Dr. Zuhdija Adilovic o Maoci (kako kaze tekfir ideologiji)

Zašto im smetamo.

Re: Dr. Zuhdija Adilovic o Maoci (kako kaze tekfir ideologij

UNREAD_POSTPostao/la Saqr Kawkazi » uto dec 06, 2011 6:43 pm

musliman78
U Bosni ima samo "dva "Ucenjaka .....Muharem Stulanovic i Sefik Kurdic ,jes da ljudi malo pricaju,ali kad pricaju pricaju sa dokazima.

A ovi ostali njih preko hiljade "ko bajagi ucenjaci",koji su se pojavili u posljednjih 15-20 godina.To nisu nikakvi Ucenjaci,jer kao prvo neposjeduju ahlak jednog Ucenjaka,za koje je Muhamed a.s rekao da su nasljednici poslanika a.s.

Ove danasnje "ko fol Ucenjake",prepoznaces po tome da su se svi oni podjelili na 5 ili sest skupina,u svakoj skupini po 3 ili cetiri njih,i svi oni jedva cekaju da neko iz druge skupine pogrjesi kako bi ga obrukali i pred Muslimanima i pred kjafirima.Takvi ljudi imaju svoje skrivene planove,jer ta njihova dava o razaranju Dzemata Muslimana,koristi samo nevjernicima

Da nije zalosno bilo bi smijesno! Najbolje bi ti bilo da se vise ne brukas.

Ulema jos u proslom stoljecu su govorili kako u tom vaktu nema nekoga da bi nosio titulu ucenjak, a kako da kazemo u danasnjem stoljecu?!

Ucenjak je onaj koji je potkovan u svim islamskim znanostima npr. poput Ibn Tejmijje Ibn Kajjima, Ibn Daqiq El-'Id, Imam Ahmed i sl. njima. Pogledaj biografije ovih ucenjaka koje su znanje imali pa na osnovu cega su dobili titulu ucenjak! I ucenjaci pisu knjige na arapskom jeziku i drze predavanja na arapskom jeziku!
Saqr Kawkazi

UNREAD_POSTPostao/la PANTER_ » uto dec 06, 2011 7:20 pm

musliman78 je napisao/la:
PANTER_ je napisao/la:
De me sad banujte,ovi sa Islambosna me banuju jer kako kazu da sam Vehabija,a vi me banujte jer sam Ihvanija,pa da odem kod siija da vidim sta ce mi oni reci,pa sufija,murdzija itd:)

ja verujem da su svi u krivu, a ti jedini u pravu.

bravo Panter:)..priblizavas se ehlisunetu vel dzemata brzim tempom:)

Ja vjerujem da ces ti brzim tempom lijetiti sa foruma, a posto su ti jedini shejhovi Sefik Kurdic i Muharem Stulanovic verujem da si odavno izlijetio iz ehli sunneta vel dzemata.
PANTER_

UNREAD_POSTPostao/la Koma » uto dec 06, 2011 8:50 pm

Ove danasnje "ko fol Ucenjake",prepoznaces po tome da su se svi oni podjelili na 5 ili sest skupina,u svakoj skupini po 3 ili cetiri njih,i svi oni jedva cekaju da neko iz druge skupine pogrjesi kako bi ga obrukali i pred Muslimanima i pred kjafirima.Takvi ljudi imaju svoje skrivene planove,jer ta njihova dava o razaranju Dzemata Muslimana,koristi samo nevjernicima.

E brate postoji jedna skupina koja nije takva i iskreno srce ne može pasti u zabludu.
A ti si upravo potvorio na daije te skupine pa se pozabavi da prikupiš još mnogo dobrih dijela jer će da nestaju k'o sapunica na Sudnjem Danu ako inače tako voliš da potvaraš na Allahove robove!

Tvoj izbor daija je najbolje ne komentarisati.
Koma

UNREAD_POSTPostao/la Allahov_rob » uto dec 06, 2011 9:51 pm

musliman78 je napisao/la:e sad ovako brate,mada znam da cu biti baniran zbog ovog posta:)

U Bosni ima samo "dva "Ucenjaka .....Muharem Stulanovic i Sefik Kurdic ,jes da ljudi malo pricaju,ali kad pricaju pricaju sa dokazima.

A ovi ostali njih preko hiljade "ko bajagi ucenjaci",koji su se pojavili u posljednjih 15-20 godina.To nisu nikakvi Ucenjaci,jer kao prvo neposjeduju ahlak jednog Ucenjaka,za koje je Muhamed a.s rekao da su nasljednici poslanika a.s.

Ove danasnje "ko fol Ucenjake",prepoznaces po tome da su se svi oni podjelili na 5 ili sest skupina,u svakoj skupini po 3 ili cetiri njih,i svi oni jedva cekaju da neko iz druge skupine pogrjesi kako bi ga obrukali i pred Muslimanima i pred kjafirima.Takvi ljudi imaju svoje skrivene planove,jer ta njihova dava o razaranju Dzemata Muslimana,koristi samo nevjernicima.

De me sad banujte,ovi sa Islambosna me banuju jer kako kazu da sam Vehabija,a vi me banujte jer sam Ihvanija,pa da odem kod siija da vidim sta ce mi oni reci,pa sufija,murdzija itd:)

Kad postujes Muharema Stulanovica i Sefika Kurdica, onda ih upitaj za misljenje o sejhu Nasirrudinu El-Albaniju, kojeg ti ne smatras velikanom u ummetu. Upitaj nekoga ko je malo vise izucavao u oblast hadisa ko je bio Albani, pa ce ti ljudi objasniti. Mozda tada promijenis misljenje.

Ovaj tvoj post i jeste za bana zbog potvora koje si iznio na daije da jedva cekaju gresku drugih kako bi ih obrukali i da imaju skrivene planove i svakako optuzbe na dawu. Ujedno ovo je i grubo krsenje pravilnika foruma.

Tako da: Korisnik musliman78 je banovan iz prethodno spomenutih razloga.
Allahov_rob

Prethodna

Natrag na Drugi o nama

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 1 gost.