Saopštenje Islamskog Emirata o današnjim napadima

islamski-emirat-afganistana-zastava-640
Iako je pravi neprijatelj islama i naše zemlje (Amerika), pored nastavka svoje brutalne okupacije, nedavno palio primjerke svete knjige svih muslimana, Kur'an, sa tim nije zadovoljio svoje barbarske želje.

Onda je izveo planirane gadosti u Zangavat oblasti Pandžvai distrikta (Kandahar) gdje je brutalno ubio sedamnaest nevinih civila uključujući djecu, žene i stare ljude i u tom procesu je pokazao svoje pravo zvjersko lice cijelom svijetu.

hilafet

Zbog toga je Islamski Emirat Afganistana, kao pravi predstavnik muslimanske nacije Afganistana, zvanično obećao da će se osvetiti počiniocima desetogodišnje okupacije i ovih jasnih i neoprostivih zločina i da će u tom procesu demonstrirati svome narodu da su zapravo mudžahidi Islamskog Emirata istinski zaštitnici njihove časti, svetinja i slobode.

Sa ciljem sprovođenja svoga obećanja, Islamski Emirat Afganistana je sproveo danas (ponedeljak – 03.05.1433 / 26.03.2012) uspješne operacije koje su neprijatelju (Americi) prouzrokovale ogromne ljudske i materijalne gubitke:

Danas oko 14:00 sati u Čora distriktu pokrajine Uruzgan, sproveden je šehidski napad od strane mudžahida Abdur-Rafi'a na okupatore koji samo što su završili sa ručkom kod marionetskog vladinog zvaničnika. Prema primljenim informacijama 18 američkih okupatora je ubijeno uključujući visoko rangiranog komandira, dok je nekoliko drugih ranjeno.

Također, napad je sproveden od strane mudžahida koji se infiltrirao u afganistansku armiju protiv stranih trupa na vratima njihove baze u Laškargahu u 14:00 sati, u kojem je 2 okupatora ubijeno a nekoliko drugih je ranjeno, dok je ovaj mudžahid također postigao šehadet.

U međuvremenu, oko ponoći, američki Činuk helikopter je srušen u raketnom napadu između Varmoz i Šeik Ali Kareza oblasti Navzad distrikta. Rezultat je 30 ubijenih okupatora.

Pošto su svi pomenuti napadi bile osvetničke operacije protiv neprijatelja (Amerike), mi zbog toga pozivamo našu cijeli naciju da stane uz svoju braću mudžahide, da dovi za njihov uspjeh i da se ne suzdržava u pružanju bilo kakve pomoći na putu osvete naših nevinih šehida.

Sa druge strane, pozivamo sav sigurnosni aparat Kabulske administarcije, da, ako ništa drugo, kao dio njihove afganistanske časti i ponosa, zamrzi i odustane od pomaganja okupatora, ili da napada strane okupatore ili da barem ne bude prepreka mudžahidima u postizanju njihovih ciljanih meta (američkih trupa) sa ciljem da smiri srca njihove ugnjetavane nacije i da se osveti neprijatelju zbog gaženja naših svetinja i za incident u Zangavatu koji lomi srca.

Mi još jednom obećavamo da nećemo pustiti da strani okupatori budu na miru u bilo kojem dijelu zemlje i da ćemo prolijevati njihovu krv dok ne budu prisiljeni da sramotno odu i dok ne plate visoku cijenu za ubijanje i proganjanje naše nacije.

Glasnogovornik Islamskog Emirata – Kari Muhammed Jusuf Ahmedi

Izvor: Shahamat – zvanični sajt Islamskog Emirata Afganistana

Prijevod: Put vjernika

Tagovi: {tortags,3626,1}

Nema komentara

Ostavi odgovor