Administrator N-UM.com portala o nasoj braci

Zašto im smetamo.

Administrator N-UM.com portala o nasoj braci

PostPostao/la talib99 » sri sep 28, 2011 4:59 pm

Ne zelim spomenuti ime brata, koji je sebeb ovoga, ali ovo je dobila kao odgovor neka sestra (kojoj je izgleda taj brat nudio brak), kad je pisala portalu n-um.com:

AlejkumusSelam sestro!

Pogresno si napislaa adresu, pa je ponovo pitanje doslo na info@n-um.com

Svoje pitanje posaljii na adresu: pitanje@n-um.com (ne na pitanja@n-um.com)

Sestro, tvoje pitanje je jako vazno i posalji ga sejhu Ljakicu jer zaista moze biti ogroman problem ako taj mladic sljedi ideologiju onih koji vode stranicu putvjernika, te daija koji promovisu ideju tekfira (proglasavanje muslimana nevjernicima). Taj pokret ima tako nakaradnih ideja i shvacanja da je to katastrofa.

Mozda taj mladic odlazi na tu stranicu tek onako i nije puno zagrizen tom idejom, ali ako je zestoki zagovornik tih ideja i ako sljedi daije poput prof. Nusret Imamovic, Bilal Bosnic, prof. Bilibani, onda sto dalje od njega jer ce ti upropastiti vjeru.

U svakom slucaju posalji obavezno ova svoja pitanja mr. Zijadu Ljakicu.

Allah ti dao svako dobro!
talib99

Re: Administrator N-UM.com portala o nasoj braci

PostPostao/la Yemama » sri sep 28, 2011 6:00 pm

Ne samo Zijadu Ljakicu. Neka sestra ode u rozu kucu sestrama u Sarajevo, i neka od njih trazi dokaze sa ovog nakaradnog sajta da tekfire muslimane (knjige, predavanja, hutbe), neka im takodjer trazi dokaze za govor o shejhu al Maqdisiju da ohaljaljuje krv muslimana, da tekfiri sve koji nisu njegova misljenja i da sve zene koje ne nose nikab smatra manje vrijednim, pa i gore od toga.

Samo neka trazi dokaze, pa fino kada ih "dobije", neka ih proslijedi nama, istog trena cu se odrec i ove dawe i dzihada, i javno cu poceti govoriti protiv njih.

Pa kada tu spozna da se ti ljudi povode za rekla-kazala o svojim neistomisljenicima, za govorom mrznje, za lazima i potvorama, onda ce sama shvatiti koliko smo mi uistinu "nakaradni" a koliko su oni "cuvari casti muslimana".

Medjutim, ako se sestra zadovolji samo govorom jedne strane, i bude to smatrala islamskim metodom traganja za istinom, onda neka brat Allahu na sedzdu padne sto ga je sacuvao takvog zivotnog partnera. Takve osobe kada udajes ili zenis, udajes/zenis cijelu mahalu, a ne samo nju/njega.
Yemama

PostPostao/la javor » sri sep 28, 2011 7:10 pm

te daija koji promovisu ideju tekfira (proglasavanje muslimana nevjernicima).

tako je kad se interpretira preterano.

mi nemamo druga posla pa cemo traziti cijeli dan koga cemo potekviriti ...
javor

PostPostao/la Saqr Kawkazi » sri sep 28, 2011 9:11 pm

La hawle we la kuwwete illa bilahi!
Kako se munafici postepeno otkrivaju! :zastava1:
Saqr Kawkazi

PostPostao/la talib99 » sri sep 28, 2011 9:19 pm

Yemama je napisao/la:Ne samo Zijadu Ljakicu. Neka sestra ode u rozu kucu sestrama u Sarajevo, i neka od njih trazi dokaze sa ovog nakaradnog sajta da tekfire muslimane (knjige, predavanja, hutbe), neka im takodjer trazi dokaze za govor o shejhu al Maqdisiju da ohaljaljuje krv muslimana, da tekfiri sve koji nisu njegova misljenja i da sve zene koje ne nose nikab smatra manje vrijednim, pa i gore od toga.

Samo neka trazi dokaze, pa fino kada ih "dobije", neka ih proslijedi nama, istog trena cu se odrec i ove dawe i dzihada, i javno cu poceti govoriti protiv njih.

Pa kada tu spozna da se ti ljudi povode za rekla-kazala o svojim neistomisljenicima, za govorom mrznje, za lazima i potvorama, onda ce sama shvatiti koliko smo mi uistinu "nakaradni" a koliko su oni "cuvari casti muslimana".

Medjutim, ako se sestra zadovolji samo govorom jedne strane, i bude to smatrala islamskim metodom traganja za istinom, onda neka brat Allahu na sedzdu padne sto ga je sacuvao takvog zivotnog partnera. Takve osobe kada udajes ili zenis, udajes/zenis cijelu mahalu, a ne samo nju/njega.

Evo citam na FaceBooku, kaze brat da je istog trena "dobio nogu od te sestre" i dodaje: "Elhamdulillah." :-)
talib99

PostPostao/la samurai-ronin » sri sep 28, 2011 9:46 pm

Kako male i neizgrađene ličnosti, od te sestre pa nadalje, nek samo neki drugi preuzima odgovornost i za nju i petog i desetog, i nek neko drugo snosi tuđe propuste, ako ne želi da razmišlja svojom glavom i da vidi šta joj odgovara ili ne po nekim kriterijumima, to je obična ameba. A vala mogu se slagati ili ne sa nekim od ovih daija, al da pljujem po Nusretu ili Bilalu je vala ispod svake norme ponašanja. Puna su usta daijama o ahlaku i lijepom govoru a jel im se ugrozi njegov identitet kao daije i njegov ego kao predavača, tek ćeš tada vidjeti kakav je ko. I svima usta puna govora o Islamskoj državi, a nedo Allah neke vlasti nama, bili bi gori od ovih taguta, napravili bi pravi nered od države. Trebamo mi pojedinačno izgraditi sebe kao ličnost i daije kao sebe a ako bude tad nekog hajra, daće Allah i države. Dok god je ovako stanje među nama muslimanima, al to mislim na braću i sa Nusretom i sa ovom drugom grupacijom što se malo okliznula nema ništa ni od dawe ni od države
samurai-ronin

PostPostao/la Yemama » sri sep 28, 2011 10:08 pm

Dakle nista od mojih "dokaza". Bi khayr insha Allah

Yemama

PostPostao/la PANTER_ » sri sep 28, 2011 11:32 pm

Moze li mi neko reci ime autora sto je pisao odgovor toj sestri, posto poznajem jednog sto tamo odgovara, pa da ne ucinim nekome nepravdu, a ako je on ima sve sto je pljuvao da lize bilo milom ili silom nebitno.
PANTER_

PostPostao/la zupcanik » čet sep 29, 2011 7:30 am

Saqr Kawkazi je napisao/la:La hawle we la kuwwete illa bilahi!
Kako se munafici postepeno otkrivaju! :zastava1:

Allah neće vjernike s licemjerima ostaviti, već će loše od dobrih odvojiti.(3:179)

A da hoćemo, Mi bismo ti ih, uistinu, pokazali i ti bi ih, sigurno, po biljezima njihovim poznao. Ali, ti ćeš ih poznati po načinu govora njihova(47:30)

Dovoljno mi govori to sto je Ljakic za njega sejh.
zupcanik

PostPostao/la akhi_ba » čet sep 29, 2011 7:53 am

Ne zelim se raspravljati, vec nesihatiti clanove ovoga foruma da malo razmisle...

Recimo, napada se Ljakic (ne slazem se ni ja sa njim u mnogo cemu) i govori da nije sejh, a, nikada (kako znam) Ljakic nije protekfirio niti jednoga clana ovoga menhedza i rekao za njega da nema trun imana, niti ohalalio krv muslimana, kako su to ucinili Favzan i bin Baz. Medjutim, mnogi zaboravljaju te jako poznate i vazne fetve te dvojice "UVAZENIH SEJHOVA" i uzimaju gotovo sve od njih bez rezerve, a od danasnjeg Ljakica nista ne treba uzimati??

Evo jedno pitanje za razmisljanje... Da je Ljakic rekao da ljudi ovoga menhedza nemaju ni trun imana, ohalalio krv muslimana, rekao da je dzihad hvatati mudzahide isl., koje bi misljenje imali o njemu? misljenje imali o njemu?
akhi_ba

Sljedeća

Natrag na Drugi o nama

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.