoje srce i srca svoje brace muslimana sacuvat od trovanja.
I opcenito ovakva pitanja treba postaviti privatno administraciji, jer od tamo se nece prebacivati sa sijela na sijelo, insha Allah.

Čudan li je ovaj čovjek! Dva čuvara i pratioca ga nikada ne ostavljaju sama. Njegov jezik im je pero, a pljuvačka - tinta. A on opet govori ono što ga se ne tiče!(Hasan El-Basri)

Možda si malo prejako reagovao/la, Yemama. Ja sam samo rekao da vijesti treba provjeravati pa i kada dolaze od braće, a nisam rekao da to nije tacno.
Mene licno Ceric ne bi zacudio ako bi dao takvu izjavu. Sjecamo se njegovog vrijedjanja šejha Jusufa Barčića, rahimehullah, što su kafiri i munafici iskoristili u hajci protiv šejha.
Što se tiče Kuduzovića, to bi me začudilo, ali opet ne puno, jer je i on jedan od žešćih oponenata dawe šejha Nusreta.
Allah opet najbolje zna.
Musa Kala

PostPostao/la Yemama » sub jan 22, 2011 2:15 pm

U poredjenju sa posljedicama za medjubratske/sestrinske odnose kakve uzrokuju ovakvi senedi, moje reagovanje je preblago. Nije problem sto ahi pita 'je li istina?', problem je sto je na javi i sto se otvaraju vrata shejtanskom djelovanju. Ko nam garantuje da ovaj nepotvrdjeni navod nece buknut kao provjerena cinjenica po sijelima? Postoji mnogo stvari koje treba sakrit od brace i sestara (javnosti) makar za pocetak, dok ne postanu kristalno jasne.
Ne, ne odbacujem mogucnost tacnosti niti korist objavljivanja ali tek kad se stvari provjere i postanu cinjenice a ne mogucnost.
Yemama

PostPostao/la Mahirov » sub jan 22, 2011 5:15 pm

Svasta. Insan hoce da vidi dali neko zna sta vise, da potvrdi jeli istina ili nije a ljudi odma "Ovaj gore hoce da pluje na Safete".
Smijesno. Jel se moze sta pitati a da drugi nece reci da pljujem na nekoga? Ako admin misli ta je stetno to sto pitam nek izbrise topic.
Jedino sam zelio da cujem dali ko zna jeli istini ili ne.
A skoro svi digli glas. Bolje i nepisati nista...
Mahirov

PostPostao/la hajro » ned jan 30, 2011 3:14 pm

Bila il nebila fetva meni licno nesmeta ovo pitanje jel iz njega se moze izvuci pouka i skrenuti paznja braci i sestrama.
kako god,mene su davno registrovali ko "Nusretovca" na njihovom punktu pred maocom kada su malo prije pohapsili shejha sa bracom.
Evo sav strepim ali od Allahove s.w.t. moguce srdzbe jel nisam ih i vishe mogao i trebao reziliti i opominjati sa Allahovom s.w.t. kaznom zbog njihovi postupaka jel haman su vishe dijeca od brace iz Maoce to odmene uradila.
slika
hajro

Sljedeća

Natrag na Drugi o nama

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 1 gost.